Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki Freewind 650

Recommended Posts

• Drug član, 1665 postova
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

Ko ima SERVICE MANUAL nek pogleda kakva je pumpa, DRY SUMP ili WET PUMP.... to me ZANIMA!!!

e mene zanima bas razlika izmedju dry i wet sump pumpe, pa ako imas vremena minut, ukratko napisi

mislim da wind nema ulje u ramu kao yamaha xt npr. Dakle, ako dobro kontam, karter i sistem uljnog hladjenja

i koja je btw uloga provlacenju ulja kroz ram???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2998 postova
  • Motocikl: FleXeR

Za razliku od klasicnog uljnog sistema sa karterom i uljnom pumpom potopljenom (WET SUMP) tkzv. suvi karter nema klasicni karter(DRY SUMP)vec ima externi rezevoar ulja gde ga pumpa izbacuje i on se vraca u sistem ponovo, ram je zgodan zbog razlike u visini i velike povrsine za hladjenje, cesto u sistemu ima i dve pumpe (npr. KTM LC4, dve pumpe, dva filtera za ulje). Uglavnom se primenjuje kod enduro i kros motora upravo zbog njihove namene, cesto prevrtanje, veliki nagibi, da ne bi ostali bez ulja.... Primenjuje se i u trkackim automobilima, uglavnom na ovalima gde postoji mogucnost usled VELIKE centrifugalne sile da ulje pobegne iz kartera.... za ulicnu voznju je realno jedina prednost sto mozes da vozis na tocku koliko hoces (ili mozes) bez razmisljanja da ce motor ostati bez podmazivanja... mana bi po meni bila da nemaju lampicu pritiska usled specificne konstrukcije i rada, ali meni NE bitno.... :moto3:

• Skuteras, 3691 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Znam kad sam menjao ulje da je svo ulje bilo u karteru. Samo na saf od kartera pustim i izadj sve. Staklence ima kao merac. Kad se skine saf od ulja vidi se ono sito od pumpe. Da li ima dve pumpe i kako ulje stize do hladnjaka koji je na malo visem nivou to ne znam

Jbg, manual sam obrisao kad sam prodao motor.

• Drug član, 2998 postova
  • Motocikl: FleXeR

Nesto mi je od pocetka govorilo da te to interesuje samo zbog voznje na zadnjem tocku :-)

Upravo tako, ali nazalost sa njegovim podmazivanjem samo krace voznjice na tocku, par stotina metara i spustanje..... :staa2:

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

čista fotomontaža... 0namigivanje.gif

Jeste, to je ustvari KLE, pa su fotosopirali FREE-a preko njega... :moto3:

bio sam sarkastičan :) ja extra gotivim FreeWind-a

izgleda da ne kazu badava ovo u testu

All this might sound a bit too sedate and proper, and the Freewind indeed has that user friendly personality that prompted Suzuki-Europe to target women riders, but the XF650 turns out to have a strong liking for kinks and sick lean angles. Yes, we all know that D-P bikes can run circles around sportbikes in the tight twisties, but truly the Freewind is in a league of its own.

Thanks to its lowered and stiffened DR suspension, the XF stays firm and steady at lean angles and speeds of which most D-P bikes can only dream.

@Nemanja - dodjes ovde na pecenje i na slaganje krivina :). Ili krenemo put Trebinja, ima fenomenalnih deonica za osmeh oko glave :). Mada je tuga sto si bio u Rumuniji a nisi bio sam da provezes Transfargasan kako treba :(

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 736 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F

Ne vredi, to ne mozes skinuti sa motora. Kad ona radi a ja idem u voznju stizu hiljade srceparajucih sms-ova. E u Rumuniji je bila druga prica, riknuo joj je mikrofon od komunikacije pa nisam cuo ono "Koci, izginusmo, polako, uspori" od buke auspuha :-)

joj muko moja :(.Ova moja voli da se vozi, ali nema bas vremena a i ima razumevanja da hocu sam da se vozam sa drustvom :). A i navikao sam je na voznju tako da ne komentarise mnogo kad vozim malo ostrije :D

A mutava komunikacija iz Rumunije neka ti bude nauk da ti njen mikrofon kvari uzivanje, pa smesti neki prekidac na korman kada dodjes do lepih krivina :D

A ako ostane da radi i pise te smsove, napisi joj "Ne mogu srce sad da ti se javim, gulim nogostope oko Cacka :)"

• Skuteras, 3691 postova
  • Motocikl: T-Max 500

izgleda da ne kazu badava ovo u testu

All this might sound a bit too sedate and proper, and the Freewind indeed has that user friendly personality that prompted Suzuki-Europe to target women riders, but the XF650 turns out to have a strong liking for kinks and sick lean angles. Yes, we all know that D-P bikes can run circles around sportbikes in the tight twisties, but truly the Freewind is in a league of its own.

Thanks to its lowered and stiffened DR suspension, the XF stays firm and steady at lean angles and speeds of which most D-P bikes can only dream.

To je ono sto sam i ja pricao kad sam ga poredio sa Pegasom

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja