pantelija 192 Napisano Mart 5, 2011 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Keeway Speed Prijavi odgovor kao problematičan Zasto bezis od kineza, to su ti pravi pocetnicki motori?! Jeftino ih kupis, jeftino ih prodas, u najgorem slucaju izgubis na njima 100eura. Zamisli da uzmes odmah nesto od 500-600ccm, pa se daleko bilo bilo sljustis sa njime. Prvo sto ce da te popravke kostaju mnoooogo, drugo pitanje je kako bi ti prosao u svoj toj situaciji. Moj bi ti savet bio da uzmes Speeda 125, motor koji je jeftin, malo trosi, pouzdan i za grad i za duzi put, ne kvari se i idealan je za pocetnike. Ako ti dosadi za godinu dana prodas ga po skoro istoj ceni i ne gubis nista u parama a dobijes mnogo u iskustvu. Lako ces posle toga da predjes na jaci motor, samo bez zurbe. Evo ti neka slika da vidis kako izgleda: http://www.google.com/images?hl=sr&xhr=t&q=keeway+speed+125&cp=6&pq=keeway+speed+125&um=1&ie=UTF-8&source=univ&sa=X&ei=niZyTdyiIYjZsgac34WEDg&sqi=2&ved=0CCEQsAQ&biw=1090&bih=903 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
robinsilni 8 Napisano Mart 5, 2011 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da vidim nesto do 500 kubika. Neko je pomenuo kawasaki EL250, motor izgleda bas dobro. Iduce nedelje, ponedeljak ili sreda, se vadi lekarsko, taj dan idem i u autoskolu da se raspitam o proceduri i krece . E samo da mi ne komplikuju sad oko ovog novog zakona pa da moram da polazem nesto veoma dugo, sto su pricali po 6 meseci. Mislim da se to jos ne primenjuje, ili se primenjuje tu i tamo selektivno. Pitanje: Koji je najbolji izvor oglasa za pregledati, kada neko zeli da kupi motor? Ja za sad gledam samo jedan sajt. POZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Mart 5, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Auuu, sa tom visinom pre biraj neki enduro, tipa Transalp ili babe poput Tenere i Afrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zool 230 Napisano Mart 7, 2011 Life Ain't A Fairytale, 239 postova Lokacija: Iza Devet Brda iza Devet Mora! Motocikl: Cudni Prijavi odgovor kao problematičan Ako nisi nikad vozio, 125ccm je zahvalna kubikaza. Cekao si do sada da naucis kapiram da ces uspeti da se strpis godinu dana na 125ccm. Dal ce ti biti mali bajk, dal ces nekom izgledati smesno ili sebi je po mom misljenju nebitno. Bitno je da naucis i da te proces ucenja sto manje kosta. Ja sam ucio na 125 a bio sam i stariji od tebe, devojka moja koje je takodje starija od tebe ove godine isto pocinje da se uci i pocece na 125ccm. Doduse 1000 ljudi 1000 cudi al ja ne mogu nikako da shvatim da je 400 ili 600 cm lakse nauciti da se vozi od neke 125-ice ma kakve kocnice neko imao u glavi. Ne ulazim u ekonomski aspekt, upotrebljivost 125cmm naspram vecih kubikaza itd vec samo u lakocu upravljanja i prastanje pocetnickih gresaka. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Mart 7, 2011 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam laksi i 2 cm nizi od tebe i napominjem ti da obavezno dobro procenis motor. Verujem da sa trenutnim znanjem ne mozes da ga provozas i na osnovu toga dobro procenis ali sa nasim visinam dosta motora ce ispasti iz price. GPZ npr mislim da odmah mozes da zaboravis. Ne bih ulazio u pricu da li odmah na 500ccm ili ne. Ja sam posle 6 meseci skutera od 50ccm presao na KLE od 500ccm jer sam dobio dobru ponudu i nisam imao finansija za postepeni prelazak. Da se razumemo nije mi bilo svejedno u pocetku ali sam se relativno brzo prilagodio ali sa ozbiljnom discipliinom na gasu. Po meni pored discipline na gasu je daleko bitnije saobracajno iskustvo i vozacka navika i praksa. Menjanje brzina i sl. se relativno brzo uci i za pocetak je manji problem,uostalom i kad polazes za auto samo prvih par casova te uce upravljanju vozilom a sve ostalo je snalazenje u sobracaju. Da ne davim , sta god kupio srecno, pazljivo i prvih par nedelja ni ne pomisljaj da udjes u neki ozbiljniji saobracaj. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
robinsilni 8 Napisano Mart 8, 2011 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prvo malo praksovanje na poligonu, pa onda malo kod mene u ulici, pa onda idem u obliznje selo, koje ima sve ulice asvaltirane, a saobracaja vrlo malo. Tako sam i za B kategoriju, poligon, malo u ulici, onda u selo i milina. Ima da me upoznaju seljancice :-) Nego pre neki dan sam nasao na ovom forumu link za jednu dobru online prodavnicu koja u svojoj ponudi ima sve od zastitne opreme pa i oklop za 11550 dinara. Oklop izgleda kao jakna sa zastitnicima na podlakticama, laktovima, nadlakticama, ramenima, stomaku i ledjima. Opaka stvar ali sam zagubio link. Help please Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8643 Napisano Mart 8, 2011 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan A što ne kupiš neki odličan MZ, kvalitet. pouzdanost, uvek drži cenu... Vozi ga par meseci, pa ako ti dosadi prodaj ga za iste pare i kupi veći. Svi koji pričaju da su odmah seli na 500+ i kao naučili da voze za neko malo vreme, seru! Naučili su samo da "teraju točak". Daleko je to od umeća vožnje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 8, 2011 (promenjeno) Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Auuu, sa tom visinom pre biraj neki enduro, tipa Transalp ili babe poput Tenere i Afrike. Stvarno neodgovorno od tebe da nekome ko nikad nije vozio motor savetujes motor sa preko 220 kila... A i samim tim sto je pocetnik postoji velika sansa da mu bilo koji od tih motora padne u mestu a plastike za iste nisu bas jeftine. Neka kaze neko ko zna bolje oko cena. Ja mislim da je Speed ipak premali ali nece da mu fali nista na njemu. Ok ce mu biti ako se vozi sam ali on opet ima 106 kila+ neka devojcica to je oko 160 kila, mnogo je. 250 cc ce lako savladati, pogotovu ako uzme nesto sa nizim sedistem kao EL 250 (najveci u klasi) Suzuki GN 250, Virago 250 (mnogo mali), Honda Cm 250,CB 250 tako nesto. Ima ovde u KG jedna CB 250 ako te interesuje, a ima ovde u oglasima na BJB i EL 250. Promenio Mart 8, 2011 član bigbad86 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 8, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Prvo malo praksovanje na poligonu, pa onda malo kod mene u ulici, pa onda idem u obliznje selo, koje ima sve ulice asvaltirane, a saobracaja vrlo malo. Tako sam i za B kategoriju, poligon, malo u ulici, onda u selo i milina. Ima da me upoznaju seljancice :-) Nego pre neki dan sam nasao na ovom forumu link za jednu dobru online prodavnicu koja u svojoj ponudi ima sve od zastitne opreme pa i oklop za 11550 dinara. Oklop izgleda kao jakna sa zastitnicima na podlakticama, laktovima, nadlakticama, ramenima, stomaku i ledjima. Opaka stvar ali sam zagubio link. Help please To se popularno zove "Gladijator", mozes i za manje pare da ga nadjes naravno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Mart 9, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno neodgovorno od tebe da nekome ko nikad nije vozio motor savetujes motor sa preko 220 kila... A i samim tim sto je pocetnik postoji velika sansa da mu bilo koji od tih motora padne u mestu a plastike za iste nisu bas jeftine. Jel si ti video da čovek ima 194cm i 106kg? I koje to plastike imaju gore navedeni motori? Ako hoćemo baš, većina takvih motora ima i rolbarove, a dobri su za početnike jer kad im stisneš gas jedva da idu On sa 194cm ima kolenima da šalta brzine na Speedu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7925 Napisano Mart 9, 2011 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Tesko on da vozi speed, tesko, ja sa 183 veoma tesko sam saltao brzine na speed-u. Na Africi 650 sa 16god sam ucio da saltam brzine posle skutera i provozo se njome mnogo lepo nekoliko stotina kilometara po Srbiji, bez ijednog problema, jedino sam se preturio snjome kada sam hteo da prodjem kroz rov sa muljem laka je za voznju i garantujem da za visokog coveka takav motor ne predstavlja nikakav problem problem sto se tice savladjivanja. Sad sta znam ja sam na ST seo posle choperice 125 koju sam u medjuvremenu kupio zbog starosne granice, ST nije motor za apsolutne pocetnike, AfricaTwin-Transalp su bolji izbor, manje konja nize teziste.. E sad nismo svi isti, pricam iz sopstvenog iskustva pa ko kako oce.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...