Jump to content

Moto Zajednica

Promena vlasnika vozila

Recommended Posts

• Ne silazi, 7362 postova
  • Motocikl: TDM 900

Kakva je procedura kada vec. registrovan motocikl menja vlasnika? Da li se ponovo placa osiguranje itd. ili samo nova saobracajna i tablice + one komunalne i javne takse?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

pretpostavljam da motor pazariš iz druge opštine, onda ide ovako; ako je vozilo (motor) registrovan,osiguranje ponovo ne plaćaš. ostaje staro do isteka.svom gradu plaćaš nove tablice, saobraćajnu, i porez na luksuz; tj. "taksa na upotrebu motornog vozila" ja sam je platio za mog SV-a oko 4hiljade i nešto. pre toga moro si da odjaviš vozilo na teritoriji opštine koju napušta. tu plaćaš porez na promet od 2,5%, vrednosti po katalogu i plaćaš odjavu vozila u SUP. sve to mož da obaviš sam a mož i agencija. nadam se da sam pomogo, `ajd uydravlje!

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 926 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Ja sam platio za mog Doma 650 cc nesto preko 11.000 din samo prepis (vec je bio registrovan) i to je najniza moguca varijanta a nisam cak ni menjao tablice jer su ostale na NS.

Imas na sajtu MUPa proceduru.

• Mangulica, 321 postova
  • Motocikl: SUZUKI BANDIT 400

Plaćaš porez na upotrebu motornog vozila, zamenu saobraćajne i eventualno tablica i administrativnu taksu. Osiguranje i registracija ostaju do isteka. E sada pametnioje je da voziš na ovlašćenje bar do mesec dxana pre isteka registracije pa onda napraviš ugovor i prevedeš na sebe jer ne plaćaš duplo takisu....

• Enduraš, 6381 postova
  • Motocikl: CRF300L

Najvise ti se isplati da do isteka registracije uradis ovlascenje, ono te kosta oko 300-500 din. Kad istekne registracija, preneses ga na sebe pomocu ovlascenja, vlasnik ti nije potreban. Naravno, ovlascenje mora da glasi da imas mogucnost prenosa motora na sebe. U slucaju da vec registrovan motor prenosis na sebe, ponovo placas taksu za upotrebu motornog vozila.

• Strucnjak, 1631 postova

Jel sigurno da moze bez vlasnika? Nas troje ima ovlascenje na isti auto, pa mi malo cudno da bilo ko od nas moze da proglasi vozilo svojim

izmena:

Naravno, ovlascenje mora da glasi da imas mogucnost prenosa motora na sebe.

Izvinjavam se, nisam pazljivo procitao :)

Promenio član DjordjeMijailovic

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ipak će teško da ide bez bivšeg vlasnika kada dođe trenutak za prepis. Ja sam prodao (iz Subotice za Beograd) svoju RD03. Napravili smo punomoć, po kojoj je novi vlasnik bio ovlašćen za upravljanje i prepis na sebe ili treća lica, čak se sećam da je stajalo da se "ima u svemu smatrati vlasnikom vozila". Na žalost, čovek u Beogradu nije mogao da završi sve bez mene. IPAK sam ja morao na kraju, kada je registracija istekla, da odem do opštine i platim porez, odjavim motor u MUP-u, te potpišem kupoprodajni ugovor koji je sastavila neka agencija u Beogradu. Tek nakon višednevnog maltretiranja, uspeo sam napokon da čoveku pozavršavam sve te papire i da mu omogućim da registruje na svoje ime motor koji je kupio.

E sad, kako će to biti od sada, videćemo :D Ovo su iskustva od avgusta..

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Ja sam moj motor prodao i vozen je na moje ime do isteka registracije, potpisao sam punomocje da VOZI I OTUDJI vozilo po zelji. Eto kasnije sam sreo nekog drugog lika na njemu prodao mu vlasnik pre mene bez ikakvog mog mesanja...

• Enduraš, 6381 postova

Ipak će teško da ide bez bivšeg vlasnika kada dođe trenutak za prepis. Ja sam prodao (iz Subotice za Beograd) svoju RD03. Napravili smo punomoć, po kojoj je novi vlasnik bio ovlašćen za upravljanje i prepis na sebe ili treća lica, čak se sećam da je stajalo da se "ima u svemu smatrati vlasnikom vozila". Na žalost, čovek u Beogradu nije mogao da završi sve bez mene. IPAK sam ja morao na kraju, kada je registracija istekla, da odem do opštine i platim porez, odjavim motor u MUP-u, te potpišem kupoprodajni ugovor koji je sastavila neka agencija u Beogradu. Tek nakon višednevnog maltretiranja, uspeo sam napokon da čoveku pozavršavam sve te papire i da mu omogućim da registruje na svoje ime motor koji je kupio.

E sad, kako će to biti od sada, videćemo :D Ovo su iskustva od avgusta..

Ja sam to uvek zavrsavao preko agencije bez problema, 3 motora sam tako kupio i nikad nisam morao da jurim vlasnika. Isto tako, kod prodaje sam isao na istu varijantu i ljudi me nisu trazili da im bilo sta potpisujem, jer moj potpis vec stoji na punomocju koje imaju. Punomocje je overeno u opstini, sudu ili ovlascenoj agenciji, tako da nikakav salterski radnik ne moze da osporava validnost tog dokumenta i ono sto pise u njemu. Ako pise "moze da otudji, prenese na sebe ili drugo lice" i to je overeno, ko je salterusa da se buni ? Nego taj tvoj kupac izgleda bio neki smotan :D

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ja sam pre par godina prodao jedan motor coveku iz Kikinde. Motor se vodio na moje ime i kad je istekla registracija - pozovu me iz neke agencije ovde u N. Sadu da dodjem i potpisem ugovor. Odem kod njih, potpisem ugovor i odmah dobijem jedan primerak za mene. Na moje pitanje kako to oni rede, vlasnik mi je rekao da oni saradjuju sa drugim agencijama - iz drugih gradova i obavljaju poslove jedni za druge. Nisam morao ni da odjavljujem motor, ni da idem u opstinu - samo taj jedan potpis i sve sredjeno za par minuta . :zvizduk:

• Podržavam 2

Ja sam pre par godina prodao jedan motor coveku iz Kikinde. Motor se vodio na moje ime i kad je istekla registracija - pozovu me iz neke agencije ovde u N. Sadu da dodjem i potpisem ugovor. Odem kod njih, potpisem ugovor i odmah dobijem jedan primerak za mene. Na moje pitanje kako to oni rede, vlasnik mi je rekao da oni saradjuju sa drugim agencijama - iz drugih gradova i obavljaju poslove jedni za druge. Nisam morao ni da odjavljujem motor, ni da idem u opstinu - samo taj jedan potpis i sve sredjeno za par minuta . :zvizduk:

E to se zove usluga!!! Svaka čast tog agenciji iz Kikinde!!! Oni su, za razliku od beogradske agencije u mom slučaju, našli ko će da trčkara, umesto da se ti, kao bivši vlasnik, maltretiraš po šalterima! To bi trebala da bude uobičajena praksa, a ne ovako....

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

E to se zove usluga!!! Svaka čast tog agenciji iz Kikinde!!! Oni su, za razliku od beogradske agencije u mom slučaju, našli ko će da trčkara, umesto da se ti, kao bivši vlasnik, maltretiraš po šalterima! To bi trebala da bude uobičajena praksa, a ne ovako....

Samo nisi bio u pravoj beogradskoj agenciji. Ja vec godinama sve radim u agenciji Vozach, koju drzi Boza bajker takodje. Nikad se ni za shta nisam cimala...sve uvek odrade umesto mene i u roku od 24h dobijem saobracajnu.

Jbg, nisam ja loše birao, nego novi vlasnik mog starog motora :) Ja mu uradio punomoć i mislio sam da je to TO. Kad ono..... cvrc :) No, šta je-tu je, sad već gotovo :)

Nisam bre, barabo jedna :)

Motor je bio na SU table, a trebao je da pređe na BG table. Nisam ni znao da je tolika komplikacija.... porez mora da se plati u Subotici i morao sam ja to da odradim. Znači, ceo dan po šalterima i besnim gospođama koje sede iza istih :)

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Pre neki dan sam prodao motor i odjavio sa svog imena i preveo na kupca. Po novom zakonu moraju da prisustvuju i kupac i prodavac, vise nista ne rade agencije. Ja sam prvo odjavio motor u SUPu, a pre toga sam morao da uzmem neki list sa tehnickog pregleda, lik nije nista naplatio posto se znamo, inace to kosta 650din. Onda smo kupac i ja otisli u knjizaru kupili kupoprodajni ugovor i popunili, mora u 5 primeraka. Uplatili smo taksu od 980 din, i to nam je overio neki lik u sudu. Posle toga smo platli neki carinski iznos oko 500-600 din i to je to. Sa tim papirima novi vlasnik moze da registruje motor ;)

• Ne silazi, 6542 postova
  • Motocikl: đački pešački

Ja sam uradio ugovor overen u opštini pošto više agencijama nije dozvoljeno da se bave ovim prometom. Posle par dana odem da platim prenos, al traže kopiju LK prodavca, bez obzira što je overenim ugovorom on više bespredmetan, kopiju saobraćajne i obrazac PPI 4. Nekad kad nisui asgencije radile, išlo se u opštinu, referent razreže iznos, popuni uplatnicu i zdravo, a ovo sad takvo maltretiranje da je ne viđeno.

Motor je na BG table odakle smo oboje, motor registrovan do polovine maja, mislio sam da ga vozam bez prebacivanja na sebe jer ću morati da platim globu. Pitanje, jel postoji neki obavezujući rok za prebacivanje saobraćajne na novog vlasnika?

• BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova
  • Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400

Moram da izvucem ovu temu jer vise nista ne znam

Kupio sam skuter, prodavac se nalazi u Krusevcu na njega se vodi motor i nije registrovan (stare table)

Da li postoji ikakva mogucnost da ja ne idem za Krusevac da bi on odjavio table, zavrsili kupoprodajni ugovor, ja dobio papire da mogu ovde da ga registrujem.

Da li moze taj kupoprodajni ugovor postom da se zavrsi da ne moram da idem za KS :stabre:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja