Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki Freewind 650

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 407 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Jimmy pomesao si, VeljkoM hejtuje winda :), on je navikao na sediste i malu cvaju sa MZ-a, pa mu je sad ovako jedan pravilno projektovani motor kompletno cudan :D.

Sto se kante tice, kanta uistinu nema lampicu ulja, ali ima vrlo lako citljiv okular na desnom deklu :neznam:

Nisam pomijesao, ja sam tihi fan strasilovih majstorija tako da je tesko da sam ga zamijenio 1lol.gif

zašto misliš da ne volim ? .. :neznam:

čak mi je u poređenju s konkurencijm (pegaso, kle, ...) zanimljiviji ...

ako misliš na ovo "kanta" ... i svoju kantu zovem kanta ... :lol: :lol:

Cini mi se da si i nekad ranije tako nesto "uvredljivo" napisao za winda sto mi je jako tesko palo 1jee1.gif

Nego, kad si ti u toj tvojoj Pozegi da dodjem na jedan sistematski pregled kad ti je vec ovaj motorin tako zanimljiv? 1zvizduk.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2288 postova
  • Motocikl: egzotični GSXR750 K88

jedina veća zamjerka koju sam mogao napisati ej vezano za lampicu ulja, i to mišljenje stoji ... ne vjerujem da sam nešto drugo negativno pisao o njemu .. ;)

koliko sam uspio pročitati po temi, tebi sasvim dobro ide sređivanje :takoje: ali ako baš imaš veliku želju, mogu ga pregledati ... :)

Pa ono sto se vidi okom mi ide ali ono sto bi trebalo da se cuje uhom recimo da ne ide, moglo bi biti da mi malo nedostaje iskustva po tom pitanju 1oda.gif

A planiram napraviti jedan krug tu oko Pozege ako uhvatim neki suncan i slobodan dan pa se mozda sretnemo 0namigivanje.gif

• Drug član, 1665 postova
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

ima li vidnih boljitaka sa novim lezajevima? A stonse tice kapalice, nisam iz slike najbolje zakljucio gde si spakovao bocu i ventil, daj neku malo dalju fotku

Pa meni su dva lezaja (desno na slici) otisli skoro skroz tako da su se culi kad zavrtim tocak, a jedan semering je pukao pa je prljavstina isla direktno na lezaj. A razlika je to sto sad ne "drobi" kada se tocak okrece 1oda.gif

A bocica je postavljena ispod zadnjeg lijevog oklopa, saraf koji drzi nosac bocice je saraf kojim je pricvrscen vazdusni filter (nista nisam mijenjao/busio) samo ga odvrnuo, provukao kroz taj nosac i ponovo zavrnuo.

El. ventil sam postavio ispod boce i pricvrstio ga na nosac suvozacevog fuzastera (nogostupa) tako sto sam izbusio dve rupe i stegao ga sa ova dva ruzna, sjajna sarafa (koji ce biti zamjenjeni)...

Regulacioni ventil je postavljen takodje na nosac fuzastera samo sto je ucvrscen plasticnim stezaljkama.

Sada sam na poslu pa ti saljem opet ovo sliku samo sa opisom, a danas cu ako uhvatim vremenana slikati sa vece udaljenosti pa ce ti biti jasnije.

img3010.jpg

• Podržavam 1

E kosooki malo kasnim sa slikom, evo sad sa malo vece udaljenosti pa ce ti biti jasnije...

photo-1.jpg

Imam jedan problem na motoru, mislim da pocinje da mi otkazuje bobina. Desava mi se da poslije voznje ugasim motor i poslije 2,3,...5 min pokusam da ga upalim i on samo anlasuje (sasvim normalno, dovoljno brzo) ali ne pali. Kada ga ostavim nekoliko minuta i pokusam ponovo on upali bez problema kao da se nista nije dogodilo. To se ne desava svaki put i nema pravila kada ce da se dogodi a kada ne. 0stabre.gif

Da li je neko imao slican problem i da li vam je poznato kako bih mogao ispitati da li je do bobine ili je nesto drugo u pitnju?

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Mozda da probas ovako :

Probaj nositi sa sobom jednu rezervnu svjecicu u dzepu. Kad se to pocne desavati, skini kapicu sa postojece svjecice, stavi na ovu rezervnu, nasloni navoj svjecice na blok motora i zaverglaj. Ako pocne bacati iskru, bobina je ok. Probas obe svjecice tako.

• Podržavam 1

0takoje.gif

Trebao sam danas ali ne stigoh, tako da cu sutra kupiti nove svijecice pa ih zamjeniti da vidim da slucajno nije do njih. A ako se opet isto dogodi onda cu isprobati ovo sto si rekao.

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: nemam :(

Tatatatirci :zvizduk: da nema slucajno neko onaj deo sto ulazi u senzor brzine,tocak ga okrece... ne znam kako da ga nazovem... kupujem ili primam na poklon :Mina: :Mina: :Mina:

Deo se zove najobicniji magnet uliven u relativno krto plasticno kuciste koje pri losoj montazi tocka ume da pukne :-). A pase od burgmana, ne znam da li svih. A pronaci ga ovde, mozda na nekom otpadu. Na netu znam da ima, kolega dmitar je porucio, namontirao i najnormalnije sljaka. Procackaj malo temu, mislim da ima i link.

http://wap.ebay.co.uk/Pages/ViewItem.aspx?nborh=&emvAD=343x488&nbpr=1&nbcol=1%7Cunknown&ebayref=/itm/GENUINE-SUZUKI-AN400-BURGMAN-SPEEDOMETER-DRIVE-ROTOR-34983-14G01-000-/121447813103

ova dzidza mislim da ti treba. Ako je imas, moras traziti drugi uzrok (meni je bio uzrok prljavi kontakti dzeka na instrument tabli :-)), mada je taj rotor najcesci uzrok. Proveri jos jednom da li ovaj kataloski broj ide na nas motor, ali mislim da da.

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Ide od Burgmana uredno, ja mijenjao. E sad, stranci kazu da ima vise razlicitih kataloskih brojeva, koji su svi gotovo pa medjusobno zamjenjivi. Ne znam tacno koji model rotora je u pitanju, ali jedan od njih zahtijeva minimalnu obradu vanjske strane da bi mogao stati (skidanje par desetih dijelova mm na strugu).

LINK

Ja kupio ovakav i uredno montiran.

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: nemam :(

Hvala kolegama na nesebicnoj pomoci :zdravo: , kad sam letos menjao ulje i semeringe u vilama letos rasturao sam taj deo i primetio sam da umesto ona dva plasticna klinca ima neke zicice,vratim ti ja to tako i radilo je do pre nekoliko dana.Drugar i ja smo probali nesto da izgrunfujemo ali bezuspesno,cak smo i ankerisali sa parcicima zihernadle,al dzaba... prestade da radi... Mislim da cu prvo probati da izgrunfujem opet,pa ako i sad ubrzo otkaze bice zamena.KLIK ,dodjem pice kolege(kosooki nemo' mi obracunavas kamatu za od letos :zdravo: :zdravo: :zdravo: )

Obično kada dođu hladniji dani ljudi počnu više da vise po forumu jer se manje voze, a u ova tema o windu je počela da umire sa hladnim danima 1oda.gif

Šta se dešava sa vama, vozite li se ili da li bar nešto radite oko motora?

Ja stignem tek da usput spolja bacim pogled na mesto gde stoji u garazi :(. Al blizi se bozic, ako vreme dozvoli, ne masim voznju na taj dan :). Ove godine nisam vozio, sto me je castilo jednim padom i zbirnom kilometrazom od cirka 1500km :).

Ja sam sa svog u subotu sklinuo blato i malo ga detaljnije oprao, podmazao i parkirao. Vjerovatno do kraja mjeseca necu imati vremena a nesto pretjerano nemam ni volje po ovoj zimoci da se vozim. Dok se malo rijesim ostalih obaveza onda cu se malo posvetiti nekim stvarima oko motora koje vec neko duze vrijeme planiram uraditi.

A sto se tice voznje na Bozic, ja se ove godine nisam vozio na taj dan ali sam se zato u toku godine vozio vise nego ijedne prije 1oda.gif

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

Kako je freewind dobar motor...Tek sada kada ga vise nemam godinama, pocinjem da shvatam koliko je to dobar motor bio meni.Za te novce,u toj klasi - najbolji.Po gradu kao skuter,moze i na malo dalji put,moze i u blazi off...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja