KecmaNedjo 0 Napisano Februar 12, 2011 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hteo bih da kupim Tomos BT50 .... ali mi je prijatelj rekao da on misli da se nemoze Bt50 voziti sa PSP .... posto ja imam polozeno PSP mogu li voziti BT50 ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 467 Napisano Februar 12, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Februar 12, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako ne? Jel to nesto novo, posto u moje vrijeme (citaj kad je izasao BT) je bilo dozvoljeno voziti isti sa PSP (znaci sa 14 godina) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velja2w 76 Napisano Februar 12, 2011 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Prijavi odgovor kao problematičan Neki su registrovani trajno,a neki se voze sa A kategorijom,tako da pitaj vlasnika kad nađeš neki... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Februar 12, 2011 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako ne? Jel to nesto novo, posto u moje vrijeme (citaj kad je izasao BT) je bilo dozvoljeno voziti isti sa PSP (znaci sa 14 godina) E moj Mile, pa mi smo imali 14 godina u proslom milenijumu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KecmaNedjo 0 Napisano Februar 12, 2011 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znaci onda samo APN. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Februar 12, 2011 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa i APN ti je sa mjenjacem,a svi motocikli u klasi 50ccm sa mjenjacem spadaju u A kategoriju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1653 Napisano Februar 12, 2011 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan APN, skuteri (do 50ccm) i ostali motori kod kojih sediste nije spojeno sa rezervorarom (mopedi) mogu sa PSP a T14, T15, BT50 mislim da ne mogu jer spadaju u motocikle, odnosno spojen je rezervoar sa sedistem... Ovo je moje misljenje, mozda gresim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simma 111 Napisano Februar 12, 2011 U prolazu, 95 postova Lokacija: Simanovci Motocikl: nemam vec duze vreme Prijavi odgovor kao problematičan Gresis. Po zakonu, bicikli sa pomocnim motorom koji ne prelaze 50 ccm ali ni max brzinu 50 km/h (po fabrickim deklaracijama) su se do sad trajno registrovali. Nema vezeda li je spojen rezervoar sa sedistem ili ne. Imas novog Tomosa, mislim da se zove Streetmate i ima spojen rezervoare sa sedistem a u stvariji je obicni automatik nekadasnji i trajno se registrovao do sad. BT50 ima manje od 50ccm ali je deklarisan fabricki na max brzinu 80km/h. Tako je doslovce pisalo u zakonu o trajnim registracijama. Bt se registrovao trajno samo uz debele veze i podmazivanja a kad je jednom registrovan na A, nemoj ni pomisljati da probas na PSP, mada sad to vise i nije vazno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1653 Napisano Februar 12, 2011 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da, bitno je kako je sada po novom zakonu. Ja oko tih novih kategorija stvarno nemam pojma ali sigurno mozes naci na forumu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Februar 12, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan za moj Tomos 14M je potrebna A kategorija i registrovao se svake godine ..... razlika izmedju njega i apenca je kako su mi rekli bila sto je 14-ca registrovana za dvoje ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4294 Napisano Februar 12, 2011 motoras, 2473 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Gresis. Po zakonu, bicikli sa pomocnim motorom koji ne prelaze 50 ccm ali ni max brzinu 50 km/h (po fabrickim deklaracijama) su se do sad trajno registrovali. Nema vezeda li je spojen rezervoar sa sedistem ili ne. Imas novog Tomosa, mislim da se zove Streetmate i ima spojen rezervoare sa sedistem a u stvariji je obicni automatik nekadasnji i trajno se registrovao do sad. BT50 ima manje od 50ccm ali je deklarisan fabricki na max brzinu 80km/h. Tako je doslovce pisalo u zakonu o trajnim registracijama. Bt se registrovao trajno samo uz debele veze i podmazivanja a kad je jednom registrovan na A, nemoj ni pomisljati da probas na PSP, mada sad to vise i nije vazno. E ovo je tacno! Po starom su A3,APN i ATX bili na male table,a T14,15slc,BT50 na velike table. Svaki BT koji je registrovan kao bicikli sa pomocnim motorom,registrovan je preko veze.Ali po novom vise nema trajne rege... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goranl 28 Napisano Februar 13, 2011 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: temerin Motocikl: yamaha virago 125,Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan postoji BT50N i BT50s mislim da se S registrovao trajno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nick Blue 26 Napisano Februar 13, 2011 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan postoji BT50N i BT50s mislim da se S registrovao trajno Koliko se ja sećam, razlika imeđu BT S i N je u tome što je N tip imao fabrički ugrađen oklop preko našine što nije imao S model. Trajna registracija je uslovljena maximalnom brzinom koju je razvijao agregat. Ljudi su uz veze i podmazivanja kroz papire provlačili BT50 da se vodi kao moped i bude trajno registrovan. To su neki uspevali da urade i sa CTX-om. Naravno bilo je malo takvih slučajeva i cene tih polovnjaka su uvek bile "astronomija". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KecmaNedjo 0 Napisano Februar 13, 2011 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znaci nmg i APN ili mogu .... ja mislim da mogu zato sto nekoliko mojih poznanika vozi APN sa PSP .... i gledao sam nesto o APN-u ... moze da ide 45km/h .... bar ovi novi ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4294 Napisano Februar 13, 2011 motoras, 2473 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan APN je na potvrdu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4294 Napisano Februar 13, 2011 motoras, 2473 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Nabrijes APN-a da ide 80-90 (naravno i kocnice,vile,amortizeri),a vozis ga na potvrdu. A za registraciju ces i ovako morati svake godine da se iskezis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simma 111 Napisano Februar 13, 2011 U prolazu, 95 postova Lokacija: Simanovci Motocikl: nemam vec duze vreme Prijavi odgovor kao problematičan Od Tomos "programa" se sa PSP mogu voziti : automatik, APN, i ATX. Sa A kategorijom su : T14, T15, BT ( S i N jer je razlika samo u oklopu), CTX i elektronik koji je bio 90 ccm Imao sam BT50 S i bio registrovan na A. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VeNoM 35 Napisano Februar 13, 2011 U prolazu, 29 postova Lokacija: JA-god-InA Motocikl: MaxX 125cc, XCitinG 500Ri Prijavi odgovor kao problematičan ovako.imao sam bt50n i bio je trajno registrovan.razlika pored oklopa su i amortizeri.sve ostalo je manje više isto.ja sam imao m volan na njemu.navodno je bio fabrički.e sada motori koji su sse registrovali od 49cc svake godine je bio broj sedišta.apn automatik bt atx svi su bili trajno.ali ta 14ca i neke 15ce su bile svake godine registovane baš zbog tog broja sedišta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Februar 18, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Drugar je posedovao Tomos BT 50N i vozio ga je na PSP i nikad nije imao problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
simma 111 Napisano Februar 18, 2011 U prolazu, 95 postova Lokacija: Simanovci Motocikl: nemam vec duze vreme Prijavi odgovor kao problematičan To sto se vas dvojica napisali spada u ono da ih je neko pri prvoj registraciji registrovao uz veze i podmazivanje. Niko nije rekao da takvi motori ne postoje u Srbiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Februar 18, 2011 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ja sam imao bt 50 i ja sam ga trajno registrovao bez neke veze,otisao sam na tehnicki,napisali su mi da je bicikl sa motorom i otisao sam i registrovao ga na so...pre 15ak god\ i dalje se vozi tako da si sa psp mogao da vozis bilo sta sto je registrovano na so tablice e sad kako je po novom zakonu ne znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Februar 19, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljah ovih dana o ovome i dodjoh do zakljucka ako BT mora da se reg na A kako onda ne mora da se rag Aprilija RS 50 (koja moze 110 fabricki) RX 50 MX 50 i njima slicni motori koji su reg za dvoje a sasvim prisrojno mogu da idu za ti kubikazu a opet su trajno reg bar po starom zakonu bez ikakvog podmazivanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Februar 19, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nekad su svi koji su deklarisani preko 50kmh bili u A pa je devedesetih pao kriteriju, šta god pisalo u zakonu sup to kreativno tumači. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Februar 19, 2011 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Ja imao 2 bt-a i oba bili trajno registrovani.Jedan je bio 87-mo,a drugi koliko se secam 88,89-o. Iako mi to nisu bili prvi motori,najvise sam ih zavoleo,i ni jedan motor ma koliko bio skuplji,mladji,jaci nece ostati u secanju kako ti mali zujavci . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...