strasilo 3893 Napisano Februar 19, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan *ebiga, dva mi motora na štenderima, (a i tata uzeo jedan :lolcry: ) pa mi usfalio štender .... :misli: 100 kuna (cca 1400 din) u džep i pravac trgovina... 3 metra cijevi (ne režu na manje) 5 komada koljena ... brusilica, aparat za zavarivanje i za pola sata sam napravio pripremu i dio posla... ostalo ću ovih dana, morao sam na posao :mrgreen: materijal alat za rezanje... alat za zavarivanje.. malo mašte ... i pola gotovo ... :lol: a dižu se tolike frke oko toga.. :lol: 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steefanv 299 Napisano Februar 19, 2011 Zainteresovan, 418 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan pratim temu samo da znas za sad je odlicno samo tako nastavi 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Februar 19, 2011 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan OK, dalje....? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 19, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Polako.. polako... ne treba žuriti ... evo par slikica..... još malo krojenja, rezanja i mjerenja... pa zavarivanja.... pa uspoređivanja.... i tako .. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 19, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Odlčno, svaka čast 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steefanv 299 Napisano Februar 20, 2011 Zainteresovan, 418 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast jos samo da se ofarba malo i bice odlicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 20, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Uvidio sam jednu grešku, kad su mi drugi forumaši (drugi forum) ukazali na nju... a to je premali kut (ugao) na vertikalnoj polugi, pa sam i to ispravio, tj. povećao sam ga... zatim sam navario osovinice za kotačiće... ali je šaraf bio predugačak... a navoj prekratak, pa je i to trebalo riješiti ... i to je to za sad ... možda ga još i danas završim do kraja.. a možda i ne... :lol: 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenadbg 3 Napisano Februar 20, 2011 U prolazu, 17 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki ZZR 1400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo!!! Planiram da napravim iste ovakve. Pratim tvoje teme sve pohvale...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Februar 20, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Možda bi bilo bolje, odnosno jače da si kolena probušio i kroz rupu proturio osovinu, pa sa obe strane cevi stavio po točkić, dakle 4 komada ukupno. Deluju mi slabo ovi točkići. I još jedan predlog , ova otvorena usta cevi bi bilo lepo spljoštiti pre nego se navari vrh sa hvatačem rolnica. Pak, ako će biti držači za viljušku, onda je bolje ovako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kombajn 2 Napisano Februar 20, 2011 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan tockovi ti i ne trebaju cemu sluze uopste? i ugao je ok, ja na svom koji sam pravio imam upola manji ugao i sve radi ok nesto ces da stavljas na vrh tih cevi ili ce da grebu po viljusci? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 20, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan evo, bit će nekako ovako ... meni je u radioni bolje imati ovakav, sa "šapicama" .. paše na svaku vilicu ... Falilo mi par cjevčica i malo L-profila, pa sam ipak skočio do radione.... ali samo po materijaj, ne po alat ... :mrgreen: :mrgreen: Našao sam idealnu visinu šapica... 33 cm, pa kad budete pravili da znate .. to je za moju vilicu i 17˝ točak Pa malo građevinskog alata... pa sam ti malo "popecao" .... i vratio se kući sve to isprobati .... :mrgreen: sad još samo treba ofarbati ... :mrgreen: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 20, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Februar 20, 2011 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan tockovi ti i ne trebaju cemu sluze uopste? i ugao je ok, ja na svom koji sam pravio imam upola manji ugao i sve radi ok nesto ces da stavljas na vrh tih cevi ili ce da grebu po viljusci? Tockici su po meni dosta korisni,jel,bez tockica stender stoji a motor ide prema nazad,i kad imas predni stender,dok dizes na zadni,hoce da spadne sa prednjeg,koji ide na stapove ili osovinu.(al ga ja sad zamrsi ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 20, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan tockovi ti i ne trebaju cemu sluze uopste? i ugao je ok, ja na svom koji sam pravio imam upola manji ugao i sve radi ok nesto ces da stavljas na vrh tih cevi ili ce da grebu po viljusci? Mohikanac ti je rekao gotovo sve.... Točkići trebaju da se štender podvuče pod motor, a ne da vuče motor ... pogotovo u kombinaciji sa prednjim štenderom ... A i kad želiš pogurati motor pola metra naprijed ili nazad na dizalici ili u garaži, to mn možeš napraviti bez točkića... U svakom slučaju, štender bez točkića je kao da ideš u javnu kuću, a qu... ostaviš kod kuće... :lol: 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Februar 20, 2011 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Strasilo izvini za off. Evo kako sam ja uradio zadnji i predni koji se kaci za osovinu trougla. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Sluzi i kao zadnji Uploaded with ImageShack.us 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 20, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan nije OFF .. čak štoviše... samo dajte vlastite uratke... svi možemo naučiti iz toga... prednji ću raditi ovih dana... prvo mali ispod vilice samo za skitanje prednjeg točka, a i ovaj "veliki" je u planu ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Februar 20, 2011 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Nemas potrebe da pravis dva,nego napravi samo ovaj gornji dodatak i montiras na obican stender,mozes na ovaj zadnji sto si napravio,a kad ti ne treba samo ga skines. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 20, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan problem je što na mom motoru moraš skidati oklope da vi stavio taj ispod trokuta... a to mi se ne radi kad mijenjam gumu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Februar 20, 2011 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj moj moze i na oklopnjake,bar na koje sam ja probao,samo mora malo da se pazi da se ne zakace plastike prilikom montaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobanvfr 91 Napisano Februar 20, 2011 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: vfr rc36 Prijavi odgovor kao problematičan ajd ako ti nije tesko stavi koju sliku lifta, jel i to rucni rad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 20, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan temeljna je nabačena... i rupe začepljene.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 20, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj moj moze i na oklopnjake,bar na koje sam ja probao,samo mora malo da se pazi da se ne zakace plastike prilikom montaze. pokušat ću... toje sigurno .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1053 Napisano Februar 20, 2011 Drug član, 1077 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ovih dana svi prave stendere pa reko ajde i ja da se okusam. Recept 3m kutijaste cevi 25x25 470din 2 tockica od ta peci polovno na buvljaku 100 din ( posle sam kupio jos 4 nova u Merkuru po 20 din ) 2 srafa 10 mm duza i 2 kraca 6 matica 10mm (ovo sam imao kuci ali ne kosta vise od 100din) dva parceta kutijaste cevi 30x30 iz garaze 2 parceta L profila iz garaze, parce gume I tocilo za sečenje 100 din i 10 elektroda 2.5mm ( imao kuci). Treba da ga ofarbam. Suma 670 din + par sitnica pronađenih u garazi ( imao sam i ove kutijaste sve u garazi ali nisam znao) Rezultat je sledeci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Februar 20, 2011 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Strasilo, svidja mi se tvoj stender Evo i ja sam pravio, pa pogledajte http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/51597-stender-za-motor-home-made/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 22, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj moj moze i na oklopnjake,bar na koje sam ja probao,samo mora malo da se pazi da se ne zakace plastike prilikom montaze. Dobio sam jednu ideju surfajući po internetu ... napravit ću mali štender za ispod vilice, ali sa mogućnosti "nadogradnje" na veliki ... 2u1 ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...