kivuz 161 Napisano Februar 13, 2011 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt Prijavi odgovor kao problematičan Kako se leto polako blizi, par drugara Ivan(ssnupi), Stefan(steffan46), Igor(soony) i ja, smo se bacili na planiranje rute za ovu godinu. Lako smo se dogovorili oko destinacije. Bice to Italija, definitivno. Ono u sta smo svi sigurni je, da kojim god putem da krenemo, ne mozemo da pogresimo. Vodeci se tom teorijom, sastavili smo neku okvirnu rutu. Naravno, podlozna je promenama, zato i zapocinjem ovu temu. Mnogi sa ovog foruma su prolazili ovim putevima, pa se nadam da ce se oglasiti sa korisnim savetima Ono sto je nama, zbog ogranicenog budzeta, najbitnije je smestaj. Bilo bi dobro ako bi smo nocili u proseku za 20e, ono sto smo uspeli da izguglamo ide tome u prilog, ali malo Hostela je definisalo da li imaju garazu/obezbedjen parking, sto nam je najbitnije... Naravno, svi ostali saveti su dobrodosli. Sta obici? Kojim putevima voziti? Sta zaobici? Koja mesta posetiti? Tura izgleda ovako: Prvi dan: Beograd-Zagreb-Rijeka-Kozina (Dainese outlet) -Koper 650km By kivuz at 2011-02-13[/img] Drugi dan: Trst-(autoputem 137km, putarina 9 evra) – Mestre Oko 180km By kivuz at 2011-02-13[/img] Treci dan: Obilazak Venezije Cetvrti dan: Mestre-Dolo-Stra-Vigonza-Stanga-Padova-Mestrino-Vicenza-Isola Vicentina-Valli del Pasubio- Rovereto-Nago Torbole-Riva del Garda 200km By kivuz at 2011-02-13[/img] Peti dan: Lagana voznjica oko jezera By kivuz at 2011-02-13[/img] Sesti dan: Riva del Garda-Idro (Lago d’Idro)-Desenzano del Garda-Castiglione delle- Goito-Mantova-(autoput 50 km, 3,5 evra)-Modena-Maranelo (fabrika I muzej Ferrarija)- Bologna (Fabrika I muzej DUCATI) 300km By kivuz at 2011-02-13[/img] Sedmi dan: 1. varijanta : Bolonja-Monghidoro –Firenza 108km By kivuz at 2011-02-13[/img] 2. varijanta : Bolonja-Monghidoro-Vicchio-Poppi-Firenza 200km By kivuz at 2011-02-13[/img] Osmi dan: Firenza-Greve in Chianti-Siena-Bolsena-Roma 300km By kivuz at 2011-02-13[/img] Deveti dan: Obilazak Rima Deseti dan: Rim-Cinecitta-Morena-Molara-Artena-Montelanico-Maenza-(skrenemo levo za Prossedi)-(na petlji desno za Terracina)-Terracina-(uz more do Napolia) 254km By kivuz at 2011-02-13[/img] Jedanaesti dan: Napoli-Lioni-Conza della Campania-Lavello-Masseri Monte Carafa-Canosa di Puglia-Ruvo di Puglia-Bari Ukrcavanje na trajekt! 305km By kivuz at 2011-02-13[/img] Dvanaesti dan: CG 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kaya 730 Napisano Februar 13, 2011 Detoksifikovan, 214 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: TDM 900 - 2002. Prijavi odgovor kao problematičan Par informacija: - Trajekt Bari Dubrovnik je prosle godine bio 35€ jeftiniji nego Bari-Bar - Slicno sam ja prosao prosle godine i mogu ti reci da se kajem zbog par stvari: Prvo Apeinini su po recima domorodaca (posto sam isao bez mapa a sa znanjem italijanskog jezika) prepuni otvorenih krivina i ako idete uz zapadnu obalu italije iz svakog manjeg i veceg gradica imaju putevi kojima se mozete popeti gore u planine...Ja sam probao dosta ali ne sve i to mi je zao...ako nista drugo, onda je za NE PROPUSTITI Marathea...ne znam kakvim motorima idete ali postoji i opcija blagog offorada uz brdo gde vam je sve vreme sa desne strane more a sa leve "Bosna"...Zazalicete ako ne sidjete do Sicilije jer ona nudi, sto se mene tice, najbolje puteve za voznju motorom, i povrh svega 97km dugacku asfaltnu reli stazu koja se svake godine obnavlja i koja ima prakticno nepostojeci lokalni saobracaj, dakle sami na svarsenom putu u sicilijanskim brdima...Na Siciliji ce ljudi hteti da vam pomognu, da vas ugoste, da vam plate pice, da vam pokazu trikove, precice i tako dalje..Ja sam tamo bio kao kod kuce... - Rijeka - Trst: Slusao sam razne price o vignetama i bla,bla,bla...ja sam iz Rijeke pratio PLAVI putokaz za TRIESTE i dva puta se vracao istim putem, toliko je dobra deonica -Venecija: ne dajte se odrati za parking u Veneciji. Znaci kad predjete most s desne strane ima odvajanje za trajekte, tj. brodice na ostrvo..ako ne na taj koji kosta 11€ za svaki zapoceti dan, ima kad nastavite pravo "za Svima" centralni parking koji cete prepoznati po zutoj boji i koji zaobidjite(27€) jer odmah iza njega, sakriven, i tipican za italina ima parking koji je covek sebi napravio ispred kuce i koji kosta 13€ Da vam dam detaljniju mapu ne mogu jer je nisam niti pravio niti nosio sa sobom...ja volem da se "izgubim" u novoj zemlji i tako sam i radio...ima mnogo motorista na ulicama gde god da krenete i svi su voljni da vam pomognu (pogotovo Sicilijanci)...Tu sam pa pitajte ako ima jos pitanja... Da, zaboravih, skoro svi kampovi koje sam posetio su imali "policijski cas", zakljucavanje kampa uz budnog cuvara celu noc. Ima ih na sve strane, imaju tuseve i toplu vodu i mislim da ce vam vise prijati nego "pokvarena Klima" u hostelima...Pozz i srecan put EDIT: gledajuci malo vasu mapu cini mi se da idete uglavnom SuperStrada-ma. Ne znam u kom ste fazonu na motoru ali to vam ja kao Autoput sa losim asfaltom, gomilom semafora, losim i retkim pumpama ali bez kamionskog saobracaja. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Februar 13, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan U Italiji pumpe na autoputevima znaju da budu skuplje od onih u gradovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 266 Napisano Februar 13, 2011 Zainteresovan, 570 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan hvala Chomsky za ovako kvalitetne informacije ocekujem jos od tebe kako se tema bude razvijala. Evo jos nekih informacija za koje smo se dogovorili -Motori nam nisu za off-road, tako da bilo kakav off otpada -AUTO PUT kad bi mogli da preskocimo ne bi smo isli ni 1km ako ima neko predlog slusamo ? -Spavanje.. ne bi smo spavali u satorima, znaci dolaze u obzir hosteli i jeftiniji hoteli -Parkiranje motora gde kako?da ne placamo za dzabe ako mozemo pametnije da potrosimo pare -Plaze za kupanje? -Jos neka mesta koja ne bi smo smeli da propustimo? -Eventulno neka moto prodavnica? Svaka pomoc nam je dobro dosla i samo da znate nema loseg saveta. Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Februar 13, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan -Venecija: ne dajte se odrati za parking u Veneciji. Znaci kad predjete most s desne strane ima odvajanje za trajekte, tj. brodice na ostrvo..ako ne na taj koji kosta 11€ za svaki zapoceti dan, ima kad nastavite pravo "za Svima" centralni parking koji cete prepoznati po zutoj boji i koji zaobidjite(27€) jer odmah iza njega, sakriven, i tipican za italina ima parking koji je covek sebi napravio ispred kuce i koji kosta 13€ Parking San Marco sa 8 spratova, u samom centru, za motore košta 15€ po danu. Mislim da to nije puno. Odmah pored njega imate neki prevoz na šinama (zaboravio sam kako se zove) veoma povoljno. http://www.garagesanmarco.it/en/prices.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Februar 13, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan E evo ga, People Mover http://venicetravelblog.com/2010/04/venice-people-mover.html Osim u Veneciji, frka za parking je i u Trstu, mada na drugačiji način. U Veneciji je ograničena površina gde se nalaze parkinzi, dok su u Trstu ulice prepune parkiranih automobila i motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Februar 13, 2011 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan -Spavanje.. ne bi smo spavali u satorima, znaci dolaze u obzir hosteli i jeftiniji hoteli a neki kamp na obali mora, hm bolje da imamo sve informacije pa je lako posle. Neka ljudi kazu ako su bili i u nekom dobrom kampu jel gomila ovih novijih kampova ima bazene i trista cuda sto po hotelima nes naci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 13, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Ovde, "Punta Sabbioni", http://www.camping-miramare.it/index-gb.htm sam kampovao ja, i to je na početku obale venecijanske lagune. Nasuprot ti je grad, znači ideš brodom, koji vozi kao gradski saobračaj. Motor ti je bezbedan u kampu itd. red vožnje: http://www.camping-miramare.it/veneziaisole/orari-it.htm 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 13, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan U Rimu, u stvari na obali, Ostia kod Rima, je jedan dosta zgodan kamp, gde sam takodje boravio. Nedaleko odande je železnica, u stvari podzemna, koja te za kratko i jeftino odveze u sam centar. sajt: http://www.romacampingcastelfusano.it/en/index.htm kamping: http://maps.google.com/maps/place?cid=11525038997380828005&q=camping+internazionale+di+castelfusano&hl=sl&dtab=5&sll=41.704511,12.337518&sspn=0.019416,0.032659&ie=UTF8&ll=41.716685,12.335844&spn=0,0&t=h&z=15 stanica: http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=sl&geocode=&q=camping+internazionale+di+castelfusano&g=Via+Litoranea,+132,+00122+Roma,+Italija&ie=UTF8&ll=41.714341,12.321803&spn=0.002507,0.00618&t=f&z=18&ecpose=41.7143407,12.3218027,509.5,0,0,0 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kaya 730 Napisano Februar 13, 2011 Detoksifikovan, 214 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: TDM 900 - 2002. Prijavi odgovor kao problematičan - Da me covek ubije sada ne mogu da se setim kako se zove parking u Veneciji, ja ga stoga zovem Žuti, a videcete kad dodjete tamo zasto...Ja sam licno bio u parkingu koji je iza njega i ima 5-6 spratova i tu je bilo 15€...ja sam cak ostavio sve stvari na motoru, kofere ikacigu i otisao u setnju venecijom...dakle, zasticeno je... Pa pazi, morate da postavite sebi pitanje: Jel idemo u Italiju da bi se slikali u Firenci, Rimu, Veneciji ili da provozamo njihove puteve i vidimo Italiju van gradova. Ja sam ziveo u Rimu i mene taj grad nicime ni dan danas ne odusevljava, Venecija smrdi i to bukvalno smrdi (inace da ne zaboravim, pre nego sto se popnete na most u Veneciji trazite smestaj, cim predjete most cene idu puta3-4)...Meni su prioritt bile krivine i tako sam zavrsio u Comune di Marathea (znaci, ako vam ja imalo stalo do krivina ovo morate da provezete, kez na licu posle te deonice od 50-60 km vredece svih para). "SS" (superstrada) je kao autoput, pravci, velike blage pregledne krivine i ja to zovem autoputem. Loš je asfalt, tj, ne popravlja se cesto a i kad se popravlja krpi isto kao kod nas, nailazite na mnogo semafora i guzve na ulascima i izlascima iz gradica. Bio sam malo na njima i smorile su me (ipak sam ja paprikanac), pa sam isao kroz sva moguca sela i gradice koje sam mogao, dakle lokalnim putevima. U poredjenju sa Beogradom i okolinom recimo da sam isao kroz Rusanj ili Ripanj, dakle nisu klasicna sela po srpskom dojmu sela, ali tamo ih tako zovu. Moja preporuka za izbegavanje autoputeva je Silazak zapadnom obalom, uz povremeno penjenje na Apenine. I to je neka vrsta SS, ali posto je bukvalno 5m od obale ima mnogo krivina i pregledne su. Sasvim je normalno da naletite na deonicu gde vam je sa desne strane zidic od pola metra i more a sa leve "kao kanjon morace", pa se onda otvore malo krivine, a vi po gasu, pa opet lagana deonica i tako u krug. Sto se smestaja tice imate datume za izgegavanje pod obavezno: Dakle 1. maj, 4. jul i Ferragosta(druga polovina avgusta). Toliko se gradovi napune turistima da ne mozete (tj. tesko mozete) naci smestaj u hostelu za normalne pare. Ne treba brinete mnogo o parkingu. Nadjete smestaj van grada, bilo kog grada, i onda lagano motorom u obilazak. Kad nadjete neku turisticku atrakciju parkit+rate motore sto blize istima i u setnju. U Rimu bi to bio koloseum. Parkiras pored grupe motora i picis u setnju i ne okreces se. Rim je pun pandura i ne treba da se uzdrzavas da parkiras blizu njih. Jako su male sanse da vas iscimaju pogotovo kad vide grupu "stranih" motora. Hosteli: Reci cu ti za Rim. Ja da znam, ne postoji hostel sa parkingom. Smestaj mozes da nadjes za 15-35€ u hostelima ali problem kod njih je sto su oni svi u zajebanoj zoni Rima(kao Beogradska stajga). Ja ne bih imao hrabrosti da ostavim motor tu da prenoci na ulici. Ali zato u Rimu imas centralni parking na 30m od glavne zeleznicke stanice i Metro cvorista. Lepo tamo ostavis motor, tu negde u kraju nadjes smestaj, i imas sve metro linije na 30m od kreveta i motora. Dakle moj predlog je: celom zapadnom obalom sve do sicilije, tamo da budete i osetite Siciliju, da obidjete srce Sicilije i nenormalnu kolicinu fenomenalnih puteva za voznju,a onda lepo juznom obalom do Leccea i Barija. Tu imate izbor, ili trajekt pa Dubrovnik pa kuci, ili obalom i Apeninima do Ancone pa trajekt do Splita pa kuci. Bolje ovo drugo, a vi kako vam finansije. Put bi bio organizovan oko boravka na Siciliji, ali mozete da prodjete kroz i posetite na po jedan dan i Rim i Napoli i Veneciju i Firencu i Capri i Genovu i Bolognu i Trst itd.... Trst: U trstu ima srpska pravoslavna crkva. Lepo je nadjete, znaju svi gde je posto je u centru centra, preko puta glavnog ulaza ima kafic. U svakom trenutku u tom kaficu ima barem 5-6 sprskih i hrvatskih studenata (i studentkinja) koji vas mogu uputiti na sarajvski burek, na cevape, na smestaj itd...Ja kad sam dosao u Trst, zaglavio sam na bureku, pa sa nekim slovenackim motoristima na nekoj zurci Srpsko slovenacke ljubavi u Brdima gde su Srbi pravili hranu a Slovenci pustali muziku i prodavali pice...i tako dalje i tkao blize. Dakle u Trstu vam je orjentir srpska pravoslavna crkva.... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kivuz 161 Napisano Februar 13, 2011 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt Prijavi odgovor kao problematičan -Venecija: ne dajte se odrati za parking u Veneciji. Znaci kad predjete most s desne strane ima odvajanje za trajekte, tj. brodice na ostrvo..ako ne na taj koji kosta 11€ za svaki zapoceti dan, ima kad nastavite pravo "za Svima" centralni parking koji cete prepoznati po zutoj boji i koji zaobidjite(27€) jer odmah iza njega, sakriven, i tipican za italina ima parking koji je covek sebi napravio ispred kuce i koji kosta 13€ Sto se tice Venecije i samog prevoza do ostrva, razmisljali smo da pronadjemo smestaj u Mestre-u sa garazom i da tu ostavimo motore, a u obilazak da odemo lokalnim busom ili mozemo da iskoristimo People Mover koji je Acim spomenuo...mislim da nam se to vise ispalati nego da dajemo petnaestak evra za parking U Rimu, u stvari na obali, Ostia kod Rima, je jedan dosta zgodan kamp, gde sam takodje boravio. Nedaleko odande je železnica, u stvari podzemna, koja te za kratko i jeftino odveze u sam centar. sajt: http://www.romacampingcastelfusano.it/en/index.htm kamping: http://maps.google.com/maps/place?cid=11525038997380828005&q=camping+internazionale+di+castelfusano&hl=sl&dtab=5&sll=41.704511,12.337518&sspn=0.019416,0.032659&ie=UTF8&ll=41.716685,12.335844&spn=0,0&t=h&z=15 stanica: http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=sl&geocode=&q=camping+internazionale+di+castelfusano&g=Via+Litoranea,+132,+00122+Roma,+Italija&ie=UTF8&ll=41.714341,12.321803&spn=0.002507,0.00618&t=f&z=18&ecpose=41.7143407,12.3218027,509.5,0,0,0 Ovo mozda nije losa ideja, u kampu postoje i bungalovi za 70-80 evra koliko vidim... Kazu da u Rim ni slucajno ne treba krenuti motorom zbog ogromnih guzvi...tako da ovu opciju uzimamo u obzir Hvala TomoB Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kaya 730 Napisano Februar 13, 2011 Detoksifikovan, 214 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: TDM 900 - 2002. Prijavi odgovor kao problematičan U Rimu, u stvari na obali, Ostia kod Rima, je jedan dosta zgodan kamp, gde sam takodje boravio. Nedaleko odande je železnica, u stvari podzemna, koja te za kratko i jeftino odveze u sam centar. sajt: http://www.romacampi...it/en/index.htm kamping: http://maps.google.c...pn=0,0&t=h&z=15 stanica: http://maps.google.c...027,509.5,0,0,0 Svaka cast Tomi, ali ja bih OSTIU ZAOBIŠAO U SIROKOM LUKU. Ostija jeste na plazi ali te plaze ne valjaju q...S druge strane Ostia je poznata kao mesto u kom živi 30% italijana i 70% albanaca. Ja nemam nista protiv ni albanaca ni italijana ali nikad ne znas kakve budale ima iza coska. , KonTiki vodi nase ljude u Ladispoli, to je cisto italijansko mesto i ima malcice bolje plaze (tj. granulacija peska je malo veca i nece vam, svima zavrsiti tamo gde ne treba). Insajder mi je rekoa da Kontiki placa 9€ po krevetu. Pomnozi to sa dva i dobices cenu za obicne smrtnike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kaya 730 Napisano Februar 13, 2011 Detoksifikovan, 214 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: TDM 900 - 2002. Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice Venecije i samog prevoza do ostrva, razmisljali smo da pronadjemo smestaj u Mestre-u sa garazom i da tu ostavimo motore, a u obilazak da odemo lokalnim busom ili mozemo da iskoristimo People Mover koji je Acim spomenuo...mislim da nam se to vise ispalati nego da dajemo petnaestak evra za parking Pa da, i ja bih sad tako da idem ponovo....Razmisli o sledecem: Sve nase agencije vode ljude u Lido di jessolo zato sto je tamo najbolji odnos cena/kvalitet... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 13, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Ja ni sa Ostiom, ni sa plažom nisam imao loših iskustva, a boravio sam tamo 4 dana. Plaže su i onako u Italiji sve peskovite, a nije ni bitno to kod njihovog putovanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kivuz 161 Napisano Februar 13, 2011 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt Prijavi odgovor kao problematičan @Chomsky Pa znas kako...kada smo postavili pitanje sebi sta zelimo od ovog puta, rekli smo...zelimo da se provozamo lepim putevima, da usput vidimo i osetimo lepote Italije...ali da sve to propratimo dobrim nocnim provodom (naravno u granicam noramale ). Dakle, ne zelimo da nam se putovanje sastoji iskljucivo od voznje motora Sto se tice tih Super Strada, verovatno si u pravu...ali ako je verovati Google Maps Street Viewer-u, ukljucili smo par finih deonica, pogotovo one od Vicenze do Riva del Garde, pa onda voznja oko Lago Di Garde, Bologna-Firenza preko prevoja Passo della Futa, Firenza-Siena, Rim - Bari...ispravi me ako gresim Ove ostale deonice bih voleo da prepravim, ali alternativne rute znatno povecavaju kilometrazu koja ne zelimo da predje 300km po danu...jer kako sam gore napisao, ne bismo bas ceo dan da sedimo na motoru Razmislicemo o varijanti da idemo duz cele Zapadne obale 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 13, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan pa onda voznja oko Lago Di Garde, Ovo jeste atrakcija, ja sam je prešao biciklom. Imate jedan zgodan kamp u gradiču Lazise (opet ja o kampovima, imaju i bungalove) http://yuma.netribe.it/lazise/Sezione.jsp?idSezione=394 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Februar 13, 2011 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Kivuze, te priče o nenormalnim gužvama u Rimu mi malo ne piju vodu. Mi smo bili krajem avgusta i gužve nisu bile ništa veće nego u Beogradu. Pri tom ljudi jako vode računa o motociklima. Mada, turista je k'o pleve. I, ako hoćete da ga bar malo obiđete, jedan dan vam je premalo. Uostalom, imaš ovde http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/52996-dugo-zeljeni-rim/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kaya 730 Napisano Februar 13, 2011 Detoksifikovan, 214 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: TDM 900 - 2002. Prijavi odgovor kao problematičan ..inace sto se same plaze tice, postoji velika razlika u granulaciji peska u raznim delovima Italije. Ostia ima jako fin pesak, recimo da je pesak na ulcinjskoj plazi kao kamenje u poredjenju sa ovime i dugo cete vremena nositi zrna peska u raznoraznim porama po kozi i telu. To je moje iskustvo. ...nema govora o guzvi u Rimu, ako uspevate da prodjete Brankovim mostom, Rim je mačji kašalj...Samo na jednu stvar da obratite paznju. Toga se ne sete mnogi koji dalaze iz manje razvijenih(motociklisticki) gradova u Evropi. Kad prilazite semaforu i preticete kolonu sa leve strane, nikako, ali nikako da jurite oko poslednje dva auta da biste presli prvi na zeleno...Ima mnogo motora u Rimu i velika je sansa da se sa druge strane neko vec nameracio da krene prvi sa spoljne strane i tu onda za vas nema bezanja ni levo ni desno....Cinjenica jeste da je krajem avgusta Rim pust sto se tice Italijana, a samim tim i saobracaja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kivuz 161 Napisano Februar 13, 2011 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt Prijavi odgovor kao problematičan Verujem vam da nema guzvi, ali u svakom slucaju mislim da cemo Rim obici, koliko budemo stigli za jedan dan, busom ili metroom. Ipak smo mi mladjani, bice jos, nadam se, puno prilika da se Rim obidje kako treba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Februar 13, 2011 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan evo,i ja bih da budem malo od koristi na spisku za obilazak ne vidim Veronu,ccc,a na dva koraka cete proci pored nje(a u Veroni je i fabrika DAINESE).lago Garda je prepuno kampova koji su zajedno sa hotelima u letnjem periodu preskupi.u blizini se nalazi i termalna banja - COLA'.od jezera do Maranella vozicete kroz ravnicu.osim Mantove(lep gradic),koja je na pola puta, nema nista interesantno(ja tu deonicu uvek vozim autoputem).u Modeni zivim ja-znaci ako Bog da videcemo se. prelepa je zapadna strana Italije-mozete i njom da se spustite do Rima.od Imperie do Rima ima mnostvo gradova koji vrede da se posete. nisam na spisku video ni Pompei .... ako dolazite u vreme kada su godisnji odmori mnoge gradove cete zateci "puste". ako vas nesto preciznije bude zanimalo slobodno pitajte-pokusacu koliko je u mojoj moci da vam pomognem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4761 Napisano Februar 14, 2011 Ne silazi, 5555 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam nekoliko puta u Italiji, prosao skoro svim putevima kojima nameravate i imam dosta saveta da vam dam. Za pocetak, pogledajte ove putopise: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/22872-pun-krug-srbija-bih-hrvatska-slovenija-italija-grcka-makedonija-srbija/page__p__407566__hl__pun+krug__fromsearch__1#entry407566 http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/29791-tri-u-jedan-more-planina-jezero/page__p__529773__hl__tri+u+jedan__fromsearch__1#entry529773 http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/50833-corsica-2010-dnevnik-snova/page__p__873841__hl__corsica__fromsearch__1#entry873841 Kad dodjem kuci sa posla, dodacu jos po nesto u vezi smestaja. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17499 Napisano Februar 14, 2011 Integrisan, 8334 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za Veneciju, mislim da sam svojevremeno pronasao nenadjebivu;) opciju: Hotel Delfino, ima 4*. Ima garazu iza hotela (sve je dogovorljivo za garazu). Hotel je 45eur za dvokrevetnu sobu (dakle, uklapa vam se u budzet). Nalazi se na samom izlazu iz MEstre-a, ka onoj prevlaci za staru Veneciju. Ispred hotela staje autobus, vozi do stare Venecije 3 stanice (5-6min) i kosta 1eur. Nema potrebe da se zezate za parking preko lagune. U cenu je ukljucen i buffet (svedski sto) dorucak. Dakle, www.booking.com i probajte termine i cene (moze da varira u zavisnosti od trenutka bukinga). EDIT: e da, jos nesto za Veneciju - obavezno ostanite u starom gradu i uvece, tj. oko 22-23h - kada odu kruzeri i plima pocne da, kroz kanalizaciju, plavi grad. Skroz drugo iskustvo. Ostatak ture vam je super, mada - kao sto si i sam rekao - tesko tu moze da se promasi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kivuz 161 Napisano Februar 14, 2011 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam nekoliko puta u Italiji, prosao skoro svim putevima kojima nameravate i imam dosta saveta da vam dam. Za pocetak, pogledajte ove putopise: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/22872-pun-krug-srbija-bih-hrvatska-slovenija-italija-grcka-makedonija-srbija/page__p__407566__hl__pun+krug__fromsearch__1#entry407566 http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/29791-tri-u-jedan-more-planina-jezero/page__p__529773__hl__tri+u+jedan__fromsearch__1#entry529773 http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/50833-corsica-2010-dnevnik-snova/page__p__873841__hl__corsica__fromsearch__1#entry873841 Kad dodjem kuci sa posla, dodacu jos po nesto u vezi smestaja. E tebe sam cekao da se javis! Jedan si od glanih krivaca za ovu turu Cekam info Za Veneciju, mislim da sam svojevremeno pronasao nenadjebivu;) opciju: Hotel Delfino, ima 4*. Ima garazu iza hotela (sve je dogovorljivo za garazu). Hotel je 45eur za dvokrevetnu sobu (dakle, uklapa vam se u budzet). Nalazi se na samom izlazu iz MEstre-a, ka onoj prevlaci za staru Veneciju. Ispred hotela staje autobus, vozi do stare Venecije 3 stanice (5-6min) i kosta 1eur. Nema potrebe da se zezate za parking preko lagune. U cenu je ukljucen i buffet (svedski sto) dorucak. Hotel deluje stvarna ozbiljno, doduse u Julu ispadne 30 evra po osobi, ali s obzirom da imamo garazu i dorucak, cena je prihvatljiva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4761 Napisano Februar 14, 2011 Ne silazi, 5555 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice smestaja... Najbolji moguci smestaj na koji mozete da racunate tokom citavog putovanja su bungalovi u kampovima. Ta vrsta smestaja je kod nas prilicno slabo poznata, ali ima niz prednosti. Mozete proci vrlo jeftino, cak i ispod proseka koji ocekujete; motori su vam bezbedni, bungalovi cesto nude bolji komfor od jeftinih hotela/hostela, najcesce su u lepoj prirodi. Preko neta, kampovi uglavnom bungalove nude samo uz nedeljnu rezervaciju, ali na licu mesta, svuda je moguce rentirati na jednu noc. Sto se tice pronalazenja kampova, najbolje je da imate neki GPS jer u POI ima gomila kampova, svuda gde prodjes. Uglavnom nisu bas pored puta kojim se ide, vec neku stotinu metara sa strane u prirodi, ima ih i oko vecih gradova. U bungalovima se ponekad doplacuje za posteljinu, pa ako mozete nije lose da imate sa sobom vrecu za spavanje. Sto se tice obilaska gradova... Svaka tura vec na samom startu je osudjena na to da ne mozes sve obici i videti, nemoguce je i pretvori se u jurcanje, a koliko vidim vama to nije cilj. Unapred odredite gradove koje biste zeleli da posetite i njima posvetite citav dan. Sve to po sistemu: vozis citav dan, dodjes u odredjeni smestaj uvece, prenocis, sutra obidjes taj grad, uvece imas vremena da izadjes negde ako hoces, prenocis i ujutru nastavljas putovanje. Ovaj princip ti nudi mogucnost da ne ides u grad motorom, ali obzirom da se taj dan ne vozi, ne mozes da obidjes mnogo gradova. Hosteli su centru grada, ali retko/skoro nikad ne nude mogucnost parkinga. Sto se tice mesta za obilazak, njih ima toliko da ih ni za nekoliko puta neces obici. Takodje se potrudite da odredite sta vam je prioritet da vidite. Ovo dosta ima veze sa onim sto je Chomsky rekao, jedno iskljucuje drugo. Ako vam je bas do voznje, koliko vidim, izostavili ste Dolomite. Ako se vracate ferry-jem, postoji nekoliko nacina da ustedite. Ako su vam kabine skupe, mozete birati izmedju "deck" i "aircraft seats". U oba slucaj, vreca ako je ponesete, moze biti od koristi. Deck ti je po sistemu, mozes spavati gde god nadjes zgodno mesto. Aircraft seats je nesto kao bioskopska sala sa udobnim sedistima, tu po obicaju skoro svi spavaju, na sedistima ili podu, sa ili bez vreca. Evo vam jos nekoliko site-ova za smestaj: http://www.bed-and-breakfast-in-italy.com/ http://www.venere.com/ http://www.bikershotel.it/ Ako se setim jos nesto, dodacu naknadno. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kivuz 161 Napisano Februar 15, 2011 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 thunderbolt Prijavi odgovor kao problematičan Ako vam je bas do voznje, koliko vidim, izostavili ste Dolomite. Ako bi smo odvojili jedan dan da se provozamo po Dolomitima, a polazak bi bio iz Riva del Garde, koju marsutu bi nam predlozio? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...