Jump to content

Moto Zajednica

Predlog ture od 4 dana (poseta zamkovima u Rumuniji)

Recommended Posts

• Zainteresovan, 837 postova
Ako pogledas ponovo sliku (prethodna strana)' date=' videces da nema ni L od livade, vec samo ostro stenje i uglavnom polustrme litice. Nisam siguran da bi se ma kome svidelo izletanje na takvu "livadu".[/quote']

Nisam ja mislio na tu sliku nego uopsteno da je bolje izleteti na livadu ili negde drugde nego se zakucati u ogradu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: DR 650
Ako pogledas ponovo sliku (prethodna strana)' date=' videces da nema ni L od livade, vec samo ostro stenje i uglavnom polustrme litice. Nisam siguran da bi se ma kome svidelo izletanje na takvu "livadu".[/quote']

Nisam ja mislio na tu sliku nego uopsteno da je bolje izleteti na livadu ili negde drugde nego se zakucati u ogradu.

Pa mi to svi vec znamo :D , ali samo ako je livada u pitanju :) ( samo da nije provalija) :roll:

• Zainteresovan, 837 postova

Pa mi to svi vec znamo :D , ali samo ako je livada u pitanju :) ( samo da nije provalija) :roll:

Ti neke stvari bas slabo kapiras?

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Ovo je veæ duboki OFF u mom slatkiš-putovanju za ovu godinu, nemo' sve da ve išæeram iz pisma...! :evil:

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: DR 650

Ti neke stvari bas slabo kapiras?

:D Prosvetli me Brko molim te... Sta ne kapiram?

Evo necu vise u OFF

• Vlasnik sajta, 5371 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Momci, vasa diskusija stvarno nikoga od ostalih ne interesuje. Prenesite to u pp ili na neki drugi nacin, jer ovo nema smisla.

Stvarno prepucavanja smisla - ko je ovde najjaci baja - NE DOZVOLJAVAMO!

Ko predje granicu sledeci put, dobija ban na mesec dana, kao sto kaze Dirty.

potrebno ti je sve isto kao za sengen

Valjda nije bas tako rigorozno! Ako jeste, ebemti Rumuniju, idemo u CG (dok za njih jos nije potrebna viza)... :)

• Drug član, 2245 postova

Nadam se da gresim.

Bio sam pre 3,4 meseca i iako sa vadjenjem viza nemam neke veze, iznenadilo me je to sto nam ona uopste treba. Onda sam cisto informativno pitao pa su mi rekli.

Sto je jos neverovatnije (napisao sam to negde u ovom topiku), sengen u pasosu ti ne omogucava ulas u ROM :shock: :shock:

Naseg vozaca su vratili sa granice. Nije imao rumunsku vizu nego sengen na godinu dana i u SMIP-u mu rekli da mu ne treba viza.

Umalo diplomatski skandal :)

• Drug član, 2245 postova
Nije valda da ti treba garantno pismo???

ne verujem. Mislim da je najbolje da pozovete 011/3618-327, 3618-359 i da pitate, da konacno zavrsite sa tim :wink:

• In memoriam, 884 postova

Za Rumuniju sve kao za Sengen, viza je 40Eura. Jeste da ne poverujes, ali to je samo dokaz kakva smo rupcaga od zemlje... Ja nemam tih viznih problema, ali neki ljudi koji ce mozda ici samnom su pitali i to je to.

Ja definitivno idem tamo najverovatnije za prvi maj (jer ne mogu na GP u Istanbulu, moram da sam u BGu do 29og aprila), eventualno ako ne stignem onda u Junu tako da cete cuti rumunski izvestaj relativno skoro i detaljno od mene...

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

U jednoj agenciji su mi dali broj telefona u konzulatu koji se nigde ne spominje 011/367-0362 - kontakt osoba - Romana

Veoma prijatna, lepo mi je sve objasnila, bez zurbe i frke.

Evo sta je potrebno :

* Pasos

* Kopija pasosa

* Rezervacija Hotela, Motela, Hostela, Kampa, bilo cega sto mozete rezervisati i putem interneta, ili vaucer od agencije

* Medjunarodno licno osiguranje (rekli su mi da mogu to uraditi u Delta osiguranju)

* Zeleni karton

* Medjunarodna dozvola

* Viza kosta 40E

P.S. za one sa plicim dzepom ili za one koji bi pare potrosili na nesto korisnije od nekog hotela od x zvezdica

Hotel, hostel,... vam postom na kucnu adresu salje vaucer. Agencijski je naravno skuplje. Recimo najjeftinija varijanta koju sam nasao preko agencije je 30E dnevno a nasao sam hostel u Bukurestu za 10E dnevno. Moja varijanta je da rezervisem hostel i platim samo depozit koji traze - za 6 dana placam oko 9 dolara, a ustalo bi trebalo da platim po pojavljivanju. Naravno necu odsesti tu posto imam druge planove, ali 10 dolara nije strasno ako mogu tako da dobijem vizu.

Korisna adresa : http://www.travellerspoint.com/budget-accommodation-en.html

KRENIMO DOK NAM NISU I TU GRANICU POTPUNO ZATVORILI !!!

Pa da se malo podsetimo zaboravljene teme i da se vidi ko je i koliko zainteresovan, koliko nas svrbi Rumunija? Pocinjem da skupljam informacije o dokumentaciji, mogucim destinacijama, problemima, smestaju, troskovima i sl. Svaka informacija je dobrodosla (pm). Ostalo nam je malo jace od mesec dana do polaska pa valja prionuti na pos'o. Unapred zahvalan :wink:

• Drug član, 1363 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
Pa da se malo podsetimo zaboravljene teme i da se vidi ko je i koliko zainteresovan' date=' koliko nas svrbi Rumunija? Pocinjem da skupljam informacije o dokumentaciji, mogucim destinacijama, problemima, smestaju, troskovima i sl. Svaka informacija je dobrodosla (pm). Ostalo nam je malo jace od mesec dana do polaska pa valja prionuti na pos'o. Unapred zahvalan :wink:[/quote']

Hm, moguæe sam i ja zainteresiran da idem, koji bi datum bio polazak iz

Beograda? Volio bi opet u planine Transilvanije, da odradim malo offroada, malo onroada... Da li je tko išao Ðerdapskom klisurom s Rumunske strane? Jel tko zainteresiran za prelaz preko prijevoja Urdele ( loš makadam )? Ajd recite nešto konkretno. Pozdrav!

Nisanimo poslednji vikend Juna, al' nista nije sigurno. Drzacemo se asfalta (sem ako nas nesto ne iznenadi), zbog totalne raznolikosti bajkova, ne verujem da je neki CBR-ovac lud za off-roadom. Tura je 3-4dana (max.5). Obavezno licno medjunarodno osiguranje za 5 dana kosta 400din po osobi ili 750din sa saobracajnim rizikom, obavezan vaucher za vizu 10E, medjunarodna vozacka(ko nema) oko 20E, zeleni karton do 15E, viza 40E, (+gorivo) sto ce reci da sa oko 100E stizemo do granice...

U svakom slucaju bismo mogli da podjemo zajedno i da dobar deo puta provedemo zajedno. Meni druga polovina Juna odgovara sasvim.

• Svrati ponekad, 195 postova

Nadam se da ste u vasu rutu ukljucili Transfagarasan autoput jer je to najljepsi dio Rumunjske, pa predlazem da datum polaska prilagodite datumu kada ce taj put biti otvoren. U ovom trenutku je prijevoj jos uvijek blokiran velikom kolicinom snijega.

Nadam se da ste u vasu rutu ukljucili Transfagarasan autoput jer je to najljepsi dio Rumunjske' date=' pa predlazem da datum polaska prilagodite datumu kada ce taj put biti otvoren. U ovom trenutku je prijevoj jos uvijek blokiran velikom kolicinom snijega.[/quote']

Apsolutno. To ce biti highlight celog puta... Znas li mozda kad je otvoren taj autoput? Oce li biti otvoren krajem Juna?

• Svrati ponekad, 195 postova

Sve ovisi kada ce se snijeg otopiti, ta je cesta inace otvorena samo par mjeseci u godini. Ako hoces mogu ti na PP ili e-mail poslati e-mail adresu i broj mobitela mog prijatelja u Bukurestu (bajkera, kojeg sam upoznao za vrijeme mog putovanja) i on ce ti sigurno moci reci puno vise od mene i obavijestiti te kada bude otvoren.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja