N.F.S. 21691 Napisano Mart 23 Integrisan, 9458 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam na tebe pomislio Boki, uhvatila me je kolona na ulazu u Kg iz pravca Mladenovca. Neko sam vreme bio pribran a onda sam poceo da se nerviram, bukvalno sam se do kuce protinjao izmedju automobila, sve brze i besnije! Kada sam kafu popio ukapirao sam da se na skuteru uopste ne ponasam tako, mene u stvari motor vuce da ga vozim!!! Dojadi mi i saltovanje i sve zivo dok vozam 40kmh, i ovaj ventilator sto se ukljucuje i iskljucuje non stop! Posto se godinama vec vozim samo lokalno, moja je potreba neki veliki skuter koji cu mirno da vozim, bez da vicem na ljude oko sebe (koji takodje u mestu stoje), mlataram rukama i dovodim sebe u situaciju glupu. Juce sam bukvalno na srecu stigao kuci 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2519 Napisano Mart 23 ODUSTO OD DIJETE, 2621 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan E zato ja unazad 15tak godina za grad skuterče od 125cc i ne boli me glava. Ja motorom po gradu ako napravim 50km godišnje. Evo sad pazario ženi skuter od 50cc, Sym Symphoni 50s, da se vozika i ne cima mene da je vozim. Polako je sve više skutera po gradu iz praktičnih razloga. Sve je više budala za volanom koji zveraju i bulje u telefone dok voze. Od kad mi je vožnja po gradu postala stres a ne uživanje motor vozim sve manje po gradu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21691 Napisano Mart 23 Integrisan, 9458 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Dam macku (tigra) u zamenu za skuter, da mi se celo selo smeje (al glava na ramenima!) Ma begaj, moracu dodatni napor da ulozim i naucim se, istreniram jos malo mirnocu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4250 Napisano Mart 23 (promenjeno) motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan "Ne bih dao svoje selo, ni šajkaču, ni jeleče, a ni kazan od rakije u kome se šljiva peče." Promenio Mart 23 član stari roker 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2628 Napisano Mart 23 Braveheart, 700 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, BokyBoy said: Poslednja slika dok je jos bila u jednom komadu... Sredi ga i ako je moguće pusti malo par dana nek ga u garaži, možda te prođe bes pa ga ostavis jos neko vreme da ga vozis... Sve je teže naći dobar i očuvan primerak motora. Jbg lerma kad potera, svi smo to doživeli na svojoj koži... Sto bi rekli ko zna zasto je to dobro... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Mart 23 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, BokyBoy je napisao: Poslednja slika dok je jos bila u jednom komadu... Ma ne sekiraj se, biće opet u jednom komadu. Plastike su to, ne očajavaj. Već te vidim na njemu za 10 dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8010 Napisano Mart 23 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Malo šta zameram mom Versisu, jedna od tih sitnica je pomalo "drvena" prednja kočnica kojoj nedostaje progresivnosti. Na blag pritisak poluge kao da se ništa ne događa sve dok se pritisak ne pojača, a tada "zagrize". Sumnjao sam da je to posledice zaprljanosti "bobina" na diskovima i dao sam sebi zadatak da to rešim. Ali, mnogo je vode Dunavom proteklo dok se nisam, konačno, danas prihvatio posla: Iako sam planirao da koristim aku šrafilicu za ovaj posao, ispostavilo se da nemam šrafove potrebne dimenzije pa sam koristio šrafciger, kao polugu , da pomeram i razradim bobine. Dok sam to radio, obilno sam zalivao ispod bobine. Potom proba i utisci: konačno, i na lagani stisak ručice prednji kraj motora blago ponire i motor usporava, i kočnica se mnooogo lepše može dozirati. Potom, temeljno pranje motora, u susret proleću... 12 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16365 Napisano Mart 23 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Biker Boy je napisao: Sredi ga i ako je moguće pusti malo par dana nek ga u garaži, možda te prođe bes pa ga ostavis jos neko vreme da ga vozis... Sve je teže naći dobar i očuvan primerak motora. Jbg lerma kad potera, svi smo to doživeli na svojoj koži... Sto bi rekli ko zna zasto je to dobro... Ja ga prikrpio da moze da se vozi, dok ne ode kod majstora u subotu, jeste da je sav izguljen i ima samo jedan retrovizor al je kompletan jbg. Odoh na posao njime sada...idemoooo!!! Stigli, svi delovi na broju... Promenio Mart 23 član BokyBoy 9 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2107 Napisano Mart 23 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, BokyBoy je napisao: Poslednja slika dok je jos bila u jednom komadu... То је тај осмех, који говори шта је било било је… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kloktor 200 Napisano Mart 23 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Kosjerić Motocikl: XT1200Z Prijavi odgovor kao problematičan Konačno našao vreme za drugara. Urađeno: - Zamenjeno ulje i filter ulja - Filter vazduha - Ulje u kardanu - Rashladna tečnost - Kočione tečnosti i ABS Pump cycle - Pregledao instalacije Još jedno lepo kupanje da padne i... brm brm. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2628 Napisano Mart 23 Braveheart, 700 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, BokyBoy said: Ja ga prikrpio da moze da se vozi, dok ne ode kod majstora u subotu, jeste da je sav izguljen i ima samo jedan retrovizor al je kompletan jbg. Odoh na posao njime sada...idemoooo!!! Stigli, svi delovi na broju... Vidi ga kako je mocan, lutka od motora 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16365 Napisano Mart 23 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Biker Boy je napisao: Vidi ga kako je mocan, lutka od motora A sto nema desni retrovizor, tu gde treba da bude je rupa 10x10 cm zalepljena dak tejpom, pukla maska i onaj alu nosac retrovizora, sav je uzgreban sa strane, ralica sa obe strane...al ide mamu mu... Urekli me ljubomorni sa foruma, serem im se u usta.... Promenio Mart 23 član BokyBoy 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8017 Napisano Mart 23 Drug član, 2115 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Odavde iz Jagodine se ništa ne vidi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Mart 23 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Furaš Mad Max fazon i boli te stojko 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9648 Napisano Mart 23 Ne silazi, 2267 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Što kaže @BokyBoy dakt tejp... Prošle godine sam vozio dvoje naših ljudi iz Bg za Sa, koji već dugo godina žive na Aljasci. I tako usput, pričamo o kolima i opremi. Kažu, amerikanac pod obavezno mora imati Duct tape u vozilu. Kakav god da je kvar, sve će to dakt tejp rešiti... Dok se Lidl nije otvorio u Srb, ne sećam se da li sam ga i kupovao ranije, a ima ga i u mnogim našim radnjama. Sada, u svakom autu, ranije i u skuteru, garaži, svuda ima, i u raznim bojama... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 15497 Napisano Mart 24 Ne silazi, 1169 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan On 23. 3. 2024. at 14:38, DraganNS je napisao: Na blag pritisak poluge kao da se ništa ne događa sve dok se pritisak ne pojača, a tada "zagrize". Podmaži i biksnu na polugi kočnice. Nakupi se prljavštine pa "ujeda" kad je stisneš. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2107 Napisano Mart 25 Drug član, 789 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan On 23. 3. 2024. at 14:38, DraganNS je napisao: Malo šta zameram mom Versisu, jedna od tih sitnica je pomalo "drvena" prednja kočnica kojoj nedostaje progresivnosti. Na blag pritisak poluge kao da se ništa ne događa sve dok se pritisak ne pojača, a tada "zagrize". Sumnjao sam da je to posledice zaprljanosti "bobina" na diskovima i dao sam sebi zadatak da to rešim. Ali, mnogo je vode Dunavom proteklo dok se nisam, konačno, danas prihvatio posla: Iako sam planirao da koristim aku šrafilicu za ovaj posao, ispostavilo se da nemam šrafove potrebne dimenzije pa sam koristio šrafciger, kao polugu , da pomeram i razradim bobine. Dok sam to radio, obilno sam zalivao ispod bobine. Potom proba i utisci: konačno, i na lagani stisak ručice prednji kraj motora blago ponire i motor usporava, i kočnica se mnooogo lepše može dozirati. Potom, temeljno pranje motora, u susret proleću... Мени је у једном тренутку почела кочница да сецка приликом стиска. Када сам је скинуо, видео сам да је кренула да се метал о метал трља. Узео сам и скинуо ручицу, мало турпијом стањио, и убацио између ручице и носача челичну платну, нашао од мењача, можда дебела 0.5м. Подмазао све и невероватнао колико се другачије дозира и лакше.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1254 Napisano Mart 26 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Stavio nove zaptivke prednjih vila, vratio sve na motor, očistio malo pločice i klešta. Noćni termin do 02h je prepun mira i tišine Dopunim akumulator ako treba, i pratim prognozu... 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11242 Napisano Mart 26 Drug član, 1279 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan ajd u voznju i kao im uvek bacim pogled na sve brzinski kad primetim zamućenje u prednjem stakalcetu na kočnici,au reko sta je ovo, a znam da sam drndao nesto sa membranom , skidao ,lickao ,kad otvorih imam sta da vidim. Unutra talog kao mleko.Nikad to u zivotu nisam imao ni na jednom motoru(cuo sam da se nekad nekom pojavilo). Ulje zamenjeno u decembru. Pogledam zadnju,bistra sve ok i zakljucim da sam mozda ja pajser nekako podavio membranu i da je tako usla vlaga. Dodje drugar i donese ulje trw odradim sve i sve ok. Nisam bio tu par dana i ne da mi crv mira oko zadnje kocnice, malo pre rastavim gurnem sondu ,kad ono sve crveno, vlaga haos, sad vec nisam pametan otkud i ovde i ajd sta cu menjaj večeras i sad je valjda to to. Nakon svega mogu da zakljucim da je ulje koje sam menjao bilo staro i da je bilo puno vlage. Sad mi je za nauk i kad kupim novo ulje prvo merač u njega pa onda zamena , eto mozda nekom pomogne da se ne zezne kao ja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14168 Napisano Mart 26 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Kociona tecnost je higroskopna a plastika hoce da propusti vlagu, zato kocionu tecnost u metalnoj ambalazi (kao i sunka ) ili gledati datum pakovanja, ostatak baciti u smece ili kvarnom komsiji na haubu, po izboru. 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9648 Napisano Mart 26 Ne silazi, 2267 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Na motoru sam prošle nedelje zamenio ulje za kočnicu (prednju, zadnja mehanika), a danas odradim zamenu na Zafiri. Nisam merio vlažnost, boja je bila bakarna bistra. Sada je bela, 5.1 po preporuci Bokija... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11242 Napisano Mart 27 Drug član, 1279 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, bdada je napisao: zato kocionu tecnost u metalnoj ambalazi (kao i sunka ) ili gledati datum pakovanja, mislim da je ovo bilo kod mene,sigurno stara i puna vlage Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11242 Napisano Mart 27 Drug član, 1279 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Blaza je napisao: Na motoru sam prošle nedelje zamenio ulje za kočnicu (prednju, zadnja mehanika), a danas odradim zamenu na Zafiri. Nisam merio vlažnost, boja je bila bakarna bistra. Sada je bela, 5.1 po preporuci Bokija... nisam te razumeo bas,bila zuta bistra pa pobelela ? To ne valja ako je tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4479 Napisano Mart 27 Drug član, 1443 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, piki said: Sad mi je za nauk i kad kupim novo ulje prvo merač u njega pa onda zamena , eto mozda nekom pomogne da se ne zezne kao ja. Bas ovo je Darko rekao pre neko vreme , pa me napljuva jedan zemljak da lazem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11242 Napisano Mart 27 (promenjeno) Drug član, 1279 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: Bas ovo je Darko rekao pre neko vreme , pa me napljuva jedan zemljak da lazem... nisi valjda isto mleko imao posle promene ulja,uh kud ne naidjoh na tu temu,ne bih se zeznuo u tom slucaju pa bih prvi put naucio nesto na tudjoj grešci u ovih skoro 50 godina, a zemljak je verovatno do sad uvek imao sreće. Promenio Mart 27 član piki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...