Mata 19 Napisano Jul 24, 2012 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: UE Motocikl: BMW f650 furuna, R1200gs LC Prijavi odgovor kao problematičan 1343066670[/url]' post='1342492']Dankan, decak, oni ti popune TAx free papirice , i posalju sa robom, barem je moj dogovor sa njima bio takav, a ti nadjes nekoga ko ce u narednih 6 meseci(mislim da je u pitanju toliki period vazenja papira) da putuje za Slo i on na granici potrazi povracaj novca.. Neje komplikovano ,samo meni nisu hteli da se iscimaju za ovako malu kolicinu. bem li ga ,valja probati, zar nee?? :zbunjen: Valja probati munjo... Javi ako uspes, istina da mozda mozes vratitu DDV ali uz regularnu posiljku tesko da ces izbeci carinu plus PDV ovde... Igrom slucaja pomalo se razumem pa govorim iz najbolje namere... Sa srecom munjo! ps. Tako je, vreme za povracaj poreza je 6m Dogovor bio za autobus, na ime i da cekam na stanici u BGD, nekome su vec slali na taj fazon pre godinu, malko vise,i to sa BJb, odatle mi i ideja. Prvo kuckao ,pa zvao, oni potvrdili.A placanje , koliko se secam pominjalo se na racun preko.. banke, poste... ,na firmin.bem li gaq sada mi vec promaja u glavi. Hvala munjo, ali posle ove kupovine, meni za sada nista ne treba , i ovo je bio predlog iz najbolje namere ,ko zna ,mozda nekome posluzi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4433 Napisano Septembar 12, 2012 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ima kombinaciju za donosenje robe iz Slovenije? Trenutno su TCX Infinity cizme na lepom popustu pa bi bilo dobro iskoristiti priliku. http://www.tc-motoshop.si/si/motoristicni-skornji-tcx-infinity-gore-tex-i3134.shtml Nemam kola i par drugara sa kojima bih licno otisao. Nemam ni pasos Ako neko slucajno ide i raspolozen je da u Srbiju vrati cizme rad sam da ga pocastim novcem od povrata poreza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Octobar 27, 2012 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Hoće li neko skoro u TC Motoshop? Neka se javi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Novembar 22, 2012 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko raspolozen da ide do ljubljane? Iskombinovao bi se nesto ako bi isao jos neko, pa da podelimo troskove... Ako kupim auto u sledecih ... ne znam koliko, mogli bi i mojim kolima... Do kada traje ovaj popust? Pa da vidimo kome jos sta treba, napravimo spisak i da donesemo paketice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Novembar 22, 2012 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan AJa živim u Ljubljani, i što se tiče TC Motshopa lično mislim da je on preskup. Ima tu u Ljubljani i sloveniji drugih shopova koji isto vraćaju pdv i poprilično su jeftiniji od TC Motoshopa. Ako već neko poteže na toliki put, pomeni je puno bolje da ode u Trst i tamo pazari, jer tamo je sve jeftinije nego u Ljubljni 20-30%. Moje mišljenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Novembar 22, 2012 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan AJa živim u Ljubljani, i što se tiče TC Motshopa lično mislim da je on preskup. Ima tu u Ljubljani i sloveniji drugih shopova koji isto vraćaju pdv i poprilično su jeftiniji od TC Motoshopa. Ako već neko poteže na toliki put, pomeni je puno bolje da ode u Trst i tamo pazari, jer tamo je sve jeftinije nego u Ljubljni 20-30%. Moje mišljenje Ajde onda daj neki link ka nekoj radnji u Trstu, kad vec spominjes 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Novembar 22, 2012 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ovo su ti još neki u Sloveniji šopovi http://www.honda-as.com/honda/index.php http://www.moto-oprema.com/shop/index.php?main_page=index&language=si http://www.mx-shop.si/ http://www.ducati.si/ Sad za Trst nemam adresa jer sjedemn u auto i odem tamo. Pozanimaću se malo po netu pa ću postaviti. I da tc motoshop ne vraća svih 20% poreza nazad, pošto oni imaju medjunarodni tax free, a tu varijantu ima provizija. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Novembar 22, 2012 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Oko 11,4% se dobije pri povracaju poreza na granici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Novembar 22, 2012 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Oko 11,4% se dobije pri povracaju poreza na granici. To ako se vraća preko Blue tax-a. Takodje neke prodavnice radi direktni povrat pdv-a na kasi i one ti vraćaju puni iznos pdv-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Novembar 22, 2012 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Da ali moras da se vratis u prodavnicu posle nekog minimalnog perioda od 5-7 dana sto nekome nije opcija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Novembar 22, 2012 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne nemora da bude minimalni period, par mjeseci je rok nisam siguran ali misli da je oko 2 mjeseca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Novembar 22, 2012 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Htedoh reci da ne mozes da se vratis odmah sa granice u radnju da vratis pare nego da mora da prodje tih nekih par dana a max rok je valjda 6 meseci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Novembar 22, 2012 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju, možeš ti sa granice odmah da se vratiš u Sloveniju sa svim računima samo ne možeš sa robom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2582 Napisano Novembar 22, 2012 ODUSTO OD DIJETE, 2643 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ostavite nekog sa robom u nekom restoranu blizu granice i neka se neko kolima vrati nazad i naplati a verovatno postoji mogućnost,trebalo bi da je tako,da na samoj granici imaš mesto gde možeš da uradiš povraćaj ali je tu verovatno veća provizija tih koji to odrađuju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Novembar 22, 2012 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju, možeš ti sa granice odmah da se vratiš u Sloveniju sa svim računima Mislim da gresis, mada je to mozda i do same radnje u sta vec nisam siguran, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Novembar 22, 2012 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Iz ličnog iskustva znam da sam robu ja lično doniop do granice, predao je kolegi i vratio se nazad za Ljubljanu a on je robu odnio za Bosnu. E sad da li je do prodavnice različno da ti odma isplate ili ne to ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Novembar 22, 2012 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Bice da jeste posto je u Madjarskoj za neke radnje za koje sam se ranije interesovao ovako kako napisah. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2582 Napisano Novembar 22, 2012 ODUSTO OD DIJETE, 2643 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad god sam radio povraćaj poreza,bilo koja granica da je bila,morao sam cariniku da prikažem kupljenu robu,on mi ispuni formular,udari pečat carine da je to izašlo iz zemlje i teraj.Recimo na mađarskoj granici sam mogao da naplatim ali sam dobijao manje nego kad sam to odradio u toj prodavnici gde sam kupio robu.Cifre nisu bile male pa nikad nisam menjao na granici već sledeći put kad se vratim. Znači poenta je da roba mora da napusti zemlju a taj koji ti vraća porez mora imati carinski papir da je roba napustila zemlju da bi on mogao da refundira te pare koje je tebi isplatio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6651 Napisano Novembar 22, 2012 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Ja dođem iz Furlana na SLO granicu sa dva kompleta guma. Oni mi udare pečate,ja pređem granicu...odmah polukružno i vratim se u Furlan po pare. Kada se vraćaš u prodavnicu,pun iznos PDV-a(19%) Kada uzimaš na granici od 11-14 % NE MOŽEŠ SAM DA BIRAŠ NAČIN POVRAĆAJA POREZA.TO ZAVISI OD SAME PRODAVNICE. NEKE OVAKO NEKE ONAKO. Neke prodavnice u SLO ne možeš da uzmeš povraćaj ni u samoj prodavnici već u njihovoj glavnoj filijali. U prevodu,ja sam kupio gomilu kamp opreme u prodavnici GORA u Ljubljani,a njihova filijala je u Mariboru. Tako da mi trenutno 50 eur čeka neki put u tom pravcu. Ili nekog poštenog putnika. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Novembar 23, 2012 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko raspolozen da ide do ljubljane? Iskombinovao bi se nesto ako bi isao jos neko, pa da podelimo troskove... Ako kupim auto u sledecih ... ne znam koliko, mogli bi i mojim kolima... Do kada traje ovaj popust? Pa da vidimo kome jos sta treba, napravimo spisak i da donesemo paketice Nadamo se novogodišnjem popustu, kao svake godine do sad, obično između 15. decembra i 15. januara. Javi, ako svraćaš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Decembar 7, 2012 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Poslednja vest iz prve ruke... ... popust od 30 % počinje, čim stigne novogodišnja čestitka na kućnu adresu (za one koji su u bazi, a i za sve ostale takođe), znači, ovih dana i traje do 20. januara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Archi 37 Napisano Decembar 8, 2012 BadBoy, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hyosung GT250 RN Prijavi odgovor kao problematičan Jel ovaj TC Ljubljana BTC ili neki drugi TC ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17623 Napisano Decembar 8, 2012 Integrisan, 8356 postova Prijavi odgovor kao problematičan TC Motoshop. Nalazi se u neposrednoj blizini BTC-a, ali nije u okviru samog tržnog centra. Idi na sajt, imaju mapu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Decembar 8, 2012 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan DAnas bio tamo, imaju sniženje 30% do 20 januara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Archi 37 Napisano Decembar 9, 2012 BadBoy, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hyosung GT250 RN Prijavi odgovor kao problematičan TC Motoshop. Nalazi se u neposrednoj blizini BTC-a, ali nije u okviru samog tržnog centra. Idi na sajt, imaju mapu. Hvala, cim se otopi odoh tamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...