Jump to content

Moto Zajednica

Zasto (ne)uzeti Yamahu TT Belgardu?

Recommended Posts

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

posto je odje tt banda :) treba mi link za user i servis manual za belgardu (1996g)

Imam user manual skeniran na italijanskom je ako ti treba poslacu ti mailom.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: KTM LC4 640 Adventure '98., malo dorađen :-)

Pozdrav,

Izvinjavam se što se miješam u diskusiju ali ću se potruditi da budem kratak. TT Yamahe (S,E,R i RE) su, ustvari, Belgarde. Radi ih Belgarda ali se zovu Yamaha kao što Hondu XR pravi Dallara a zove se Honda. Imao sam 2 kom. S, jedan E i jedan R. Jednom od S-ova, ne znam kojem, mislim '94., je u onoj knjižici za održavanje pisalo Belgarda (na naslovnij je stajalo Yamaha TT 600-S) i u Brifu (Njemačkoj saobraćajnoj) se zvao Belgarda (mislim model L6C ili tako nekako). Tako sam ga i ocarinio i to mu piše u našoj saobraćajnoj.

E sad, najradije bih ti preporučio E ili RE (ako imaš para za njega, počeo se praviti mislim '02.) zbog E-startera. Za šumu baš i nije kurbla na tom modelu, jer je teška i umije dobro da vrati pa kad negdje zaglaviš a ugasi se, može da bude muka! R je nešto lakši čini mi se, mršaviji, višlji, ... ali S i E imaju bolje ogibljenje (USD naprijed i gasni pozadi). Brembo imaju svi, Italija jbg.

Što se KTM-ova tiče, preporučujem max. 250 2-takt ili 250 4-takt. Ima i model 400 EXC, on je još podnošljiv. Ostalo je prejako i nemoguće iskoristiti ni 50%. Imao sam 520 EXC '01. pa 125 EXC '01., pa opet 520 EXC '01. Sa 125 sam se vozio i uživao a sa 520 sam se borio. Dobra stvar kod 520 je što ima explozivnu snagu i kad zapne vadi iz govana bez problema. Isto tako je za održavanje jeftiniji dvotaktni (kod nas se hilzniuje ako treba, tako da klip, hilzna, ruke ... izađju cca 250 EUR) a 4-taktni boli malo više. Švabe mijenjaju ulje poslije vikend vožnje, šteluju ventile na max. 20h, ...

Ja "kao" biću kratak, a ono ...

Predlog: Kupi KTM LC4 620 ili 640 sa kurblom i E-starterom, najbolji odnos težine, snage, izdržljivosti, opreme i cijene. Dijelovi su jeftini i ima ih polovnih i u Srbiji. Govorim ti ovo iz višegodišnjeg iskustva (imao sam preko 80 motora, od toga 16 KTM-ova)!

Pozdrav!

Pozdrav!

• Podržavam 7

• Andragog, 4961 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Samo da kazem uzeo sam XTa.. Za pocetak je dovoljno. Prvo da se malo naviknem na vecu kubikazu i cetvorotaktne motore, pa cu za sezonu-dve da razmislim sta dalje ;) Naravno, novac je igrao presudnu ulogu, jednostavno hteo sam da kupim i da odrzavam motor sam, bez roditelja ili bilo koga, tako da mi je svaki dinar bitan ::) A i izletio mi tu u bgu, pa nisam imao nikakvih troskova oko prevoza :)

Evo masine :D

pkaQc_27032011171.jpg

Motor je prelep, cestitam !!!

• U prolazu, 3 postova

Pozdrav Goshke-tu i cestitke za motor, XT je izbor koji ne moze da omasi, i odlican je motor za naknadne prepravke kako ti finansije budu dozvoljavale, varijante dorada ima bezbroj za sve budzete !

U prilogu saljem slike mog TTR-a, 98 godiste Belgarda, original bez akumulatora i bez anlasera.

Ventili traze stelovanje i treba podesiti zazor na "de-kompresoru" na izduvnom ventilu na 1mm i motor pali na pola kurble uz obavezan saug, bez gasa, kad je hladan !

Za TTR-a imam samo reci hvale, agregat mu je baziran na XT-ovoj masini, znaci neunistiv uz redovno odrzavanje i promenu ulja.

Ja sam mu dodao prohromski sportski izduv sa Leo Vince loncem, DNA vazdusni filter sa vecim protokom, sto mu daje mocan zvuk i olaksava "disanje" motora i povecao sam mu izlazni zupcanik na 16 zuba, radi malo vece krajnje brzine. Takodje posto sam u prilici, dao sam zadnji Ohlins na remont u ovlascenu radnju u Engleskoj, posto to kod nas niko od majstora nije hteo da prihvati a ja u garazi nemam opremu za remont amortizera, i ogibljenje je sad fantasticno, sto sam proverio sa nekoliko skokova i na sukcesiji rupa ...

Ostaje mi jos samo da mu napravim jedno konacno Off Road krstenje kada budem ponovo bio u domovini, negde oko sredine Juna, nove pirelli kramponke cekaju na akciju.

Koritim s toga ovu priliku da pozovem sve zainteresovane, pocetnike ili ne, na jednu malu enduro turu oko Beograda ili Novog Sada, sa vasim vodjstvom, posto ja ne poznajem terene, a znam da ih ima u okolini oba grada, da se malo upoznamo, druzimo i zabavimo.

Konacno, zasto ne uzeti TTR-a ?

U stvari ne vidim ni jedan razlog zasto ga ne treba uzeti ...

Veliki Pozdrav

post-4804-0-73615500-1306455315_thumb.jpg

post-4804-0-63975500-1306455346_thumb.jpg

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja