Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Fazer & Diversion klub

392 članova je glasalo

1. 1. Koji model Fazera posedujete?

• FZ1 Gen2 2006-
      35
    • FZ1 Gen1 2001-2005
      32
    • FZ8
      19
    • FZ6 S2 2007-2009
      46
    • FZ6 S1 2007-2009 (78KS)
      8
    • FZ6 2004-2006
      69
    • Starije verzije FZ (FZS600, FZS1000, ...)
      76
    • XJ6 2009-
      11
    • XJ900
      27
    • XJ600
      69
  2. 2. Koju varijantu imate?

• Sa poluoklopom (ili dodatnim punim oklopom)
      278
    • Bez oklopa (naked)
      76
    • Sa punim oklopom (starije verzije)
      38
  3. 3. Da li bi bilo dobro da osnujemo klub vlasnika?

• Da
      351
    • Ne
      41

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 377 postova
  • Motocikl: BMW gs1150 ADV

Pozdrav drugari, imam problem sa  yamahom fz6 2005, tacnije u zadnje vrijeme  motor  mi gubi snagu na  malim obrtajima isto tako se i gusi do nekih 3 000 obrtaja , to se  desava  kad se  motor ugrije, na  semafore  oce  i da se  ugasi, i sve se to desava  na  malim obrtajima, cim predje  na vece  obrtaje  on pocne  normalno da radi, sta  moze  biti tu problem: svecice, TPS senzor ili nesto trece?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 781 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Pozdrav drugari, imam problem sa  yamahom fz6 2005, tacnije u zadnje vrijeme  motor  mi gubi snagu na  malim obrtajima isto tako se i gusi do nekih 3 000 obrtaja , to se  desava  kad se  motor ugrije, na  semafore  oce  i da se  ugasi, i sve se to desava  na  malim obrtajima, cim predje  na vece  obrtaje  on pocne  normalno da radi, sta  moze  biti tu problem: svecice, TPS senzor ili nesto trece?

Kod mene je bio problem TPS, ali moj je znao da trokira-trza i zagrijan, u toku vožnje. Problem sa TPS-om je taj što dijagnostika može da konstatuje grešku samo ako ona u tom momentu postoji. Majstor mi je na motoru podesio da mogu sam da uđem u dijagnostiku i provjerim TPS. 

Provjeru reglera odnosno punjenje možeš provjeriti ti ili bilo koji autoelektričar običnim unimijerom. Da ti regler ne valja trebao bi se nakon nekog vremena isprazniti akumulator pa ne bi ga mogao upaliti, a ti to ne navodiš kao problem.Ja sumljam da je kod tebe regler u pitanju.

Javi šta si uradio.

Ja  sam iz  CG a  kod  nas  slabo ima  dobrih majstora, pa moram cekati ljeto da  ka povedem negdje, znaci meni trokira  samo kad  je  ugrijan i kad se ono lagano vozi, cim su obrtaji veci on prestane  da  trokira, sto se tice  akumulatora njega  regler  odlicno puni, nemam problem sa  praznjenjem istog, reci mi moram li uzimati novi TPS ili moze  nesto preko dijagnostike , pomazi :))

• Zainteresovan, 781 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Na 53. strani ove teme sam postavi pitanje i dobio odgovor od kolege u vidu linka sa yutjuba, pogledaj to obavezno.

Posle toga sam bio siguran da je TPS a i par puta kad mi je zatrzao motor sam stao, ugasio ga i odradio dijagnostiku. Fora je da ugasiš motor, uđeš u mod za TPS i  lagano zavrćeš ručicu gasa. Digitalni brojač obrtaja bi trebao da pravilno da očitava povećanje broja obrtaja (sa korakom od 20, čini mi se) ako je TPS ispravan, ako je u kvaru onda brljavi i na displeju, što se kod mene par puta i desilo.

Posle toga sam se dao u potragu za TPS-om. Kod nas u BiH i Srbiji je bio otprilike 205-215 evra. Ja sam nov nabavio u Londonu za 100 evra. 

Posle zamjene motor radi kao sat. Sutra ću potražiti kutijicu da ti javim kataloški broj dijela. Čini mi se da je isti i za R6 i R1.

gledo sam onaj video , moram onda  TPS provjeriti , ako bude  do njega  onda da se  bacim u potragu, vidio sam da  ih ima na  ebay, sta mislis  jel pametno potraziti negdje  kod  nasi polovni?

• Drug član, 1460 postova
  • Motocikl: k25

Ja uvek polazim od najprostijeg problema.

Kada si poslednji put kontrolisao svecice.

Da jedna ne zeza,mozda je probila pa proradi na vecim obrtajima?

Promenio član M a R k o

Nisam provjervao odavno svecice, al evo sad sam nesto guglao na strane  forume, i nasao sam da je  taj TPS  mana  kod ovog motora, i koliko mogu da  ustanovim da  je  i to meni , al evo provjericu ovih dana, to se  provjerva kao sto mi je  i Guliver rekao. Kad  motor  pocne  da streca  fino stanes  ugasis, zadrzis  oba  dugmeta 2 sekunde, posle  toga  okrenes  kljuc i drzis  jos  dugmad  dok ti se  ne  pokaze dijagnostika , onda  trazis  do1 oznaku , kad  nju nadjes  pritisnes  na  nju, i onda  gledas  brojke i dodajes  gas, na  pustenom gasu broj treba da  bude  od 15do 17 ,a kad  dodas  gas br. ne smije  preci .100 . ako prelazi ili brlja  brojeve znaci da  je  crkao TPS . E sad  gdje naci TPS  da  kupim , gledo sam na  ebay , al su sve  neki polovni

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Ima negde na netu kako moze da se poveze da i ta H4 svetli i dugo,posto du stavili sijalicu sa dva vlakna

Koliko se sećam, mora da se zameni grlo jer fabričko ima samo dva kontakta. Kada se stavi normalno grlo sa 3 kontakta ostaje samo da se zakači na plus od dugog svetla. To pak može da dovede do problema sa punjenjem pri niskim obrtajima, tako da ne bih preporučio.

• U prolazu, 71 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ8N

Vreme postaje sve lepše tako da ko je zainteresovan možemo polako da se pripremamo za 1. Maj, iznesite svoje ideje, rute stvarno mi ništa ne pada na pamet, pozdrav.

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

Moram da pohvalim majstor Bobana na feomenalno odradjenom sedistu!   :care:  :care:  :care:  :takoje:  :takoje:  :takoje:

20150320172939.jpg

A stavio sam konacno i ralicu koju sam kupio od Brrke  :takoje:

20150320172954.jpg

Ostaje mi da odradim servis karburatora, redovan servis i registracija. I voznja moze da pocne 

:yamaha:  :yamaha:  :yamaha:

• U prolazu, 71 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ8N

Meni lici na kozu, nevidi se dobro. Razmisljao sam i ja da stavim ovaj stitnik za hladnjak ali mislim da on ima vise estetsku ulogu, a i kosta 95 evra.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja