Jump to content

Moto Zajednica

TRAZI SE..PARTNER ZA NORDKUPP

Recommended Posts

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV

Planiram putovanje za Nordkupp krajem juna preko Bratislave, Varsave,Rige, St. Peterburga,Helsinki itd.

Vreme je da se to objavi i da se vidi ima li koga spremnog i sposobnog za to mega putovanje cca.9000km za 22-23 dana. Toliko za sada.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 39 postova

Plan je postavljen dovoljno jasno, jedino sto bih dodao da je povratak preko Atlantske obale Norveske, potom preko Osla za Geteborg i Stokholm, pa Kopenhagen, pa preko mostova na Nemacku, pa Berlin, pa Prag pa , ako Bog da , kucici...

Start je kraj juna ili pocetak jula, i to ponedeljak da bi se izbegle vikend guzve. Put traje 20 do 25 dana, spavanje po hostelima, ili hyitama po Norveskoj, moguce i kampovi ali vreme gore je pod velikim znakom pitanja,

Preferiram ozbiljne ljude 40plus.Bez ljutnje mladih avanturista. Motori nebitni sta ko vozi vozi, zar ne?

Svi treba da su svesni ozbiljnosti puta i nadam se da ima takvih drugara. Izazov je ogroman, barem meni, a 2 do 3 motora dovoljan broj.

PM radi, zar ne?

• Ne silazi, 7392 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nemoj nikada da podcenis duh mladog coveka, ako neko moze da ima ogromnu volju, strast, zelju za avanturom, to je mlad covek.

Da imam dovoljno para za ovako nesto, bez sumnje bi imao nekoga iza repa :)

Srecno i otvoren put brate bajkeru.

• Podržavam 1

• U prolazu, 39 postova

Delim tvoj stav i misljenje. I ja sam mlad u dusi, no matorac u realnom vremenu. Oprez je majka sigurnosti. Mladji vise rizikuju. Ova prica to tesko podnosi. SAMO TO. A lepo napisah da se mladji avanturisti ne ljute i ne osecaju prozvani. Moj sin ima 20godina i verujte da mi je to dosta. hehe

• Podržavam 4

• U prolazu, 39 postova

Oko 100E dan. Gorivo, spavanje, hrana, putarine nema ili samo malo, kasnije mostarine, tunelarine, trajekti...

dnevno 500 do 700km. Hosteli 20 do 25E. Klopa je po sistemu snadji se. OK?

• Drug član, 1363 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Računaj da ti je uvjerljivo najljepši dio Norveške onaj jugozapadni fjordovski i

centralni planinski, a imaš dovoljno dana da obiđeš atrakcije kao što su Geiranger

fjord, Dalsnibba vidikovac, Prekestolen vidikovac, čak i Lofote... Cesta od Trondheima

za Oslo i nije bash zanimljiva i mašit ćeš sve najljepše... Čisto sugestija, kad si

već tamo, piči u planine i fjordove iz Trondheima...

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Zelim ti srecu u pronalazenju saputnika za put, ali mislim da nije dobra ideja da ga trazis preko foruma, ovog ili bilo kog drugog. Na toliki put bi trebao da ides sa nekim koga dobro poznajes i sa kim mozes da funkcionises. Sa nekim ko ima iste sklonosti i slicne finansijske mogucnosti inace ce posle nekoliko dana da dodje do problema. Ja licno bih pre isao sam nego sa nekim koga ne poznajem.

Ako se neko i javi, predlozio bih da obavezno pre Nordkapa napravite neki manji put od nekoliko dana, kao test.

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Lalajko, milslim da nisi u pravu. Ja sam na mnogo tura isao sa nepoznatim i tokom puta je steceno veliko prijateljstvo. Cak i one koje sam dobro poznavao na takvim putevima pokazuju drugo lice tako da poznanstvo ne mora nista da znaci. Naravno mora da svako bude upoznat sa rutom i finansijama. To 100 eura dnevno je sasvim realno za trosak ovog putovanja. Evo dajem se u razmisljanje za taj put, jako mi zanimljivo zvuci a i u aprilu punim 40 tako da ispunjavam uslove :moto3:

• Podržavam 3

• Detoksifikovan, 214 postova
  • Motocikl: TDM 900 - 2002.

Ne razumem bas averziju prema mladjim avanturistima. Valjda je sastavni dei avanture ispeglati lepe krivine kad ih vidis. Ili ispusiti cigaru pored jezera do koga moras makadamom. Ili napiti se u Stokhomu. Ne znam, mozda gresim jer nemam 40+...Steta... :(

• Podržavam 3

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

kod ovakvog nacina izbora supunika ishod je relativan tj. može biti svašta makar osobno sumljam da ce se išta loše desiti i sa mlađim i sa starijim suputnikom/suputnicima. dužina puta je respektabilna pa je dobra priprema i prognoza eventualnih stanja presudnija od pratioca na putu. da imam mogucnosti ja bi se rado javio. u svakom slucaju onima koji idu želim svu srecu.

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV

Oko 100E dan. Gorivo, spavanje, hrana, putarine nema ili samo malo, kasnije mostarine, tunelarine, trajekti...

ovo mi izgleda malo naivno. Norveška je jedna od najskupljih zemalja (benzin 1,6€, pivo 4€, hytte 50+€, zavisi od broja kreveta...). Ja sam bio na Nordkappu u junu 2009 sa još jednim (dugogodišnjim, što je bitno da sve prolazi OK) prijateljem, trajanje 16 dana (Austrija - Nemačka - Danska - Norveška (zapadni deo, Lofoti, Nordkapp), vraćanje preko Finske, Švedske, Danske, Nemačke), zajednićka kasa 4000€, s tim što smo hranu vozili sa sobom, kupovali samo benzin, pivo, hleb i NIŠTA drugo.

Sretan put

kratak putopis sa mnogo fotografija:

http://www.motosvet.com/tabla/topic/1660-nordkapp/page__st__315

• Podržavam 2

• U prolazu, 89 postova
  • Motocikl: 90 jahre

Da osnovne stvari, a sta je sa delovima, mozda nekim servisom, potrosnim materijalom ....

Svakako da treba na sve obratiti paznju. Uostalom zaista skupa ekspedicija, koja iziskuje jeedaann dooobar godisnji odmor. :moto3:

No, sve sto mozemo je diskutovati dok ljudi ne krenu. Po dolasku sledi putopis i sva diskusija ce biti zaboravljena. ;)

Zelim vam srecan put i dobro zdravlje. I naravno doosta slika. Pozdrav.

• U prolazu, 39 postova

Ljudi da se razumemo.

1. Uvidjam da su se mnogi mladji od mene nasli prozvani zbog mladjanih godina. To mi NIJE bio cilj, nego da se ZRELO razmisli zrelo ponasa i zrelo odveze ova tura. :hej: Vrlo moguce da medju mladima ima momaka koji bi bili u zoni odgovornosti i prema sebi i prema drugima. Molim vas, pa to je formiranje tima od 2 do 3 motora koji treba da dele i dobro i zlo tokom tih hiljada kilometara. :aha:

2. Neko je rekao da bi se napio u Stokholmu. Verovatno nezna da je pice recimo pivo 4do 5E ...puta 5 je 25E zar ne, pa matematika putovanja benzina....Licno ja ne pijem, ili vrlo retko...i to je jasno nadam se.

3. To AnteK... da da znam ja tvoje pisanije i puno mi je posluzilo. Chalino isto tako i Adamsovo. Hvala ti za tipps a nadam se da ti nece smetati neko pitanje i podpitanje oko priprema.

4. Meni licno servisi nece trebati i delovi. Ako bude srece. Ako ne onda sam na....bao po tim skupim zamljama.

5. To Nemo... Ima poslovica PREMA SVECU I TROPAR. Svako moze da potrosi onoliko koliko ima a i vise. Mi ovde znamo kako se to radi da potrosimo vise nego sto zaradimo. :moto3:Osim toga ova ruta ide kroz sigurno jeftiniji deo Evrope tako da se moze ustedeti malo, a tamo gore to se naplati skuplje pa sve to smuti i prospi dodje na prosek 100E po danu. Iz mog iskustva bezin je u zbiru najmanja stavka, znacajni udar je spavanje po hotelima,, a hrana je kako se snadjes. Zar ne?

6. Licno bio u Italiji letos, 5500km. SAM SAMCAT. Nista mi nije falilo. I tamo sam placao 50E spavanje, u Rimu 55E Ali je bilo i za 25E i za 35E... Bezin je varirao od 1.35 do 1.45E.Jeo sta sam stigao, ali nisam bio gladan.

I eto, to bi bila moja razmisljanja. Hvala svima i nadam se da ce se tim napraviti jer svi smo mi srodne duse. Neko mladji, neko stariji...hehe

• Podržavam 2

• Teoreticar, 337 postova
  • Motocikl: V strom 650 2008-2013,

Ja se vec dve godine palim na ovu ekspediciju i nikako da prelomim da krenem!

Zagolicana mi je masta sa ovom temom!

Puno sam razmisljao na tu temu za svo ovo vreme i evo nekih mojih predloga

1. Treba da definisete sta hocete da vidite npr. Skandinaviju , moja neka ideja je bila da stignem gore sto pre pa da se tamo obidje nesto vise.1moto3.gifAli nam pravi problem to sto je tamo jako skupo!

2. Ako planirate da spavate po hotelima bilo bi dobro da rezervisete unapred smestaj zato sto je i inace jako skup narocito gore na severu i ako se na vreme rezervise moze se ustedeti i po 10 evrica po coveku. Gledao sam cene hotela i nisam se odusevio ali sam zaboravio gde sam to nasao a sad me mrzi da guglam!1neznam.gif

3. Mislim da tamo ima kampova i koliko se ja secam neko na forumu je naprevio spisak gde moze da se kampuje na divlje u EU!

Ovo su neki moji predlozi koji mogu da olaksaju putovanje!Ja cesto nesto zaborevim tako da ako neko ima jos nesto pametno da doda bilo bi lepo, a pomocice svakako. Ako se krece na tako veliki put treba da se vidi sto vise, mislim da necemo ici svake godine do Nordkuppa.

E da predjemo na stvar!

Da sam se napalio JESAM!

Da li cu ici ne znam ali bi voleo! Imam dosta obaveza pa ne znam da li bih uspeo da se uklopim sa vremenom. Ali pratim temu!!

• Ne silazi, 5557 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Tema veoma vredna razmisljanja...naravno, za one koji to mogu, a ja to nisam ove godine.

U svakom slucaju, veoma pomno pratim temu...

• Drug član, 1363 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Ljudi da se razumemo.

1. Uvidjam da su se mnogi mladji od mene nasli prozvani zbog mladjanih godina. To mi NIJE bio cilj, nego da se ZRELO razmisli zrelo ponasa i zrelo odveze ova tura. :hej: Vrlo moguce da medju mladima ima momaka koji bi bili u zoni odgovornosti i prema sebi i prema drugima. Molim vas, pa to je formiranje tima od 2 do 3 motora koji treba da dele i dobro i zlo tokom tih hiljada kilometara. :aha:

I eto, to bi bila moja razmisljanja. Hvala svima i nadam se da ce se tim napraviti jer svi smo mi srodne duse. Neko mladji, neko stariji...hehe

Nemoj puno razmišljati o suputniku ili smještaju... Ako netko naleti, naleti, ako ne,

vozi sam... Isto za smještaj, ne trebaš ništa unaprijed rezervirati, ima smještaja

sasvim dovoljno, a scandinavija nisu alpe da je velika gužva, gužve zasigurno neće biti...

Ja sam doduše to odradio evo ima 10 godina, solo, potrošio oko 2000 EUR, napravio

10.050 km, vjerovatno su cijene veće sada, ali ne previše, i onda je bilo skupo za pop***t

A i teško ti je tamo točno isplanirati kada ćeš biti i gdje, jer udaljenosti su velike a

vrijeme nepredvidljivo i može te dobrano usporiti...

• Andragog, 4993 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

2006. sam proputovo Od Kopenhagena do Osla,(Danska, Svedska, Norveska) to je nista posebno za videti a 2010 sam putovao od Osla do zapadne obale Norveske( Bergen ) i nazad drugim putem, fjordovi, vodopadi, jezera , reke, predivno je bilo. Pored puta na svakih 20 km postoje drvene kucice za iznajmivanje, cena je od 40 do 60 eura. Uglavnom su sa tri do cetiri lezaja , tus, TV,sporet, frizider ...

Sto se tice hrane i pica, kupuje se u velikim marketima i nije mnogo skuplja nego kod nas a moze se lepo spremiti u kucici.

Mislim da je 100e realan dnevni trosak.

Da ne bude zabune, putovao sam kolima a mastao da sam na motoru!!! ::)

Zelim ti puno uspeha u organizaciji i putu.

Naravno , mi cekamo pricu i slike !!!!

• Podržavam 2

• U prolazu, 39 postova

Mgu da se pohvalim i da se osecam zadovoljan. Postovi su poprimili zdrav pristup temi, konstruktivni predlozi i saveti pljuste sa svih strana.

To STRALE Cele zime plairam put Sve je predvidjeno do Kuppa. Sem onog gde spavati oko njega. Putesestvije od Kuppa nista nije radjeno jer je to potpuno druga dimenzija prostora i razdaljina koje se trebaju proci. Do tamo ima oko 4000km. I OD tamo ima isto toliko. Plus po lokalu malo vamo malo tamo nakupice se... Ja licno planiram taj put jako dugo ali me je saobracajka pre 2.5 godine omela u planovima. Preziveh pa je to jos aktuelno.

TO ANTEK Sve se vidi i sve je tranparentno. Ljudi su zainteresovani. Projekat je ogroman, bez sale. Ali Ne plasim se da idem sam. Mogli su drugi. Trenirao po Italiji samocu skupocu.... Ima neki poseban efekat na mene, koncetracija 100% sve vreme.

Ne verujem da ima puno promena po Skandinaviji u cenama. Rezervacije pravim za Prva tri nocenja posle imamo net pa polako... Za svaku tacku spavanja imam po tri lokacije za smestaj. jedna je moja*nasa*. Model primenjivao sa puta po italiji i radi fenomenalno. Imati lepo vreme je najveci problem ali se tu nemoze uticati.

TO SRBAC Hvala drugar za tipps. DA da, sve si lepo naveo a to znaci da je tvoje iskustvo slicno ili isto sa jos nekim drugim ljudima, A na osnovu njih sam i pravio grubi troskovnik. Cini mi se realno. Tu teritoriju i ja planiram da prodjem negde manje negde vise... Fjordovi me pale... i voopadi... i vidikovci*AnteK* Bice sve ok... hvala.

• Life Ain't A Fairytale, 239 postova
  • Motocikl: Cudni

Pa 100e dnevno u Norveskoj tesko. Pakla cigara je 12e, hot dog sa kokakolom na pumpi 7e (na popustukao meni), kolibe na severu 25e na jugu 80e osnovna varijanta bez vode. Hrana u restoranima hmm... kineski restoran u Tromsu rucak za dvoje sa dva soka 120e.

Ovo su cene od juna prosle godine.

Nikako ne voziti preko ogranicenja niti konzumirati alkohol u Norveskoj. Za cirku do 5 dana zatvora (doduse naveo si da ne konzumiras isti al da spomenem ako neko od saputnika voli pivce) a ukoliko prekoracis 21km/h ograanicenje od 70 naprimer kazna je oko 1200e. Inace kamere imaju na najzabacenijim mestima a mene zamalo da izneneadi kod Tromsa patrola stekovana iza znaka. Sva sreca da sam se divio prizoru i cilirao.

Ako koristite gps ubacite POI sa kampovima. U Norveskoj vam kampovi rade 24h sto nije slucaj u Finskoj. Takmo se u Laplandu kampovi zatvaraju 20-21h a posle nema chek-in.

• Podržavam 1

• U prolazu, 39 postova

UF UF UF... deracinaaa, mora se priznati. Ko voli nek izvoli. No tu su ceska Poljska balticke drzave... jeftinije. a tamo gore skuplje... hosteli su oko 20E u navedenim zamljama... Finska moze i do 50E za isto. O Norveskoj finansijskoj konsrtukciji brrrr. Ma ljudi to je tako i sta reci? plati pa klati.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja