dudip 6 Napisano Februar 22, 2011 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto vidim da ovde ima ozbiljnih poznavalaca skutera, prenosa i kvačila, postavljam jednu temu koja može biti korisna i drugima... vidjao sam slične teme i mislim da se može odrediti boljka na osnovu opisa ponašanja skutera. Skuter je stajao i nije vožen dve godine ( ITALJET MILLENIUM 150-yamaha mašina), ako je to važno. Skuter sam skoro kupio, a bivši vlasnik kaže da mu je radio kpl servis letos... Naime, kad se motor dobro zagreje, počne dobro da povlači-ima dobro ubrzanje, sve dok ne dodje negde do 40-50km/h, onda kao da proguta knedlu, spusti obrtaje i polako ubrzava do 120+. Nema eksplozivnost sa starta. U rezervoaru ima još starog benzina od pre par godina(dosuo sam novi), jer ga nisam mnogo vozio( možda 50-tak kilometara.), što nema veze sa prenosom, al ajde da napomenem. Poznavaoci će sigurno prepoznati šta mu fali: -Prenosni remen -Rolnice -Opruge kvačila -Oštećen varijator sa risovima.... Ovo je ono na šta ja sumljam... Šta vi mislite? Pozdrav! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6791 Napisano Februar 22, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kad vec znas,sto onda ne otvoris i uveris se sam.Mislim nemoj pogresno da me razumes..... kakav je to problem,skines dekl i dve matice,sa varijatora i kvacila i sve ti se samo kaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 984 Napisano Februar 22, 2011 Very Funny Rider, 1127 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne bih verovao bivšem vlasniku da je uradio servis već otvori variator i vidi u kakvim su stanju rolnice i klizači Ako su u ok stanju tj nisu uništeni onda baci pogled na centralnu oprugu kvačila. Sve u svemu sve to kupiti novo smešno košta a ići će mnogo bolje....Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DoXy_RO 3 Napisano Februar 22, 2011 U prolazu, 36 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Suzuki SV650, Suzuki gsxr k7 Prijavi odgovor kao problematičan Najverovatnije su rolnice skini varijator, pa ih pogledaj da nisu se istrosile, ako nisu, onda trebas da stavis drugu gramazu A opruge varijatora menjas kad stavis drugi auspuh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LiMa 160 Napisano Februar 22, 2011 FreeStyLe Member, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hornet Prijavi odgovor kao problematičan To su simptomi teskih rolnica i pregrevanja prenosa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Februar 22, 2011 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Mekana centralna opruga a ne bi bilo loše pogledati i torque drive Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2024 Napisano Februar 23, 2011 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo moguce da je sve ispravno samo podeseno da ubija u startu. Probas prvo sa drugim rolnicama pa onda sa oprugom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Februar 23, 2011 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Isti problem imam na svom skuteru,i na poslednjem servisu mi je receno da je to do opruge kvacila,koja mora da se menja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Mart 1, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Isti problem imam na svom skuteru,i na poslednjem servisu mi je receno da je to do opruge kvacila,koja mora da se menja.. Ja sam napravio prsten od zice 4 mmm i postavio pod oprugu tako da sam je tako malo ojacao. Pomoglo je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Mart 23, 2011 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan To su simptomi teskih rolnica i pregrevanja prenosa Izgleda da je jedan od razloga rupe u ubrzanju bio i pregrevanje kvačila. Skuter je bio prilično zapušten sa začepljenim filterima i lošim uljem u motoru i menjaču... Kad sam juče ispustio ulje iz menjača, bilo je crne boje(što se retko vidja) i sipao novo, skuter je izgubio problematične simtome. Skuter je stajao dve godine, pa sam mislio da je mogući problem i u prljavom karburatoru, pa sam se spremao da ga očistim... Videćemo kako ide kad mu proverim i promenim kajiš, rolnice, oprugice i oprugu kvačila... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Mart 24, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Neverovatno koji postotak problema ima veze samo sa lošim održavanjam... Iliti - uradiš kompletan servis i većina problema nestane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...