Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha dragstar xvs 650 druga brzina

Recommended Posts

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: Yamaha dragstar xvs 650,Jawa CZ 175,Hyosung rush challenger

Molio bih ljude koji su vozili ili imaju Dragstar da mi kazu kako im je prebacivao iz prve u drugu brzinu,jer ja nemam mogucnosti da probam drugi dragstar i da uporedim.

A evo sta se desava kod mene:

Kad krenem da saltam iz prve u drugu cuje se ono KRRRR.

E sad kad krenem iz prve i stisnem kvacilo i sacekam recimo jednu sekundu onda lepo ubaci,ali kad krenem i nesacekam nego normalno hocu da presaltam u drugu cuje se krrrr i ubaci u drugu.Kako se motor vise zagreva cini mi se da je taj zvuk pojacan.

Posebno recimo,ajd da nekazem kad iskidam motor to nikad neradim,nego recimo kad se zaletim u prvu onda se bas cuje taj odvratni zvuk ubacivanja u drugoj brzini.

Kontam mozda je to zbog ler brzine, jer izmedju druge i trece,trece i cetvrte i pete brznine sve je normalno.

Dal je kod mene nesto otislo ili ne to neznam.

Kvacilo lepo odvaja,probao sam da ga jos stegnem na sajli,ali onda mi pravi problem ko da neznam da vozim,jer mi odvaja pri samom vrhu,tako da kad trebam da krenem moram skoro do kraja pustiti rucicu,a ne ono da popusta od pola pa do kraja.

Pa ako je neko vozio ili ima dragstara da mi kaze kako se kod njega ponasa saltanje brzine.?

Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 707 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125

ja nemam VRAGSTAR-a ali slican problem sam imao sa YAMAHOM XJ600 '97.god.posle malo duzeg rada motora(recimo sat-dva)imao sam problem da jednostavno izbacim "u ler".mislio sam da je lamela,stezao,popustao ali nikakav rezultat.zamenom ulja resio sam problem(jer kada sam kupio motor receno mi je da je ulje promenjeno).e sad' da li je to stvarno bilo pravo resenje problema ili je "jednostavno proradila" Yamaha- :neznam: ......probaj

• U prolazu, 40 postova

Ja sam kupovinom tog motora odmah uradio servis i naravno promenio ulje.Sipao sam Motul 300V 15w50 full sintetik.Bar sam dobio takvu informaciju da je to najbolje ulje.Jeste da u uputstvu stoji da ide ulje 10w40,sad koje mineralno,polu ili full sintetik to nepise,al nadam se da nije do ulja.Doduse nemogu da se setim dal se tako ponasao i dok nisam zamenio ulje jer ga nisam ni puno vozio.

Al ajd saceka cu jos neki odgovor,mozda ce poznavaoci ulja i te problematike reci vise o tome.Nije iskljuceno da je to u pitanju,mada po nekoj logici onda bi trebao u svakoj brzini da se tako ponasa.

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: V star 650 clasic 2006

ja imam isto to ulje 300v ali kako rekose to je za visoko turazne masine ali radi ok u v staru,elem

danas sam dobio 15 50 motulovo pa cu da vidim da li ima razlike

inace salta normalno iz bilo koje brzine...

• U prolazu, 13 postova

Ljudi ja sam vozio do pre 15 dana viraga 535 gde se isto moglo čuti "krrr" prilikom menjanja brzina u zavisnosti od broja obrtaja, dok sam pre 3 dana kupio drag star classic-a 650 sa 17000km pravih, motor je pederaj, znači skroz na njemu sve kao novo, perfektan, i da ne skrenem sa teme kvačilo, menjač i sve ostalo radi kao u sir mekano. Prosto mi je zadovoljstvo da se vozim to je savršeno menjanje. E sada mislim da to kod tebe nešto treba ipak da pogleda neko ko se razume, jer sam vozio pre 5 dana drag star 650 koji ima pravih 39000km i isto je sve savršeno. Ako sam nešto pomogao drago mi je. Pozzz.......

• U prolazu, 40 postova

Evo da osvezim temu,a ujedno i da odgovorim.

Jos uvek imam isti problem oko te druge brzine,cuje se i dalje da zakrci kad se salta,samo sto ja sad cim krenem iz prve,

odmah presaltam u drugu brzinu pod malim obrtajem i onda upadne ko u sira,ali cim malo potegnem

u prvu onda se cuje krrrr dok ubaci u drugu.

Razmisljam da nije nesto zbog ler brzine,ali ako kazete da ste vozili takvog istog dragstara i perfektno saltuje,

onda je nesto do mene sigurno.Ostalo saltovanje je OK, perfektno.

Svakako hvala na odgovorima i jesu od pomoci.

Pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja