Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha YZF 750 R---Pomoc

Recommended Posts

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 750 R

Zdravo ljudi,

Treba mi pomoc iskusnijih ...... imam Yamahu YZF 750 R

Problem sa njom je sledeci:nece da predje 5.000 rpm,u voznji dodje do tih obrtaja i kraj dalje nece,prebacis u drugu

opet do 5.rpm i isto.Svecice nove,f.goriva,ulje,i sve ostalo,ali opet nece......lepo povuce do tih obrtaja kao lud.....

Crkle mi dve svecice NGK CR9E,a presle svega 20.km,ujutru kad upali jedva radi sa sauhom,posle malo proradi bolje kad se zagreje.

Pomoc ili savet bi dobro dosao ,ja sam automehanicar ali motocikl je 2.tocka,a auto sa 4.tocka. nije to isto

i ne treba mesati.

Promenio član dr.GT

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

mozda je filter vazduha prljav ili ga uopste nema.......... ,nivo goriva u karburatorima .................,pumpa za gorivo ako je ima ............

• U prolazu, 83 postova

Ima pumpu u rezervoaru skidao licno,ne izgleda lose,filter vazduha ok,nivo goriva nisam gledao,a ona je 95.god.Exup ventil ima ali on valjda radi tek oko 6-7.rpm mislim da on nema veze........??Da li smem da ga skinem?

• U prolazu, 83 postova

Probao sam rucno da ga malo pomerim i cim dam kontakt on se vrati u prvobitni polozaj......mozda i radi,klapna u izduvnoj grani se lako vrti u obe strane probao sam......Neznam sta vise da gledam i odakle da krenem.....??

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Vidi kakve su ti boje svecice,pa probaj sa stelovanjem smese,dreniraj ih,ako ne pomogne skidaj karbove i ocisti sve i proveri.

Izmeri i pritisak pumpe za gorivo.

Ventil na izduvu ne bi trebao toliko da utice i ako ne radi,a slobodno ga skini i probaj bez njega.

• Podržavam 1

• U prolazu, 83 postova

Pa svecice su bile crne prosli put kad sam zamenio dve su crkle i hladan nije hteo da upali......presiso ko lud,preselo mi dok nisam upalio....izduvavo sam karbose i svecice 3.puta i jedva upalio i skinuo sam crevo dovoda goriva,i tek onda jedva pod sauhom........

• Drug član, 988 postova
  • Motocikl: Lep

Ja sam imao slicnih problema sto se tice ckravanja svecica. Proveri leeeepo karburatore, sredi ih kako treba, mozda je i nesto vise, ne znam.

Pumpa treba da se cuje kada das kontakt, mada nije tesko da proveris da li radi.

Moj je recimo imao knedlu izmedju 4-5k obrtaja i to bas veliku i onda su mi pricali kako je do karbova, pa do exup-a, itd... proveri recimo da ti nije sprzeno nesto :) (meni su je bila neka elelktronika sta je vec, ispod sedista, prijavljavao mi je gresku na 7k, posto on ima self diagnostic.

I da... super je motor, ali prodaj ga, koliko sam primetio, sve zive taj motor zeza i izgleda uopste sve starije yamahe :(, a malo je majstora koji ce se stvarno potruditi da srede. Mozes se cuti sa bokilicem, mada ne znam da li je on izasao iz bolnice i da li radi trenutno.

• U prolazu, 83 postova

Pumpa se cuje tj reley odradi svoje par sekundi i stane......a na 5.soma pocne da trokira i tu je kraj......prebacis u drugu i opet i tako non-stop......

Nista te ne kosta skini karburatore,ocisti sve lepo,taman da vidis kakve su membrane,kad sklopis usteluj,sinhronizuj karbove i tad bi trebalo da radi lepo.

E da podesi i nivo goriva u karbovima,i obavezno izmeri pritisak pumpe za gorivo,jer mozda se nakupilo rdje ili trunja,pa ne moze da gura benzina koliko treba.

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Thunderace

Samo malo da te skrenem, ne skidaj exup ventil, on jeste u granama ali mu je motor koji preko sajli okrece ventil, ispod rezrevoara. Jedan od nacina kako se manifestuje kvar na exup-u je taj da ti motor nece u obrtaje, lako se provjeri, das gas u leru i gledas u sajle koje okrecu exup, ako das gas preko 4-5k, sajle moraju otvoriti exup. Razlog sto ti pisem ovo je da te odgovorim da skines exup, jer nije bez veze postavljen, bez exup ventila motor ne radi kako treba na leru i na malim obrtajima.

• U prolazu, 83 postova

bez exup-a imas blokadu u 4-5 hiljada ;)

nisam ga jos skinuo neznam da li ce imati blokadu....... za sad ima i sa njim na 4-5.rpm

• U prolazu, 83 postova

Samo malo da te skrenem, ne skidaj exup ventil, on jeste u granama ali mu je motor koji preko sajli okrece ventil, ispod rezrevoara. Jedan od nacina kako se manifestuje kvar na exup-u je taj da ti motor nece u obrtaje, lako se provjeri, das gas u leru i gledas u sajle koje okrecu exup, ako das gas preko 4-5k, sajle moraju otvoriti exup. Razlog sto ti pisem ovo je da te odgovorim da skines exup, jer nije bez veze postavljen, bez exup ventila motor ne radi kako treba na leru i na malim obrtajima.

Ok probacu da li radi hvala.

Ja nisam mislio da zauvek skida ventil,nego samo da proba da vidi da li je do njega,pa posle da ga vrati,taman da ga i ocisti.

• Drug član, 1854 postova

to je ako otkačiš servo motor. ako ti je zaglavio servo u otvorenom položaju imaš knedlu oko 3500 obrtaja, znači mali zastoj i onda motor poleće ali svakako treba da puni obrtaje. pošto kažeš da ti servo vrati ventil u početni položaj kad ga pomeriš rukom onda bi trebalo da je ispravan. i problemi sa exupom se ne manifestuju sa presisavanjem i crkavanjem svećica.

po meni trebalo bi da očistiš i pregledaš celu liniju kojom ide gorivo. od slavine preko filtrea pumpe i naravno karburatora.

ja sam imao problem na nekih 6000 obrtaja i bio mi je prljav filter goriva (ali nije bilo problema sa svećicama).

• U prolazu, 83 postova

Ja nisam mislio da zauvek skida ventil,nego samo da proba da vidi da li je do njega,pa posle da ga vrati,taman da ga i ocisti.

Neznam da li da ga skidam (exup-ventil) probao sam,skinuo sajle dole i okrece se levo i desno ne glavi se,neznam da li ima potrebe da ga skidam i cistim,lako se vrti........

Ako se lako vrti,nemoj nista skidati,nego sad dok su ti raskacene sajle,uzmi zablokiraj ga u skroz otvorenom polozaju,i vidi da li se menja sta,tj. da li hoce u obrtaje.Ali 100% siguran sam da te muce karbovi.

• U prolazu, 83 postova

to je ako otkačiš servo motor. ako ti je zaglavio servo u otvorenom položaju imaš knedlu oko 3500 obrtaja, znači mali zastoj i onda motor poleće ali svakako treba da puni obrtaje. pošto kažeš da ti servo vrati ventil u početni položaj kad ga pomeriš rukom onda bi trebalo da je ispravan. i problemi sa exupom se ne manifestuju sa presisavanjem i crkavanjem svećica.

po meni trebalo bi da očistiš i pregledaš celu liniju kojom ide gorivo. od slavine preko filtrea pumpe i naravno karburatora.

ja sam imao problem na nekih 6000 obrtaja i bio mi je prljav filter goriva (ali nije bilo problema sa svećicama).

Ja se slazem sa tobom,ali filter goriva nov,creva dovodna goriva nova,skidana pumpa u rezervoaru i cisto je sve,ali karburatori trebaju na ciscenje definitivno nema cekanja,pa onda stelovanje (vakumiranje)........ ima jedna mala membranica na dnu rezervoara i na njoj vakum crevo cemu to sluzi???

• U prolazu, 83 postova

Ako se lako vrti,nemoj nista skidati,nego sad dok su ti raskacene sajle,uzmi zablokiraj ga u skroz otvorenom polozaju,i vidi da li se menja sta,tj. da li hoce u obrtaje.Ali 100% siguran sam da te muce karbovi.

Svaka cast,zvao sam bivseg gazdu motora i kaze da je cistio on sam pre godinu dana karburatore i posle toga nije nista dirao,kad je to uradio nije mogao da prepozna motor znaci kaze drugi skroz prima full gas i vraca na ler bez problema tako da sam dosta siguran da to kad ocistim i nastelujem da je to resenje........

• Drug član, 1854 postova

Neznam da li da ga skidam (exup-ventil) probao sam,skinuo sajle dole i okrece se levo i desno ne glavi se,neznam da li ima potrebe da ga skidam i cistim,lako se vrti........

baci pogled na manual, tamo piše na koliko se čisti exup ventil. u svakom slučaju on zahteva održavanje, moj savet je da se čisti kad god se npr menja ulje. trebao bi negde da nađeš bakarnu mast, ona se koristi za podmazivanje. inače kad exup zaglavi onda hoće da crkne i servo motor a to je (pre nekog vremena) bio trošak od 80-100e, sad ne znam.

ne znam koji tip slavine imaš na rezervoaru ja imam fzr1000exup model 89-90.

ako se razumeš u engleski baci pogled ovde www.fzr1000.co.uk ima dosta i za tvoj motor.

• U prolazu, 83 postova

baci pogled na manual, tamo piše na koliko se čisti exup ventil. u svakom slučaju on zahteva održavanje, moj savet je da se čisti kad god se npr menja ulje. trebao bi negde da nađeš bakarnu mast, ona se koristi za podmazivanje. inače kad exup zaglavi onda hoće da crkne i servo motor a to je (pre nekog vremena) bio trošak od 80-100e, sad ne znam.

ne znam koji tip slavine imaš na rezervoaru ja imam fzr1000exup model 89-90.

ako se razumeš u engleski baci pogled ovde www.fzr1000.co.uk ima dosta i za tvoj motor.

Ok ocisticu ga i staviti bakarnu mast......nemam uopste slavinu na rezervoaru,moj je YZF 750 '95.god.

• U prolazu, 83 postova

Skinuo exup ventil da ga sredim,crkle obe sajle jedna se otkinula,a druga pri kraju.Motoric od exup-a lepo odradi kad se da kontakt on se sam vrati u nulti polozaj,znaci on je ispravan.Moram prvo sajle da sredim pa da podmazem to sve (bakarna mast) i da sklopim pa ako bude vremena i da se proba da li je to resen problem ili mora dalje da se ide.U svakom slucaju karbosi ce ici na ciscenje i vakumiranje.Ali mora da se ide redom.

Javicu sta se desilo... :zdravo:

• U prolazu, 83 postova

Fiksiraj ventil u otvoren polozaj(zicom ili necim slicnim :) ) i probaj odmah kako se motor ponasa,da vidis da li je to to.

Ja volim da je sve na svom mestu,tako da cu ipak sacekati sajlice pa onda podmazivanje pa proba sledi......

Stvarno su sajle glavile vidi se a i jedna je pukla-otkinula se godine su u pitanju ili neredovno odrzavanje exup-a.

Jel valja da se motor turira u leru bez voznje???dosta njih kaze ni slucajno??

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja