Nemanja_zem 1051 Napisano Januar 12, 2013 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki GSX 750F Prijavi odgovor kao problematičan Da free je uljara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Januar 12, 2013 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Ko ima SERVICE MANUAL nek pogleda kakva je pumpa, DRY SUMP ili WET PUMP.... to me ZANIMA!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djordjeb 16 Napisano Januar 12, 2013 U prolazu, 29 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Suzuki V Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Može li neko da mi objasni kako odnosno čime da operem vazdušni filter, i kojim uljem da ga natopim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Januar 13, 2013 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Ko ima SERVICE MANUAL nek pogleda kakva je pumpa, DRY SUMP ili WET PUMP.... to me ZANIMA!!! e mene zanima bas razlika izmedju dry i wet sump pumpe, pa ako imas vremena minut, ukratko napisi mislim da wind nema ulje u ramu kao yamaha xt npr. Dakle, ako dobro kontam, karter i sistem uljnog hladjenja i koja je btw uloga provlacenju ulja kroz ram??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Januar 13, 2013 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Za razliku od klasicnog uljnog sistema sa karterom i uljnom pumpom potopljenom (WET SUMP) tkzv. suvi karter nema klasicni karter(DRY SUMP)vec ima externi rezevoar ulja gde ga pumpa izbacuje i on se vraca u sistem ponovo, ram je zgodan zbog razlike u visini i velike povrsine za hladjenje, cesto u sistemu ima i dve pumpe (npr. KTM LC4, dve pumpe, dva filtera za ulje). Uglavnom se primenjuje kod enduro i kros motora upravo zbog njihove namene, cesto prevrtanje, veliki nagibi, da ne bi ostali bez ulja.... Primenjuje se i u trkackim automobilima, uglavnom na ovalima gde postoji mogucnost usled VELIKE centrifugalne sile da ulje pobegne iz kartera.... za ulicnu voznju je realno jedina prednost sto mozes da vozis na tocku koliko hoces (ili mozes) bez razmisljanja da ce motor ostati bez podmazivanja... mana bi po meni bila da nemaju lampicu pritiska usled specificne konstrukcije i rada, ali meni NE bitno.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja_zem 1051 Napisano Januar 13, 2013 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki GSX 750F Prijavi odgovor kao problematičan Nesto mi je od pocetka govorilo da te to interesuje samo zbog voznje na zadnjem tocku :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1885 Napisano Januar 13, 2013 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Znam kad sam menjao ulje da je svo ulje bilo u karteru. Samo na saf od kartera pustim i izadj sve. Staklence ima kao merac. Kad se skine saf od ulja vidi se ono sito od pumpe. Da li ima dve pumpe i kako ulje stize do hladnjaka koji je na malo visem nivou to ne znam Jbg, manual sam obrisao kad sam prodao motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 13, 2013 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Manual 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Januar 13, 2013 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan hvala bobane za lepo objasnjenje za 2 pumpe kod ktm sam vec cuo ranije, respect za konstruktivno resenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Januar 15, 2013 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan ko kaze da motokultivator ne moze na koleno 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Januar 15, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan čista fotomontaža... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Januar 15, 2013 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan čista fotomontaža... Jeste, to je ustvari KLE, pa su fotosopirali FREE-a preko njega... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Januar 15, 2013 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Nesto mi je od pocetka govorilo da te to interesuje samo zbog voznje na zadnjem tocku :-) Upravo tako, ali nazalost sa njegovim podmazivanjem samo krace voznjice na tocku, par stotina metara i spustanje..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Januar 15, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan čista fotomontaža... Jeste, to je ustvari KLE, pa su fotosopirali FREE-a preko njega... bio sam sarkastičan ja extra gotivim FreeWind-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Januar 15, 2013 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Salim se i ja, a ako se dokopam jednog obecavam SLICNE fotografije!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Januar 15, 2013 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan ja mogu da se pohvalim uglom kao na poslednjoj fotki, vise nisam imao hrabrosti medju nogama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1885 Napisano Januar 16, 2013 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao hrabrosti, ali nisam bio nikad na stazi, a i nemam odelo za koleno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Januar 16, 2013 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan sta ce ti bolje od Pejicine krivine u klisuri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja_zem 1051 Napisano Januar 16, 2013 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki GSX 750F Prijavi odgovor kao problematičan A ja nisam nikad bio bez suvozaca na motoru :-) Duleta sam video u akciji i zadovoljan sam Moramo bar jednom otici na stazu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Januar 16, 2013 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan izgleda da ne kazu badava ovo u testu All this might sound a bit too sedate and proper, and the Freewind indeed has that user friendly personality that prompted Suzuki-Europe to target women riders, but the XF650 turns out to have a strong liking for kinks and sick lean angles. Yes, we all know that D-P bikes can run circles around sportbikes in the tight twisties, but truly the Freewind is in a league of its own. Thanks to its lowered and stiffened DR suspension, the XF stays firm and steady at lean angles and speeds of which most D-P bikes can only dream. @Nemanja - dodjes ovde na pecenje i na slaganje krivina . Ili krenemo put Trebinja, ima fenomenalnih deonica za osmeh oko glave . Mada je tuga sto si bio u Rumuniji a nisi bio sam da provezes Transfargasan kako treba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja_zem 1051 Napisano Januar 16, 2013 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki GSX 750F Prijavi odgovor kao problematičan Ne vredi, to ne mozes skinuti sa motora. Kad ona radi a ja idem u voznju stizu hiljade srceparajucih sms-ova. E u Rumuniji je bila druga prica, riknuo joj je mikrofon od komunikacije pa nisam cuo ono "Koci, izginusmo, polako, uspori" od buke auspuha :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Januar 16, 2013 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan joj muko moja .Ova moja voli da se vozi, ali nema bas vremena a i ima razumevanja da hocu sam da se vozam sa drustvom . A i navikao sam je na voznju tako da ne komentarise mnogo kad vozim malo ostrije A mutava komunikacija iz Rumunije neka ti bude nauk da ti njen mikrofon kvari uzivanje, pa smesti neki prekidac na korman kada dodjes do lepih krivina A ako ostane da radi i pise te smsove, napisi joj "Ne mogu srce sad da ti se javim, gulim nogostope oko Cacka " Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1885 Napisano Januar 16, 2013 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan izgleda da ne kazu badava ovo u testu All this might sound a bit too sedate and proper, and the Freewind indeed has that user friendly personality that prompted Suzuki-Europe to target women riders, but the XF650 turns out to have a strong liking for kinks and sick lean angles. Yes, we all know that D-P bikes can run circles around sportbikes in the tight twisties, but truly the Freewind is in a league of its own. Thanks to its lowered and stiffened DR suspension, the XF stays firm and steady at lean angles and speeds of which most D-P bikes can only dream. To je ono sto sam i ja pricao kad sam ga poredio sa Pegasom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Januar 17, 2013 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan samo sto slabo ima ko da to cuje, vec mu svi lepe etiketu daleko slinavijeg motora nego sto je to situacija u stvarnosti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
savke 643 Napisano Januar 24, 2013 Svrati ponekad, 404 postova Lokacija: Novi Becej Motocikl: Honda CBR 900rr Prijavi odgovor kao problematičan Kakvo vam je iskustvo sa vazdusnim filterom?Da li postoji neki poseban tretman ili se baca i kupuje novi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...