Jump to content

Moto Zajednica

Kupujem skuter od 250-500 ccm do 2500e

Recommended Posts

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: Kymco Xciting 250

E sad, naslov puno toga govori, ali ajde malo da pojasnim... Naime, trazim/kupujem skuter, od 2002 godista pa mladje i od 250ccm pa do 500ccm, i do 2500 eura cene...

Malo sam gledao, trazio i razmisljao pa kako izbor nije bog zna kakav u obzir dolazi pre svega:

1. Aprilia Atlantic i manja i veca

2. Kymco Exciting 250

3. mozda ako uleti dobar Beverly (ali samo 500)

4. Burgman mozda, ali nisam bas lud za njim

5. otvoren sam i za solidnu enduru, ali u tom rasponu mi koliko vidim samo Pegaso igra, a i radije bih automatika vozio, iskreno...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• onaj koji oblikuje, 357 postova
  • Motocikl: Samo menjam ko ciga konja

Pozdrav, kakvo imas misljenje o Hondi SH150 16ks sa ful opremom registrovana do kraja god (2002god)?

• U prolazu, 35 postova

Mali mi je... Vozio sam Majesty 125 4 godine, sad bih nesto vece... Dobio sam PP za Excitinga i ozbiljno se premisljam... Lepo godiste, solidna kubikaza, servis znam da je dobar u NS... Jel ima neko da podeli iskustva sa vecim Kymcom?

• Podržavam 1

• U prolazu, 13 postova

Evo ja da ti kazem nesto o Xciting-u

Moj skuter je mart 2008.god i kod mene od oktobra-novembra 2009-e godine i za to vreme sam presao oko5-6000km :neznam: nije neka kilometraza ali sta da radim kad do posla imam manje od 4km.Na satu ima oko 24000km

Osim veceg servisa(stelovanje ventila,zamena kaisa,svecice i ulja)koji sam uradio cim sam ga kupio i kasnije zamene akumulatora(koji je crkao zbog moje kratke ralacije voznje) do sad nisam zamenio ni sijalicu.

Sto se tice potrosnje odma da ti kazem da kad sam kupio skuter vec je imao ugradjen J.Costa varijator.Znaci nemam iskustvo sa fabrickom potrosnjom i performansama ali kod mene i sa mojim kratkim voznjama po spicu u Beogradu i uz zagrevanje od par minuta(dok obucem kacigu,rukavice itd)trosi sigurno nesto preko 5 litara.Na otvorenom putu tj. do mora i nazad solo oko 1200km i oko 300km u dvoje prosecna potrosnja je tacno 3.1 litar a vozio sam brzinom kolikom su se kretali i ostali ucesnici u saobracaju

Po meni jedina mana mu je sto je sediste visoko i siroko i sto je tezak 180kg a ja sam okracen na 172cm pa mi je prilicno nezgodan za neka komplikovana provlacenja i manevrisanja.

E sad ne zanam koja ti je cena ponudjena za taj Xciting ali za te pare ne mozes da kupis ni jedan maksi skuter od 250ccm mladji od 2004-e godine ni burgmana od 2001 da valjaju.

Beverli,ma koliko da je lep a jeste i da drzi cenu a drzi, po meni nije maksi skuter nego je maksi liberty cim ne mozes na njemu da opruzis noge ko covek nego sedis ko na wc solji i zbog toga ga nisam ni gledao kada sam kupovao skuter.

Nemoj da te pale kao je to losa marka da je Kinez a nije jer ovde su ljudi presli sa njim i preko 40000km bez kvarova a izgleda i kvalitetan je ko i izvikani Italijani i japanci ako ne i vise od njih

Ako te jos nesto zanima pitaj

• Podržavam 2

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Bandit'S

Što ne uvezeš sam neki skuter koji ti odgovara. Za te pare možeš da uvezeš lepog Burgmana 400 noviji model (mislim da je od 2004 god., skuteri me stvarno nikada nisu interesovali pa ne znam koja je kod njih prelazna godina). Za Burgmana znam jer sam bio sa kolegom u Bugarsku da ga dovezemo samo je on uzeo 2001g. (stariji model), a bio je na istom placu i jedan noviji model tamno plave metalik boje sa fabričkim koferima koji bi ti izašao na tvoje ime sa registracijom, carinom i porezom manje nego što si ti planirao da daš. Ovo je ono što sam usput video, a ako bi se malo i potrudio, mogao bi sigurno da prođeš i još jeftinije. Sam uvoz nije ni malo komplikovan, ako se toga plašiš.

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Bandit'S

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=5&act=4&adv=51302167549702406&f1=details

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=5&act=4&adv=51301048106979898&f1=details

Uspeo sam da ga nađem u oglasima, evo ti link pa ti razmisli. Odnos evra i leva je 1:1,94 što mu dođe 2500leva oko 1300evra. Mi smo uzeli motor baš na ovom placu gde je plavi Burgman (drugi link), a i cene su podložne cenjkanju ;)

• Podržavam 1

• U prolazu, 35 postova

Hvala na odgovorima...

Bio sam danas do Kymca u Novom Sadu i malo popricao sa prodavcem... Naravno svaki Ciga svog konja hvali, ali u servisu sam uhvatio i coveka koji tera svog Xcitinga 48000 km i prezadovoljan je... Kymco u najuzem izboru...

Sto se tice uvoza, ne bojim se ali jedino poznajm momke koji uvoze iz Italije... Nisam znao i da Bugarska se radi... Ako nije proble da mi posaljete neke kontakte od uvoznika iz drugih zemalja osim Italije

• U prolazu, 35 postova

Ne zanosi se... Ni preko nemas dobre, ocuvane primerke za smesne pare.

Kupi ovde skuter sa servisnom istorijom i uzivaj.

Pa to je daleko jednostavnije slazem se... Kad sam zadnji put uvozio KLEa iz Italije, cekao sam na jedan papir preko mesec dana i zgadilo mi se...

Jel stigao motor?

• BJB Maxi Scooter Club, 323 postova
  • Motocikl: burgman 650, honda silver wing 400, burgman 400, t max 500

preko tesko da nadjes za tu lovu dobar primerak sa malom kilometrazom pogotovo burgmana sad je ispalo da su kod nas svi jeftiniji al nazalost svi imaju neke nedostatke lomove ili veliku kilometrazu ja sam sam mog uvozio iz nemacke od vlasnika nisam hteo nikakvu preprodaju uglavnom srecno sa kupovinom 1zdravo.gif

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Moj skuter je mart 2008.god i kod mene od oktobra-novembra 2009-e godine i za to vreme sam presao oko5-6000km :neznam: nije neka kilometraza ali sta da radim kad do posla imam manje od 4km.Na satu ima oko 24000km

Osim veceg servisa(stelovanje ventila,zamena kaisa,svecice i ulja)koji sam uradio cim sam ga kupio i kasnije zamene akumulatora(koji je crkao zbog moje kratke ralacije voznje) do sad nisam zamenio ni sijalicu.

Sto se tice potrosnje odma da ti kazem da kad sam kupio skuter vec je imao ugradjen J.Costa varijator.Znaci nemam iskustvo sa fabrickom potrosnjom i performansama ali kod mene i sa mojim kratkim voznjama po spicu u Beogradu i uz zagrevanje od par minuta(dok obucem kacigu,rukavice itd)trosi sigurno nesto preko 5 litara.Na otvorenom putu tj. do mora i nazad solo oko 1200km i oko 300km u dvoje prosecna potrosnja je tacno 3.1 litar a vozio sam brzinom kolikom su se kretali i ostali ucesnici u saobracaju

Po meni jedina mana mu je sto je sediste visoko i siroko i sto je tezak 180kg a ja sam okracen na 172cm pa mi je prilicno nezgodan za neka komplikovana provlacenja i manevrisanja.

E sad ne zanam koja ti je cena ponudjena za taj Xciting ali za te pare ne mozes da kupis ni jedan maksi skuter od 250ccm mladji od 2004-e godine ni burgmana od 2001 da valjaju.

Beverli,ma koliko da je lep a jeste i da drzi cenu a drzi, po meni nije maksi skuter nego je maksi liberty cim ne mozes na njemu da opruzis noge ko covek nego sedis ko na wc solji i zbog toga ga nisam ni gledao kada sam kupovao skuter.

Nemoj da te pale kao je to losa marka da je Kinez a nije jer ovde su ljudi presli sa njim i preko 40000km bez kvarova a izgleda i kvalitetan je ko i izvikani Italijani i japanci ako ne i vise od njih

Moj drug kupio novog Xciting-a 500 i po KG-u mu troshi 7.5l. Ne znam u chemu je stvar i ko lazhe ali znam da je ovaj drugar jako razocharan potroshnjom kako po gradu tako i na otvorenom (chini mi se oko 6).

• U prolazu, 13 postova

Moj drug kupio novog Xciting-a 500 i po KG-u mu troshi 7.5l. Ne znam u chemu je stvar i ko lazhe ali znam da je ovaj drugar jako razocharan potroshnjom kako po gradu tako i na otvorenom (chini mi se oko 6).

Moj je 250 i 5-5.5 ti je potrosnja po BG-u u spicu a za 500 sam pricao sa vlasnikom da mu trosi po BG-u preko 8 tako da nema lazi

• U prolazu, 71 postova
  • Motocikl: Yamaha R6

Evo i ja da kazem par reci, posto sam imao xciting do pre par dana, potrosnja 5l, polozaj sedenja po meni vrhunski (jer su ruke ispruzene a kicma stoji pravo, za razliku od burgmana gde su ruke savijene pod uglom od 90 stepeni u laktovima sto zamara) i sa lakocom se prelaze i vece razdaljine, odnos kvalitet-cena novog je 3/5, polovnog 5/5, mana mu je sto kao polovan ne drzi cenu (ja sam prodao za 2000e, xenoni, nove gume, servis, givi kofer v46), sediste ti se pomera po zelji tako da mozes da nadjes odgovarajuci polozaj, masina sama je kvalitetna i znam lika koji je presao 80000k, samo da je redovno servisiran. Obrati paznju na karburator (da li radi uvek na istim obrtajima) jer to zna da im bude mana.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja