djordje 97 7 Napisano Decembar 12, 2010 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Taj skuter je isti kao Sprint Max, samo su plastike drugačije, mašina je 4t i sa blokadom na variatoru ide oko 68-70 km/h (na satu pokazuje 74, pa ja otprilike kažem) . Šta da radim, da bi išao 80 bez prevelikog ulaganja, gledao sam na youtube neki Max idu 80 sa nekim sitnicama, nisu rekli kojim? Takođe želim bolje ubrzanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4833 Napisano Decembar 12, 2010 BJB Maxi Scooter Club, 6013 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pa skini blokadu sa varijatora za početak...svako "budženje" košta, neko više, nako manje para... Malossi, Polini varijatori, kitovi od 70 - 80 ccm, drugi auspuh, kojekakva poliranja kanala... Najjeftinije je da ga teraš negde nizbrdo... :jee: Šalu na stranu, ne može 50 ccm da ide 80 kmh a da prepravka bude jeftina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djordje 97 7 Napisano Decembar 12, 2010 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koje rolnice da ubacim, koje oprugice, koju centralnu oprugu, makar ubrzanje da bude bolje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Decembar 12, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Imas povoljnih kitova, odradis to i resio si problema koje imaju ti agregati 80km/h serijala da ide prosto nemoguce, mozda su cackali cajger da pokazuje vise ali da fabricki ide sa 39mm nece da moze. 4T je slabo za 50ccm. edit: za ubrzanje, pocni laksim rolnicama 1-2gr manje, ako ti se ne svidi onda tvrdju centralnu ali onda se oprosti krajnje brzine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djordje 97 7 Napisano Decembar 12, 2010 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kod mog je mašina Hondina i ne želim da ubacujem neki ko zna kakav cilindar. Ja sam čuo kad se stave malo lakše rolnice i druge oprugice da se dobije na ubrzanju a krajnja se poveća za 1-2 km/h. Pitanje je koliko je to sve tačno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Decembar 12, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan To su kopirani hondini agregati poznati kao GY6 nisu original iz honde, kinez ga radi! Lakse rolnice ce ti dati malo na startu na brzini moze samo da izgubi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djordje 97 7 Napisano Decembar 12, 2010 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na motoru piše negdje designed in Japan, a negdje made in Japan. A to gy6 sam čuo, vjerovatno je taj. Onda najbolje da ništa ne diram, ako ne postoji mogućnost da se poveća ubrzanje, a ne smanji krajnja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Decembar 12, 2010 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Nekako se to meni ne isplati. Kad sracunas cenu tog skutera + ulaganje jeftinije te izadje da si kupio neki jaci Jedino ako nemas A kategoriju onda razumem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djordje 97 7 Napisano Decembar 12, 2010 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno nemam nikakvu vozačku, tek od 28. januara mogu polagati (punim 14). Još jedno pitanje: koje gedore trebaju da bi se skinulo deklo i skinula blokada sa variatora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4833 Napisano Decembar 12, 2010 BJB Maxi Scooter Club, 6013 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Teraj ti to sinko da malo stekneš rutinu i iskustvo na dva točka pa kad napuniš godina onda lepo polaži za A i pređi na neku ozbiljniju mašinu. Uživanje u vožnji motorom je mnogo više od jurcanja za brzinom... Agregat u tvom motoru nije Hondin, mani to što piše negde na njemu. Hondin skuter u toj klasi nije ispod 2500 eura. Pare koje uložiš u povećavanje brzine tvog skutera ćeš "baciti" jer ti to niko neće priznati kad ga budeš prodavao... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Decembar 12, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto je kolega alexanto rekao, teraj da steknes neko iskustvo. Vremenom, ako te bude interesovalo naucices i koji ti je alat potreban, a pre toga da sredis vozacku ako budes imao srece odraditi po starom zobs-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djordje 97 7 Napisano Decembar 12, 2010 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene u Bosni važi idalje da se sa 14 godina može polagati. Ako ima neko stranicu Honde, da malo pogledam skutere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 531 Napisano Decembar 12, 2010 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti ide 60-70 po satu onda sigurno nema blokadu na varijatoru. Moj savet ti je vozis i odzavas masinu i uzivas, ide kako-tako a trosi zaista malo. Kad polozis i dosadi ti, zamenis ga za neki 2t 50ccm skuter i teras dalje. P.S. CBR 1000 RR nije skuter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1967 Napisano Decembar 12, 2010 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Koje gedore ti trebaju? Mislim da je najbolje da ne dohvatas nista. Oteraj kod nekog MAJSTORA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Merkuu 217 Napisano Decembar 13, 2010 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Bg - Lo Motocikl: Kymco Agility 125 Prijavi odgovor kao problematičan Druze teraj to kako jeste, znam da je tesko za sada ali prihvati stvari onakve kakve jesu. Budzenje u smislu veceg cilindra se jednostavno ne isplati. Stelovanje sa rolnicama i centralnom je hebada malo veca, najmanje 10 puta ces skinuti deklo i vario dok ne uklopis sve. Strpi se, skupi neku kintu sad preko zime pa na prolece prodaj tu kanticu i kupi neki brendirani 2T skuter. Njega sa rezonom mozes naterati do 100 po satu, sto mu dodje nekih 80 pravih. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Decembar 13, 2010 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto ti mnogi savetuju pusti ti to budzenje jer nista od toga nemas. Prvo dozvola pa tek onda neke vece kubikaze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Decembar 14, 2010 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Djordje 97 dobrodosao u svet motorizovanih dvotockasa. Oblast koju nameravas upoznati moze biti izuzetna, neke drzi celog zivota. Bilo bi najbolje da sto pre dobro naucis knjigu propisa i u januaru to odmah polozis. Skuter koji imas bice pravo sredstvo za upoznavanje jedne jako velike oblasti koju svi ovde volimo. Da bi to tako i bilo, ne treba praviti komplikacije ni sebi ni drugima. Odrzavaj svog ljubimca na kome ces uciti najvise voznju i ponasanje u saobracaju. Pojacanje karakteristika na motorima bilo koje kategorije obavezno je i skracenje radnog veka tih motora. Nije tu samo u pitanju kupovina jednog seta delova i ugradnja. Racunaj na mnogo vece naprezanje svega preostalog na vozilu uz kraci radni vek ugradjenog i preostalog. Cesto se rade 2 pa i vise generalnih u jednoj sezoni. To ce te samo udaljiti od voznje a o kostanjima nesmemo ni misliti. Kada napunis 16 ili 18 godina predji lepo na 125 kubika, pa posle mozda i jace. Svi pocinju sa 50 kubika, to je ispravan put. Evo i ja sam poceo isto tako sa 50 kubika, bilo je svasta do 1100 kubika. Za preko 30 godina voznje motora najmanje sam pravio komplikacije a najvise ucio i odrzavao svoje motore. I danas ucim. Misli na sutra, srecno ti bilo mladi motordzijo! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4833 Napisano Decembar 14, 2010 BJB Maxi Scooter Club, 6013 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan E jesi pravi Maršal... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Decembar 14, 2010 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Sa 14 godina prvo treba da nauci kako se na motoru skupi bar 30 godina staza kao mi... a ne da ga rascerupa svaka susa sa srafcigerom od prvog dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...