Ćosa 0 Napisano Mart 23, 2014 U prolazu, 9 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Coso ja bi reko da je zbog vizira I ja bih rekao da je zbog povećanog otpora vazduha Posle 17h idem po vizir... ako vreme bude ok... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Mart 23, 2014 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Pazaren Freewind danas "> "> Zestoko si se raspisao :-). Pisi bre. Stanje, cena, misljenje, kako se ti osecas... I dobrodosao :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bomi 26 Napisano Mart 24, 2014 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: nemam :( Prijavi odgovor kao problematičan Taman sam pomislio da su mi poruke nevidljive .Hvala na dobrodoslici ,zadovoljan sam... dobre gume...plocice...lanac je ok i ako izgleda istegnuto...curi ulje na polopcu za stelovanje izduvnih ventila ili na deklu ispod... i tako nisam ni km napravio malo me zort,pre njega sam vozio speeda 125...obecavam da cu dopuniti kad se budem malo provozao :moto3: ,da cuju mu se ventili malo...Hm osecam se izvanredno,ispunjeno,endurac konacno...Pozdrav za bracu po motoru :zdravo: :zdravo: :zdravo: A sta vi mislite? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 25, 2014 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Interesantna prerada... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
savke 643 Napisano Mart 25, 2014 Svrati ponekad, 404 postova Lokacija: Novi Becej Motocikl: Honda CBR 900rr Prijavi odgovor kao problematičan @bomi I ja sam pre winda vozio speed 125 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bomi 26 Napisano Mart 29, 2014 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: nemam :( Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav drugari,jedno pitanjce...Jel normalno da vetropir trza na konstnantnom gasu npr 2 brzina na 3000 obrtaja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Mart 29, 2014 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Ni jedan veliki jednocilindras ne voli niske obrtaje do nekih 2500-3000rpm dobro trese, ako na to trzanje mislis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bomi 26 Napisano Mart 29, 2014 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: nemam :( Prijavi odgovor kao problematičan I na 4k obrtaja trza,evo plasticno da objasnim kao na jugu kad ode kapa,platine,ili tako nesto slicno.Pozdrav za kolege zrakoprca i ex spidasa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Mart 30, 2014 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Ortaku na kamionu konstantno izlazi vazduh iz kocionog sistema i ne moze da utvrdi gde. Ode kod nekog starog majstora, a ovaj obilazi, obilazi, obilazi i uzviknu "Aha!!!Znam gde sisti". Ortak skoci oresrecan i viknu gde. A matori se okrenu i kroz smesak rece "Napolje" :-) :-) Tako i tebi sad, Znam zasto trza. Nesto ti nije ispravno :-). Generalno, jednocilindras na konstantnom gasu ne moze imati bas najsavrsenije miran rad, ali kod tebe bih rekao da je neki zajeb sa strujom. Podji od svecica, mada mi je cudno ako su one posto ih ima dve i redak je slucaj da bas obe crknu. OBAVEZNO pre skidanja svecice kompresorom izduvaj prasinu i blato koje se sakupilo oko svecice da ne bi zve to srucio u cilindrar kada skines svecicu. Posle toga te ceka zavlacenje dalje u struju i pribojavam se da je tu negde zajeb. Ali znaj da kod strujene nekada moze da bude i totalna glupost kao npr losa masa. Dalje ti ne znam pomoci, ne zameri :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja_zem 1051 Napisano Mart 30, 2014 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki GSX 750F Prijavi odgovor kao problematičan Proveri i da nemaš žbun u filteru vazduha, mada ja sumnjam na karb... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kawazoki 5846 Napisano Mart 30, 2014 Zainteresovan, 654 postova Lokacija: CACAK Motocikl: SUZUKI DR650se `96g Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam malo sa tehnicke strane sta moze da bude sa tim ...trzanjem,ako recimo drziz konstantan gas na brzini od 35 do 40 km i dodje do trzanja to je znak da je nedovoljno goriva odnosno ...lean stoga treba dodati goriva odvrtanjem sraga na carburatoru idle jeta ,.....ili ako odvrtanjem srafa ustanovis da je odvrnut isuvise mnogo puta a to bi bilo otprilike za tri kruga onda ti je pogresna velicina pilot jeta mora se staviti veci. Da dodam da skoro svi motori dolaze fabricki nastelovani ,lean ,to jest sa malom kolicinom goriva radi svih ovih zajebancija sa zastitom okoline pa ako nisi stelovao idle jet saverujem ti da malo dodas goriva jer ce i raditi bolje i hladiti se jer nedostatkom goriva podizes temperaturu motora a to znamo da steti veku trajanja . To bi bilo to ....Hvala lepo i dovidjenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bomi 26 Napisano Mart 30, 2014 (promenjeno) Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: nemam :( Prijavi odgovor kao problematičan Taman posla da zameram,pomogao si mi i to mnogo ,kad popravim masinu,javicu epilog i dolazim u Cacak da te vodim na pivce i da popravimo tvom drugaru kamion .Reci mi samo sta vozi i da li je kamion euro4/5? edit:nisam ni video ostale poruke @ Nemanja_zem hocu to cu danas da proverim @kawazoki ne bih se ja upustao u takve akrobacije,nemam iskustva Hvala svima na odgovorima probacu sa svecicama,ako nista ne uradim morace neko strucniji da pogleda Promenio Mart 30, 2014 član bomi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Mart 30, 2014 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ipak najbolje da dijagnostiku i popravku ostavis nekom majstoru, mada sam siguran da je neka glupost. A sto se kamiona tice, drugar je iz kosjerica, a kvar je bio pre x godina :-). A pivo u Cacku moze, al ne moze da castis na mom terenu :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bomi 26 Napisano Mart 30, 2014 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: nemam :( Prijavi odgovor kao problematičan A pa ok onda,a za pivce :moto3: :moto3: :moto3: :moto3: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimmy LaLa 228 Napisano Mart 31, 2014 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Bos.Brod Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Vejtropiri , moze li mi neko od onih koji imaju ausuph iz ade (race ili drgon) reci koji je precnik cijevi na ulazu u top? pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Mart 31, 2014 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Imas srece sto jos nisam ugradio DB killer, te mi stoji u gepeku . Adin DB killer dolazi na ulaz topa i, sad sam premerio, precnika je 50mm, pretpostavljam da je to promer cevi i dalje kroz top. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimmy LaLa 228 Napisano Mart 31, 2014 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Bos.Brod Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem kosooki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dmitar 29 Napisano April 1, 2014 Svrati ponekad, 108 postova Motocikl: Vetropir Prijavi odgovor kao problematičan Problem znaju da budu slomljena perca magneta koji se nalazi oko osovine u prednjem točku ("stručno" sklapanje točka ) i koji daje impulse tabli. Probaj da uzmeš neki snažan magnet i pomeraš ga oko prednje osovine i gledaš hoće li se na tabli pokazivati nešto (a možeš prosto i da rasturiš prednji točak i nađeš magnet) . Ako je tako, onda je problem u ovom magnetu, a sama tabla je ok. Ako se ispostavi da je magnetić problem, isti je i na Burgmanima 250 i 400 i možeš da probaš da ga nađeš polovnog. A nov je http://www.2wheelpro...14g01-part.html Zubi na pinjonu su polomljeni, sve ostalo je u redu. Znaci, odgovara ceo pinjon sa burgmana? Koje god? Za Burgmana cu verovatno lakse da nadjem... Freewind sam nasao novo samo... za 50e i 7000din Pa imas sve na ovom linku, to su recimo neki Burgmani 2002-2006, 250 i 400. Deo "34983-14G00" je stari koji ima feritna i krilca koja znaju da puknu. Ovaj koji ga menja je "34983-14G01" sa plasticnim krilcima i definitivno juri njega. Ja sam u istoj situaciji narucio ovaj sa linka koji sam dao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano April 1, 2014 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa imas sve na ovom linku, to su recimo neki Burgmani 2002-2006, 250 i 400. Deo "34983-14G00" je stari koji ima feritna i krilca koja znaju da puknu. Ovaj koji ga menja je "34983-14G01" sa plasticnim krilcima i definitivno juri njega. Ja sam u istoj situaciji narucio ovaj sa linka koji sam dao. Ako je stari magnet u komadu, osim polomljenih perca, vjerujem da bi se dao u rucnoj izvedbi napraviti plasticni prsten sa dva krilca i "nataknuti" na stari magnet, kao sto je napravljen ovaj burgmanov. S obzirom da doticni dio ima 5-6 revizija, vjerujem da su i u Suzukiju shvatili da je to laksa i jeftinija opcija za izradu, a dio ne trpi neki pretjeran stres. Zalijepiti jakim dvokomponentnim ljepilom, tako da plasticni prsten sa krilcima nalegne na mjesto gdje ta krilca inace stoje na magnetu. Nema se sta izgubiti ni polomiti, a usteda bi bilia znacajna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dmitar 29 Napisano April 1, 2014 Svrati ponekad, 108 postova Motocikl: Vetropir Prijavi odgovor kao problematičan Burgmanov, odnosno Freewindov je i jedan i drugi, to je jedan te isti deo iz Suzukijevog kataloga za više modela, samo je ovaj potonji unapređena verzija. E, sad, što se tiče pravljenja plastike, trebalo bi da je moguće. Samo bi moralo nekako da se fino obruse ostaci tih krilaca i nekako ukopa mesto za plastiku. Ako pokušate da okrećete taj magnet, videćete da to ne ide baš toliko lako, odnosno potreban je nekakav obrtni moment da bi se to okretalo. Tako da bi valjalo da imaju i neki žljebovi u tom feritu za plastiku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano April 1, 2014 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Burgmanov, odnosno Freewindov je i jedan i drugi, to je jedan te isti deo iz Suzukijevog kataloga za više modela, samo je ovaj potonji unapređena verzija. E, sad, što se tiče pravljenja plastike, trebalo bi da je moguće. Samo bi moralo nekako da se fino obruse ostaci tih krilaca i nekako ukopa mesto za plastiku. Ako pokušate da okrećete taj magnet, videćete da to ne ide baš toliko lako, odnosno potreban je nekakav obrtni moment da bi se to okretalo. Tako da bi valjalo da imaju i neki žljebovi u tom feritu za plastiku. Ako vec postoje ostaci krilaca, malo ih oblikovati, i plastiku prilagoditi tim izbocinama, taman da posluze kao zljebovi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćosa 0 Napisano April 1, 2014 U prolazu, 9 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan To sam i imao u planu... dvokomponentni lepak... plastika ili fiber... pa da lepim Prilagodići postojećim krilcima (ono sto je od njih ostalo)... i trebalo bi da drži... Mada vidim da postoji samo deo sa krilcima da se nadje... 15-20$ Nisam uspeo da izvadim postojeći iz pijnona, dodje do odredjene granice, i ne ide dalje. Sklopio sam sve... od tada samo voznja Evo, i sliku neku da okacim ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćosa 0 Napisano April 1, 2014 U prolazu, 9 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Kad nadjem vremena, lepim plastiku, pa javljam sta sam uradio ;-) Hvala svima. Ako je neko za voznju, nek piše... Prekljuce bili do Zlatibora, Tare, Bajine Bašte, Perućca... pa nazad preko Valjeva... Prva duza vožnja sa njim, zadovoljan sam Ne radi pinjon, od 350 do 370km predjeno sa 14l... vise nego zadovoljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano April 1, 2014 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan bas lep primerak 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimmy LaLa 228 Napisano April 2, 2014 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Bos.Brod Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, primate li me u drustvo? Postao sam ponosni vlasnik jednog neobicnog vjetropira 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...