Jump to content

Moto Zajednica

Bokseri: Motorno ulje

Recommended Posts

• Ne silazi, 6596 postova
  • Motocikl: đački pešački

(Nije baš umesno za ovde, pregovori pri kraju da se obezbedi paleta Mann filtera i Silkolen ulja i maziva po pristojnim cenama)-(ako se smatra propagandom, saglasan da se obriše.)

Filter, nema veze. Jeste solidarnost da se nešto obnaroduje al klasično reklamiranje koliko je meni poznat "kućni red" nije. Uostalom još je Lalajko ako se ne varam obnarodovo uvoznika uz anegdotu o telefonu.

A ključ imam uvek gde da pozajmim a ovaj "original Luis" će da popije kujundžijski čekić i da se napasuje. A subotom u Bubanj Potoku ima kod Bugara ovih tacni po par stotki, nego ja kad tražih prodali sve.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• taraba, 612 postova
  • Motocikl: enduro

imam 0.85 lit mineralnog (oem) Castrol 20w-50 ulja. presao sam na drugu vrstu ulja i vise mi nece trebati.

ako je neko zainteresovan, neka se javi

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: R1100S

imam 0.85 lit mineralnog (oem) Castrol 20w-50 ulja. presao sam na drugu vrstu ulja i vise mi nece trebati.

ako je neko zainteresovan, neka se javi

Na sta si presao?

• taraba, 612 postova

hej hej!

pa ja tek sad vidim da si presao na bembaru. :takoje:

ja sam presao na polusintetiku 20w-50. kad budem presao znacajniji broj kilometara, javicu utiske.

vidimo se

• U prolazu, 64 postova

hej hej!

ja sam presao na polusintetiku 20w-50. kad budem presao znacajniji broj kilometara, javicu utiske.

vidimo se

Pozdrav Dare :)

Ja za sada sipam mineralno 20/50 i bas me interesuje kako ces da prodjes sa tim uljem.

Nego reci mi na koliko se menja ta polusintetika i koje si konkretno sipao?

• taraba, 612 postova

Matori,

ako si na mineralnom 20w50, dacu ti ovo moje Castrol koje mi je preteklo od jesenas.

izvini, bio sam sludjen, tek sad vidim da nisam naveo proizvodjaca. Sipao sam Silkolene Comp4. Menjacu ga po servisnom uputstvu, na 10 000 km (ili ko ne prelazi mnogo, treba da se menja u vremenskom intervalu od godinu dana).

hej hej!

vidimo se

Pozdrav Dare :)

Ja za sada sipam mineralno 20/50 i bas me interesuje kako ces da prodjes sa tim uljem.

Nego reci mi na koliko se menja ta polusintetika i koje si konkretno sipao?

Matori,

ako si na mineralnom 20w50, dacu ti ovo moje Castrol koje mi je preteklo od jesenas.

izvini, bio sam sludjen, tek sad vidim da nisam naveo proizvodjaca. Sipao sam Silkolene Comp4. Menjacu ga po servisnom uputstvu, na 10 000 km (ili ko ne prelazi mnogo, treba da se menja u vremenskom intervalu od godinu dana).

Važi i za mineralno al kvalitetno. U načelu kad agregat počne da povećava potrošnju ulja, veću od uobičajene sa početka zamene, znak je da je ulje pri kraju i treba razmišljati o zameni bez obzira i na kilometražu i vremenski rok.

• U prolazu, 64 postova

Hvala Dare nadam se da mi nece biti potrebno dolivanje :)

Ja sam sipao mineralno ELF 20/50 za motorcikle.

Inace kod mene u ser uputstvu stoji da se ulje menja na 3000 milja ili 5000 km ....

• U prolazu, 57 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS DOHC 2012

to znam , rat traje i dalje i nema jedinstva , mnogi preporuciju mineralno , a tek po neko polusintetiku a bas retki full sintetiku . Totalno razilazenje misljenja .

Mislio sam da neko konkretno ima iskustva sa novim motorima sa dve bregaste .

to znam , rat traje i dalje i nema jedinstva , mnogi preporuciju mineralno , a tek po neko polusintetiku a bas retki full sintetiku . Totalno razilazenje misljenja .

Mislio sam da neko konkretno ima iskustva sa novim motorima sa dve bregaste .

Koliko vidim, tvoj agregat ima obe bregaste u glavi tako da mu nije neophodna puna količina ZDDP aditiva kao za klasičan razvod ventila. Ako ti u korisničkoj preporuci stoji BMW OM mineral teško da će išta drugo moći osim Silklen VTwin-a. Od iste firme ima PS Comp 20-50, na prvo slušanje agregat radi milozvučno. Mislim da ekstremna sintetika Pro 4 + nije baš neophodna a košta poprilično, nešto ispod je Pro 4, osetno jeftinije, oba sa estrom, a sva Silkolen moto ulja imaju paket pomenutih aditiva.

Severian ima lepo iskustvo sa Motrexom za Bokser al je njemu nov agregat. Kod serije 1000 se čuju hidro španeri, moj desni caktao ko Singerica, sa novim uljem ni iskusan majstor ne može da čuje zveckanje. Pun zaključak je moguć tek kad pređe neku kilometražu.

Da li neko ima iskustva sa ovim filterom ? I ako ima kakava ? Hvala .

92876ec3b49f05481336f61241d21b49_2.jpg

.

Kupiš OM filter kod zvaničnih BMW trgovaca ili Man ko mi, ostalo može u Srbiji da košta kako ne treba.

http://forum.bjbiker...37#entry1417737

(I zanimljiv taj tvoj agregat, 2 brege, skoro xxx konja ako sam zapamtio, baš ljuto. Ne pratim evolucije i baš mi bilo interesantno da pogledam)

Promenio član đunta

• U prolazu, 57 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS DOHC 2012

Poz , druze

Moj je 81 KW iliti 110 KS , sa dve bregaste to jest HP2 motor. Od ulja koristim Motul 20-50 mineralno i champion c325 filter , htreo sam da cujem iskustva drugih ,

Ulje menjam na svakih 5.000 km tako da ne bih rizikovao mnogo . Kad bude bilo 20.000 km na motoru preci cu na neko polusinteticko .

Mann filtere nisam uspeo da nadjem ali ako nadjem , narucujem odmah za mene je MW 75 .

MOT31.jpg

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

Ako mogu ja nesto samo da kazem . Sto se tice ulja ja sam u mom BMW-u uvek gledao da sipam neko kvalitetno pa su mi cak iz Nemacke donosili bas za BMW ( pricam o r 1100 gs ) . Dok je moj prijatelj iz Nisa koji je u to vreme kupio novog r 1150 gs-a sipao ulje koje su mu preporucili dok je bio u garanciji . Posle toga je a i dan danas sipa Seleniu za kola . Evo vec je ubio oko 300 000 km a potrosnja ulja je zanemarljiva . Troskara toliko da se i ne primecuje . A cini mi se da i fabrika bese nesto pise koliko je normalno da trosi ulje . Ja sad odavno imao BMW-a pa sam zaboravio . Ali i ja se bas cudim a verujem da je mozda i bolje Selenia jer nema bas nikakve veze nego motor na kolima . On je to ulje odabrao jer je jedino to ulje u to vreme bilo koje ne proizvode Turci .

MOzda i gresi covek ali eto njegov motor je preso podosta . Sta vi mislite o tome :zbunjen:

Poz , druze

Moj je 81 KW iliti 110 KS , sa dve bregaste to jest HP2 motor. Od ulja koristim Motul 20-50 mineralno i champion c325 filter , htreo sam da cujem iskustva drugih ,

Ulje menjam na svakih 5.000 km tako da ne bih rizikovao mnogo . Kad bude bilo 20.000 km na motoru preci cu na neko polusinteticko .

Mann filtere nisam uspeo da nadjem ali ako nadjem , narucujem odmah za mene je MW 75 .

Šta sam ja to našo, neki agregat sa više konja. Ako ti treba filter, samo reci. A iskustvo na filteru se ne vidi a kad se primeti biva kasno. Oslonac na sigurnu marku i proveren izvor.

Ulja koja nisu predviđena za visoke radne temperature ne bih uzimao u obzir.

Đunta, gde si kupio mann mw75 uljni filter? Znas li gde moze da se ode i kupi, bez komplikacija? Daj neki kontakt.

Ma retko šta ima bez komplikacija kod nas. Mogu da se naruče filteri i ulja i bude u jednoj maloprodaji za dan dva, gde će inače biti u narednom periodu dobar asortiman. A bez komplikacije dođeš do mene il ja do tebe.

(Nije baš umesno za ovde, pregovori pri kraju da se obezbedi paleta Mann filtera i Silkolen ulja i maziva po pristojnim cenama)-(ako se smatra propagandom, saglasan da se obriše.)

@đunta

Ma, treba mi jedan filter. Ako nema nigde sada, bice opet oem, cena je slicna, mann je bolji. Ako moze, cujemo se...

Filter čeko al :neznam:

Rešio sam filter za ulje (naravno MANN, najbolji je, a jeftiniji od BMW oem, a čak je jeftiniji i od značajno lošijeg HIFLO).

MANN distribuira Multicompany, veleprodaja iz Vojvodine. U Beogradu sa njima radi AUTO MIKA – Zemun (http://www.automika.co.rs/), BOJAN 011 3077 064 , 011 316 37 56 , 316 38 38, ali obično nemaju moto filtere i na zahtev poruče od Multicompany. Prilikom naručivanja ostavite depozit i bude kod njih za 24h.

Ja sam kupio u Auto Miki u Prvomajskoj. Košta nešto manje od 1000din. Za R1200GS odgovara model MW75. Za filter pasuje uobičajeni ključ (isti kao za bmw oem, tako da je mw75 sve u svemu pravo i najbolje rešenje, bez nekih kompromisa da sam ih ja svestan).

Za ove informacije, bez nepotrebnih mistifikacija :takoje:, zahvalnost dugujemo spredrag-u.

Odmah i bez kapare MW75 - xxx, nema duga zahvalnosti.

severian, Druze mislim da su kod bmw r1200gs filteri kraci nego kod bmw r1100 i r1150 i verovatno je i cena niza (kako kazes oko 1000d) jer u NS-u je za nas manov 1320d. Vidim da za 1200 najcesce stavljaju filter MAHLE OC 306 koji je oko 10 evra. i ima ovor kljuca 76mm. Trebalo bi Mile (Djunta) da proveri, odnosno uporedi duzine filtera. Ja stavljam manov i kljuc je 75mm.:zdravo:

MW712 - xxx.

Filter ravno na ravno je 74 mm, a špic na špic 75,5, 14 zuba. Luisov ključ jeste 76 al 12 zuba, zato neće iako ga prodaju za "various BMW".

Daj info gde ima Mann MW 75 ????

• motoras, 2488 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

U koju prodavnicu u Novom Sadu ili u Beogradu udjem i kupim mineralno V-twin ulje po ceni 885,00? Mislim na Fuks???

Isto pitanje za Mann filter za moj stari Bmw???

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS

Po najnovijim preporukama ide tzv bmw high performance oil 15w50 sto mu u prevodu dodje castrol power1 4t 15w50 i ima ga po ceni od 950 din ... dok to isto ulje u Delti u bmw pakovanju izadje prilicno skuplje....

http://www.ebay.de/itm/CASTROL-POWER-1-4T-15W50-5-x-1-Liter-BMW-/261191259684?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item3cd0365624

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

evo ja da se javim sa ovom Mol uljem ...

vec na prvih 500km izlazi na iber lauf . cisto je skroz ali je i cini mi se malo redje nego sto bi trebalo ...

posto sam pratio temperaturu dosao sam do 115 stepeni MAX sto i nije mnogo i vec tu isparava podosta , mozda se bolje pokaze kod ovih sto imaju hladnjak ulja ...

par puta sam cinimi se cuo "ono" zveckanje u masini sto pokazuje da je retko ulje ali nisam 100% siguran ...

sledece sezone trazim neko drugo ulje definitivno

nego nesto mi varira ler gas pa moram i to da pogledam sta je 0takoje.gif

• motoras, 2488 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ja danas bio u Ns i u malo da odem do Pegaza da pazarim MOL. Sva sreca :zvizduk: zakucala mi navigacija,a nisam imao mnogo vremena za traganje. U stvari,ja sam hteo da kupim Silkolene,ali kao i uvek,kad nesto trazis da kupis nema ga ni za lek. A kad nema love-onda mozes naci na svakom cosku... :neznam:

Kakvu smo nauku napravili od tog ulja. Shvatio sam da sto manje znas-to ti je lakse. lepo sam nekad u neznanju kupovao auto ulje i slatko se vozao... :moto3:

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

pa nauka kad nemamo pare pa eksperimentisemo sa ovim jeftinim varijantama ...

da imam para da platim 1300din litar znao bi ja sta je dobro 1zdravo.gif

• motoras, 2488 postova

@Roker, ponuđeno ti ulje...

Hvala Djunta.

Ulje mi odgovara,ali misao mi je bila ta da kad vec cesto poslom idem za NS ili BG o jednom trosku pokupujem i sve sto mi treba za mog bavarca. Cena ulja mi odgovara,ali sam mislio da izbegnem dodatne troskove brze poste,jer to odvuce cenu litre na malte ne 1000 dinara...

PS. Zato sam i postavio pitanje par postova gore za prodavnicu...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja