Ninja66 2792 Napisano Jul 19, 2022 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Da , cevi nove original za onaj moj bivsi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mimahitna 18 Napisano Jul 25, 2022 U prolazu, 57 postova Lokacija: Vladičin Han Motocikl: Honda Integra 750s Prijavi odgovor kao problematičan Postovanje. Dvoumim se oko kupovine Yamahe fjr1300, 2014 godiste i Honde ctx1300, takodje 2014 godiste. Oba motora su presla oko 25000km, prve gume na njima, Yamaha je kupljena u Plattneru a Honda je iz uvoza. Yamaha je u AE paketu opreme, znaci sve u fulu...Honda ce mi biti 500e jeftinija. Da li mogu da zamolim za savet...koje su prednosti a koje mane Yamahe... Iskren pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Jul 25, 2022 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan 51 strana o Yamahi FJR......sve ti piše, da se ne ponavljamo po sto puta. O Hondi ćeš sve naći u rubrici HONDA. Postavlja se pitanje kakav si ti vozač. Ako si Rossi nači češ mane, ali ako si kao npr. kao ja .....onda je Yamaha savršen motor. Srećna kupovina 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mimahitna 18 Napisano Jul 25, 2022 U prolazu, 57 postova Lokacija: Vladičin Han Motocikl: Honda Integra 750s Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, BaneVuk58 said: 51 strana o Yamahi FJR......sve ti piše, da se ne ponavljamo po sto puta. O Hondi ćeš sve naći u rubrici HONDA. Postavlja se pitanje kakav si ti vozač. Ako si Rossi nači češ mane, ali ako si kao npr. kao ja .....onda je Yamaha savršen motor. Srećna kupovina Procitao sam svestrane, od prve do poslednje...naravno da nisam Rossi. Jedino sto nisam nasao skoro nista o verziji iz 2014 godine a verujem da neke razlike ipak postoje-ako ih nema, onda sam zaista sve procitao. Sa druge strane o Hondi ctx1300 nisam nasao ni jednu temu, ispravite me ako gresim. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VicaIMV 30 Napisano Jul 26, 2022 U prolazu, 34 postova Lokacija: Porodin Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam 2014 model es.Pitanje dali imaju kofere, koliko i koje. Ako si vise ka sport modelu po meni Yamaha pobedjuje, ako planiras da se vozis po gradu onda planiraj i neki skuter pored bilo koga od njih.Menjac je isti kao i na starije modele. ES ogibljenje kod mene odlicno radi i lako se podesava, ima orginalne grejace kormana. Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mimahitna 18 Napisano Jul 26, 2022 U prolazu, 57 postova Lokacija: Vladičin Han Motocikl: Honda Integra 750s Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, VicaIMV said: Ja imam 2014 model es. Pitanje dali imaju kofere, koliko i koje. Ako si vise ka sport modelu po meni Yamaha pobedjuje, ako planiras da se vozis po gradu onda planiraj i neki skuter pored bilo koga od njih. Menjac je isti kao i na starije modele. ES ogibljenje kod mene odlicno radi i lako se podesava, ima orginalne grejace kormana. Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka Hvala veliko na odgovoru. Motor ima originalne kofere-sva 3, tank torbu, risere, alumunujumsku plocu koja sluzi da se prednji kraj malo podigne a zadnji spusti, za nize vozace, originalne Akrapovic auspuhe, povisen vizir kao i sve te delove u originalu, nema grejace kormana. Ne volim sportsku voznju ali volim da imam dosta snage u rezervi-sa druge strane mi ctx1300 deluje nekako jeftino pored fjr-nema tempomat, nema podesivo ogibljenje ali ima led svetla i rec je o motoru iz uvoza bez servisne knjizice ali su na njemu originalne gume te sigurno nije presao vise od 20-30000km. Ctx bi mi u startu bio najmanje 500e jeftiniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Jul 26, 2022 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @mimahitna Koliko mogu da procenim sve će biti da češ postati ponosni vlasnik Yamahe FJR. Srećna kupovina u zdravlju te služila 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mimahitna 18 Napisano Jul 26, 2022 U prolazu, 57 postova Lokacija: Vladičin Han Motocikl: Honda Integra 750s Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, BaneVuk58 said: @mimahitna Koliko mogu da procenim sve će biti da češ postati ponosni vlasnik Yamahe FJR. Srećna kupovina u zdravlju te služila Upravo sam prodao svoj motor tako da...cim se vratim sa mora, dolazim da vidim FJR i CTX pa onda pada odluka. Mala prednost Yamahi...zasad-poenta je sto sam ja visok 173cm a Yamaha je visa 10cm od Honde pa ce to biti presudno... Hvala puno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimits 151 Napisano Jul 26, 2022 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Yamaha FJR 1300A,Suzuki GSF 1250S Bandit,Honda ST1300 Prijavi odgovor kao problematičan Neka te ne brine visina,i ja sam sitne gradje da ne kazem žgoljav,174cm 69 kg,iskreno slab u nogama,pa se snalazim bez problema sa punim koferima i zenom iza sebe,sve je stvar tehnike i navike. 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Jul 26, 2022 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @kimits Auuuu što mi dade ideju sa mrežama preko kofera 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule 021 70 Napisano Jul 26, 2022 U prolazu, 57 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS 2010,Yamaha X-Max 250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Ja pogledah tu CTX masinu i to blage veze nema sa FJR. Niti konia,ni izgleda. FJR je krstarica. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimits 151 Napisano Jul 26, 2022 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Yamaha FJR 1300A,Suzuki GSF 1250S Bandit,Honda ST1300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, BaneVuk58 je napisao: @kimits Auuuu što mi dade ideju sa mrežama preko kofera Vrh stvar,jos prtljaga na kofere i stegnes mrezicama,kisna odela itd,ne mrda 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Jul 26, 2022 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, kimits je napisao: Vrh stvar,jos prtljaga na kofere i stegnes mrezicama,kisna odela itd,ne mrda Upravo to. Tovarom se k'o konj.....uvek mi fali mesta. Tenk ju 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mimahitna 18 Napisano Jul 26, 2022 U prolazu, 57 postova Lokacija: Vladičin Han Motocikl: Honda Integra 750s Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, kimits said: Neka te ne brine visina,i ja sam sitne gradje da ne kazem žgoljav,174cm 69 kg,iskreno slab u nogama,pa se snalazim bez problema sa punim koferima i zenom iza sebe,sve je stvar tehnike i navike. Oho,hvala na ovoj informaciji....doduse, ja sam tezak 90kg pa bi to mozda bila mala prednost. Vidim da, verovatno, imate LED svetla....to bih jako voleo na Yamahi ako je budem uzeo-gde ste to uradili i da li moraju da se skidaju za tehnicki pregled ili ne ? Iskren pozdrav. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimits 151 Napisano Jul 26, 2022 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Yamaha FJR 1300A,Suzuki GSF 1250S Bandit,Honda ST1300 Prijavi odgovor kao problematičan Da da LED,kupio u autodelovima i sam napakovao,isti su dzekovi nema nikakve matematike sem sto gumu koja prekriva i stiti od vlage moras malo ukrojiti,tehnicki prolaze bez problema samo je bitno da su beli LED-ovi da nisu plavkasti.Inace sa maglenkama sa strane u kombinaciji,noc pretvaraju u dan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Jul 26, 2022 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan ja sam sve morao da skinem, ali generalno 10 min. posla. Ina;e sam preko ALI-ja kupio nove gume ya led svetla jer nisam hteo da prekrajam oriiginalne gume ako bi mo\da jednog dana novi vlasnik hteo da se vrati na original. Ali kako stvari stoje ve' je [est godina kod mene i bey naynaka ya neko skorije otudjenje jer je stvarno ekstra motor 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimits 151 Napisano Jul 27, 2022 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Yamaha FJR 1300A,Suzuki GSF 1250S Bandit,Honda ST1300 Prijavi odgovor kao problematičan Palo mi je na pamet,da narucim nove gume da imam i oridjinale,volim da mi sve bude tip top.Inace zavrsismo turu od 2500km,a FJR kaze "zar vec,taman sam usla u fazon" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7649 Napisano Jul 27, 2022 Solo Rider, 3073 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ovo montirao. Spoljni naširi krug sam isekao. Leglo kao dupe na nošu https://www.aliexpress.com/item/3256801584245722.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.17242d62XlN5m3&algo_pvid=219581c4-be9a-4352-9e24-4d069cd138b6&algo_exp_id=219581c4-be9a-4352-9e24-4d069cd138b6-5&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000017500916701"}&pdp_npi=2%40dis!USD!!0.34!!!!!%402101fd4b16589168954244216eed2b!12000017500916701!sea 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
akibuki 118 Napisano Jul 30, 2022 U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: тренутно у потрази Prijavi odgovor kao problematičan Да кратко поделим искуство. Прешао сам првих 350 км, пресрећан како и шта ради, чак и у градској вожњи . Две непријатности које сам имао су следеће; 1. Спустио ногицу, нисам убацио у брзину када сам затварао гаражу , он крене па сам хватао мотор и сломио ретровизор ( ретровизор оправљен) 2. Данас , Булевар Јна ,преко пута Лук оил пумпе. Почне мала киша, одједном као на леду ... пребледео сам колико је и мотор бео. Узрок су два дебила, нагло зауставе једно уз друго , одмах после семафора укоче да попричају преко прозора у ком правцу да иду... Кочим ја , а мотор иде , клизи , ја га провучем између њих као на шинама. Знам за тај ефекат када падне мало кише на уље, горива , мазива... Све ми чучи , али видим да је потребно мало да се упозна мотор. По рачунару каже просечна потрошња чак 6.9 литара , али сипаћу у резервоар ускоро за право стање. Нуклеарка у сваком погледу 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimits 151 Napisano Jul 30, 2022 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Yamaha FJR 1300A,Suzuki GSF 1250S Bandit,Honda ST1300 Prijavi odgovor kao problematičan Hm,proveri to,kakvi 6,9l na sto,to je previse,meni grad ne prelazi 6,kako na racunaru tako kad dolijem,razlika + - 0,2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
akibuki 118 Napisano Jul 30, 2022 (promenjeno) U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: тренутно у потрази Prijavi odgovor kao problematičan Има ли неко да је стављао или планира да стави заштитне шипке , што кажу млади "Crashbar" ? За сада сам гледао код Себе , Р-Газа и "CRAZY IRON". Русе је могуће наручити из Риге- Летоније , из Русије не због санкција ( мада су јефтиније за 80 евра ) Цена за предњи "CRAZY IRON" 160 евра + поштарина , Р-Газа предњи 230 евра + поштарина , задњи 160 евра ( ако се купује комплет напред и назад иде 300 евра+ поштарина) Ако се купуј у Русији R-Gaza кошта 230 евра предњи и задњи "Crashbar" . Код Себе , правац Миљаковац и цена је договор у зависности по ком нацрту . Promenio Jul 30, 2022 član akibuki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
akibuki 118 Napisano Jul 30, 2022 U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: тренутно у потрази Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, kimits je napisao: Hm,proveri to,kakvi 6,9l na sto,to je previse,meni grad ne prelazi 6,kako na racunaru tako kad dolijem,razlika + - 0,2 Хоћу , то је она просечна потрошња у вожњи. По првом сипању испало је око 5.8 литара/100км али сад сам га натанковао до врха. па ћу опет проверу . Али компјутер показује 6,9 просек на 100 км . Зато и кажем кад наточим да очекујем право стање 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2792 Napisano Jul 30, 2022 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, akibuki said: Има ли неко да је стављао или планира да стави заштитне шипке , што кажу млади "Crashbar" ? За сада сам гледао код Себе , Р-Газа и "CRAZY IRON". Русе је могуће наручити из Риге- Летоније , из Русије не због санкција ( мада су јефтиније за 80 евра ) Цена за предњи "CRAZY IRON" 160 евра + поштарина , Р-Газа предњи 230 евра + поштарина , задњи 160 евра ( ако се купује комплет напред и назад иде 300 евра+ поштарина) Ако се купуј у Русији R-Gaza кошта 230 евра предњи и задњи "Crashbar" . Код Себе , правац Миљаковац и цена је договор у зависности по ком нацрту . Generalno dobra stvar, ali ruzno za medalju. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5407 Napisano Jul 30, 2022 Drug član, 2489 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Nije to enduro. Fuj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21604 Napisano Jul 30, 2022 Integrisan, 9424 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Meni je nekako logicnije da pri padu plastika svojim lomljenjem i guzvanjem sacuva ram.Pa opet, bolje da se polome rolbar i ram nego i jedan prst na nozi!Ako je u smislu zastite tela podrzavam, motor neka se zguzva ceo! Sent from my EML-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...