nedokazani 446 Napisano Jun 12, 2017 Svrati ponekad, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR250 Prijavi odgovor kao problematičan Zamenjeno kočiono crevo pancirnim sa skutera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laganica ) 36 Napisano Jun 12, 2017 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Kymco Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, jboban je napisao: Kakvi bzv! Osim grejanja uveče čim zahladni ili kad je hladno inače, dobijaju se i nešto deblje ručke koje bolje leže u rukama. Sve u svemu, odlična stvar. Kod ugradnje treba paziti da se uzme 12V sa kontakta, a ne direktno da akumulatora jer ga može isprazniti ako se zaborave isključiti. Ja sam direktno povezao , mada cu morati da vidim to da resim sa vezivanjem na kontakt . Znam da moze da se veoma lako desi da se zaboravi i posle ispadne svasta , nego nisam znao kako to da povezem na bravu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14880 Napisano Jun 12, 2017 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Preporucujem struju direktno sa aku. ali preko relea (njega na kontakt spojiti),brze ce se grejati,nece opteretiti instalaciju a nema bojazni od praznjenja. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laganica ) 36 Napisano Jun 12, 2017 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Kymco Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pogledacu da nadjem negde relej i da vidim neku semu za povezivanje ,posto sve oko motora volim da radim sam . Ukoliko se ne budem snasao ,oticicu do elektricara. Jednom mi je predp. neko dete diralo po motoru i ostalo je upaljeno grejanje , tako da sam dosao malo kasnije ko zna sta bi se desilo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Jun 13, 2017 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio ulje u kočnicama. Staro je bilo dosta zamućeno. Radio sam tako da sam špricem izvukao sadržaj iz rezervoara, a onda dosipao novo i polako dole ispuštao staro dok nije krenulo potpuno čisto ulje da izlazi. Na ovaj način sam izbegao pojavu vazduha u sistemu i isprao ga iznutra. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14880 Napisano Jun 13, 2017 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan A kada spricem preko creva kroz "sisicu" ubrizgas ulje odole niti ima odzracivanja niti se pomesaju staro i novo ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5104 Napisano Jun 13, 2017 Drug član, 1522 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan I zamenismo ja i Milos danas lanac i lancanike ... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Jun 13, 2017 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan A pritom staro nisi verovatno izbacio celoKako to? Gde može ostati staro kad novo silazi i izlazi, izlazi... slobodnim padom, bez mešanja dok postane čisto belo pa još malo? Ulja je ostalo i viška pa se tako može ispirati koliko god se želi. Sa druge strane, ako se prvo izbaci staro i samo naspe novo, da li će izaći i nečistoća? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14880 Napisano Jun 13, 2017 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan I tvojom metodom ce ostati 3-4 molekula Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Jun 13, 2017 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Svaka metoda je bolja od one "ne diraj ništa dok ide", a mnogi tako rade i menjaju samo ulje u motoru, neki čak i filter. Antifriz, ulje u štapovima, ulje u kočnicama treba redovno menjati, dakle na 2 godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Jun 16, 2017 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 6/13/2017 at 8:07 PM, Darko Mihajlovic said: I zamenismo ja i Milos danas lanac i lancanike ... Osim zamene lanca i lancanika koji sam uradio,iskoristio sam priliku da dobro operem poklopac malog lancanika jer je unutra bilo svega i svacega-blata,trave,masti. Haos.. Kad sam vec to skinuo ,onda sam skinuo i mehanizam sajle kvacile odnosno deo gde je kuglica koja pritiska polugu kvacila. Sve to lepo ocistio , podmazao , vratio i nastelovao. Posao je malo "pipav" jer je tu neki kuglicni lezaj sa 15kuglica koje poispadaju. Na kraju sve montirano i rezultat toga je malo mekse kvacilo. Naravno i lakse spavam kad znam da tu nema blata i da je cisto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laganica ) 36 Napisano Jun 16, 2017 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Kymco Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Lep poso , a i lep motor . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Jun 18, 2017 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio klip spanera lanca na levom cilindru GS-a. Nabavljen novi tip koji bolje zateze lanac i besuman od prvog radnog takta motora. Na desnom klipu zamenjena opruga (samo 360 Din!). Potom uradio nanovo sinhronizaciju. Motor sad tako lepo radi da idem par puta dnevno da ga upalim i slusam. A tek mu je 162000 km...Послато са Nexus 7 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Jun 18, 2017 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Skinuo polugu birača brzina, podmazao čauru. Ona je označena kao mesto koje treba pomazati mašću, ali to retko ko radi, pa se čaura vremenom pojede i ošteti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Jun 18, 2017 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Moze neka slika sta se podmazuje? Uradio bih to i ja. Ja sam skinuo rucicu prednje kocnice ocistio sve tu i podmazao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Jun 18, 2017 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Na slici, osovina #33 se podmazuje jer na nju ide pomenuta čaura. Da bi se skinuo birač, treba skinuti osigurač #38 i podlošku #35. Jednostavno je. Osovina na sredini slike: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Jun 18, 2017 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na slikama. Videcu kako je to kod mene, al siguran sam da nije komplikovano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nedokazani 446 Napisano Jun 18, 2017 Svrati ponekad, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR250 Prijavi odgovor kao problematičan Oprao ga malo posle kiše (ovih dana stoji napolju), osušio krpom i pokrio ciradom pred novu kišu. Ujutru me čeka čist i suv motor - jupi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bane je 1433 Napisano Jun 19, 2017 Zainteresovan, 279 postova Lokacija: Boka Kotorska-Boogie street Motocikl: Kawasaki ZZR 600 E Prijavi odgovor kao problematičan Promjenili danas: Ulje po 7,50e Filter 9,50e Neka univerzalna sajla kvačila 15e. Ali bez metalnog zakrivljenog dijela kod ručice, tako da je ribala. Skinuli je, vratili stari original bužir i stavili traktorsku sajlu uz modifikacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17436 Napisano Jun 20, 2017 Vozim motor, nisam BAJKER, 2411 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Nova tablica, nalepnica i saobracajna za R6... lepotica i dalje na prodaju, za kolege sa foruma poseban popust... a da, oprana i naprskana silikonskim sprejem...sija kao pasija m... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17436 Napisano Jun 22, 2017 Vozim motor, nisam BAJKER, 2411 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan edit: Prodao ga...Ode Thunderace... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8623 Napisano Jun 22, 2017 nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, BokyBoy je napisao: edit: Prodao ga...Ode Thunderace... molim admine da uvedu minuse. onakvu lepojku si prepustio drugom... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17436 Napisano Jun 22, 2017 Vozim motor, nisam BAJKER, 2411 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, mrle said: molim admine da uvedu minuse. onakvu lepojku si prepustio drugom... sad ce da ode i 6-ica pa ce doci druga lepojkica...mnooogo jaca.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Jun 22, 2017 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam ponovo naštelovao sajlu kvačila da ima prazan hod 10-15mm prema Service Manual jer je bila blago pretegnuta. Vibracije motora koje sam osećao, posebno pri većem broju obrtaja, npr. već od 6000 su nestale, a šaltanje postalo lako i tečno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17436 Napisano Jun 26, 2017 Vozim motor, nisam BAJKER, 2411 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Prodao ga... [R6] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...