Jump to content

Moto Zajednica

koju kacigu uzeti ( Flip UP )

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 364 postova
  • Motocikl: kawa er5

ovako motor stigo polaganje uskoro a treba se kupiti kaciga pa me zanima vase misljenje. Citao sam 10-tak tema ( SVE ) od tome i ipak pored svih mana FILP -up modela nad integralkama odlucio sam se za integralku ( ipak 80km/h ) ce retko kad biti premaseni a i uglavnom ce mi trebati za do grad i sl. krace relacije a leto je pakleno...

pre nego iznesem modele koje sam video na netu i koji su usli u uzi izbor magicnih 100-150 evra da kazem da sam posao da kupim AGV gp1 ( doneo decko na moto skup ) ali cak xxl model mi je kaciga bila mala. Konkretno unutra je bilo i previse komotno ali je bio problem brada koja nije u potpunosti bila pokrivena ( cak 2-3 cm ) znaci donji deo kacige jedva je dostizao ispod usta ... ( mozda ce se javiti neko sa moto skupa u Nisu koji je gledao i smejao se :) - dakle vugla mi jeste poveca al nekako je i plus izduzena ... U Nisu je izbor uzas pa sam gledao Modele u BG-u kod Guevare ( sajt ) i kod Markosa ( sajt ) pozvao i ima ih trenutno na lageru Caberga a AGV samo siva XL tj XXL i to u NS a cene su sledece , dok u mototradu Grex model koji kazu jeftinija varijanta Nolan 101 za koju nemam kintu ( oko 250 eura ):

Caberg Rhyno = 12300

AGV Planet LongWay je = 12700

MTR K-10 = 8000 ( low end AGV )

Grex G RF 1 = 13200 ( Grex je kao low end Nolan )

Dakle dajte slobodno predlog jos koje ako sam ih ja nekako kojim slucajem preskocio naravno i koju od ove dve uzeti... Crne ( mat ili klasic crne AGV nece biti jos meseca dana minimum mada ostaje opcija louisa )

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Moja glave je izgleda slicna tvojoj :) jer bez problema mogu da jedem sa kacigom na glavi... Ipak, svaka rupa nadje zakrpu, pa i moja glava. Pogledaj Nitro kacige, integralke ipak. Dosta su duboke napred, uporedjivao sam je kod Raje sa HJC kacigama, razlika je bar 2-3 cm. Cak i meni stoji savrseno! Konkretno, model je 311V i kosta oko 120e. Cini mi se da je i ventialcija dosta dobra jer ima otvore i gore i dole.

Uzmi u obzir da je procentualno najcesce prilikom udesa, udar na kacigu u zoni brade!

ipak mi je potrebna flip up leto je vrelo da ne kupujem jetovku i integral posebno a za te pare ko zna sta uzmem , dajte ljudi nije mala stvar kupovina kacige. Litle help pls

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

U toj klasi, moj prijedlog je da uzmes onu koja ti najbolje lezi na glavi, to je najvaznija stvar za funkcionisanje kacige (udobnost, sigurnost...). Dakle, sve ih dooooobro isprobaj, vidi koja ti najbolje lezi na glavi i pazari nju :wink:

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Ja sam imao slican problem, ali meni nije virila brada, vec udarala napred u kacigu, uspeo sam da se "uvucem" samo u caberg justissimo xxl i AGV longway xl (i dalje je brada jako blizu, ali ne pritiska)...

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

ja sam za sebe gledao Nolan "N101" seriju model "matrix" ili "classic" .. odlicna je, cuo sam dosta pohvala o njoj, a cena je oko 250e ... imas i nolan "n102" sa ugradjenom bluetooth komunikacijom .. cena joj je valjda oko 300e ... :)

uglavnom .. znam da cu kupiti nolan za pocetak, a ko zna .. mozda padne i neki schuberth :)

• Svrati ponekad, 419 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19

Mislim da ti je definitivno najbolja flip-up kaciga SHOEI Multitec koju sam probao pre par dana u Budimpesti. Cena je tamo oko 410e (sa tim da tebe moze izaci oko 18% manje zbog povrata poreza). Kacigom sam odusevljen i samo je pitanje vremena kada cu istu posedovati.

400 evra :) ja imam max 100-150 ode sve ostalo na bike i na polaganje jbg... cak se ni nolan 101 ne uklapa u taj cenovni rang

• Drug član, 2245 postova
Mislim da ti je definitivno najbolja flip-up kaciga SHOEI Multitec koju sam probao pre par dana u Budimpesti. Cena je tamo oko 410e (sa tim da tebe moze izaci oko 18% manje zbog povrata poreza). Kacigom sam odusevljen i samo je pitanje vremena kada cu istu posedovati.

citaj sta covek hoce i koliko para ima i probaj da se suzdrzis od glupih predloga

ovako motor stigo polaganje uskoro a treba se kupiti kaciga pa me zanima vase misljenje. Citao sam 10-tak tema ( SVE ) od tome i ipak pored svih mana FILP -up modela nad integralkama odlucio sam se za integralku ( ipak 80km/h ) ce retko kad biti premaseni a i uglavnom ce mi trebati za do grad i sl. krace relacije a leto je pakleno...

pre nego iznesem modele koje sam video na netu i koji su usli u uzi izbor magicnih 100-150 evra da kazem da sam posao da kupim AGV gp1 ( doneo decko na moto skup ) ali cak xxl model mi je kaciga bila mala. Konkretno unutra je bilo i previse komotno ali je bio problem brada koja nije u potpunosti bila pokrivena ( cak 2-3 cm ) znaci donji deo kacige jedva je dostizao ispod usta ... ( mozda ce se javiti neko sa moto skupa u Nisu koji je gledao i smejao se :) - dakle vugla mi jeste poveca al nekako je i plus izduzena ... U Nisu je izbor uzas pa sam gledao Modele u BG-u kod Guevare ( sajt ) i kod Markosa ( sajt ) pozvao i ima ih trenutno na lageru Caberga a AGV samo siva XL tj XXL i to u NS a cene su sledece ' date=' dok u mototradu Grex model koji kazu jeftinija varijanta Nolan 101 za koju nemam kintu ( oko 250 eura ):

Caberg Rhyno = 12300

AGV Planet LongWay je = 12700

MTR K-10 = 8000 ( low end AGV )

Grex G RF 1 = 13200 ( Grex je kao low end Nolan )

Dakle dajte slobodno predlog jos koje ako sam ih ja nekako kojim slucajem preskocio naravno i koju od ove dve uzeti... Crne ( mat ili klasic crne AGV nece biti jos meseca dana minimum mada ostaje opcija louisa )[/quote']

so any help ? za integral sam odlucio za HJC fz-9 ili fg-14 posto mi fino cuci... ali treba mi flip up ... ipak je pakleno vruce nositi leti integral a znam sebe da ako ce mi biti mrsko da je nosim, zato trazim flip up za po grad.

Druga varijanta integrl HJC i neki kinez od 10 evra za krad JET nema sanse integral da nosim po gradu na +40-50...

soooo any help ?

• Zainteresovan, 774 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS ADV

Najbolje je da probaš svaku , a ako se odlučiš za crnu boju onda nikako mat jer će ti stalno ostajati otisci prstiju , mislim da je od ponuđenih najlošija Grex

izabrao sam kacigu, danas probao i dainese i ne da mi xxl pasuje nego kao da je pravljena za mene al traze 16000 din za termoplastiku :) pa kod HJC-a cu za te pare kupiti trokompozitnu skoljku :)

A da izbor je pao na Caberg Rhyno mislim da je ok kaciga mozda malo skuplja od onoga sto nudi ali svakako kvalitetna oko 172 evra je... tj u guevari se nadam da je manje... na sajtu pise 12300 jos da imaju xxl u crnoj boji UHhhh a NEMAJU IH tek Juna mozda dodju :(  ... I AGV ima eksta ali njihov kalup mojoj glavi nikako nepase brada mi ostaje izvan kacige :) na xxl modelu...

Dakle ima da uzmem vojnicki slem do kraja Juna :) ili kupim Nitro integral i zavrsim stvar videcu dolazim za BG u petak pa cu obici te 5-6 prodavnice sa drustvom

• Enduraš, 6390 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ako je tako zasto ipak ne uzmes dainese ? Bolje da ti ti bude udobna nego neudobna trokompozitna. Ipak neces na trke sa njom. Razliku u ceni ces brzo zaboraviti, a ostaje ti udobna kaciga koju ces dugo nositi.

Dainese nazalost ne proizvodi FLIP UP bar mi tako rekose u Yamahi danas... MA samo da nadjem nekog da probam Carerg Rhyno pa cu je naruciti iz Louisa ako treba... al moram da je probam

ipak kupih integral full face :) a sa bih drugo za taj novac nego :

HJC ZF-9

ekstra mi stoji kao da su je pravili za moju vuglu... dakle posle celodnevnog probanja ona mi leze ko kec na jedanest :)

u planu flip up kad se skupe pare a za sad po gradu ( do kafea reke jezera ) bice

<--------------------------------------------- highway jet ( na avataru : ) )) )

• Zainteresovan, 454 postova
  • Motocikl: Magare (F800ST)

Ja sam uzeo neku flup-up Airoh, nije losa. Pre toga sam imao kineza fullface i ona mi je spasla uvo. U svakom slucaju, bilo kakva voznja - nosi kacigu, a ove jet varijante za po gradu izbegavaj. Bar je to moje skoromno misljenje.

Jet kaciga je za scooter, ali mislim da ni za njega nije jet. To je za bicikle i trotinete.

U svakom slucaju, flip-up ili full, na glavu odmah, pa izdrzi malo vrucine, nisi jedini.

Pozz.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja