djordje031 2 Napisano Mart 28, 2011 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan PIAGGIO FREE 49ccm 2Tsve ovom modelu ulja i masti su preporuka proizvođača, može se koristiti bilo koje ulje sa identičnim viskozitetom! Ulje za diferencijal Silkolene BOA 80W-90 ili AGIP GEAR SYNTH SAE 75W/90 količina oko 85 ccm ulje za prednji amortizeri (po 0,1 lit.) Agip FORK SAE 7,5 W ulje za prednju kočnicu: SAE J1703, NHTSA 116 Dot 4 Hydraulic Fluid, ISO 4925 ulje za filter SELENIA air filter oil ulje za mešavinu SELENIA HI Scooter 2 Tech mast za sajle kočnice i gasa NLG 1-2 Sistem TW 249 AREXONS mast za kilometar sajlu NLG 3 JOTA 3 FS sijalice za osvetljenje 12V/35W, pozicija 12V/10W, instrumenti 12V/1,2W, štop svetlo 12V/21W pločice za prednju disk kočnicu FERODO FDB 697 Dimenzije gumice za kočiona klešta su 30x3,175x3,175. pakne za zadnju kočnicu FERODO FSB 940 ili FERODO FSB 895 (ima dva tipa tj. dve veličine) akumulator 12V 4Ah dimenzije: 121x71x93 mm. npr. Yuasa YB4L-B, Power Max CB4L-B ili Exide kontrola akumulatora i struje punjenja akumulatora izmerite instrumentom na klemnama - napon kada je motor ugasen - 12 do 12,5 V - napon kada je motor upali - iznad 13 V - napon kada se doda gas - oko 13,8 V - način održavanja i čuvanja akumulatora zupčasti pogonski kaiš 18,5 x 811 gume dimenzije 80/80 x R14" ili 80/90 x R14" felne R14" x 1,85 lager prednjeg točka SKF-ITALY 6201 ležaju za kvačilo 638z (veličine D=28, d=8, B=9mm) ležaj za radilicu original NTN Japan DX SC04A47CS29PXI... najčešća zanema kod nas SKF BB1-3055 B france c.... (kvalitet označava broj tačkica, 3 ili kvalitetniji 4) ležaj zadnjeg točka oznaka 6204 obavezno zatvoren semering na radilici oznaka - 18-28-7/7.5 i sa druge strane 19-30-7 pritisak u gumama napred 2 bara, nazad 2,5 bara kapacitet rezervoara za gorivo 4 litre, rezerva 0,850 l. kapacitet rezervoara za ulje (mešavina) 1,2 litre rezerva 0,370 l. težina originalnih rolnica 8,5 grama dimenzije 19x15,5 različite težine rolnica - ROLNICE 19x14 12g - ROLNICE 19x15.5 8.3g - ROLNICE 19x17 8g - ROLNICE 19x15.5 6.3g varijator dimenzije klipa 40 x 39,3 mm - prva specijala 40,6 mm - druga specijala 41,0 mm zapremina cilindra 49,38 cm3 kompresija 10,9:1 model karburatora 12OM/PHVA 12 fabrička dizna 69, a kad se povade redukcije (lavirint i plastika sa 3 rupe) trebala bi 75-80 Svećice NGK tip: BR9ES ili BR9EIX(od iridijuma) BR9EVX(od platine) zazor 0,5mm ili CHAMPION N2C - način održavanja, princip rada i izbor svećica elektro instalacija - boja na žicama - žmigavci desni: belo-plava, crna - žmigavci levi: roza, crna - prekidači žmigavaca: belo-plava 2 x, crno-plava, roza 2x - prednja svetla : masa - crna pozicija: žuto-crna oboreno: braon dugo: tamno roza - prekidač svetla oboreno dugo: braon, crvena, roza 2x - prekidač svetla: siva, žuto-crna 2x. crvena - zadnja svetla: masa crna, štop svetlo: belo-crna, pozicija: žuto-crna - prekidač štop svetla: belo-crna, žuto-zelena - sirena: belo, sivo-crna - alnaser: belo-crna 2x, zeleno-crna dimenzije motora: dužina 1820mm, visina 1050mm, širina 640mm. težina 91 kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Mart 29, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje nije dobro odabrano, treba dodati na kraju "u svojoj kategoriji". Uopšteno gledano, ima mnogo boljih skutera, ali ne u kategoriji jeftini skuteri do 50cc. Dobre strane su niska cena, dobra upravljivost, lako se održava i lako se radi tjuning. Za razliku od Vespi, ima veće točkove pa je malo stabilniji. Mane su mu što je veoma lagan i (po mom mišljenju) ružnjikav (opet, u odnosu na npr. Vespe). Moram da pitam (bez uvrede) koja je poenta ove teme? Ako si hteo da pohvališ Fri, ima sekcija Vozili smo, možeš tamo da napišeš kratak review i malo izreklamiraš Fri. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djordje031 2 Napisano Mart 29, 2011 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan ma eto cisto bzv da ishvalim skuter )) Pitanje nije dobro odabrano, treba dodati na kraju "u svojoj kategoriji". Uopšteno gledano, ima mnogo boljih skutera, ali ne u kategoriji jeftini skuteri do 50cc. Dobre strane su niska cena, dobra upravljivost, lako se održava i lako se radi tjuning. Za razliku od Vespi, ima veće točkove pa je malo stabilniji. Mane su mu što je veoma lagan i (po mom mišljenju) ružnjikav (opet, u odnosu na npr. Vespe). Moram da pitam (bez uvrede) koja je poenta ove teme? Ako si hteo da pohvališ Fri, ima sekcija Vozili smo, možeš tamo da napišeš kratak review i malo izreklamiraš Fri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sl jastreb 4 Napisano April 9, 2011 U prolazu, 43 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco Prijavi odgovor kao problematičan I bas ga izhvali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano April 9, 2011 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.piaggio.co.rs/ Sajt koji vam moze mnogo pomoci oko Free-a i Liberty-a. Pokrenut je kad su momci iz NS uvezli velike kolicine postaraca iz Italije... Krenulo se sa pricom da li je bolje kupiti novog kineza ili Piaggio u sumljivom stanju i kako ga srediti... Mnogi su naucili osnove o skuterima bas preko ovih foruma, ciji clanovi su postali skoro kao porodica. Ej, bre!!! Kupiti i voziti Piaggio za manje od 500e je bila SF pre ovog uvoza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Februar 19, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Menjam sajlu za gas ...ista se racva, jedan deo ide u karb, a drugi nije povezan, a ja ne znam kako da ga uglavim....zna li ko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Februar 19, 2014 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Menjam sajlu za gas ...ista se racva, jedan deo ide u karb, a drugi nije povezan, a ja ne znam kako da ga uglavim....zna li ko? Jedna sajla ide na karb, druga sajla ide na uljnu pumpu.... Uglavnom, ima na sredini ta racva, ona se rastavlja, i to je onda sacinjeno kao od 1/2 sajle do tog racvanja i od tog racvanja ide druga 1/2. Ali ako vec ne koristis uljnu, izvadi tu visak sajlu sto nigde ne ide, ili napravi jednu duzu sajlu, koja ide samo na karb Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Februar 20, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Ne tebra , sam pravi mesavinu..tj. radi uljna pumpa. Namestio sam sajlu, al sam utripovao da treba da skinem dekl, pa sam skinuo zeger sa kiksa, i upadne mi osovina sa zupcanikom unutra 1 cm i naravno spadne kick starter....sad upalim Free-a ..a nozica za kick ostane u donjem polozaju..... Majstor sam da pokvarim nesto... Popodne cu morati sve da resim ....... kod majstora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1745 Napisano Februar 28, 2014 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Po meni je Free udobniji i ima bolji položaj vozača od ET,dosta je mekši....Mala težina mu je velika prednost za svoju klasu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...