TA96 300 Napisano Mart 31, 2011 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan posto je odje tt banda treba mi link za user i servis manual za belgardu (1996g) Imam user manual skeniran na italijanskom je ako ti treba poslacu ti mailom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
reljamoto 28 Napisano Maj 18, 2011 U prolazu, 5 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 640 Adventure '98., malo dorađen :-) Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Izvinjavam se što se miješam u diskusiju ali ću se potruditi da budem kratak. TT Yamahe (S,E,R i RE) su, ustvari, Belgarde. Radi ih Belgarda ali se zovu Yamaha kao što Hondu XR pravi Dallara a zove se Honda. Imao sam 2 kom. S, jedan E i jedan R. Jednom od S-ova, ne znam kojem, mislim '94., je u onoj knjižici za održavanje pisalo Belgarda (na naslovnij je stajalo Yamaha TT 600-S) i u Brifu (Njemačkoj saobraćajnoj) se zvao Belgarda (mislim model L6C ili tako nekako). Tako sam ga i ocarinio i to mu piše u našoj saobraćajnoj. E sad, najradije bih ti preporučio E ili RE (ako imaš para za njega, počeo se praviti mislim '02.) zbog E-startera. Za šumu baš i nije kurbla na tom modelu, jer je teška i umije dobro da vrati pa kad negdje zaglaviš a ugasi se, može da bude muka! R je nešto lakši čini mi se, mršaviji, višlji, ... ali S i E imaju bolje ogibljenje (USD naprijed i gasni pozadi). Brembo imaju svi, Italija jbg. Što se KTM-ova tiče, preporučujem max. 250 2-takt ili 250 4-takt. Ima i model 400 EXC, on je još podnošljiv. Ostalo je prejako i nemoguće iskoristiti ni 50%. Imao sam 520 EXC '01. pa 125 EXC '01., pa opet 520 EXC '01. Sa 125 sam se vozio i uživao a sa 520 sam se borio. Dobra stvar kod 520 je što ima explozivnu snagu i kad zapne vadi iz govana bez problema. Isto tako je za održavanje jeftiniji dvotaktni (kod nas se hilzniuje ako treba, tako da klip, hilzna, ruke ... izađju cca 250 EUR) a 4-taktni boli malo više. Švabe mijenjaju ulje poslije vikend vožnje, šteluju ventile na max. 20h, ... Ja "kao" biću kratak, a ono ... Predlog: Kupi KTM LC4 620 ili 640 sa kurblom i E-starterom, najbolji odnos težine, snage, izdržljivosti, opreme i cijene. Dijelovi su jeftini i ima ih polovnih i u Srbiji. Govorim ti ovo iz višegodišnjeg iskustva (imao sam preko 80 motora, od toga 16 KTM-ova)! Pozdrav! Pozdrav! 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Maj 18, 2011 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Samo da kazem uzeo sam XTa.. Za pocetak je dovoljno. Prvo da se malo naviknem na vecu kubikazu i cetvorotaktne motore, pa cu za sezonu-dve da razmislim sta dalje Naravno, novac je igrao presudnu ulogu, jednostavno hteo sam da kupim i da odrzavam motor sam, bez roditelja ili bilo koga, tako da mi je svaki dinar bitan A i izletio mi tu u bgu, pa nisam imao nikakvih troskova oko prevoza Evo masine Motor je prelep, cestitam !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Maj 18, 2011 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TTR Doctor 1 Napisano Maj 27, 2011 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Goshke-tu i cestitke za motor, XT je izbor koji ne moze da omasi, i odlican je motor za naknadne prepravke kako ti finansije budu dozvoljavale, varijante dorada ima bezbroj za sve budzete ! U prilogu saljem slike mog TTR-a, 98 godiste Belgarda, original bez akumulatora i bez anlasera. Ventili traze stelovanje i treba podesiti zazor na "de-kompresoru" na izduvnom ventilu na 1mm i motor pali na pola kurble uz obavezan saug, bez gasa, kad je hladan ! Za TTR-a imam samo reci hvale, agregat mu je baziran na XT-ovoj masini, znaci neunistiv uz redovno odrzavanje i promenu ulja. Ja sam mu dodao prohromski sportski izduv sa Leo Vince loncem, DNA vazdusni filter sa vecim protokom, sto mu daje mocan zvuk i olaksava "disanje" motora i povecao sam mu izlazni zupcanik na 16 zuba, radi malo vece krajnje brzine. Takodje posto sam u prilici, dao sam zadnji Ohlins na remont u ovlascenu radnju u Engleskoj, posto to kod nas niko od majstora nije hteo da prihvati a ja u garazi nemam opremu za remont amortizera, i ogibljenje je sad fantasticno, sto sam proverio sa nekoliko skokova i na sukcesiji rupa ... Ostaje mi jos samo da mu napravim jedno konacno Off Road krstenje kada budem ponovo bio u domovini, negde oko sredine Juna, nove pirelli kramponke cekaju na akciju. Koritim s toga ovu priliku da pozovem sve zainteresovane, pocetnike ili ne, na jednu malu enduro turu oko Beograda ili Novog Sada, sa vasim vodjstvom, posto ja ne poznajem terene, a znam da ih ima u okolini oba grada, da se malo upoznamo, druzimo i zabavimo. Konacno, zasto ne uzeti TTR-a ? U stvari ne vidim ni jedan razlog zasto ga ne treba uzeti ... Veliki Pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...