Jump to content

Moto Zajednica

Pistolj za CO2 patrone ili mala pumpa

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 334 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos

Ja sam preko Bere poručio ovo iz Touratech-a i izašlo me oko 20 evrića i stiglo je za nekoliko dana.

hdwkW_0107002770i01.jpg

http://www.touratech.com/shops/008/index.php?cPath=18_150 ovde možeš naći dosta toga.

E sad, prvo da vam kažem da se ne razumem u materiju previše ali ću vam ukratko reći šta sam pročitao na netu.

Ručne pumpe su nepraktične zato što zahtevaju ozbiljan fizički rad :-) a i kažu da se lako kvare.

Kompresori su uglavnom glomazni i nepouzdani a kad su mali i pouzdani onda su dosta skupi(120€ Touratech).

Tako da su po meni najelegantnija varijanta patrone i pumpica-ventil. E sad, po nekim forumima pričaju da ni to nije idealno rešenje pošto navodno CO2 (ako se ostavi duže) hoće da ošteti gumu i zbog toga ga treba što pre zameniti vazduhom. Što sve znači da je ovo rešenje samo do prvog vulkanizera.

Inače posle duge pretrage uspeo sam da skontam da je za jednu gumu neophodna minimum jedna i po odnosno dve patrone od 16g(standard mada ima i većih) što znači da na neki ozbiljniji put treba nositi najmanje 3 patrone a to već nije tako malo pakovanje po gabaritu

Eto toliko

Samo opet da ponovim da se ovo što sam vam ispričao ne zasniva na ličnom iskustvu(za 11 godina koliko vozim motor nikad mi nije pukla guma :D ) već na onome što sam pročitao po netu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6533 postova
  • Motocikl: đački pešački

Ja imam Slime kompresor, onaj veći komplet za auto, duva točak na kolima bez problema, čak je i manometar tačan. Verovatno onaj manji kompresor ima isti kvalitet us to i ima štipaljke za akumulator, nije nužna utičnica ko za ovaj moj, veći.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Ja sam stukao 3 patrone i nista. To radi samo na TT gumama (kad se zakrpe). Za tubeless su (za mene) negdje izmedju lutrije i neupotrebljivosti.

Ja prelazim na raskupusani mali kompresor.

• Vlasnik sajta, 5346 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Ja sam stukao 3 patrone i nista. To radi samo na TT gumama (kad se zakrpe). Za tubeless su (za mene) negdje izmedju lutrije i neupotrebljivosti.

Ja prelazim na raskupusani mali kompresor.

Pazi, sigurno to puno zavisi i od stanja ispumpane gume. Ako ti se tubeless guma odlepila od felne jer nisi na vreme primetio da se ispumpala, onda ti jedino kompresor moze pomoci. Ali ako nije, ne vidim zasto patrone ne bi pomogle...

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Nije se odlijepila od felne. Napumpao sam je na nekih (odokativno) 1,5 - 2 bara sa te tri patrone, ali to nije dovoljno za cepovanje, a i sve je relativno brzo opet izduvalo kroz rupu.

Ali moze i to da bude problem.

Sve zavisi kakva je rupa tj. kako se probila guma. Ako je npr. ostao sraf u gumi, onda je i 1 patrona dovoljna za dobar komad puta. Zato kazem lutrija.

Evo ovdje kako izgleda raskupusani kompresor. Meni se cini gabaritno tu negdje sa +/- 3 patrone. Kupio sam jedan za auto (i radi), mada mi se na autu probusila guma sa strane i nisam mogao da je zakrpim.

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350

Aco, pogledaj ovaj kompresor

http://www.slime.com...lator-(%2340001).html

ja ga imam, malih je dimenzija i odličnog kvaliteta.

Kupljen u Tigar porodavnici auto-guma. Mislim da ga ima svaka Tigar prodavnica.

2007090510453293896_sml.jpg

Ovo je odlična stvar, ali nisam uspeo da nađem u dve Tigar radnje u Beogradu. Malo su me belo gledali. Jedini Slime proizvod kod nas sam video u nekom katalogu Top Shop-a, ali nešto imam odbojnost ka takvim firmama. U svakom slučaju, obići ću još koju Tigar radnju.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja