Jump to content

Moto Zajednica

Na kom principu radi elektronski RPM i kmh sat za motor? Moze li neka alternativa

Recommended Posts

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Ajde da probam ovako, ako neko ima clanak ili je radio sa tim, pa da kaze na kom principu rade ili da mi predlozi neku alternativnu zamenu i gde bi se kacile one?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

kod mene su elektronski, nemam puza, imam senzor brzine mi je na lancu, ok provericu zice iz bobine do satova

@guja ne razumem

aha, sad razumem, da "odrade" skazaljke do kraja pa se vrate kad se da kontakt, evo slika od napred a od pozadi tek na kraj meseca sad sam u bg-u pa nisam u mogucnosti da slikam

hvala svima

post-1009-0-62306600-1300404693_thumb.jpg

post-1009-0-30707600-1300404701_thumb.jpg

post-1009-0-10714800-1300404708_thumb.jpg

post-1009-0-61081800-1300404724_thumb.jpg

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Kupis neki aftermarket digitalni (tj. elektricni (tj. ne-mehanicki)) sat i u uputstvu ti pise koje zice i gdje da prikacis. Onda moras vjerovatno raditi calibraciju brzinomjera (okreces zadnji tocak x puta dok je uredjaj u odgovarajucem modu) i to je to.

Ako kupujes polovan sat, prvo provjeri ima li vlasnik ili internet uputstvo (ili kupis original.)

Ako mislis na cajgere od nekog drugog motora...za to treba istrazivanje, mozda postoji nesto kompatibilno.

• Podržavam 1

• Drug član, 1847 postova

znači ako su u svom prethodnom životu (pre čupanja rotora) kazaljke otklanjale na kontakt (self test, uslovno) onda problematika nije do cajgera (oaim ako bi zaglavljivale u nekom položaju što je za obe odjednom gotovo nemoguće), zato je bilo pitanje.

mile, dobio nesic vec neke insrukcije za kupovinu pa razmatra..

zanimljivo je da se ovi direktni otkloni (motorići kazaljki) teže nabavljaju od onih sa prenosom kao što su po autima.

• Podržavam 1

pre nekoliko dana evo i danas prilikom voznje skazaljke su pocele da reaguju na voznju, obe, ali ne padaju na nulu kad se ugasi motor niti odrade otklon, vec rade i samo stanu odjednom, i posle rade normalno ali od tog mesta na kome su stale. kada dam kontakt umesto otklona skazaljke se tresu kao da imaju epilepsiju, i posle stanu, proveravao sam spojeve i kontakte i sve mi se cini da je u redu?

neka ideja sta da pogledam?

Hvala

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZR 7 S

Možda ti je na ploči problem, ako imaš lupu pogledaj sve elemente da vidiš da nisu oksidovali, imaju kratku vezu itd... Ako si locirao problem, probaj ploču da očistiš medicinskim benzinom (brzo se suši i ne ostavlja tragove vode)... Uzmeš jednu četkicu za slikanje, malo je skratiš i trljaš (ne previše jako). Možda ima neku kratku vezu pa zbog toga brljavi.... Elektronika je to.... :stabre: Mada može da bude ko zna šta.... :goodluck:

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja