Krokodilo 2765 Napisano Decembar 22, 2020 Ne silazi, 4864 postova Prijavi odgovor kao problematičan Измеџу прашинара и семеринга да, али на самом штапу споља никако. Маст + прашина = "брусни папир" а то је......срање.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10529 Napisano Decembar 22, 2020 Hronični Motociklopata, 7333 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan To eventualno ako je zatvorena viljuška kao na enduro motorima, da ima onu gumenu čizmu iliti čarapu preko štapova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipfg 844 Napisano Decembar 22, 2020 Zainteresovan, 775 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bandit 1250S Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam na ovaj nacin jer ne planiram skroz da rasturam viljusku, vec samo da je skinem sa motora, promenim ulje, pa sam mislio samo da podmazem ovaj deo kako bi mast usla unutra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 22, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja tu ne bi ništa stavljao. Semering se dovoljno podmazuje od ulja iz viljuške, a ni ne košta ˝sto dukata˝ pa da se nikad ne menja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipfg 844 Napisano Decembar 22, 2020 Zainteresovan, 775 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bandit 1250S Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, ThePainkiller said: Ja tu ne bi ništa stavljao. Semering se dovoljno podmazuje od ulja iz viljuške, a ni ne košta ˝sto dukata˝ pa da se nikad ne menja... Pa provericu kako se viljuska vraca pa cu videti sta cu... Npr ako je stanje kao ovo sa klipa na 3:49 onda jbga mora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2765 Napisano Decembar 22, 2020 Ne silazi, 4864 postova Prijavi odgovor kao problematičan Све мајстори са Јутуба, што не каже којим брусним папиром пролази површину штапа.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipfg 844 Napisano Decembar 22, 2020 Zainteresovan, 775 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bandit 1250S Prijavi odgovor kao problematičan Kaze 400, pa mu neko u komentarima rekao da ne valja a on kaze da koristi tako 1995 bez problema... Mislim ovom liku verujem bas ima znanje opasno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 22, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Kada bi preko štapa prešao sa 400 brusnim pairom, nema tog semeringa onda na svetu koji bi tu zaptivao... Ali ko smo mi da sumnjamo u istinitost i majstorstvo velikih majstora sa youtube-a... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Decembar 22, 2020 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Dali je ispravno ili ne, pojma nemam... mozda sam samo imao srece... Na mojoj xt660r sam imao obicaj da bar jednom mesecno stavim dve tri kapi ATF-a na te prasinare i nakon voznje obrisem taj prsten sa necistocom. Za deset godina koliko sam imao motor, nije bilo potrebe da menjam semerinze. A bilo je dosta voznji po zemljanim putevima i planinama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Decembar 22, 2020 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Slaba je ta 400,mora mnogo da se trlja. Krenem sa 80 pa 120 i na kraju 400 tek 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10168 Napisano Decembar 22, 2020 Drug član, 1503 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nikako trljati šmirglom po štapovima, trajno ćete ih oštetiti!!! Štapovi na vilama su od čelika ali radi veće površinske tvrdoće, zbog klizanja semeringa po njima i antikorozivne zaštite, nanet je sloj tvrdog Hroma. Šmirglom bi se Cr izrisovao i tu više pomoći nema, nema poliranja posle. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7684 Napisano Decembar 22, 2020 Drug član, 2946 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Gledah da se hrom cisti koka kolom i aluminijumskom folijom, mozda bi i u ovom slucaju pomoglo.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10168 Napisano Decembar 22, 2020 Drug član, 1503 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan E kada Kola čisti hrom, šta li radi od naših organa?! Samo rakiju piti, kupuj domaće!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7684 Napisano Decembar 22, 2020 Drug član, 2946 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa jasta, necu valjda rakiju prosipati po motoru. Zna se zasto je sta Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 22, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno mi nije jasno šta se ovde polemiše... Na stranu zajebancija oko šmirgle, ali se bojim da se stvari polako otimaju kontroli po pitanju servisiranja štapova. Ako je hrom na štapovima oštećen, tj. ako se risevi golim oko vide, nema tu ni šmirgle, ni poliranja, ni koka kole koja će riseve ukloniti i srediti problem da semering brzo ne procuri. Tu je jedino rešenje nanovo hromirati štapove, ali je to mukotrpan posao i to praktično niko neće da radi. U tom slučaju se traže drugi štapovi. Da ne bi došlo do riseva na štapovima, semerinzi se moraju menjati na prvi znak oštećenja, tj. čim se primeti da ulje iz štapova prolazi pored semeringa. Preporučuje se da se pri zameni semeringa menjaju i prašinarke, jer su i one bitne pri čuvanju semeringa, jer skidaju nečistoću sa štapova pre nego što ta nečistoća uopšte i dođe do semeringa i ošteti ga. Štapove ne treba ničim mazati, pogotovo ne deo na koji prelazi semering, jer kao što je kolega iznad rekao, mast i masnoća lepi na sebe finu prašinu i ostale nečistoće i tako se dobija abrazivni sloj koji, ne samo da oštećuje semeringe, negi i skida sloj hroma... Znači, samo držite štapove u što čistijem stanju, redovno menjajte ulje u njima i na prvi znak popuštanja semeringa menjati komplet semeringe i prašinarke... 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bane je 1433 Napisano Decembar 23, 2020 Zainteresovan, 279 postova Lokacija: Boka Kotorska-Boogie street Motocikl: Kawasaki ZZR 600 E Prijavi odgovor kao problematičan Promjenjene svecice. Do sad smo stavljali ngk, pa da probamo ove. Sa nekim popustom izasle oko 4e po komadu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10358 Napisano Decembar 24, 2020 Drug član, 3392 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Juče 'naki dan, ne vredi, radio... Palio ga danas, da mu malo čujem zvuk, posle 17 dana... Iz prve kres, meni milo... Ah da... i provozao se malo... po ploči,jedno 7-8 metara, nazad pa opet, par puta... bez opreme 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17097 Napisano Decembar 25, 2020 Integrisan, 5032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Porucen set za master kocioni cilindar, da izmenjam, preventivno ili od dosade. Eto i to da servisiram. Jos nova prednja guma i to je to nadam se. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17142 Napisano Decembar 25, 2020 Vozim motor, nisam BAJKER, 2378 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, shoyyka je napisao: Juče 'naki dan, ne vredi, radio... Palio ga danas, da mu malo čujem zvuk, posle 17 dana... Iz prve kres, meni milo... Ah da... i provozao se malo... po ploči,jedno 7-8 metara, nazad pa opet, par puta... bez opreme Sto bre nisi obukao opremu i spizdio ga ili gore do Bukulje ili do Darosave, da malo promesa ulje...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10358 Napisano Decembar 25, 2020 Drug član, 3392 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, BokyBoy je napisao: Sto bre nisi obukao opremu i spizdio da ili gore do Bukulje ili do Darosave, da malo promesa ulje...? S posla došao, dok bi se obukao pao bi već mrak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2617 Napisano Decembar 26, 2020 Vozac A kategorije :D, 940 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Večeras smo Suza i ja protegli noge obećao sam joj nove gume, marke Mitas i još po nešto (ali to ako bude vanrednih prihoda) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2026 Napisano Decembar 28, 2020 Drug član, 1132 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Doterao ga i spakovao u garazu.Cekamo tehnicki i tablice....Sent from my iPhone using Tapatalk 8 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2643 Napisano Decembar 28, 2020 Drug član, 1004 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Još jedan sektaš Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Januar 1, 2021 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Pocastio ga za NG 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17142 Napisano Januar 4, 2021 Vozim motor, nisam BAJKER, 2378 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Oprao I namazao lanac posle dva dana vožnje... (petrolej I četkica, posle WD pa obrisan lepo i na kraju MOL sprej bogato nanesen, nakon toga obrisan višak spreja i lanac je ready for use) Čekam prvi lep dan... IMG 20210104 132927 — Postimages POSTIMG.CC Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...