nensy 1263 Napisano Januar 8, 2011 Rodjena na motoru, 735 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda hornet - Night Fury Prijavi odgovor kao problematičan Hocu da u skuter KUMCO AGILLITY 50ccm ubacim neki jaci motor koji naravno moze da stane u njega. Da li moze neki predlog gde naci i koji motor (od kojeg modela) da ubacim. Razmisljala sam o 80ccm ali sam cula da mozda neki i od 125 moze da stane u njega.... Unapred hvala 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13676 Napisano Januar 8, 2011 Ne silazi, 7612 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne isplati se. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2131 Napisano Januar 8, 2011 Skuteras, 3717 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan A mozda to i nije bilo pitanje? Ako HOCE, uputiti gde treba. Ako razmislja da li i sta onda posavetovati o isplativosti. Meni npr. pada na pamet firma Hrast iz svilajnca. Potrazi na moto-berzi ili proguglaj. Ako se ne snadjes javi da ti dam gazdin broj na PP Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada_ZR 9 Napisano Januar 8, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 107 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam te dobro razumeo,trazis samo masinu za tvoj skuter... Po meni nema potrebe da trazis 80ccm,jer u to slucaju mozes kupit kit za tvoj skuter i stvar je resena. E sad ako zelis nesto malo jace npr 125ccm,ima vise opcija...Kymco ima dosta modela skutera vece kubikaze... Moj predlog ti je da se PRVO raspitas koja bi masina mogla kod tebe da se stavi jer je lako moguce da ima odgovarajuca za tvoj skuter.A kada to saznas kupovina druge masine je laski deo posla jer opet kazem kod nas ima dosta Kymco skutera... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sikiriki 148 Napisano Januar 8, 2011 glavatar, 172 postova Lokacija: burlingame, ca Motocikl: gs500 '02 Prijavi odgovor kao problematičan koliko sam ja zagledao skutere, ceo agregat sa prenosom je u ulozi zadnje viljuske sto znaci da se relativno lako skarabudzi neki drugi agregat s prenosom. naglasavamm skarabudzi. ima moj drugar piaggio zip 125, ne radi mu starter, ali je sve ostalo ok i dao bi ga jeftino. ukoliko te zanima prajvt mesadz mi. u svakom slucaju puno je to cimanja = novaca sto je vec spomenuto gore. ja to ne bih radio. ukoliko ti se svidja izgled agilitija prepakuj plastike na neki drugi veci skuter. ukoliko zelis da izbegnes zavrzlame oko polaganja za a kategoriju i registracije. nemoj. eto tako ja to nekako vidim ukratko Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 562 Napisano Januar 8, 2011 festina lente, 754 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Da li je skuter 2t ili 4t ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Januar 8, 2011 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Na Kymco Agility Sport sa tockovima od 12 coli fabricki ide masina od 50 i 125 ccm (4T). Transmisija od 50 i 125 je razlicita. Eventualno iskopati skrsen 125 pa... Na Kymco Agility City sa tockovima od 16 coli fabricki se ugradjuje 50 (2T), 50 125 i 150 (4T). Isti predlog, naci celu masinu sa transmisijom, i presrafiti. Samo nije jasno kako ce ove operacije ubuduce prolaziti, jer se i kategoriji mopeda smeskaju tehnicki pregledi. Cela filozofija izucena na Tomosima moze vrlo brzo zavrsiti u kokosinjcu. Ako su Tomos mopedi decenijama trcali pojacani delovima ili celim masinama od jacih motora, ne mora da znaci da ce i ubuduce drzava to pustati. Na zapadu su kazne stvarno rigorozne za varanje u kategorijama ili poreskim razredima (klasama) motora. Polozi se lepo A kategorija, kupi se jaci (125) ceo motocikl i svi zadovoljni. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nensy 1263 Napisano Januar 8, 2011 Rodjena na motoru, 735 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda hornet - Night Fury Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovorima ali postoji tu vise problema...npr ne mogu da kupim kit jer mi se ne isplati jer ni moj motor nije bas u ispravnom stanju... Samim tim sam mislila da je lakse da ubacim malo jaci motor...a tata bi sredio to za kubikazu i registraciju...ipak je on taj koji je predlozio da pojacam motor jer se bas nema kesa i za A kategoriju i za jaci motor.....a ovako dobijem relativno jaci motor a po isplativosti...po nekim nasim proracunima bude jeftinije.... Za A kategoriju sa zdravstvenim pregledon,vozackom(posto bih odmah morala da vadim novu) i ostalim papirima...trebalo bi mi oko 300-350e,ja placam fax i sve to pa bas i gledam sto jeftinije da prodjem....za kompletnu popravku mog su mi trazili 250e...bez ruku...u fazonu ispadne da mi stavi nov motor unutra i plus ruke....za 300e to je skuter iste jacine....a ne znam kako se krecu cene samog motora.... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nensy 1263 Napisano Januar 8, 2011 Rodjena na motoru, 735 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda hornet - Night Fury Prijavi odgovor kao problematičan Da li je skuter 2t ili 4t ? skutrer je 4T....a gume su 12 cola 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 562 Napisano Januar 8, 2011 festina lente, 754 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan nensy imas pp Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Januar 8, 2011 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan To je onda Kymco Agility Sport sa tockovima 12 coli. U njega idu fabricki (4T) 50 i 125. Onda sve sa transmisijom ako nadjes, usrafis kod sebe i pazi na radare! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nensy 1263 Napisano Januar 8, 2011 Rodjena na motoru, 735 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda hornet - Night Fury Prijavi odgovor kao problematičan To je onda Kymco Agility Sport sa tockovima 12 coli. U njega idu fabricki (4T) 50 i 125. Onda sve sa transmisijom ako nadjes, usrafis kod sebe i pazi na radare! Ma ne brinem se ja za radare...mene sad vise brine gde da nadjem motor od 125ccm....i da znam da valja.... Hvala svima na odgovorima 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Januar 8, 2011 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Sta je jos crklo u toj masini koja je trenutno na ramu, ako se kit ne isplati? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nensy 1263 Napisano Januar 8, 2011 Rodjena na motoru, 735 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda hornet - Night Fury Prijavi odgovor kao problematičan pitaj majstore koji kad vide zesnko samo kazu cenu popravke a sta ne valja bole ih uvce da kazu !!!! U principu nije hteo da ide bas naj pa sam menjala rolnice i kajis i zbog paljenja itd svecicu....ali ocigledno da je sam motor riknuo jer odmah kazu cena popravke je 250e a kad pitam sta treba da se popravi kazu riknuo ti je motor.... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunboy 55 Napisano Januar 8, 2011 Team Green, 272 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Kawasaki KDX250R MX/SM Prijavi odgovor kao problematičan pitaj majstore koji kad vide zesnko samo kazu cenu popravke a sta ne valja bole ih uvce da kazu !!!! U principu nije hteo da ide bas naj pa sam menjala rolnice i kajis i zbog paljenja itd svecicu....ali ocigledno da je sam motor riknuo jer odmah kazu cena popravke je 250e a kad pitam sta treba da se popravi kazu riknuo ti je motor.... A kod kog si majstora bila ako nije tajna??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Januar 8, 2011 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Majstori, majstori, kolege sunce li vam.... Ako je samo cilindar u pitanju, dovoljno je ubaciti kit od 80ccm i resen problem, sve to oko 100-130e. Ostaje sve fabricko bez kucanja brojeva i kasnije zezanja u saobracaju. Motor se i dalje vodi na 50ccm. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nensy 1263 Napisano Januar 9, 2011 Rodjena na motoru, 735 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda hornet - Night Fury Prijavi odgovor kao problematičan pitaj majstore koji kad vide zesnko samo kazu cenu popravke a sta ne valja bole ih uvce da kazu !!!! U principu nije hteo da ide bas naj pa sam menjala rolnice i kajis i zbog paljenja itd svecicu....ali ocigledno da je sam motor riknuo jer odmah kazu cena popravke je 250e a kad pitam sta treba da se popravi kazu riknuo ti je motor.... A kod kog si majstora bila ako nije tajna??? uh...sad....ne secam se imena jedan je u jerkovicu IMAO radnju....sad vise nema... a drugi su ovi ovlasceni u kymcu....na nbg 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Januar 9, 2011 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan imas PP Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rancic 6 Napisano Januar 17, 2011 U prolazu, 31 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CBR1000F Dual Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na dobrodoslici Mislim da ne bi trebala da se odlucujes na 80 ccm jer da bi to budzenje potrajalo trebas da ulozis min 300 eur. Jer svi ti kitovi od 100-150 eur nisu uopste nekog kvaliteta, uglavnom isteraju jednu sezonu. Tu moraju da se menjaju pored cilindra i radilica, pa karburator (moze jeftinije da se prodje sa busenjem dizni), pa zatim auspuh koji to moze sve da istera napolje, pa onda prenos, jer fabricki je slab itd itd itd. Prijatelj je na majesty 125 promenio motor zajedno sa prenosom i zadnjim tockom i ustedeo gomilu para nego li dao na popravku crknutog motora. Potrazi neki motor od 125ccm koji sigurno ide sraf na sraf sa tvojim ramom i sretno ti bilo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nensy 1263 Napisano Januar 18, 2011 Rodjena na motoru, 735 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda hornet - Night Fury Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na dobrodoslici Mislim da ne bi trebala da se odlucujes na 80 ccm jer da bi to budzenje potrajalo trebas da ulozis min 300 eur. Jer svi ti kitovi od 100-150 eur nisu uopste nekog kvaliteta, uglavnom isteraju jednu sezonu. Tu moraju da se menjaju pored cilindra i radilica, pa karburator (moze jeftinije da se prodje sa busenjem dizni), pa zatim auspuh koji to moze sve da istera napolje, pa onda prenos, jer fabricki je slab itd itd itd. Prijatelj je na majesty 125 promenio motor zajedno sa prenosom i zadnjim tockom i ustedeo gomilu para nego li dao na popravku crknutog motora. Potrazi neki motor od 125ccm koji sigurno ide sraf na sraf sa tvojim ramom i sretno ti bilo. Raspitivala sam se dosta zbog jaceg motora u skuteru i malih guma koje imam na istom to bas i nije pametno.... Neki me oraspoloze a ti me sad sje*es i bacis u nebulozu i ponovno razmisljanje sta i kako... Resila sam pa sta bude...uradicu onako kako sam zacrtala pa makar mi se obilo o glavu...uvek sam takva bila pa cu i sada.... Svakako hvala sto si dao svoje misljenje Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rancic 6 Napisano Januar 18, 2011 U prolazu, 31 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CBR1000F Dual Prijavi odgovor kao problematičan Izvini ako ti ubijam volju, nije mi namera. Sa dvotockasima ti je uvek ista prica. HOCU NESTO MALO JACE Sad vozim skuter od 300ccm koji sam uzeo letos i vec zelim da uzmem nesto od 600 ccm (bandit, fazer, hornet) i znam da se necu smiriti dok to ne ostvarim. Tako i ti sad zelis 125ccm, proci ce sezona, videt ces 250 kako ide, pa ces zeleti njega, i tako u nedogled. Nego kacigu na glavu i radi kako ti srce kaze, to je moj moto. Pozz Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nensy 1263 Napisano Januar 19, 2011 Rodjena na motoru, 735 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda hornet - Night Fury Prijavi odgovor kao problematičan Izvini ako ti ubijam volju, nije mi namera. Sa dvotockasima ti je uvek ista prica. HOCU NESTO MALO JACE Sad vozim skuter od 300ccm koji sam uzeo letos i vec zelim da uzmem nesto od 600 ccm (bandit, fazer, hornet) i znam da se necu smiriti dok to ne ostvarim. Tako i ti sad zelis 125ccm, proci ce sezona, videt ces 250 kako ide, pa ces zeleti njega, i tako u nedogled. Nego kacigu na glavu i radi kako ti srce kaze, to je moj moto. Pozz Svidja mi se tvoj izbor motora za 600ccm ...moji bi izbor bili ista tri kad bih tu kubikazu gledala Necu ja stici ni do 125 ni do 150...nemam A...a necu je imati ni u skorije vreme iz odredjenih privatnih razloga...tako da...jedino mogu da jurim slabije pa da pojacam.... Ali dobro hvala svakako Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Januar 26, 2011 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na dobrodoslici Mislim da ne bi trebala da se odlucujes na 80 ccm jer da bi to budzenje potrajalo trebas da ulozis min 300 eur. Jer svi ti kitovi od 100-150 eur nisu uopste nekog kvaliteta, uglavnom isteraju jednu sezonu. Tu moraju da se menjaju pored cilindra i radilica, pa karburator (moze jeftinije da se prodje sa busenjem dizni), pa zatim auspuh koji to moze sve da istera napolje, pa onda prenos, jer fabricki je slab itd itd itd. Prijatelj je na majesty 125 promenio motor zajedno sa prenosom i zadnjim tockom i ustedeo gomilu para nego li dao na popravku crknutog motora. Potrazi neki motor od 125ccm koji sigurno ide sraf na sraf sa tvojim ramom i sretno ti bilo. Kako to misliš potrajalo, sve se završi za jedan dan ili par radnih sati (da je bila odlučnija do sad bi već 1k km ubila u vožnji). U najboljem slučaju, sam kit je cene do 100e zavisno kojeg vendora izabere, ostalo se ne menja. Jedino ako bi se odlučila za kit od 90ccm onda bi trebalo da radi zamenu bregaste, glave, karburatora, usisa i poželjno i auspuha, što daleko premašuje cenu koju si licitirao. Usput, koliko si kitova postavio i vozio? Nency vozi kymca za koji će teško, na žalost naći odgovarajući agregat, možda neka 125-ica koja se kači na mono amortizer, ostali modeli su već sa dva amortizera tako da i to zahteva određene prepravke i ulaganja. Na žalost, koliko vidim još nije utvrđeno od koje bolesti pati Nency'n ljubimac, pa je zamena klipa i cilindra radikalno rešenje. možda je nešto banalno u pitanju, a to do sad još nije utvrđeno osim konstatacije da je agregat muerte (mogli bi biti razni uzroci). Da kažem, ne gledam ti u novčanik, ali s obzirom da nemaš kategoriju, pitanje je koliko će te šarm vaditi i šta ako te zaustavi ženski policajac? Ili ga vozi kao serijalu ili kitovanu ne jače od 80cc, za jači motor pobrini se da stekneš uslove u skladu sa mogućnostima. Sve najbolje 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nensy 1263 Napisano Januar 26, 2011 Rodjena na motoru, 735 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda hornet - Night Fury Prijavi odgovor kao problematičan Sinoc smo u balanseru komentarisali ovaj forum i ljude koji komentarisu postove,razumem da ovde ima vise majstora ali i vasa misljenja se razlikuju zavisno i od iskustva koliko ga ko ima...a da ne pricam da je bilo i onih koji se nista ne razumeju a pricaju kao da su No.1 u tom svetu. Skuter sutra ide kod majstora na popravku,nikakva budzenja i kitovanja necu raditi jer je motor 4T i ne bih nista mnogo dobila samo bih bacila pare...nek posluzi jos koju sezonu pa cu skupiti za drugi...HVALA SVIMA NA SAVETIMA i molim vas da se ne raspravljate preko mog post-a...nisam ga sa tom namerom okacila 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2131 Napisano Januar 26, 2011 Skuteras, 3717 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Neki su postovi editovani, neki obrisani. Samo bez ljutnje. A i vidim da je problem resen pa tema moze da dobije katanac. Ko ima da pita nesto neka se javi meni na PP Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...