gavrolini 2754 Napisano Mart 6, 2011 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan ugac to je prilicno subjektivno i neobjektivno misljenje. Kao prvo agregati su isti tako da ne razumem zasto se xt ne kvari a TT ce da bude drugaciji. TT je samo mnogo ozbiljnija varijanta XT-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Mart 6, 2011 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Za početak XT ima ventil manje po cilindru. XTZ 660 ima 5 ventila po cilindru i istih tih 5 ventila su strpali i u 600 kuba kod TTa. Zbog toga je TT življi za malo, dok je baš zbog toga XT dugotrajniji za malo. Još neke razlike: TT ima veće diskove. Trebalo bi da koči bolje. Interesuje me koje kočnice su ugrađivane u TTa? XT ima fabrički nissinov komplet. XT ima manju potrošnju, a veću zapreminu rezervoara što je jako bitno ako se motor eksploatiše i van šume. TT ima daleko bolje vešanje. XT je mekan za neke previše agresivne vožnje. I tako... Sve u svemu jako slični motori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 6, 2011 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan kad sam rekao da je TT mnogo ozbiljnija varijanta XT-a mislio sam bas na bolje ogibljenje i kocnice. Za ventile nisi 100% upravu. 5 ventila ima TT600s Ali TT600e ima 4. S je jaca za 1 ks. Kod mene su brembo kocnice za druge ne znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Jericho 82 Napisano Mart 6, 2011 Blocos Bastardos, 330 postova Lokacija: блокови Motocikl: XF650 Prijavi odgovor kao problematičan XT = TT ... motori su i vise nego slicni... Yamaha = Yamaha ... to je vise stvar izbora i sta kome vise lezi ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bagi 175 Napisano Mart 6, 2011 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: 021 Motocikl: 450 EXC Prijavi odgovor kao problematičan Pa to XT E vozio ali vozio dve sezone ,ništa ,samo gassss i on ide , prodao ga liku i on isto sve dok mu nisu ukrali a garant sad i taj što vozi na divlje isto samo sipa. ,stvarno zahvalan to je nešto kao golf dvojčica samo sipaš i ne misliš. A o5 gari vozi TTR i njemu ništa samo gasss a daaaleko vozniji motor. Puno je to para i za jedan i drugi koji si naveo. Malo guglaj pa ćeš videti da je taj TT prodat tom vlasniku za 1000 a on sad 1600,a ovaj iz NS se prodaje 100god a em je roze-poze. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Mart 6, 2011 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Moze li neko da objasni koliko uopste modela ima tt i koje su razlike izmedju njih? XT je mekan za neke previše agresivne vožnje. I tako... I to moze donekle da se sredi Mislim da je glavna prednost TTa u tome sto je dosta laksi od XTa, bar po podacima koje sam nalazio po netu. Na moju veliku zalost nikada nisam imao prilike da poteram tetku pa ne mogu da sudim ali verujem da je dosta bolja van puta od XTa. Ne bi bilo lose da neko ko je vozio obe napravi neko malo poredjenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Mart 6, 2011 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Ali objektivno. Najbolje bi bilo da review napiše neki hondaštm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Mart 6, 2011 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Ali objektivno. Najbolje bi bilo da review napiše neki hondaštm. E to, to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Jericho 82 Napisano Mart 6, 2011 Blocos Bastardos, 330 postova Lokacija: блокови Motocikl: XF650 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je gluplja diskusija od AT vs ST . . . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Mart 6, 2011 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan kad sam rekao da je TT mnogo ozbiljnija varijanta XT-a mislio sam bas na bolje ogibljenje i kocnice. Samo da se razumemo. Kada sam gore napisao da TT ima veće diskove i da je logično da se bolje zaustavlja, nikako nisam mislio da XT loše koči. Naprotiv, XT koči ko sam zmaj. Toliko... Mislim da je glavna prednost TTa u tome sto je dosta laksi od XTa, bar po podacima koje sam nalazio po netu. Rekao bih ne više od 10 kilograma? EDIT: Ovo je gluplja diskusija od AT vs ST . . . Ma jok bre. Oni se tamo šale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jamana 43 Napisano Mart 6, 2011 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT Prijavi odgovor kao problematičan Ima TT600E belgarda. Ima cak i mladja koliko god ljudi mislili da je zadnji model tt600e u 97 god. Moj primer,uvezena iz italije. Godiste 2000. E sad u toj godini vec treba da bude TTR ali aj reko znam da italijani pisu u papire godiste prve registracije a ne proizvodnje. Znaci svesno sam kupio motor koji se vodi kao 2000god. ali po mom misljenju najmladji sto moze da bude je 1997. I tako sam sve mislio do pre dva meseca dok nisam rasturao motor za farbanje. Na savakoj plastici na motoru je bio utisnuto godiste. 99. i to 11.mesec. Prvo sam to video na rezervoaru,potom na blatobranima i posle na svakom delu na kojem sam nasao da ima utisnuto godiste. Tako da postoji TT600E balgarda i 2000godiste a vi kako hocete.... :nanana: Na mom su svi pečati 2001.(čak i dot na prvim gumama koje još imam u garaži),a motor je prvi put u Italiji registrovan 2003. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Mart 6, 2011 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Samo vi pisite Ta roze cini mi se nije losa (boja se da srediti, nije ceo roze )samo da je motor dobar, msm da bi spustio na 1200 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Mart 6, 2011 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Samo vi pisite Ta roze cini mi se nije losa (boja se da srediti, nije ceo roze )samo da je motor dobar, msm da bi spustio na 1200 Da sam na tvom mestu otisao bih da pogledam taj motor, ne deluje uopste lose, ako zanemarimo boju naravno! Ofarbas te dve plastike u plavo recimo, presvuces sediste i imas lep motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Jericho 82 Napisano Mart 6, 2011 Blocos Bastardos, 330 postova Lokacija: блокови Motocikl: XF650 Prijavi odgovor kao problematičan Samo vi pisite Ta roze cini mi se nije losa (boja se da srediti, nije ceo roze )samo da je motor dobar, msm da bi spustio na 1200 A ako ga uzmes, mogu ti ja pomoci dosta oko njega jer si Nadalinin, Shonetov i Jokijev drug...upravo sada je moj u fazi prerade, tako da znam po nesto o xt-u... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Mart 7, 2011 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pratio sam XT od juna na ovamo i skoro da mi ni jedna nije prosla u oglasima, dok je nisam kupio. Takodje sam ih pogledao uzivo nebrojeno. Iz ovog iskustva mogu da ti kazem sta sam ja uocio. Ima krseva koliko hoces, a svi su u "odlicnom stanju". Dobar i ocuvan primerak, u koga neces morati previse da ulazes, tesko ces naci ispod 1500E. To mozda zvuci mnogo za motor tog godista, ali i napolju ispod te cene tesko je naci dobar primerak. I ono sto je najbitnije, cekanje se isplati, i zbog novca, i zbog primerka koji cekas. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Mart 7, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Докторова свака на месту! И мене је задесила иста ситуација када сам продао XL-a и кренуо у потрагу за мотором! Жали боже гледања и звања телефоном, а што сам запуцао у Ниш да видим "одличан моторм увезен из Швајцарске и мало вожен" је посебно лудило и оставља дубок траг у мојој психи! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Jericho 82 Napisano Mart 7, 2011 Blocos Bastardos, 330 postova Lokacija: блокови Motocikl: XF650 Prijavi odgovor kao problematičan Cene su stvarno varijabilne, cak i ako su sve oko 1500€ jer ljudi ne uzimaju uvek u obzir u kakvom je stanju motor...ali pored trazene, naravno, postoji i trzisna cena...ja mog XT-a posle sredjivanja ne bih dao ni za 2000€....ali opet svestan sam da je 88 godiste i da izvuci sada i 1000€ je uspeh....samo strpljenje kao sto kolega rece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AtoZz 43 Napisano Mart 8, 2011 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: St.Moravica Motocikl: CRF 450 Prijavi odgovor kao problematičan Usporedujuci xta i tta, ja imam xt600z 86' god, a kod mene je jedan tt600e '88god... ...najveca razlika je u tome da je tt dosta laksi,mozda i lakse je za 30kg,no ako nije za tolko,al je primetna ta razlika...xt je dosta mekan,zatim bolji je za neke duze relacije,ko' sa brodom ides ,a tt je dosta tvrdj(bolji za offroad)...za kocnice oba imaju nazad dobos,istim promerom,napred disk,nisam pogledao prozivodjaca,al oba koce dobro...josh je veoma primetno.da tt ima dosta kraci prenos(14-50), a xt dosta dugacak(15-40),ubrzanje tta je nenormalno.1-2-3-4-5 pa gledas na sat i iznad 100km/h je...a xt mirnije radi,mozes lepo osecati moment motora i vozit do 2000-2500obrtaja, ni netreba vrtati motora,jer je bezveze,ja kad malo brze vozim,onda vucem do 3000-3500obrtaja(xt-a)...nazalost tt nema obrtmera....po motoru razlikuju samo da xt ima 12V paljenje,a tt samo 6V,a tta je olaksano magnet (zamajac),stim lepse prima na gas....do sad sam primetio,da ttov ram je uzi od xta za nekoliko centimetar....neki dan cu poceti s rastavjenjem tt-a,treba variti pomocnog rama...a kad to zavrsim rastavim xt-a,da bi moglo da ofarbam rama i sredim agregata....tad cu moci josh pisati o razlikama sad mi josh pada na pamet da tt ima boljeg zadnji amortizera i aluminiumsku zadnju vilu....ako nekoga josh nesto zanima nek napise,pa cu pogledati naravno dok je kod mene motor a ewo slika tt-a: a i xt-a: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule CG 236 Napisano Mart 10, 2011 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: mojkovac - crna gora Motocikl: BMW gs1150 ADV Prijavi odgovor kao problematičan evo i ja malo da se ukljucim i malo pohvalim :jee:prije nedelju dana sam kupio yamahu tt600e 98 godiste sklapana je u italiji kao sto se vidi na svim plastikama da pise made in italy ima usd viljsku, brembo kocnice, nema kurblu , e sad ne znam da li je to belgarda ili obicni tte .. inace sam iz crne gore i mogu vam reci da sam ga uzeo za nista pare (1450e ) sa obzirom da su nove gume na njega lansanici i lanac , imaju neke sitnice da se odrade ali to je nista ( kilometar saila i jos po nesto ) sto se tice poredjenja sa xt , mogu reci da je dosta laksa za voznju od xt-a vise je za offroad voznju , dok je xt vise za ceste i nekog daljeg putovanja .. to bi bilo od mene evo i jedna slika da vidite kako izgleda :moto3: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 10, 2011 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan evo i ja malo da se ukljucim i malo pohvalim :jee:prije nedelju dana sam kupio yamahu tt600e 98 godiste sklapana je u italiji kao sto se vidi na svim plastikama da pise made in italy ima usd viljsku, brembo kocnice, nema kurblu , e sad ne znam da li je to belgarda ili obicni tte .. inace sam iz crne gore i mogu vam reci da sam ga uzeo za nista pare (1450e ) sa obzirom da su nove gume na njega lansanici i lanac , imaju neke sitnice da se odrade ali to je nista ( kilometar saila i jos po nesto ) sto se tice poredjenja sa xt , mogu reci da je dosta laksa za voznju od xt-a vise je za offroad voznju , dok je xt vise za ceste i nekog daljeg putovanja .. to bi bilo od mene evo i jedna slika da vidite kako izgleda :moto3: ne pokusavaj dzabe da namestis km sajlu...ne radi nikom zivom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cilesd 171 Napisano Mart 11, 2011 Svrati ponekad, 256 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Gas Gas Ec 300 Prijavi odgovor kao problematičan ne pokusavaj dzabe da namestis km sajlu...ne radi nikom zivom. Ja sam ziv, i kod mene radi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Mart 11, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Шта ће вам показивач брзине на ТТ-у, кад немате времена да га погледате? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule CG 236 Napisano Mart 11, 2011 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: mojkovac - crna gora Motocikl: BMW gs1150 ADV Prijavi odgovor kao problematičan a meni se samo prekinula saila , to mogu vala zamijenit Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14105 Napisano Mart 11, 2011 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan evo da vidis kako izgleda belgarda preradjena u super moto 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule CG 236 Napisano Mart 11, 2011 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: mojkovac - crna gora Motocikl: BMW gs1150 ADV Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast za preradu :care:a reci mi kako si ga ovoliko podigo, posto je skoro svaki tte dosta zadnji kraj spusten ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...