Jump to content

Moto Zajednica

YAMAHA FJR 1300

Recommended Posts

• Никад не једи жути снег!, 714 postova
  • Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300)

Добро ти нама дошао.
Иначе, немам одговоре за тебе, ја само прву генерацију возио и возим. Што новије то сбакаквих геџета има а свака нова функционалност је само једна брига више

Сент фром мај Шајоми...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1475 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

Nisam imao prilike da vozim taj noviji, sredjeniji model, u vezi sa kojim si postavio pitanje. Ali, imam FJR prve generacije, a uporedo sa njom sam isprobao model koji ti vozis, pa mogu da ti dam poredjenje prve dve verzije:

Gotovo nikakvih krucijalnih razlika nema, osim nekoliko estetskih promena, i po kojeg dodatka, koji, realno najvecem broju motorasa i nisu potrebni, osim da se u razgovorima medjusobno pohvale "ciji je duzi". Kao sto napisa kolega pre mene, sto vise frcaforci, to je vise mesta KOJE CE (ne da li ce) u jednom trenutku napraviti problem. Verujem da je identicna situacija i sa ova dva modela o kojima se raspitujes.

Vecina onih koji pisu po internetu kao svoje misljenje i zapazanje, u stvari prenose svojim recima reklamne fraze proizvodjaca i dilera motocikala, a svi znamo kako oni umeju da nakite i potpuno beznacajnu sitnicu, na koju vecina ne bi ni obratila paznju, niti je primetila. Osim, ukoliko motocikl ne guras svaki put do limita, pa da ti tih 1, 2 ili 3% poboljsanja cini preko potrebnu razliku. A FJR ces tesko gurati do limita, tako da ti to lakse kvacilo ili drugaciji odziv na gas ili laksi tockovi prave neku razliku u svakodnevnoj, normalnoj upotrebi.

6-ta brzina je OK, ABS je ok mada vozimo i bez njega, resen problem grejanja rezervoara, medjunozja i rama motocikla je dobrodosla novina, a laksi tockovi, veci displej, brzi gas... koga zabole za to, i ko ce u tome osetiti razliku na masini od 250+kg, od 1300ccm i 145ks...?

Jeste fensi, lepo zvuci uz espreso i 'ladan NES, ali u realnim uslovima voznje...?

Ovo je moj stav u globalu, a kod sprave kao sto je FJR, i koja je toliko dobro napravljena u startu, i koja je pretrpela toliko malo izmena u svom proizvodnom veku, ovakvo razmisljanje dobija posebno na tezini.

Ajd' dobro ti dosao u klub, i ravne i ciste puteve ti zelim na cemu god da jezdis.

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: FJR 1300A 2006

Hvala, hvala :) 

U principu se slazem sa vama u vecini stvari. Nisam ni ja ljubitelj moderne elektronike i gluposti, jos manje EURO normi :D Tako da u principu 2012 godina je najdalje sto me zanima od FJR-a. Pokusavam samo da skontam sta je najbolja varijanta za mene u toj drugoj generaciji, i da taj motor vozim narednih 10+ godina. Treca i cetvrta generacija mi se ni na oko ne svidjaju, za moj ukus su skroz izgubile "sport" iz "sport touring" kategorije. Druga generacija mi se u tom smislu najvise svidja, posebno ova plava. 

Jedino se za ABS ne slazem, on moze da sacuva glavu kad dodje do neke nezgodne situaciji i panicnog i naglog kocenja. Laksi tockovi mogu da naprave razliku u drzanju motor, isto kao i gume (sto je bila tema ovde, ako se ne varam Vlajko je bas primetio da je "drugi motor" kad mu stavis bolje gume).

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: plavi

ja sam vozio keca a dvojku i trojku imam... ako te bude zanimalo nesto konkretno onda cemo na pm, ili jos bolje castis tulumbe u bombaju i dobijes info iz prve ruke, ne ono reko mi drugar od drugara :)

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1475 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!
10 hours ago, BaneVuk58 said:

@SHOKLA...👏👏👏....moje objašnjenje bi bilo mnogo kraće, a možda čak i uvredljivo 😂😂😂....ovako je ispalo bolje

Pokusao sam da bidnem fini, i da se ne oseti da mi je kiselo grozdje, ali jbg... Pokusao sam, valjda se i to broji.

• Podržavam 1

• Solo Rider, 3085 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A
pre 1 minut, SHOKLA je napisao:

Pokusao sam da bidnem fini, i da se ne oseti da mi je kiselo grozdje, ali jbg... Pokusao sam, valjda se i to broji.

Najbolji si od sve dece 👏👏evo 🍦

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja