GhostMile 4614 Napisano Decembar 10, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pravi grunfovi (kojima ni ja nisam blizu) su u stanju da nadju odgovarajuce od nekog auta, pa ispadne puno jeftinije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Pa ništa, onda vozi tako neko vreme dok te neko ne prijavi društvu za zaštitu životne sredine :D Šala na stranu, retko ko menja karike na takvim motorima jer to povlači za sobom još dosta stavki koje treba odraditi da bi rezultat bio zadovoljavajući, a to, kao što si sam rekao, se uopšte ne isplati. Činjenica je da uglavnom svi zamene ceo agregat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 10, 2010 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan najmlađa cijela mašina od takvog motora ima 20 godina... šta mislite u kakvom je stanju ako nije "prepakirana" .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Decembar 10, 2010 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nisma ga uopste vozio danas sam ga uplalio prvi put...slazem se sa tim ali ne bih rekao da je do toga da izduva bas dimi a i sto vise radi sve vise ulje kaplje na sastavu grana i topova jbg... uh.. ovo tek sad vidim ... daj ti njega upali, zagrij na radnu temperaturu i dooobro isturiraj da izgori sve što ima izgoriti u ispušnoj (izduvnoj) komori i granama ..... i kad misliš da je dosta, onda ga turiraj još 30 sekundi ... :D veruj mi kolega isturira cu ga a znam kako se to radi ;)Mozda se neko mene i seca u mitrovici na skupu sa fajterom kako se 3:30h turira :D..hvala u svakom slucaju pokusacemo i to sutra A ti li si taj što nije dao ljudima da spava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan Pa znam videcu sta cu da li da trazim karike ili ceo agregat jbg... taj sam kolega, samo do 11-12h i toliko posle se moglo spavati,ja sam otisao ;)ako je bilo dalje onda nisam ja... nasao sam delove pre pola h,druge cilindre,klipove,karike,sve a i nove gumice ;)sutra cu odluciti sta cu da rasturam ili ne ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OXYGEN 1 Napisano Decembar 10, 2010 U prolazu, 26 postova Lokacija: Centralna Srbija Motocikl: bicikl SCOTT, 1ks, manual, air cool, naked :)) Prijavi odgovor kao problematičan Druze ja se oko mehanike motora ne razumem ali za cetvorotockase znam mada to ti je isti princip... Ako je samo beli dim problem onda to nije strasno sacekaj da se zagreje motor neka radi u mestu i nece biti dima to ti je od kondezacije zabog vremenskih prilika a ako je plavi dim e onda pisi propalo... toliko od mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan Druze ja se oko mehanike motora ne razumem ali za cetvorotockase znam mada to ti je isti princip... Ako je samo beli dim problem onda to nije strasno sacekaj da se zagreje motor neka radi u mestu i nece biti dima to ti je od kondezacije zabog vremenskih prilika a ako je plavi dim e onda pisi propalo... toliko od mene Hvala kolega..nije plav za sada ..videcemo jos sutra sta se desava kada ga malo vise nalozimo (turiramo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Decembar 10, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Čekaj čekaj, ti si rastavio ceo motor, promjenio radilicu i bregaste, a vratio stare karike i dihtunge? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 10, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan karike koje se jednom izvade iz cilindra se nevracaju u isti,to mora da trosi ulje,jer ih nisi stopostotno vratio u prvobitni polozaj,a mozda je i pukla neka prilikom montaze, mozda ce i to privremeno leci, ali ce brzo da pocne opet da jakodimi, savet,neznam rasturaj pa polako,45e ti je komplet po stublini karike,ali..to pod uslovom da su leteci ok,gumice od 2 do 7e komad,ima ih 16,skoro sam zavrsio generalnu na jednom pa znam skoro u evro cene,,,rasturaj pa polako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 10, 2010 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan karike koje se jednom izvade iz cilindra se nevracaju u isti,to mora da trosi ulje,jer ih nisi stopostotno vratio u prvobitni polozaj,a mozda je i pukla neka prilikom montaze, mozda ce i to privremeno leci, ali ce brzo da pocne opet da jakodimi, savet,neznam rasturaj pa polako,45e ti je komplet po stublini karike,ali..to pod uslovom da su leteci ok,gumice od 2 do 7e komad,ima ih 16,skoro sam zavrsio generalnu na jednom pa znam skoro u evro cene,,,rasturaj pa polako... možeš li mi molim te malo pobliže objasniti ovu tvrdnju i nečime ju argumentirati ?!? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 10, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan karike koje se jednom izvade iz cilindra se nevracaju u isti,to mora da trosi ulje,jer ih nisi stopostotno vratio u prvobitni polozaj,a mozda je i pukla neka prilikom montaze, mozda ce i to privremeno leci, ali ce brzo da pocne opet da jakodimi, savet,neznam rasturaj pa polako,45e ti je komplet po stublini karike,ali..to pod uslovom da su leteci ok,gumice od 2 do 7e komad,ima ih 16,skoro sam zavrsio generalnu na jednom pa znam skoro u evro cene,,,rasturaj pa polako... možeš li mi molim te malo pobliže objasniti ovu tvrdnju i nečime ju argumentirati ?!? naravno,svaka karika jednom napravi svoje leziste,a jede se u obliku jajeta ovalno i hilzna i karika,e sad,kad je izvadis i promasis tu ovalnost dobijas rupu kroz koje prolazi ulje, jede se ovalno znaci napred i nazad u odnosu na hilznu ka izduvu i usisu,ka izduvu pravi ovalnost i na dole,a ka usisu na gore,jer se tako i okrece radilica,uljara nema bas neke velike tolerancije, slazem sa da je moguce to odraditi na motoru koji ima 30.000km,i tada je pitanje kako ce ispasti,neverujem da je ta uljara imala neku malu kilometrazu, kod 1 cilindra desi se da uspe,a i ako neuspe nedimi ko 4.. a probali smo vise puta to isto i nismo se bas posrecili..... opet da je do 30.000km,mozda mozda bi i uspelo, a i pitanje je kako su to sklopili,a ima tamo i magicne neke gumice,pa voli i da usisa ulje u hilznu pored gumice i dihtunga,mada ,,,pre bi reko da su karike..jos ako je ustinuta neka prilikom sklapanja,jos ako su skidane sa klipova i izmesane,,,,igranci nikad kraja.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan karike koje se jednom izvade iz cilindra se nevracaju u isti,to mora da trosi ulje,jer ih nisi stopostotno vratio u prvobitni polozaj,a mozda je i pukla neka prilikom montaze, mozda ce i to privremeno leci, ali ce brzo da pocne opet da jakodimi, savet,neznam rasturaj pa polako,45e ti je komplet po stublini karike,ali..to pod uslovom da su leteci ok,gumice od 2 do 7e komad,ima ih 16,skoro sam zavrsio generalnu na jednom pa znam skoro u evro cene,,,rasturaj pa polako... možeš li mi molim te malo pobliže objasniti ovu tvrdnju i nečime ju argumentirati ?!? naravno,svaka karika jednom napravi svoje leziste,a jede se u obliku jajeta ovalno i hilzna i karika,e sad,kad je izvadis i promasis tu ovalnost dobijas rupu kroz koje prolazi ulje, jede se ovalno znaci napred i nazad u odnosu na hilznu ka izduvu i usisu,ka izduvu pravi ovalnost i na dole,a ka usisu na gore,jer se tako i okrece radilica,uljara nema bas neke velike tolerancije, slazem sa da je moguce to odraditi na motoru koji ima 30.000km,i tada je pitanje kako ce ispasti,neverujem da je ta uljara imala neku malu kilometrazu, kod 1 cilindra desi se da uspe,a i ako neuspe nedimi ko 4.. a probali smo vise puta to isto i nismo se bas posrecili..... opet da je do 30.000km,mozda mozda bi i uspelo, a i pitanje je kako su to sklopili,a ima tamo i magicne neke gumice,pa voli i da usisa ulje u hilznu pored gumice i dihtunga,mada ,,,pre bi reko da su karike..jos ako je ustinuta neka prilikom sklapanja,jos ako su skidane sa klipova i izmesane,,,,igranci nikad kraja.... slazem se to sve za karike..moguce je da je to i zato da dimi,ali ja ne sumnjam samo u njih jel dosta ljudi spominje i gumice ventila pa se dvoumim sta da menejam jel mi se ne isplati menjati sve jbg...a sto se tice gumica kod dihtunga te sam stavio druge imao sam slucajno kod sebe pa sam ih zamenio..I da dodam karike nisu vadjene sa klipova samo su mozda okrenute 99% nisu vracene kako su bile jbg..Videcu sutra sta cu uraditi,prvo da izmerim sutra kompresiju na klipovima pa cu rasturati sta mora ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 10, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan karike koje se jednom izvade iz cilindra se nevracaju u isti,to mora da trosi ulje,jer ih nisi stopostotno vratio u prvobitni polozaj,a mozda je i pukla neka prilikom montaze, mozda ce i to privremeno leci, ali ce brzo da pocne opet da jakodimi, savet,neznam rasturaj pa polako,45e ti je komplet po stublini karike,ali..to pod uslovom da su leteci ok,gumice od 2 do 7e komad,ima ih 16,skoro sam zavrsio generalnu na jednom pa znam skoro u evro cene,,,rasturaj pa polako... možeš li mi molim te malo pobliže objasniti ovu tvrdnju i nečime ju argumentirati ?!? naravno,svaka karika jednom napravi svoje leziste,a jede se u obliku jajeta ovalno i hilzna i karika,e sad,kad je izvadis i promasis tu ovalnost dobijas rupu kroz koje prolazi ulje, jede se ovalno znaci napred i nazad u odnosu na hilznu ka izduvu i usisu,ka izduvu pravi ovalnost i na dole,a ka usisu na gore,jer se tako i okrece radilica,uljara nema bas neke velike tolerancije, slazem sa da je moguce to odraditi na motoru koji ima 30.000km,i tada je pitanje kako ce ispasti,neverujem da je ta uljara imala neku malu kilometrazu, kod 1 cilindra desi se da uspe,a i ako neuspe nedimi ko 4.. a probali smo vise puta to isto i nismo se bas posrecili..... opet da je do 30.000km,mozda mozda bi i uspelo, a i pitanje je kako su to sklopili,a ima tamo i magicne neke gumice,pa voli i da usisa ulje u hilznu pored gumice i dihtunga,mada ,,,pre bi reko da su karike..jos ako je ustinuta neka prilikom sklapanja,jos ako su skidane sa klipova i izmesane,,,,igranci nikad kraja.... slazem se to sve za karike..moguce je da je to i zato da dimi,ali ja ne sumnjam samo u njih jel dosta ljudi spominje i gumice ventila pa se dvoumim sta da menejam jel mi se ne isplati menjati sve jbg...a sto se tice gumica kod dihtunga te sam stavio druge imao sam slucajno kod sebe pa sam ih zamenio..I da dodam karike nisu vadjene sa klipova samo su mozda okrenute 99% nisu vracene kako su bile jbg..Videcu sutra sta cu uraditi,prvo da izmerim sutra kompresiju na klipovima pa cu rasturati sta mora ... pa...i ako izmeris kompresiju a ventili ti nezatvaraju dobro,nista nisi uradio,a da niste slucajno klipove odozgore ubacivali mesto odozdole,jel ste imali alat za sve 4 hilzne odjednom da ubacite karike ili ste dve po dve ili jednu po jednu..da se nije culo neko krc dok ste ubacivali...pazi,to ce mozda da legne,jako brzo,ali ce jos brze da popusti ako su karike,naravno da postoji sumnja u gumixce ventila i vodjice,ali kako se motorce ponaslo pre rasturanja,ako nije dimio,karike su u pitanju,imas i ko ih pravi 15tak e po klipu, sto se kompresije tice 1989 on Standard 11.78 to 13.71 bars (170 to 199 psi) Minimum 9.78 bars (142 psi) po knjizi, pa nek ti je bog u pomoci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 11, 2010 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Vidiš recimo, moja iskustva su pomalo drugačija po tom pitanju ... i daleko veći uticaj na mašinu ima njeno održavanje prije i poslije nekog većeg zahvata, nego broj pređenih kilometara.... Dat ću ti jedan primjer za koji kogu dati "lijevo jaje" da je tako kako ću reći jer se radi o mom motoru ... Nakon što sam sa tim motorom napravio 97000, potrošnja ulja je bila oko 1litre na 100 ... mašinu sam raskupusio do zadnjeg šarafa jer se počeo čuti fazni lanac malo previše... Nove karike u cilindru imaju tvornički zazor 0,25 ako je sve novo ... na mom motoru je taj zazor bio 0,35, a servisni limit karika je na 0,75 ... naravno da mi na um nije paldalo da kupujem nove karike.... Imam alat za vraćanje klipova u cilindre, ali ga ne koristim, pogotovo na uljari jer je klipove toliko lako i jednostavno ubaciti da je to smiješno .. nakon sastavljanja sam do sad prešao 4000 km i nasuo sam 1 dcl ulja, kaži mi gdje sam pogriješio ? i btw, daj mi reci kako se klipovi mogu ubaciti udozgora ? zaboravio sam bodati da sam skidao karike sa klipova da očistim kanale ... Mogu se složiti s tim da nestručno sastavljanje mašine može izazvati probleme, ali ne ovo i ovako kako si naveo .. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 11, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ja imam drugacija iskustva,bas bas drugacija,a li,kolko si sve skupa presao,samo 4.000km.cek jos 4.000km pa cemo videti kolka je potrosnja tada, ako su ti karike bile pre rasturanja pravilno pojedene mozda i moze da prodje, ako su bile ovalno pojedene.........brzo ce pocrkati, a to za ubacivanje klipova,ma ima nekih koji su probali bas tako pa polomili karike,jeb,ljudi nisu znali, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 11, 2010 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan ali čemu svrha ubacivanja klipova sa gornje strane, kad se klipnjače ne mogu tako zašarafiti na radilicu dao sam ti primjer mog motora... ali to nije jedini koji sam sastavljao ... i po iskustvu mogu samo očekivati smanjenje potrošnej ulja, a ne povećanje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 11, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ali čemu svrha ubacivanja klipova sa gornje strane, kad se klipnjače ne mogu tako zašarafiti na radilicu dao sam ti primjer mog motora... ali to nije jedini koji sam sastavljao ... i po iskustvu mogu samo očekivati smanjenje potrošnej ulja, a ne povećanje... nikad i nikad tvrdim odgovorno svojim zivotom ako treba ,da nemoze da se smanji potrosnja ulja kada stavis iste karike nazad,moze samo da se poveca potrosnja ulja.to jos niko nije izveo,mozda trenutno bude bolje,i jako brzo dodje kraj.. jedino ako neracunas u to i cvaju, kod njega moze,manje vise , jer pogledaj polovnu kariku,uzni izmeri je,pa ces videti koliko je ovalna ,naravno mikrometar u ruke a ne subler, nikad je neces vratiti stopostotno tamo gde je bila, a i kad vec dodjes do tog stadijuma da ga rasturis zasto nedati jos 150 do 200e,i staviti i to novo, nevidim svrhu rasturanja, ai da bi menjao lanac nisi trebao da rastavljas agregat na pola,a i ako ga rastavljas nevadis klipove iz hilzni, bas ako je strogo dobar agregat pa da izvadis.i vratis, mada...... ja nemam takva iskustva,sve sto smo tako vadili vracali bilo je super prvih par hiljada,jako brzo se posle toga sve razglavilo,prozveckalo i prodimilo 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 11, 2010 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan stari, ja iskreno neznam čime se ti baviš, ali o kakvoj potrošnji ulja na cvajama ti pričaš ? I nisi mi odgovorio na pitanje kako ćeš zašarafiti klipnjače na radilicu ako stavljaš klipove sa gornje strane ?!? Ako dođem do stadija da rastavljam mašinu, onda mi vjerovatno treba još 200-300€ osim tih 150-200 koje ti spominješ, pa je to onda poprilična cifra... Treće, ovdje je kokretno riječ o mašini za SUZUKI GSXR 1100 (K/J) i daj mi objasni kojom magijom misliš promjeniti zadnji klizač lanca a da ne "prepoloviš" mašinu ? Ne pričam na pamet o ovim stvarima... za vrijeme dobrih starih vremena mi je stari držao ovlašteni SUZUKI servis u kojem sam naučio neke stvari .... u kasnijim ne tako dobrim vremenima smo imali ovlaštenu Yamaha servis.... možda sam ipak nešto i naučio, koliko god da sam glup .. Na Yamahi R6 bi bilo suludo pričati ovo što pričam, ali kad je riječ o "uljari", možda ovo što pišem i nisu prevelike gluposti .... I samo da dodam još nešto ... vrijeme provedeno na raznim forumima i internetu me naučilo da ne ulazim u ovakve rasprave, pa ću i iz ove izaći Ako nekome treba savjet, rado ću ga dati... nitko nema apsolutno nikakvu obavezu da me posluša, ali mi ne pada na um dokazivati neke stvari putem foruma.... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobanvfr 91 Napisano Decembar 11, 2010 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: vfr rc36 Prijavi odgovor kao problematičan Zasto bi se menjale karike ako su u toleranciji? Nije to zastava! Ne kostaju te karike dzabe 50-60 eur po klipu. A i vracanje u isti polozaj?! Ako je cilindar dobar kakve veze ima kako je vracena karika? Medjusobno pod uglom da, ali u odnosu na cilindar? Ne moze ona toliko da se pojede da poveca drasticno potrosnju ulja, moze samo da ulegne posle nekog vremena a potrosnja ulja ce biti neosetno veca. A i opet ako se stavljaju nove karike, zasto na stare cilindre? Onda bi trebalo i hilzne da se urade! Ako bi sve menjali za te pare mozemo jos jedan motor da kupimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 11, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan Evo me posle danasnjeg paljenja motora i produvavanaj da javim sta se desava dalje...Uhhh vidim pocele su neke teme...Ajde da se dogovorimo ovako: batalite te raspravke i kako se masina sklapa i sta se sve menja jbg.... Naime motor je danas upalio kako treba.Posle jednio pola-1h vremena turiranja i zagrejavanja poceo je da mesa sve vrste dima BELI,PLAVI,CRNI,SIVI...u menju vremenu je poceo da radi sam ona 2klipa 2 nisu radial uopste jbg ito 3i4..Bio mi je drug koji je mehanicar za motore pogledao je i rekao da mu nije jasno sta se desava pored onog sto je video koliko dimi,sumnja je pocela u sve odjednom,znaci karike,gumice ventila,gumice izmedju cilindara i glave i tako jos nekih stvari.. E sada ovako stoje stvari masina je rasturena!!!Gumice izmenju glave i stubline su pokidane sve do jedne su nacete,karike nisu slomljene niti povijene-ali zato se ne skupe oko 1mm kada ih stavim u hilznu(znaci karike jbg treba zameniti)...Ventile i gumice ventila nisam jos gledao!kada je glava skinuta ulja je bilo u svim klipovima :-( E sada cemo lagano pogledati glavu i ventile i naravno te karike i ak otreba klipove menjati...Nasao sma polovne stubline,klipove,karike trebam otici ovih dana da vidim kakve su-ako su solidne zamenicu ih mojima pa enka mal otrosi ulje jbg dosipacemo malo na neku predjenu kilometrazu.. eto toliko ako neko ima sta pitati neka pita...a ja cu da javim za koj dan sta se desava i jel sam uspeo naci kvar i resiti ga i da dodam jos nesto-danas sam pomislio da nije mozda i GLAVA pukla(mozda ima i toga negde sakriveno pa pravi problem)za sada sto sam mogao videti nije ali cu i nju proveriti za svaki slucaj..eto toliko od mene za sada samo jos jedno pitanje:Jel postoje i gumice izmedju hilzni-stublina i blokova(gde su brezoni kao na glavi sto ima gumice)????to mi je jako bitno jel ja toga nemam a cuo sam negde da treba biti jbg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 11, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan Zasto bi se menjale karike ako su u toleranciji? Nije to zastava! Ne kostaju te karike dzabe 50-60 eur po klipu. A i vracanje u isti polozaj?! Ako je cilindar dobar kakve veze ima kako je vracena karika? Medjusobno pod uglom da, ali u odnosu na cilindar? Ne moze ona toliko da se pojede da poveca drasticno potrosnju ulja, moze samo da ulegne posle nekog vremena a potrosnja ulja ce biti neosetno veca. A i opet ako se stavljaju nove karike, zasto na stare cilindre? Onda bi trebalo i hilzne da se urade! Ako bi sve menjali za te pare mozemo jos jedan motor da kupimo Slazem se sa celim ovim postom..Ako to trebam raditi onda naravno da cu pre kupiti ceo agregat polovan i dok traje traje.... I da dodam od malo pre,Jutros kada je motor radio ulje je bukvalno kapljalo iz auspuha da ne kazem curelo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 11, 2010 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan sad bar znaš šta moraš napraviti .. :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 11, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan sad bar znaš šta moraš napraviti .. :care: :D tako je kolega...Nisma hteo da rasturam dok ne cujem misljenja drugih sta bi moglo biti al ine vredi cekati ubih se od nerviranja sta je crklo i sve sam rasturio danas.. Za sada samo jel mi neko moze reci jel postoje gumice izmenju stublina i blokova na brezonima sto drze glavu??? Zahvaljujem se svima sto su mi pomogli i sto su me savetoval ista da radim ista bi moglo biti..Hvala svima!!!! javicu sta je reseno i jel kvar uklonjen.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 11, 2010 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan sad bar znaš šta moraš napraviti .. :care: :D tako je kolega...Nisma hteo da rasturam dok ne cujem misljenja drugih sta bi moglo biti al ine vredi cekati ubih se od nerviranja sta je crklo i sve sam rasturio danas.. Za sada samo jel mi neko moze reci jel postoje gumice izmenju stublina i blokova na brezonima sto drze glavu??? Zahvaljujem se svima sto su mi pomogli i sto su me savetoval ista da radim ista bi moglo biti..Hvala svima!!!! javicu sta je reseno i jel kvar uklonjen.. 3 - 4€ svih 6 kom ... nađeš ih po dimenzijama u svakoj boljoj trgovini poljoprivrednih strojeva... samo traži silikonske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 11, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan stari, ja iskreno neznam čime se ti baviš, ali o kakvoj potrošnji ulja na cvajama ti pričaš ? I nisi mi odgovorio na pitanje kako ćeš zašarafiti klipnjače na radilicu ako stavljaš klipove sa gornje strane ?!? Ako dođem do stadija da rastavljam mašinu, onda mi vjerovatno treba još 200-300€ osim tih 150-200 koje ti spominješ, pa je to onda poprilična cifra... Treće, ovdje je kokretno riječ o mašini za SUZUKI GSXR 1100 (K/J) i daj mi objasni kojom magijom misliš promjeniti zadnji klizač lanca a da ne "prepoloviš" mašinu ? Ne pričam na pamet o ovim stvarima... za vrijeme dobrih starih vremena mi je stari držao ovlašteni SUZUKI servis u kojem sam naučio neke stvari .... u kasnijim ne tako dobrim vremenima smo imali ovlaštenu Yamaha servis.... možda sam ipak nešto i naučio, koliko god da sam glup .. Na Yamahi R6 bi bilo suludo pričati ovo što pričam, ali kad je riječ o "uljari", možda ovo što pišem i nisu prevelike gluposti .... I samo da dodam još nešto ... vrijeme provedeno na raznim forumima i internetu me naučilo da ne ulazim u ovakve rasprave, pa ću i iz ove izaći Ako nekome treba savjet, rado ću ga dati... nitko nema apsolutno nikakvu obavezu da me posluša, ali mi ne pada na um dokazivati neke stvari putem foruma.... ti bre necitas dobro,kada su karike ok,mozda i mozes da ih vratis, nije majstorski i po ps,u al ajd sad, kod cvaje vracaj karike kako hoces, nece mu smetati, a to sa stavljanjem klipova bez klipnjaci sam mislio,ljudi neznaju za donji konus pa rade svasta,a ja sam mislio na lanac a ne i na zamenu spanera i klizaca, citaj ble imas oci za to, a sto se r6 tice,uh sto ima ona dva strafa nezgodna,pa nema sanse da je raspolovis a da neskidas hilzne....ah... no dobro,nije majstorski niti kvalitetno vratiti vec jednom izvadjene karike iz hilzne,i netraje bas dugo, bas ako je motor sa relativno malom kilometrazom mozda i moze,ali,,, a cime se bavim,pa vec 20god sam u moto svetu, slucajno drzim i servis vec isto toliko..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...