Jump to content

Moto Zajednica

Africa Twin rd04 by Me

Recommended Posts

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: africa twin RD07 i Silver Wing 600

Cao kolege,sretni vam praznici.

Da samo dodam oko ove teme carbona.Potpuno se slazem sa prethodnim komentarom jer vec 15 godina vozim carbonske bicikle i to je izuzetno skup materijal. Kao prvo sam postupak izrade carbonskih delova je slozen,nakon oblikovanja u vise slojeva,premazivanje epoxidnim smolama,pecenja na oderdjenim temperaturama pod odredjenim pritiscima.To je kod nas malo poteze.A da ga samo PRESVUCES carbonom,cemu poenta.Vizuelna ,da.

Sta god resio zelim ti puno srece u tom poduhvatu.0takoje.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Ma meni je samo dodatna frka da mi ne procuri negde.. Samo mi fali da procuri na svecicu i da se zapalim... Zato i se lomim da li da ga pravim od poliestera. Pre bih od aluminijuma, ali tu bi bilo doooosta posla :)

Koliko ja znam, karbon je "samo" vrsta platna.. I jaci je u odnosu na standardnu matu.. Smola je ista.. Ima i tu nijansi, ali da kazemo da je ista..

@africanator

To sto se radi pod pritiskom, to je samo da bih bila onako lepa povrsina.. I da lepo izgleda na oko. Ali u sustini je isti postupak da li se radilo u kucnoj radionici ili pro.. Pecenje ubrzava proces, i verovatno je tada cvrsca smola..

Bas ako u kucnoj radionici koristim karbon, necu dobiti na izgledu. Jako tesko cu izvuci da izgleda lepo, bez mehurica i td ako nemam kalup, vakum i td...

• Živi sada u trenutku, 323 postova
  • Motocikl: Piaggio Carnaby 250, Liberty 125

Druže koliko si platio vile i trouglove od KTM-a? BTW motor ti je stravaaaa, samo gume Haidenau k60 scout i da ideš de oćeš :)

Druže koliko si platio vile i trouglove od KTM-a? BTW motor ti je stravaaaa, samo gume Haidenau k60 scout i da ideš de oćeš :)

Hvala ;)

Jesu zanimljive gume(dobre za off i suvo), ali nesto ih ne bih stavio na moji bajk.. Kad smo vozili kolega i ja po kisi jednom prilikom, gledao sam kako kliza sa tim gumama i ne moze da se zaustavi.. Ulece u kruzni tok i penje se na ono ostrvo.. Ja se zaustavio mnooogo ranije :) Sva srecna nikog nije bilo.. U pitanju je bio transalp..

Dosta puta me je uhvatila kisa. Tako da mi je taj deo bitna stavka. I ovako imam traume od klizavog asfalta :D

Ne bih o tome kako sam ja prosao sa cenama :)

Ali: stapovi su oko 2000e novi. Po e-bay i stranim forumima sam nalazio vile slicne mojim, sa trouglovima 400-800e (tesko je naci od adventura 950/990 48mm)

Felna oko 150e

Diskovi zavisi od stanja i marke. Novi brembo koliko se secam oko 250e.

Kocioni sistem oko 300e (klesta 100-150, pumpa ~100, creva ~60e)

Branik oko ~60e

Korman, isto zavisi koji. Od 60e-150e.

Vile, trouglovi i branik, radjeno za AT na rugged roads, 2300e :staa2:

http://www.ruggedroads.co.uk/shop/article_B-BSFK09/Boano-Sachs-48mm-USD-Fork-Kit.html?shop_param=cid%3D29%26aid%3DB-BSFK09%26

Au brate mili, da li to vredi tih para, pa još jednu afriku da uzmeš za te pare 0staa2.gif

Zašto bi to uopšte menjao na africi kad je odlična i viljuška i kočnice jedino ako ne voziš dakar ili neki heavy offroad, ne znam stvarno puno para....

• Podržavam 1

Au brate mili, da li to vredi tih para, pa još jednu afriku da uzmeš za te pare 0staa2.gif

Zašto bi to uopšte menjao na africi kad je odlična i viljuška i kočnice jedino ako ne voziš dakar ili neki heavy offroad, ne znam stvarno puno para....

Sve to je pocelo sa idejom da poboljsam prednje kocnice...

Hteo sam da napravim relly AT ili barem nesto slicno tome. Da meni i mojim potrebama bude koristan. Drugo, ispala mi je kombinacija da uzmem te vile povoljno. Pa samim tim i da uradim prvi kod nas takvu prepravku AT :) Da pokazemo strancima da i kod nas moze da se odradim neki lep rally motor :P

Trece, volim svoji motor da personalizujem.. I da se razlikuje od drugih :)

Kocnice su sad neuporedivo bolje. Motor bolje lezi u krivinama. Samim tim sam dobio vecu sigurnost.. Sto je prvobitni cilj..

veliki izazov si stavi pred sebe i na majstorski nacin ga realizovao! :care:

nikako da skontam kako se sada zove tvoj motor?! :moto3:

Hvala druze...

Zove se Africa Twin 20xx :D

Sve to je pocelo sa idejom da poboljsam prednje kocnice...

Hteo sam da napravim relly AT ili barem nesto slicno tome. Da meni i mojim potrebama bude koristan. Drugo, ispala mi je kombinacija da uzmem te vile povoljno. Pa samim tim i da uradim prvi kod nas takvu prepravku AT :) Da pokazemo strancima da i kod nas moze da se odradim neki lep rally motor :P

Trece, volim svoji motor da personalizujem.. I da se razlikuje od drugih :)

Kocnice su sad neuporedivo bolje. Motor bolje lezi u krivinama. Samim tim sam dobio vecu sigurnost.. Sto je prvobitni cilj..

Slažem se druže ali pareee, mislim realno kenjam i ja da imam keša potrošio bih i 10 000 evra na sredjivanje motora, ne znam lepo je to u pravu si 1lol.gif

I ja se slazem :) Sve bih ja od jednom odradio, ali pareeee :)

Da nisam prodao svoje vile, od ovog nista ne bi bilo ;)

Da nisam radio i stekao pare takodje nista od ovoga ne bi bilo.. :)

Sad mastam kako da sakupim 700e za zadnji amortizer...

Drugo, meni dosta olaksava to sto imam svoju radionicu. Sto mi je otac auto mehanicar i limar, kum auto elektricar i stric auto lakirer :) Tako da sam sa svih strana dobro potkovan :) Ucim od svih po malo ;)

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

Sad mastam kako da sakupim 700e za zadnji amortizer...

kada bih imao 700e sit bih se navozao,pa makar drvo uvalio umesto amortizera!! :moto3:

mislim da zelis biti vidjen a ne da se ti nagledas!! :Mina:

Ja se navozam dovoljno svake sezone.. A i kad ostavim neku vecu paru sa strane, i kad zelim da odem dalje. Nemam skim.. Jer niko nema para <_< A da placam drugima da bih imao sa kim, jos uvek je rano za tako nesto.

Sta mi onda preostaje?!

Sredjujem motor za svoju dusu. Uzivam i u tome.. ;) Volim to!! I nece mi biti zao ni dinara da dam u taj motor. :zdravo:

• Podržavam 4

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Svetac, možda ti deluje da dečko preteruje, ali...

Imao sam čast da se upoznam lično i gledajuči ga kako sa apetitom radi na svom motoru, možda jednog dana dobijemo druga koji radi naše motore iz ljubavi a ne lične koristi. Mlad je ima vremena.To je retko danas i podržavam ga. Kao što si mogao da primetiš, nije pitao koliko košta turatekov deo za budženje da bi bio viđen, već se dečko interesuje kako da napravi deo. To je po meni za poštovanje, a ne ponižavanje.

Srki, puno sreće u budženju, a ja kao što sam ti i obećao, rezervoar za igrariju imaš od mene.

Pozdrav.

• Podržavam 3

Svetac, možda ti deluje da dečko preteruje, ali...

Imao sam čast da se upoznam lično i gledajuči ga kako sa apetitom radi na svom motoru, možda jednog dana dobijemo druga koji radi naše motore iz ljubavi a ne lične koristi. Mlad je ima vremena.To je retko danas i podržavam ga. Kao što si mogao da primetiš, nije pitao koliko košta turatekov deo za budženje da bi bio viđen, već se dečko interesuje kako da napravi deo. To je po meni za poštovanje, a ne ponižavanje.

Srki, puno sreće u budženju, a ja kao što sam ti i obećao, rezervoar za igrariju imaš od mene.

Pozdrav.

Hvala puno druze!!! :) Hvala na lepim recima.. :) :) :)

Pozdrav! :zdravo:

• prisutan, 1134 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Ej bre svaka cast,nisam veliki ljubitelj iste ali sam veliki poštivalac kvalitete izdržljivosti Afrike! Puno si uložio,a kad se odlučiš da je prodaješ,pitanje kako će to sve proći! Naš prosječni kupac te odmah pita zašto si je lakirao,da nisi padao i bla,bla... Odlično izgleda,a pošto si poboljšao vozne kvalitete,vozi je dok ne umre,što znači do penzije! Svaka čast! Opet! :care:

Hvala drugari na lepim recima :takoje::)

Jos kada sam je kupio sam resio da je ne prodajem.. Ne isplati se nakon par godina voznje da je prodam nekome..

Da ne govorim sad od kako je sredjuem ;) To se tek ne isplati prodavati..

Zato, ostaje kod mene! :) I pored nje moze da se parkira neki GS, ili Adventure.. Ali do tad ima vremena ;)

• Drug član, 3015 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Pročitah sa uživanjem ovu tvoju temu i divim ti se, svaka čast! 1care.gif

Pošto sam nov na forumu, najviše volim ovakve teme, dosta toga ima da se nauči...

Čak što više, sad si u mene usadio crva da jednog dana uzmem Afriku i krenem u istu ovakvu avanturu sa sređivanjem...

Iako ga nisam nikad ni provozao, definitivno mi deluje kao motor koji možeš da voziš ceo život, bez da ikad pomisliš da drugi imaju nešto bolje (ko S klasa kod Mečke 0takoje.gif ).

Pratim i dalje... 1zdravo.gif

Hvala :) Barem da sam umeo recima malo vise da docaram ovu temu, bilo bi super :)

Samo napred ako se odlucis za tako nesto, tu smo da pripomognemo :takoje:

Sto se tice napretka na svom motoru, nista za sad. Imam dva motora i dve kacige da ofarbam, pa tek onda prelazim na svoj..

Za sad, stigao je novi izduv. Remus-ov. Koji ce ici malo pod noz i td :) da ga doteram po svom.. A ova dva idu na prodaju..

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: suzuki gsx,svasta

Sve sto si uradio je odlicno,samo sedi i vozi,ovako imam utisak da vise vremena provodis radeci nego vozeci. :zdravo:

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 101 postova
  • Motocikl: YAMAHA TT 600

Brate svaka ti cast.

Ja jesam neiskustan u ovim poslovina ali imam jedan dobronamjeran savjet za tebe. vidi neki blatobran da nadjes kao sto je kod BMW-a za prednji tocak. Ako je to moguce montirati na tvoj motor izgledalo bi bomba. I sledeci put kada budes isao u CG na more svrati do mene da popijemo kafu tu sam ti usput :D

Pozz

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: Ducati Multistrada 1000ds, Honda VTR1000f na prodaju

Samo da pohvalim rad,

Svaka cast batice, samo napred, i ne brini za lovu, bice love :) a ode lova i ovako i onako na razne gluposti, a ono sto coveka cini srecnim nema cenu.

• Podržavam 2

Samo da pohvalim rad,

Svaka cast batice, samo napred, i ne brini za lovu, bice love :) a ode lova i ovako i onako na razne gluposti, a ono sto coveka cini srecnim nema cenu.

Hehe, hvala druze! :)

Stize lova lagano na racun :) Samo sa zakasnjenjem. Nadam se konacno cu srediti neke stvari na motoru sad posle ispitnog roka. Ubija me fax. Ne da mi mira :P

Bice nekih iznenadjenja uskoro! :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja