petar_lord 809 Napisano Avgust 12 Zainteresovan, 390 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Kada si bio do rudnika? Gde su ljudi? Mi bili pre 3 dana, jedva se provlacili od ljudi, pola sata cekali kraj stepenica da izadjemo napolje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 359 Napisano Avgust 13 U prolazu, 74 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, petar_lord said: Kada si bio do rudnika? Gde su ljudi? Mi bili pre 3 dana, jedva se provlacili od ljudi, pola sata cekali kraj stepenica da izadjemo napolje.. Juce sam bio u rudniku. Bilo je poprilicno ljudi ali ocigledno moze to i gore. Namerno sam birao radni dan iz razloga guzve 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljanvasic 359 Napisano Avgust 13 U prolazu, 74 postova Lokacija: Jaša Tomić Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam u povratku sa Transalpine, umesto do Sebesa pa prema Temisvaru odlučio da krenem putem 7A na Petrosani pa dalje na Hateg i Caranasebes i Resitu. Od Transalpine do Petrosani put je losiji, uglavnom moze se proci i nije nista losiji nego onaj na TF, a pritom je i priroda lepa. Dalje sve do Resite je odlican put a pogotovo deonica od Caransebesa do Resite - 50ak km uzivanja, odlican asfalt sa lepim krivinama bez nesto puno saobracaja. Dalje se od Resite moze voziti kako kome odgovara - na Aninu pa delom klisure Nere ili na Transsemenic pa opet klisura Nere ili gore prema Temisvaru. Uglavnom, odlucio sam da izbegnem voznju autoputem do TM i voznju kroz guzvu kroz grad po ovoj vrucincini Na ovom putu koji sam gore naveo prolazi se kroz veci broj manjih mesta ali se prolazi uglavnom brzo pa nije problem 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VOKS081 18 Napisano Avgust 16 U prolazu, 16 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ko planira da napada TA sa južne strane, moja preporuka za spavanje u Novacima, domaćin bomba i ima "paljenke" kod njega: https://www.booking.com/hotel/ro/casa-de-vacanta-jeny.en-gb.html?aid=1610684&label=novaci-Ryzll*wxiC10neYF6VQongS590449097979%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap%3Aneg%3Afi%3Atikwd-305955993013%3Alp1028591%3Ali%3Adec%3Adm%3Appccp%3DUmFuZG9tSVYkc2RlIyh9YfqnDqqG8nt10AsofPfvtt0&sid=94fb513f829d32093ee972d1eb7fd0f2&dest_id=-1165328;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;group_children=0;hapos=25;hpos=25;no_rooms=1;req_adults=2;req_children=0;room1=A%2CA;sb_price_type=total;sr_order=popularity;srepoch=1723800578;srpvid=725b42aeb3140e9c;type=total;ucfs=1& Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla199 557 Napisano Avgust 16 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS twin (800) Prijavi odgovor kao problematičan Zamak Hunjadi, pa sutra na TA 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1389 Napisano Avgust 17 Drug član, 1930 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Mi idemo u ponedeljak. Godinama mi izmiče Rumunija i došao je trenutak 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirotehnicar 2029 Napisano Avgust 17 Mr., 561 postova Lokacija: Prijedor RS BiH / Pakse Lao PDR Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black, Prijavi odgovor kao problematičan 51 minutes ago, bopk said: Mi idemo u ponedeljak. Godinama mi izmiče Rumunija i došao je trenutak Kod nas start planiran za Utorak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirotehnicar 2029 Napisano Avgust 20 Mr., 561 postova Lokacija: Prijedor RS BiH / Pakse Lao PDR Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black, Prijavi odgovor kao problematičan On 8/17/2024 at 4:37 PM, Pirotehnicar said: Kod nas start planiran za Utorak I startali kako je planirano. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirotehnicar 2029 Napisano Avgust 20 Mr., 561 postova Lokacija: Prijedor RS BiH / Pakse Lao PDR Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black, Prijavi odgovor kao problematičan Neko je spominjao gdje se moze novac zamijeniti u Leje (ili kako se vec zove Rumunski novac) sa nase strane Dunava? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2511 Napisano Avgust 20 ODUSTO OD DIJETE, 2620 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja menjam u Kladovu, u onoj njihovoj glavnoj ulici, kao pešačka zona sa kafićima. Kad uđeš od kružnog toka par lokala sa leve strane. Ona prva sa desne na samom ćošku ne menja više. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12504 Napisano Avgust 20 Ne silazi, 7306 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Tu sam i ja zamenio. Mada sam praktikovao da šibam karticu skoro svuda. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3459 Napisano Avgust 20 Drug član, 1101 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan @Pirotehnicar menjaj u prvog gradu u rumuniji kurs je oko 4,8-4,9leja za 1€ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Avgust 20 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Pirotehnicar je napisao: Neko je spominjao gdje se moze novac zamijeniti u Leje (ili kako se vec zove Rumunski novac) sa nase strane Dunava? U 90% prodavnica primaju kartice...Leje ti trebaju samo na onim kioscima na TA ili TF gde se prodaje grana i suveniri. Realno primaju i evre ali u nekom strahu, i naravno zaračunavaju koliko hoćeš Ja sam gotovo sve plaćao karticom bez problema... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2511 Napisano Avgust 20 (promenjeno) ODUSTO OD DIJETE, 2620 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Vampa je napisao: @Pirotehnicar menjaj u prvog gradu u rumuniji kurs je oko 4,8-4,9leja za 1€ I ovde je taj kurs u Kladovu. Promenio Avgust 20 član ZEMZEM 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1389 Napisano Avgust 21 (promenjeno) Drug član, 1930 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Mi zamenili u Kladovu po 4,83 bas u toj menjacnici u pesackoj zoni. U Rumuniji dobijate 4.93. Ps: Juče transalpina prazna. Sunčano vreme a nigde nikoga. Transfagarasan posle toga vašar. Verovatno više ljudi i tezgi nego na sabackom vašaru. Pred kraj uspona kolona od kilometar stoji. Reko sigurno neki udes kad ono samo guzva. Parkiramo motore i počinje kiša tako da je cela pauza na vrhu bila praćena kišom. Promenio Avgust 21 član bopk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Avgust 21 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 55 minuta, bopk je napisao: Transfagarasan posle toga vašar. Verovatno više ljudi i tezgi nego na sabackom vašaru. Pred kraj uspona kolona od kilometar stoji. Reko sigurno neki udes kad ono samo guzva. Parkiramo motore i počinje kiša tako da je cela pauza na vrhu bila praćena kišom. Gužva se napravi kad neki meda odluči da svrati...sedi na kamičku 5min i ode a ostane nepregledna kolona automobila posle toga jer svaki auto stane pored medveda, naravno na kraju kolone svi izvise jer se predstava završi Iskreno TF mi nije ostavio neki dojam...TA nudi mnogo bolje opcije za vožnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12504 Napisano Avgust 21 Ne silazi, 7306 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Na TF je taj uspon i vrh fenomenalan ali to je kratko u odnosu na Transalpinu koja ima bolji atmosferu i asfalt. Ja sam ih vozio odvojeno pa mi je TF bio 1000km dosadne vožnje zarad 100km TF. Svakako, vredi i treba odvozati ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5597 Napisano Avgust 21 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Prvi put kad ides sve ti je to spektakularno, jer to je poseban dozivljaj, i to sto vidis tamo je zaista fascinantno. Medjutim kad saberes malo utiske dodjes do zaključka da je voznja na TA mnogo bolja i tu svaki sledeći put ides zbog voznje. A TF ko nije video mora da vidi, a voznja pada u drugi plan. Napadam TA četvrti put, i svake god po jednom Boze zdravljaPoslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Avgust 21 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo ovde napravili grešku, tj. propust, jer smo na TA krenuli iz Petrosanija, i došli negde na polovinu puta, i krenuli ka Sebešu, tako da smo promašili glavni deo puta, ka Novacima. Bilo loše vreme celo jutro, neka kiša nas je pratila, hladno, već smo isplanirali Turdu i rudnik soli, pa smo odlučili da malo skratimo TA, ali smo izabrali pogrešnu polovinu puta da provozamo... Nema veze, imaćemo razlog više da odemo ponovo.. Dok kod TF narednog dana nije bilo greške, fenomenalan doživljaj, idealno vreme...... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1453 Napisano Avgust 21 Drug član, 830 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Jel bio neko u tim rudnicima soli? Hocu reci jel obilazio ceo kompleks? Koliko li je vremena potrebno za to? Odoh u Moldaviju slede sedmice, plan je da prodjem i pored Turde, ali nemam vise od sat za zadrzavnje tu, gazice se 500+ km dnevno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Avgust 21 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Mozes da preletis za sat, spustis se dole, malo pogledas okolo i popenjes nazad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano Avgust 21 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bio pre desetak dana. Možeš ga preleteti za sat vremena, to je tačno, ali veruj mi da ćeš hteti da ostaneš mnogo duže. Toliko je nesvakidašnje, da prosto mami... još ako hoćeš da se voziš čamcem, panoramskim točkom, vreme proleti. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1453 Napisano Avgust 21 Drug član, 830 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Ok. Videcu kakvo ce biti prolazno vreme. Mozda ga ostavim i za sledeci put, nije preko sveta. Jel neko gledao njihovu prognozu za sledecu sedmicu? Valjda nisam baksuz da sad krenu neke velike kise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5597 Napisano Avgust 21 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo ovde napravili grešku, tj. propust, jer smo na TA krenuli iz Petrosanija, i došli negde na polovinu puta, i krenuli ka Sebešu, tako da smo promašili glavni deo puta, ka Novacima. Bilo loše vreme celo jutro, neka kiša nas je pratila, hladno, već smo isplanirali Turdu i rudnik soli, pa smo odlučili da malo skratimo TA, ali smo izabrali pogrešnu polovinu puta da provozamo... Nema veze, imaćemo razlog više da odemo ponovo.. Dok kod TF narednog dana nije bilo greške, fenomenalan doživljaj, idealno vreme...... Pazi da ti kazem, sam prevoj ste omašili, treba voziti gore, zbog pogleda, pejzaza, slikanja itd. Ali od Obarsia Lutrului gde ste vi izasli, ka Sebesu je ozbiljno dobro slaganje krivina, s tim sto gotovo uvek idem iz Sebesa ka gore. Gore ima puno serpentina, ukosnica, kratkih i sporih krivina, te mi je za nijansu draze gde malo brze vozim, a to je ovaj dole deo svakako. Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5597 Napisano Avgust 21 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Ok. Videcu kakvo ce biti prolazno vreme. Mozda ga ostavim i za sledeci put, nije preko sveta. Jel neko gledao njihovu prognozu za sledecu sedmicu? Valjda nisam baksuz da sad krenu neke velike kise.Koliko sam video trebalo bi da je ok vreme sl sedmice. Mada gore uvek može malo da prsne i nesme te iznenaditi, ipak je to visoko. Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...