Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Fazer & Diversion klub

401 članova je glasalo

1. 1. Koji model Fazera posedujete?

• FZ1 Gen2 2006-
      36
    • FZ1 Gen1 2001-2005
      34
    • FZ8
      19
    • FZ6 S2 2007-2009
      48
    • FZ6 S1 2007-2009 (78KS)
      8
    • FZ6 2004-2006
      69
    • Starije verzije FZ (FZS600, FZS1000, ...)
      76
    • XJ6 2009-
      12
    • XJ900
      28
    • XJ600
      71
  2. 2. Koju varijantu imate?

• Sa poluoklopom (ili dodatnim punim oklopom)
      284
    • Bez oklopa (naked)
      76
    • Sa punim oklopom (starije verzije)
      41
  3. 3. Da li bi bilo dobro da osnujemo klub vlasnika?

• Da
      358
    • Ne
      43

Recommended Posts

• Ne silazi, 3041 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Isto kao i ti. Uvek je na motoru, palim povremeno, radi po deset, petnaest minuta.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 166 postova
  • Motocikl: Yamaha Fz6-S 2006

Ja skinem i stoji mi u sobi.

A na 2-3 nedelje nakacim na onaj lidl smart punjac i ostavim ga neki dan tako u modu za motor..

Negde procitah da je veca "steta" to kratko paljenje, u smislu samo napravi kondenz, ne stigne ni da provrti kako valja.

S druge strane, pretprosle godine svakako otisao jedan, pa sam kupio novi, tako da, cenim da imaju rok trajanja, palili ne palili 😁

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Yamaha Fz6s04
pre 26 minuta, demo0007 je napisao:

Ja skinem i stoji mi u sobi.

A na 2-3 nedelje nakacim na onaj lidl smart punjac i ostavim ga neki dan tako u modu za motor..

Negde procitah da je veca "steta" to kratko paljenje, u smislu samo napravi kondenz, ne stigne ni da provrti kako valja.

S druge strane, pretprosle godine svakako otisao jedan, pa sam kupio novi, tako da, cenim da imaju rok trajanja, palili ne palili 😁

Hmmm. Ovo za kondenz.. Neki znalci govore suprotno. Kondenz bude od stojanja.. 

Ja a držim u garaži ali otvorenog tipa da cirkuliraju zrak.. (potpuno zatvorena prostorija je i problem.. 

Palim ga 1x u 15dana

Ali da dodje skroz na radnu temp.. 

Razbaca ulje, podmažeš sve.. 

Ispari kondenz koji se stvarao itd itd.. E sad ima raznih teorija.. Meni je ova najprihvatljivija... 

• Ne silazi, 3041 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Svako radi kako misli da treba, a svake godine i obnavljamo gradivo...

Ni auto ne vozim zimi stalno, pa ne vadim bateriju. Ne kažem da sam u pravu, možda grešim, ali mi je ovako uvek spremno za vožnju...

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1217 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka

Ne vadim ga,s' oproštenjem.

Ni motor mi nije u garaži zimi.

Pali već pet godina.

Mislim da kada je alternator ispravan i da sve lepo puni kako treba, da se vozi povremeno zimi ,onda i ne mora da se skida aku.

Promenio član Atorn
  • Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 358 postova
  • Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000

Koristim pametni punjac iz Lidla, postavim ga na mod za motocikl, non-stop je prikacen, nikad nije bilo problema.

Oko benzina treba paziti, sipati stabilizator benzina pa napuniti rezervoar. Malo upaliti motor da benzin sa stabilizatorom prodje kroz ceo sistem. Benzin ima mali rok trajanja, brzo pocne da se razlaze na komponete i gubi aditive, stvara se talog koji zapusava injektore itd. Znaci obavezno stabilizator goriva i pun rezervoar.

Pakovanje je 250ml i kosta oko 1700din, na 20l ide 100ml.

Screenshot_20251001_104117_Google.jpg

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08

Ja sam prvi put skidala aku na CBF-u ove zime, ali nisam vozila oko 2 meseca... Operacija, oporavak itd.

Ko će FZ-u da diže rezervoar da ga vadi, neka ga. Vozim ja cele godine, meseci koji se završavaju na R me ne sprečavaju. 😋

Ume da iznenadi lepo vreme, možda padne i neka vožnjica. :takoje:

Jedna od juče. 🫠

0-02-05-c83d1386f334049eb390cf29f3b8e5d8969de06aea39fe42fccb413cee14763c_2ea25c29121bb79f.thumb.jpg.3525159124de46e42784183178a4f0ee.jpg

• Sviđa mi se 4

• Zainteresovan, 199 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Sobzirom da sam povratnik na dva tocka, tako da je predhodna zima bila prva. Poslusao savet drugih i nisam palio motor, aku stavljao na punjac na 15 do 20 dana. 

1. Kondenza je bilo iako motor nije paljen 4 meseca, i motor je bio pod trrasom... Ne u zatvotrnoj prostoriji. 

2. Motor u prvih 10 paljenja imao problem oko starta,prvi put samo cakne a tek onda vergla, bili kontakti u kil switch itd . Ove zime spremam, to jest zavrsavam garazu za motor (pisacu o tome u posebnoj temi) i odlucio sam da povremeno palim motor, pa cemo videti. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 9 postova
Pre 7 sati, Alexandra995 je napisao:

Ja sam prvi put skidala aku na CBF-u ove zime, ali nisam vozila oko 2 meseca... Operacija, oporavak itd.

Ko će FZ-u da diže rezervoar da ga vadi, neka ga. Vozim ja cele godine, meseci koji se završavaju na R me ne sprečavaju. 😋

Ume da iznenadi lepo vreme, možda padne i neka vožnjica. :takoje:

Jedna od juče. 🫠

0-02-05-c83d1386f334049eb390cf29f3b8e5d8969de06aea39fe42fccb413cee14763c_2ea25c29121bb79f.thumb.jpg.3525159124de46e42784183178a4f0ee.jpg

Nije toliko problem dizati rezervoar ali samo neka bude prazan. 😁🫢

Lijepa fazerka.. Volim sve motore ali fazerka je stvarno dobro pogodjen motor.. Kod mene sve serijala jedino akrapović i stavljeni distanceri da podigne i malo pomjeri volan prema meni. Udobnije sjedim. Jedina zamjerka mi na sjedište. Malo je vise sport nego touring. Ali to je lako riješiti. 😉

Promenio član CroFazer
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 9 postova
Pre 7 sati, Vujka je napisao:

Sobzirom da sam povratnik na dva tocka, tako da je predhodna zima bila prva. Poslusao savet drugih i nisam palio motor, aku stavljao na punjac na 15 do 20 dana. 

1. Kondenza je bilo iako motor nije paljen 4 meseca, i motor je bio pod trrasom... Ne u zatvotrnoj prostoriji. 

2. Motor u prvih 10 paljenja imao problem oko starta,prvi put samo cakne a tek onda vergla, bili kontakti u kil switch itd . Ove zime spremam, to jest zavrsavam garazu za motor (pisacu o tome u posebnoj temi) i odlucio sam da povremeno palim motor, pa cemo videti. 

Svatko ima svoje. Ali meni je logički da ga palim svako malo još bolje ako se može bar 1km provozati. 

Svaki metal veže iz zraka za sebe vlagu. I naravno da korodira, na oko nevidljivo ali korodira.. 

Jbg ja ga palim i dok dekli ne ugriju ja ga ne gasim.. Pustim u provjetrenoj prostoriji da se ohladi skroz i onda samo nabacim plahtu. Nikakve cerade ni slučajno onda se vlaga nakuplja.. 

Nikad problema.. 

Promenio član CroFazer
  • Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja