Alekre 12509 Napisano Jul 9, 2020 Ne silazi, 7310 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan CO vrednosti su na svakom motociklu i cilindru različite. Fabrika ga podesi doduše uvek malo "siromašnije" ali šta je tu je. Nemoj to napamet da radiš. Zna se kako se podešavanje radi, REMAP, Powercomander, valjci. Imaš motor koji sposoban da prebije preko pola miliona kilometara. Samo neka je pretrese neko ko zna šta radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14053 Napisano Jul 9, 2020 moto merkat °°, 4883 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Zna se kako ce da radi, ode kod Marka na teh. gurne sondu i podesi u bobu identicno sva cetiri. @ThePainkiller samo napravi odma cevcicu da je mozes usrafiti u granu pa kad dodjes tamo samo gumeno crevo da nabijes na nju i uvrces je u grane, 6mm je crevo unutrasnji fi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 24, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan On 9.7.2020. at 17:51, bdada je napisao: Zna se kako ce da radi, ode kod Marka na teh. gurne sondu i podesi u bobu identicno sva cetiri. @ThePainkiller samo napravi odma cevcicu da je mozes usrafiti u granu pa kad dodjes tamo samo gumeno crevo da nabijes na nju i uvrces je u grane, 6mm je crevo unutrasnji fi. To može tako da se odradi? A kako ću znati koja vrednost CO mi je potrebna? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14053 Napisano Jul 24, 2020 moto merkat °°, 4883 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Moze, ja tako radim (na sraf, ti kulturno na dugme) vidi u manualu trebalo bi biti, ako ne sva cetiri na 1,5-2%, ja stavim na 2,sremac,volem masnije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1510 Napisano Jul 29, 2020 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Друштво, где би могао да купим гуму за ногоступ, гуму за мењач и најважније штитник за хладњак али онај жичани, са што већим протоком ваздуха? Доста су оштећена она крилца у горњем делу хладњака, не знам да ли то уопште може да се исправља или шта се ради у том случају...Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 919 Napisano Jul 30, 2020 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko ti je pametno da jos zatvaras protok vazduha njoj treba bas mnogo. Pogledaj kako je kod mene to reseno, izgleda sasavo ali izgleda da radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1510 Napisano Avgust 4, 2020 Никад не једи жути снег!, 713 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Искрено, не свиђа ми се како то изгледа. Зато и хоћу неки штитник а овакав сам имао пре, само не зхам где да га нађем... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VicaIMV 30 Napisano Avgust 18, 2020 U prolazu, 34 postova Lokacija: Porodin Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Drugari imam problem na FJR-u.Javlja mi se tresenje motora kada kocim prednjom kocnicom, na 80kmh je naj izrazenije preko 100kmh manje. Merio sam debljinu diskova i imam odstupanje do 0,02mm (dve stote). Ima li neko iskustva sa tim problemom. Kad kocim zadnjom kocnicom nema vibracija ili ih ima jako(mozda je i lazni osecaj).Bio sam na balansiranju prednjeg tocka i u balansu je, provereno na masini za balansiranje. Dali moze biti do gume?Guma je Miselin Pilot road4 gtDOT 3818Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5407 Napisano Avgust 18, 2020 Drug član, 2489 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan @VicaIMV ako je do gume onda bi trebala tresti i bez kocenja, zar ne? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21609 Napisano Avgust 18, 2020 Integrisan, 9428 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Lezajevi u vratu, lezajevi u tocku... Tim redosledom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada malinoa 140 Napisano Avgust 18, 2020 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Beograd Avala Pinosava Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Ako je sami kad kocis,onda ti je jedan od diskova kriv 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VicaIMV 30 Napisano Avgust 18, 2020 U prolazu, 34 postova Lokacija: Porodin Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam ga preuzeo hteo je kad pustim ruke da pocne se tresti korman. U zadnje vreme sam probao ali nista se ne desava, mada neznam na kojoj brzini je pre tresao.U sustini deluje kao diskovi ali su diskovi jako malo potroseni. Dok je tocak bio na balanserki malo se ceo zanosio na masini ali su mi rekli da je to do tolerancije u osovini na kojoj nailaze lezajevi a masina je pokazivala nula grama. Motor ima 32k km, licno ga uvezao iz CH. Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VicaIMV 30 Napisano Avgust 18, 2020 U prolazu, 34 postova Lokacija: Porodin Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan I da, na TDM-u mi se prilikom laganog kocenja na bas malim brzinama osecalo kako koci jace pa slabije i tako u krug i diskovi su bili prilicno razmrdani u nitnama ali nikad nije tresao. Na ovom je sve utegnuto ali trese. Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21609 Napisano Avgust 19, 2020 Integrisan, 9428 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kada napisah lezajevi racunao sam da je vodjen logikom kolega prvo diskove i kocioni sistem proverio. Cim se tresenje desava pri kocenju. Istrosenost diskova nema veze, kriviti se moze i nov (debeo) i tanak (istrosen). Kada lezaj vrata napravi leziste u kosuljici (obicno pravo napred) pri kocenju ulazi i izlazi iz tog nazovimo kanala i trese guvernal. Znaci kolega nemoj istrosenost meriti vec zavrti tocak (kljesta skinuta, pogledaj ima li neke plocice koja je vise istrosena u odnosu na druge) i gledaj uvija li se/baca li u stranu (neki od diskova). 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VicaIMV 30 Napisano Avgust 19, 2020 U prolazu, 34 postova Lokacija: Porodin Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Evo tragova krede na gumi. I kad se okrese tocak guma ide 1-2mm napred nazad.Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano Avgust 19, 2020 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14053 Napisano Avgust 19, 2020 moto merkat °°, 4883 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Guma Poljska? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Avgust 19, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, VicaIMV je napisao: Evo tragova krede na gumi. I kad se okrese tocak guma ide 1-2mm napred nazad. Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka Da li si prekontrolisao ležajeve točkova? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VicaIMV 30 Napisano Avgust 19, 2020 U prolazu, 34 postova Lokacija: Porodin Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Lezajevi su ok, ne cuju se ide tocak lako. Guma je made in Spain.I evo bas sam ga probao na 80 do 100kmh kad pustim ruke korman odmah pocinje da se trese levo desno, probao vise puta i isto.Nego da pitam jel stavljao neko Mitas gume? Ima na KP za 21000 komplet, pa mi deluje primamljivo. Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano Avgust 19, 2020 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Probao si bez top kejsa ? Hoce i on da pravi zabunu. Mitas Touring vozim 2500 km i prilicno sam zadovoljan. Kod mene par 20000 din. KupujemProdajem | Praktično sve... WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Preko dva i po miliona oglasa, na jednom mestu! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21609 Napisano Avgust 19, 2020 Integrisan, 9428 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Preporuka za kolegu iznad!Nego.... Ne trese na kocenju znaci, trese konstantno pri vecoj brzini?Sent from my SM-J530F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VicaIMV 30 Napisano Avgust 19, 2020 U prolazu, 34 postova Lokacija: Porodin Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Na kocenju trese najvise na 80kmh do 100 odprilike, i posle se gubi, a kad pustim ruke trese i na manjoj brzini. Mozda probam sa drugom gumomPoslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7640 Napisano Avgust 19, 2020 Drug član, 2918 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, VicaIMV said: Evo tragova krede na gumi. I kad se okrese tocak guma ide 1-2mm napred nazad. Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka Bas prije par dana stavljah prednju gumu u bi uzas koliko je isla lijevi desno, a inala je i tu oscilaciju gore dole u dijelu gdje je ventil, Stavio marker na sredinu blatobrana i ocrtalo se samo gdje sta slicno kao i ti , samo markerom je malo preciznije. Izduvao i prilikom ponovnig duvanja pomjerao gumu da sto vise dodje u centar. Prilicno sam uspjeo sa oscilaciom lijevo-desno, trenutno ne vidim da je ima, a gore dole ima jos malo. Da napomenem da imam unutrasnju, pa sumnjam da je i zbog nje mozda malo izbacena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21609 Napisano Avgust 19, 2020 Integrisan, 9428 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Cesto zadnji kraj uzrokuje tresenje napred... Cisto da napomenem.Sent from my SM-J530F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Avgust 19, 2020 Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan 53 minutes ago, Ninja66 said: Probao si bez top kejsa ? Hoce i on da pravi zabunu. Top case samo pojacava problem koji vec postoji. Da bi on bio uzrok... pa ja jos nisam video neki toliko lose montiran. Ja bih promenio prednju gumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...