dfast 446 Napisano Mart 19, 2011 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Evo prvo linka http://www.dieselmotorfiets.nl/ 800ccm 33kw 18750 eura Malo mnogo para ali valjda se otplati kroz gorivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10501 Napisano Mart 19, 2011 Hronični Motociklopata, 7325 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan ne kontam na osnovu cega tolika cena, pa ko da je dizel agregat juce izmisljen 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4760 Napisano Mart 19, 2011 Ne silazi, 5554 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan ne kontam na osnovu cega tolika cena, pa ko da je dizel agregat juce izmisljen Mala serija...nije isto da li se pravi u 1000 ili 50000 komada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Mart 19, 2011 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Osecam da ce Gs-ovci(bmw) vrlo brzo preci na ovaj model . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Mart 19, 2011 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Hm diesel se skoro izjednacio sa benzinom. Kolko li trosi 2-3 litra? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Mart 20, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Citao sam o ovom motoru ranije i jedina stavka koja mi se ne dopada je sto ima jednu brzinu tj varijator (ako se dobro secam), mislim da mu je max brzina negde oko 180 km/h. Ima zanimljiv izduv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Mart 20, 2011 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Meni se bas sve na njemu svidja osim cene. Relativno veliki motor a vozi se kao skuter. Dizelcic sa ubrizgavanjem i turbom, prosecno oko 3l na 100km. Kais na varijatoru se po servisnom intervalu menja na 15 hiljada km, sto je ok. Mislim da su nasli dobru kombinaciju svega, jedino sto ostaje je odgovor trzista, jer ne verujem da bi neko sa GS-a presao na ovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Mart 21, 2011 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan vidi kardanac , nesto mi deluje kao da ima 300 kila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 21, 2011 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan jedina stavka koja mi se ne dopada je sto ima jednu brzinu tj varijator (ako se dobro secam) Jedina stavka koja ga čini upotrebljivim je taj varijator. Turbodizel motor ima veoma usko područije obrtaja u kojem je upotrebljiv, odprilike između 2500 i 3500 obrtaja, varijator ga drži u tom područiju i uvjek imaš skoro pun obrtni moment na raspolaganju. Zašto dizel? Odgovor je prost, u pitanju je putni enduro motorcikl, na kome povećane dimenzije i težina nisu neki problem, nije za trkanje znači 45ks je dovoljno, 100Nm obrtnog momenta je i više nego dovoljno za potrebe preticanja ili, ako neko ima takvih želja, offroada. A potrošnja od 2,5 litra je podatak koji je svima jasan, jedna od najmanjih za motore uopšte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1601 Napisano Mart 21, 2011 Drug član, 863 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda nije najjeftiniji ali je zato najruzniji! Najvise me podseca na skakavca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Mart 22, 2011 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Jedina stavka koja ga čini upotrebljivim je taj varijator. Turbodizel motor ima veoma usko područije obrtaja u kojem je upotrebljiv, odprilike između 2500 i 3500 obrtaja, varijator ga drži u tom područiju i uvjek imaš skoro pun obrtni moment na raspolaganju. Malo je ipak bolji, mala turbinica koja pali vec na 1500 obrtaja a pun momenat na 1800. To znaci fino cruziranje na malim obrtajima koje si pomenuo, uz varijator. Mada ipak mislim da bi mnogo veci bum napravili da su ga slozili ovaj dizel u neki osrednji skuter uz sto manju cenu. Ovde su pucali na kvalitet i jacu klasu koja mislim, ipak kupuje provereno i manje mari o potrosnji od sirokih masa. Ako bi to proslo, lakse bi bilo dodati jos jedan ovakav model u gamu koji onda ne bi bio prvi i vec bi postojala reputacija agregata i samog brenda, potencijalni "dobar glas" bi se vec cuo i bio bi verovatno konkurentniji. Ali imaju oni vec svoje menadzere koji o tome odlucuju . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 125 Napisano Mart 25, 2011 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Tema je nova ali ideja je stara,pa tako i ovaj model sa dizel motorom. Pre ,oko,5-6 god. jedna holandska firma je napravila moto-dizelasa od 1000 i nesto ccm (ne secam se0, znam da je motor bio od Lupa,turbo punjac,trocilindras i da je imao menjac od FJ 1200. Inace je imao cistu R liniju koja se razlikovala od ostalih po oznaci u nazivu -disel. Razvijao je oko 90KS pri tezini oko 200kg. Secam se da je trosio oko 4,5 litara na punom gasu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6390 Napisano Mart 25, 2011 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Problem je sto ubacuju motor od automobila u ram motora, pa to izgleda nakaradno. Kad bi se napravio namenski dizel agregat za motor, verujem da bi izgledao sasvim pristojno i ne bi bio nesto veci od sadasnjih benzinskih motora. Jos kad bi ubacili sekvencijalni menjac, milina Danasnji dizeli su se izjednacili i po snazi sa benzincima (iste kubikaze), a sa druge strane imaju veci obrtni momenat koji je i na nizim obrtajima od benzinca, tako da bi voznja takvog dizel motora bila mozda i zabavnija od ovih koje sad vozimo. Jedini problem ostaje traktorski zvuk i vibracije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4760 Napisano Mart 25, 2011 Ne silazi, 5554 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kapiram da bi se taj traktorski zvuk pretvorio u melodiju sa dobrim izduvom...a vibracije bi morale da prijaju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forest 314 Napisano Mart 27, 2011 Svrati ponekad, 265 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM Prijavi odgovor kao problematičan Ruzno, ruznije, dizel Stvarno ljudi ovo je tako nezgrapno i uzas dizajnirano. Kontam da ce jedno bocno klizanje ovog motora biti i poslednje... Pogledajte kako ta turbina stoji.... A auspuh... Bolje da se nosi crnina samo. Inace, ima jedan dizelas home made ovde u srbiji i izgleda tri puta bolje i prakticnije. Da li neko zna Dzoa Arizonu? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Mart 27, 2011 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Znamo ga. Ali on je sam pravio svoje tockaralo. Od freze 506, cini mi se. I pali ga na kanapce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Mart 27, 2011 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Za 18000 koliko kosta ovo njesra,bolje da kupim 3 fergusona,ako dodje do toga da vozim nesto sto se samo zove motor sa dizel agregatom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...