Jump to content

Moto Zajednica

KTM LC4 620 delovi i odrzavanje

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 306 postova
  • Motocikl: KTM 525exc

Dakle, pre par meseci kupljen, malo vozen ali sa strahom i odusevljenjem. Motor je 1995 godiste, potrebna mu je zamena ostarelih gumenih delova:

1. obe manzetne na karburatoru (ona do cilindra je i pocepana prilikom skidanja)

2. veliki O-ring i uvodnik kabla na desnom deklu (nameravam da prodjem i kroz neku baru)

Nije bas zivahan na kurbli pa bih da mi upuceni kazu kako proveriti namotaje, ili jos bolje, kod koga da odem i proverim kompletnu instalaciju. Kolega sa sajta mi je rekao da je moguce ugraditi anlaser, a ja na motoru ne vidim mogucnost, zna li neko nesto o tome? Ima tu jos po neka sitnica, ali to moze da saceka.

Adrese sajtova i domacih dobavljaca su dobrodosle, a ako neko zna i gde mogu da skinem Service ili User Manual na engleskom, spreman sam na revans u vidu osvezavajucih tecnosti pa i sire.

Gos'n Kepa ima gotovo isti primerak pa i neku kilometrazu iza sebe, ali je daleko Kosjeric a i prolece. Sve sto on bude znao necu morati da pitam Forum.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

064 3368 289 063 265 737 Zadrugarska 3, Zemun,zaboravih kako se zove covek,ali ali, radi sa ktm, vozi i trke sa njim itd itd,i zna znanje..,i ima neko kod zvezdinog stadiona cinimi se,ah da,hoce i da pomogne,ja sam ga malo pridavio oko mog ktm,a stvarno covek zna znanje :takoje:

064 3368 289 063 265 737 Zadrugarska 3, Zemun,zaboravih kako se zove covek,ali ali, radi sa ktm, vozi i trke sa njim itd itd,i zna znanje..,i ima neko kod zvezdinog stadiona cinimi se,ah da,hoce i da pomogne,ja sam ga malo pridavio oko mog ktm,a stvarno covek zna znanje :takoje:

Hvala Bokili, bas si bio brz..

• festina lente, 749 postova
  • Motocikl: XRV

Taj imam, ali nemacki ne znam. Hvala na trudu.

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Sto se tice kepe slaba vajda od tehnicke podrske. Nadam se da nam i nece previse trebati.Kazu da su ti stariji modeli pouzdani, samo redovno odrzavanje.

Sto se tice kepe slaba vajda od tehnicke podrske. Nadam se da nam i nece previse trebati.Kazu da su ti stariji modeli pouzdani, samo redovno odrzavanje.

Znaci teoretske predmete cu sam, a poligon - zna se. Do proleca cu valjda i kurblanje da savladam (mislim ide meni kurblanje, ali paljenje me j..e).

:D :D :D a jes vala, ume to kurblanje da zeza. :D :D

ja sam do juce mislio da palim sa dekompresorom, a u stvri nije ni pola bio otvoren. iz mene je izaslo dva litra znoja, a onih par drugara mi je jebalo nanu naninu, jer sam im usro voznju. izvlacili me na ruke iz nekog sajmana sa sve motorom, i cekali me jos sat dok nisam upalio. kurblaju i oni, al mi frka da nekom ne otkine nogu, svi u lakoj obuci.

e posle toga odem kod ace i aca je malo presteluje, i sad mnogo lakse. al ume da zajebe kad se najmanje nadas. sad sam provalio da mi kurblanje i gasenje otezava karb. preliva, treba da se plovak malo usteluje. e onda ce da krese ko mina!

uostalom krese ona i sad, al me jebe veliki nagib i kad ugusim motor, e onda malo krab pocne da zeza.

a na tom crevu su verovatno stedeli, ili je predhodni mastor stego gumu lose i zatego ko sivonja. i ja imam taj proble, al sa resio sa malo dobre trake, i lepse postavio selnu.

kad prelazim reku uvek kao da mi negde uvuce vodu, a sve mi izgleda lepo dihtuje. gde se tacno nalazi taj kabal koji hoces da sredis?

• U prolazu, 49 postova
  • Motocikl: ktm 600 lc4

@exman druze i ja sam imao iste probleme sa mojim ktm samo sto je moj 600lc4, meni isto te gume stradale od stajanja, onu prvu sam resio nekim silikonom cinimise da sam premazao i tako resio problem, nemoj da mi verujes kad sam zvao za novu mislim da je bila 40e, a onu zadnju ( izmedju karba i filtera) manzetna neznam tacno od kog auta se upasovala fes i to sljaka super, a mozes i kn onaj mali da stavis samo da ga oblozis sundjerom umesto zadnje gume

13122010294.jpg

samo molim te vodi racuna ako se odlucis za varijantu sa manzetnom, f manzetne nikako ali nikako! nesme da budu uzi od karba ili da se suzava, jer u dnu karburatora sa strane odakle dolazi vazduh ima 3 male diznice koje traze mnooogo svezeg vazduha

• Svrati ponekad, 469 postova

...a ako neko zna i gde mogu da skinem Service ili User Manual na engleskom, spreman sam na revans u vidu osvezavajucih tecnosti pa i sire...

Vidi jel ti ovo može pomoći*

http://www.megaupload.com/?d=9Z25IF8X

http://www.megaupload.com/?d=LK67IT6E

Imam ovaj *400-660 LC4 ENGINE SERVICE '98-'03 (ENG)* oko 20MB, al ti reče da ti je 95. godište...

:moto3:

:D :D :D a jes vala, ume to kurblanje da zeza. :D :D

ja sam do juce mislio da palim sa dekompresorom, a u stvri nije ni pola bio otvoren. iz mene je izaslo dva litra znoja, a onih par drugara mi je jebalo nanu naninu, jer sam im usro voznju. izvlacili me na ruke iz nekog sajmana sa sve motorom, i cekali me jos sat dok nisam upalio. kurblaju i oni, al mi frka da nekom ne otkine nogu, svi u lakoj obuci.

e posle toga odem kod ace i aca je malo presteluje, i sad mnogo lakse. al ume da zajebe kad se najmanje nadas. sad sam provalio da mi kurblanje i gasenje otezava karb. preliva, treba da se plovak malo usteluje. e onda ce da krese ko mina!

uostalom krese ona i sad, al me jebe veliki nagib i kad ugusim motor, e onda malo krab pocne da zeza.

a na tom crevu su verovatno stedeli, ili je predhodni mastor stego gumu lose i zatego ko sivonja. i ja imam taj proble, al sa resio sa malo dobre trake, i lepse postavio selnu.

kad prelazim reku uvek kao da mi negde uvuce vodu, a sve mi izgleda lepo dihtuje. gde se tacno nalazi taj kabal koji hoces da sredis?

Kepo brate, pao mi kamen sa srca - na nogu! I mene jebucka plovak, to smo kao nesto sredili,hoce nekad da zaglavi pa kucnem karb i on otpusti.Prednju manzetnu sam zalepio i bolje namestio (jos ga nisam probao). Kad sam skinuo desni dekl da vidim kako izgleda ono sto pravi struju,video sam da po obodu dekla ima sic u kojem je tanak gumeni oring a ulaz kabla odozgo sa desne strane, iza cilindra stiti gumeni uvodnik. Moj motor se razlikuje od tvog jer nema onaj mikrofilter koji je smesten odmah iza cilindra, ali je pozicija kabla koji izlazi ispod desnog dekla verovatno ista. Vidi da li na ramu ispod motora imas gumene cepove u rupama (sa obe strane po jedna), mozda tu udje voda.

Drugari su mi dodali bateriju od UPS-a ispod sedista jer smo otkrili da ima dve zice i malo udubljenje za to. i cini mi se da lakse palim.

...a ako neko zna i gde mogu da skinem Service ili User Manual na engleskom, spreman sam na revans u vidu osvezavajucih tecnosti pa i sire...

Imam ovaj *400-660 LC4 ENGINE SERVICE '98-'03 (ENG)* oko 20MB, al ti reče da ti je 95. godište...

Probao, i taj je na nemackom (e vala cu nauciti i taj nemacki). Hvala druze.

kazu, jedan cilindar manja muka. nesto mi ne izgleda tako :lol:

KTM+A covek sa foruma mi rece da mozda moze da se montira anlaser (promeni se desni dekl itd) i da je nesto o tome potezano na forumu. Znas li ista o tome?

• Svrati ponekad, 469 postova

Probao, i taj je na nemackom (e vala cu nauciti i taj nemacki). Hvala druze.

Exmane, ENG! 400-660 LC4 ENGINE SERVICE '98-'03 (ENG)

post-10142-079689100 1293703192_thumb.jpg post-10142-077790800 1293703211_thumb.jpg

Engleski je glavni jezik, a ima i dodatnih...možda sam ti postavio pogrešan link?

kazu, jedan cilindar manja muka. nesto mi ne izgleda tako :lol:

KTM+A covek sa foruma mi rece da mozda moze da se montira anlaser (promeni se desni dekl itd) i da je nesto o tome potezano na forumu. Znas li ista o tome?

kad se to lepo usteluje i savladas tehniku paljenja, kurbla nije nikakav problem.

mnogo mi komplikovano sad jos da se cimam oko toga, a i nema racun da se vise neke pare ulazu u mator motor.

Exmane, ENG! 400-660 LC4 ENGINE SERVICE '98-'03 (ENG)

post-10142-079689100 1293703192_thumb.jpg post-10142-077790800 1293703211_thumb.jpg

Engleski je glavni jezik, a ima i dodatnih...možda sam ti postavio pogrešan link?

Daj link da probam.

kad se to lepo usteluje i savladas tehniku paljenja, kurbla nije nikakav problem.

mnogo mi komplikovano sad jos da se cimam oko toga, a i nema racun da se vise neke pare ulazu u mator motor.

Imas pravo. Odustajem od razmisljanja i odoh u garazu da kurblam.

• Drug član, 1410 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

I jesil savladao ? :)

Ja sam tako skakao i skakao i skakao cela zgrada se skupi da me gleda, a nista. Onda su mi pokazali kako i sad skoro da nema problema (kad prelije ide malo mucenja :) )

Ja sam tako skakao i skakao i skakao cela zgrada se skupi da me gleda, a nista. Onda su mi pokazali kako i sad skoro da nema problema (kad prelije ide malo mucenja :) )

Hvala na pitanju, i dalje skacem za prvo paljenje, mada manje. Upalim ga, presvucem donji ves i onda na voznju - kud ces lepse.Vec sam se osilio, pa odem sam CAK do Glinare. Po svemu sudeci, polako ispadam iz kategorije "pravih mukaraca" te cu se ipak prebaciti na nesto sa anlaserom kad-tad.

• Drug član, 1410 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Hvala na pitanju, i dalje skacem za prvo paljenje, mada manje. Upalim ga, presvucem donji ves i onda na voznju - kud ces lepse.Vec sam se osilio, pa odem sam CAK do Glinare. Po svemu sudeci, polako ispadam iz kategorije "pravih mukaraca" te cu se ipak prebaciti na nesto sa anlaserom kad-tad.

neeeeee anlaseeeeer ;)

Potrebni su mi namotaji za KTM 620 lc4 94 god.

Cuo sam da ima majstora koji to servisiraju, al sa obzirom da je ovaj utopljen u plastiku ne znam ima li mu leka?

namotaji-1.jpg

namotaji.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja