N.F.S. 24381 Napisano Maj 3 Integrisan, 10173 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako, sto vise zavijas to se sporije vraca.Trazis stelovanje da se sto brze vrati sa tobom na njemu a da ne poskakuje.Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19350 Napisano Maj 3 Integrisan, 5899 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, N.F.S. said: Bas tako, sto vise zavijas to se sporije vraca. Trazis stelovanje da se sto brze vrati sa tobom na njemu a da ne poskakuje. Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk Gledao sam na netu malo kako rukom pokazuju kako treba da se vrati i smiri se bez poskakivanja. I nesto o trosenju gume kada je prebrzo. Znaci mogu i da sedim na njemu i probavam? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24381 Napisano Maj 3 Integrisan, 10173 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Rebound je koliko ce se brzo vratiti posle sabijanja (zavijanjem se smanjuje put ulju), kompresija ako imas stelovanje je kojom ce se brzinom sabiti amortizer.Kada je rebound prejak desava se "pakovanje" na uzastopnim neravninama, svaki put amortizer se spusta nize a ne stigne da se vrati, bas opasno (tada je prednjica visoko, kocenje dosta losije).Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24381 Napisano Maj 3 Integrisan, 10173 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bolje je poceti sa max odvijenim reboundom pa uz put zavijati po pola kruga nego suprotno.Podrazumeva se da je opruga naspanovana na adekvatni sag.Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19350 Napisano Maj 3 Integrisan, 5899 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, N.F.S. said: Bolje je poceti sa max odvijenim reboundom pa uz put zavijati po pola kruga nego suprotno. Podrazumeva se da je opruga naspanovana na adekvatni sag. Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk Nisam uradio sag po sebi. Ostavio sam preload default na 4. S obzirom da japanci stavljaju isti za vozace oko 70kg verujem da sam blizu. Prednje vile su bile za dve crtice tvrdje od fabricke postavke, sada za samo jednu. Nemam problema sa voznjom po ok putevima ali po losijim bih voleo da je malo mekše mozda cak malo i poskakuje pa reko da probam usporiti rebound. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 617 Napisano Maj 3 Zainteresovan, 583 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan On 5/1/2025 at 8:42 AM, N.F.S. said: Ovo se dogadja samo zbog loseg kontakta, zasto dozvoliti ... Pre bilo kakvog problema, kontakti se ociste, dzekovi napune dielektricnom mascu i ustekaju jedan u drugi, par godina mir pa se ponovi radnja od 5 min trajanja. Sacuvas se paljevine, sacuvas namotaj, regler, ostajanje kraj puta obicno u nedodjiji.. To drugarima odradim obavezno, vecina ni pojma nema koliko je bitno. (Niti kazem uopste za radnju, da zna on bi sredio ) Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk Gde je kupujes? I koju? Meni palo na pamet da iskoristim vazelin u tu svrhu, nego on postane tecan na visim temperaturama, samo bi lom napravio na vrucini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24381 Napisano Maj 4 Integrisan, 10173 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sta nadjem da kupim to i koristim, trenutno OKS silikonsku mast kojoj mazanje kontakta nije osnovna namena ali ne provodi srtuju i neutralna je prema plastici /metalima a dosta jeftinija. (Oko 6000dinara 500g).Imas u Kompp co dobru Bardahl silikonsku mast.Vazelin jeste dielektrican, sprecava prodor vlage ali kao sto kazes, nije stabilan na toploti, odmah ode sa mesta gde naneses.Inace, mast za zastitu kantakata se ne stavlja po malo vec se dzekovi napune (oni otvorenog tipa, bez zastite)Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24381 Napisano Maj 4 Integrisan, 10173 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan https://kompp.co.rs/proizvod/bardahl/masti-specijalni-sprejevi-paste-lepkovi/masti/silikonska-mast/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8826 Napisano Maj 4 Solo Rider, 3290 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kod mene protumačio da je H-S....hard - soft.....te sam ga za zavrnuti do kraja i odvrnuo mislim 18 klika, tako da mi je na "hard" tj. tvrdo .....sve ostalo ide ka mekšem set up-u.....i ne duram više 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djavo Nemirni 60 Napisano Maj 4 U prolazu, 20 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR7 Prijavi odgovor kao problematičan Očistio i podmazao lanac na Kawasakiju setom koji sam juče kupio. Trevis (50cc skuter) ću dobro da prebrišem, a za oba sam proverio pritisak guma. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niksha 216 Napisano Maj 4 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ8-SA Prijavi odgovor kao problematičan Lanac i lančanici, hvala @the_doctor 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 19963 Napisano Maj 4 Vozim motor, nisam BAJKER, 2654 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik) Prijavi odgovor kao problematičan Zlatan lanac...crn lancanik...mmmmm... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GR 46 5371 Napisano Maj 4 Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 431 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N... Prijavi odgovor kao problematičan Zamenila filter vazduha.. Na golaćima ćešće 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 12370 Napisano Maj 4 Ne silazi, 2873 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Koji sam ja "dinosaurus"... Čitam ovo oko podešavanja amortizera. A baš juče sam napravio nekih 530 km, malo auto put, malo dunavska magistrala, i malo - malo gledam one šrafove na prenjem trouglu, čemu služe. Jbga, ono što ne znam, ne čačkam. Prilagođavam se motoru. A možda je i "podešen" za mene, ko zna ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19350 Napisano Maj 4 Integrisan, 5899 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Danas opet podesio po zelji zadnji amortizer pa cemo probati. Malkice ga omeksao da ledja ne trpe i ovako se ne lomatam kroz krivine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19350 Napisano Maj 4 Integrisan, 5899 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Blaza said: Koji sam ja "dinosaurus"... Čitam ovo oko podešavanja amortizera. A baš juče sam napravio nekih 530 km, malo auto put, malo dunavska magistrala, i malo - malo gledam one šrafove na prenjem trouglu, čemu služe. Jbga, ono što ne znam, ne čačkam. Prilagođavam se motoru. A možda je i "podešen" za mene, ko zna ? Trebace ti neko da ti pomogne da podesis sag prema tvojoj kilazi. Imas dosta YT materijala na netu kako se on odredjuje. To je osnovno, prema tome podesis preload napred i nazad. Onda se igras sa ostalim podesavanjima, ako ih motor poseduje. Neki imaju potpuno podesavanje, neki delimicno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14385 Napisano Maj 4 Integrisan, 7815 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, BokyBoy said: Zlatan lanac...crn lancanik...mmmmm... Spremam nešto dobro. Čim ugradim tagujem te. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24381 Napisano Maj 4 Integrisan, 10173 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam videoooo Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14385 Napisano Maj 4 Integrisan, 7815 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan V.I.P propusnicu imaš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djavo Nemirni 60 Napisano Maj 4 (promenjeno) U prolazu, 20 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR7 Prijavi odgovor kao problematičan On 30. 1. 2023. at 21:11, Žaksi je napisao: Ovaj je legenda.Prvi put kad sam čuo,plakao sam. I ja sam, a onda sam ga zavoleo. Kada mi je drugar iz MK Bezbednost ponudio da kupim od njega Kawasakija ZR7, u povratku kući se prestrojim skuterom iza cisterne i kad sam video, ona iz rafinerije u Modriči, rodnom gradu Bore Majstorovića i Nade Topčagić, gde je i snimio spot za tu pesmu. To je bio znak odozgo da sam se ispravno odlučio za kupovinu. Krajem juna idem na team building u Bosnu, na rafting na reci Vrbas i direktor me je pozvao da vozimo motore do tamo. Put vodi kroz Modriču i to je put kojim juri japanska mašina od 500cc. Ova vožnja mi je jedan veliki motiv da što pre položim. Promenio Maj 4 član Djavo Nemirni 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 19963 Napisano Maj 5 Vozim motor, nisam BAJKER, 2654 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik) Prijavi odgovor kao problematičan Ostavio ga kod Moto Bobana u Pancevu na sredjivanju... ventili, lanac bregaste, prednji stapovi, sveeeeee.... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Juan 197 Napisano Maj 5 Svrati ponekad, 388 postova Lokacija: Nis Motocikl: Sprint Prince 125 Prijavi odgovor kao problematičan Sve pohvale za njega, obratio se coveku preko KP-a za nesto sto inace nema na stanju (dihtunzi auspuha), on covek nasao, stiglo kod njega, pa prosledio meni... Ljudina, pozitivno iskustvo.Sent from my 2201117PG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 19963 Napisano Maj 5 Vozim motor, nisam BAJKER, 2654 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik) Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Juan je napisao: Sve pohvale za njega, obratio se coveku preko KP-a za nesto sto inace nema na stanju (dihtunzi auspuha), on covek nasao, stiglo kod njega, pa prosledio meni... Ljudina, pozitivno iskustvo. Cuo sam samo reci hvale za njega od mnogo drugara pa sam resio i ja da probam, takodje jako korektan sa cenama, cak i do 20% jeftiniji nego servisi po BG-u, kao drugo u BG-u nigde mesta, sve puno, ceka se po mesec dana na red jbt... a ja hocu da ga sredim tip top sto pre, pa da ga udajem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24381 Napisano Maj 5 Integrisan, 10173 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Miks za podmazivanje sajli Ne da se uslikati, motul 300V i MoS2... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 12062 Napisano Maj 5 Drug član, 1689 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Danas svratim do Moto Bobana da kupim filter vazduha za Bandžu, nisam ga skoro menjao, i vidim da je u ponudu ulja uvrstio i Silcolene 10-40 i 10-50, Motul 5100, 7100, uz vrlo korektne cene. Uzeh neplanirano ulje i ako sam skoro menjao. Videh i Bokijevu Kawu... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...