Jump to content

Moto Zajednica

Sramota me je sto sam motociklista

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 217 postova
  • Motocikl: GPZ 500S

(negativni) Stereotip o motociklistima je nepravda, bas kao i nemastina u domu za djecu. Zasto ih ne udariti jednim macem, ako je vec moguce?

Bas tu akciju je Mrle pokusao da promovise i na drugom forumu, ali je nakon razgovora jednog od urednika tog foruma i Pabla doslo do dogovora da se ta tema obrise/zakljuca ili kako god, a da se akcije koje BJB organizuje vise ne promovisu tamo, kao i da se akcije koje pokrenu oni ne promovisu ovde. A zasto?

Pa ne daj boze da ispadne da je jos neko pomogao, to bi moglo smanjiti zasluge BJB-a ili druge strane kad oni organizuju neku akciju, tj. isti bi ih morao podeliti sa ostalim ucesnicima akcije.

Zbog takvog stava, ta ista deca o kojoj si ti pisao su ostala uskracena za pomoc koju bi dobili od clanova tog drugog foruma.

Ja ne mogu da ostanem ravnodusan prema tome, a ti?

• Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

(negativni) Stereotip o motociklistima je nepravda, bas kao i nemastina u domu za djecu. Zasto ih ne udariti jednim macem, ako je vec moguce?

Bas tu akciju je Mrle pokusao da promovise i na drugom forumu, ali je nakon razgovora jednog od urednika tog foruma i Pabla doslo do dogovora da se ta tema obrise/zakljuca ili kako god, a da se akcije koje BJB organizuje vise ne promovisu tamo, kao i da se akcije koje pokrenu oni ne promovisu ovde. A zasto?

Pa ne daj boze da ispadne da je jos neko pomogao, to bi moglo smanjiti zasluge BJB-a, tj. isti bi ih morao podeliti sa ostalim ucesnicima akcije.

Zbog takvog stava, ta ista deca o kojoj si ti pisao su ostala uskracena za pomoc koju bi dobili od clanova tog drugog foruma.

I time dolazimo do toga da je ipak samopromocija na prvom mestu, a humanost negde ispod.

I svako ima pravo da ovo tvrdi dok neko ne dokaze/objasni da je bilo drugacije...

• Podržavam 6

• Drug član, 1260 postova

Pa ne daj boze da ispadne da je jos neko pomogao, to bi moglo smanjiti zasluge BJB-a, tj. isti bi ih morao podeliti sa ostalim ucesnicima akcije.

Koliko ja shvatam Mrle je to sto je uradio, uradio u najboljoj namjeri i mislim da mu nitko nije zamjerio na tome. Ni sa jedne strane. Lijepo je sto postoje ljudi koji pokusavaju da urade nesto pozitivno. Mislim da se kod ovoga sto pises radi o saradnje dviju organizacija i da stoga ta saradnja mora da bude uspostavljena na zvanicnom nivou od strane ljudi koji su u tim organizacijama, bas zbog tog nesporazuma koji je postojao i koji se po meni smiruje i saradnja se ponovo uspostavlja. Nadam se da ces se sloziti da postoji mogucnost da netko u najboljoj namjeri uradi nesto sto nece biti dobro protumaceno.

Ne mislim da je BJB-AMS organizacija koja odbija saradnju jer "to bi moglo smanjiti zasluge BJB-a, tj. isti bi ih morao podeliti sa ostalim ucesnicima akcije." Naprotiv. Koliko ja znam BJB-AMS je bio otvoren za saradnju i sta vise cesto je bio prvi taj koji ju je nudio.

Problem je sto je vecina ljudi jaca na rijecima nego na djelu i da kada dodje vrijeme akcije otkrijes da imaju hiljadu i jedan razlog i izgovor, a kad akcija prodje opet su tu, glasni i pametni.

Na ovom forumu je vise puta bilo poziva ljudima da se ukljuce u organizaciju akcija i buduci da vidim da tebe te teme jako zanimaju i zbog toga sto kazes: "Ja ne mogu da ostanem ravnodusan prema tome, a ti?" bit ce mi drago da se i ti ukljucis i das svoj doprinos jer dobrih ljudi nikad dosta

Akciju vodi Trinity i najbolje je da joj se javis na PM

• Podržavam 3

• Vlasnik sajta, 5376 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Apsolutno netacno. Mrleta su odmah razni napali kako promovise BJB akcije na tim forumima. Zato sam mu rekao da ne otvara teme tamo gde nismo dobrodosli, a na krajeva velika vecina ljudi koji su na tim forumima i tako prate BJB.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3708 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Postoje ljudi koji poštuju i vole svet koji ih okružuje, a postoje i oni koji taj svet mrze.

Ovi prvi se trude da taj svet naprave podnošljivijim za sve, a motori im služe kao sredstvo da bi u tom svetu (i sa tim svetom) uživali.

Ovi drugi se trude da okruženje prilagode isključivo sebi, a motori im služe kao sredstvo da bi u međuvremenu "jebavali" sve oko sebe.

Pa sada neka se sada svako po svojoj savesti sam svrstava gde mu odgovara.

• Podržavam 5

• U prolazu, 37 postova

Postoje ljudi koji poštuju i vole svet koji ih okružuje, a postoje i oni koji taj svet mrze.

Ovi prvi se trude da taj svet naprave podnošljivijim za sve, a motori im služe kao sredstvo da bi u tom svetu (i sa tim svetom) uživali.

Ovi drugi se trude da okruženje prilagode isključivo sebi, a motori im služe kao sredstvo da bi u međuvremenu "jebavali" sve oko sebe.

Pa sada neka se sada svako po svojoj savesti sam svrstava gde mu odgovara.

Vrlo dubokoumna misao nema sta.

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

....

Pa ne daj boze da ispadne da je jos neko pomogao, to bi moglo smanjiti zasluge BJB-a ili druge strane kad oni organizuju neku akciju, tj. isti bi ih morao podeliti sa ostalim ucesnicima akcije.

Izvini, a gde si Ti uspeo sve to da shvatis od tog uclanjivanja u septembru ove godine na forum?

Ja sam od tog septembra kada si postao clan foruma i pokupio sva ta "znanja" koja ovde iznosis o necemu sto smo radili i radimo, napisao na ovom forumu manje poruka nego akcija u cijoj sam organizaciji ucestvovao. Pazi, ne ucestvovao tako sto sam se pojavio, nego ucestvovao tako da sam sustinski pomogao samu organizaciju i kreiranje tih akcija uz nekoliko ljudi (nekoliko u odnosu na forumsku masu) koji su takodje nesebicno dali sve od sebe da te akcije poguraju, proguraju dalje i ucine ih tradicionalnim. Nisam to nikada do sada napisao javno, evo sada mi je prvi put, ali bas me vise briga da cutim i citam te koji se odnekud pojave i odmah postaju veliki mirotvorci i sveci nabijajuci enormne brojeve postova izmedju dve stvarne akcije koje rade ljudi kojima posle pricate da se mire jer su isti sa onima drugima, kojekakva braca po motorima i slicne gluposti...kakva bre braca, kakvi isti, kakvi svi-redom-humanitarci.

Covece, mi smo za ovoliko godina unazad izgradili i svoje virtualne karaktere po kojima se raspoznajemo, sada ces Ti da osmislis neku pricu u kojoj smo svi nesto isti i svi se nesto kao ne razumemo a kobajagi svi zelimo isto i samo je ovde nama samopromocija bitna jer smo mi sujetni, jer Pablo treba da potura ponovo obraz za novi samar.

Vidi to ovako: nece moci. Sasvim sigurno, dosta je poturanja obraza za nove samare. Ako Ti se ne svidja sto smo razliciti, idi tamo gde su svi isti, meni licno ovde ne trebas i bas me briga sto ce neko pomisliti kako teram nekoga ko je potencijalno dobar clan i mozda bi u buducnosti doprineo bla, bla...bas me briga, nemam ja vise ni zivaca ni godina ni zdravlja da non-stop docekujemo neke nove generacije takvih sto trce da se predstave bez ikakvih referenci iza sebe. Svako malo izadje neki koji moze ovo, neki koji zna mracne tajne onog, neki koji je iznad nase ili moje sujete, neki koji me savetuje i uci zivotu...svi bre nesto znaju...ma nemoj, sve smo Vas cekali da dodjete da nam otvarate oci, sve sto smo do sada napravili se desilo slucajno, koliko da ubijemo vreme dok ne dodjete Vi prosvetitelji, mirotvorci i veliki organizatori..neznamnijacega...hajde igumane, znas vec...putuj, pusti nas da uzivamo u svom neznanju

• Podržavam 9

• Zainteresovan, 974 postova

Ja mislim da je osnovni problem sto i postoji pojam "Bajker" Sta to znaci... Sto je neko na pocetku teme rekao tu su predrasude onda o Bajkerima. Od toga da su losi itd. pa do toga da su dobri u pm... I sto rece taj ko je pisao rece, kao kada bi svi koji se voze busom imali neki zvanicni naziv mozda "Busovci" ;) i bili dobri i poznavali se. Kada je neko dobar covek on je dobar i na magarcu i obratno. A motor je samo jos jedno prevozno sredstvo u nizu mnogih i nista vise. I voze ga razni ljudi kao i kola ili bajs. I to je sve.

A sto se humanitarnih akcija tice stvar je prosta. Ko oseca potrebu ili zelju ili sta vec da ga goni da pomogne neka pomogne.

Ko nece neka cuti, uziva i radi sta god mu je volja.

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

Nemogu samo da shvatim dali humanitarne akcije treba da se organizuju # da bi popravili sliku o motociklistima # ili se humane akcije organizuju prosto, bez tog - da bi ...- cisto iz Humanosti !

Pa ja vjerujem da se organizuju cisto iz humanosti, bez tog "da bi..", ali istovremeno mislim da je ludost ne spojiti ugodno s korisnim, tj. nahraniti i vukove i koze, ako se moze.

Da, ali ja nikad nisam osetio da sam ugrozen kao motociklista, i mislim da je negativni stereotip, ugrozenost, ili lose ophodjenje u saobracaju ( prema motociklistima ) ili ... da je to ipak samo umisljeno. A potreba nekih humanitarnih akcija, ovde u Srbiji, je stvarnost.

I nikako se neslazem da se to udara # istim macem #

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 217 postova
  • Motocikl: GPZ 500S

Pozdrav,

....

Izvini, a gde si Ti uspeo sve to da shvatis od tog uclanjivanja u septembru ove godine na forum?

Ja sam od tog septembra kada si postao clan foruma i pokupio sva ta "znanja" koja ovde iznosis o necemu sto smo radili i radimo, napisao na ovom forumu manje poruka nego akcija u cijoj sam organizaciji ucestvovao. Pazi, ne ucestvovao tako sto sam se pojavio, nego ucestvovao tako da sam sustinski pomogao samu organizaciju i kreiranje tih akcija uz nekoliko ljudi (nekoliko u odnosu na forumsku masu) koji su takodje nesebicno dali sve od sebe da te akcije poguraju, proguraju dalje i ucine ih tradicionalnim. Nisam to nikada do sada napisao javno, evo sada mi je prvi put, ali bas me vise briga da cutim i citam te koji se odnekud pojave i odmah postaju veliki mirotvorci i sveci nabijajuci enormne brojeve postova izmedju dve stvarne akcije koje rade ljudi kojima posle pricate da se mire jer su isti sa onima drugima, kojekakva braca po motorima i slicne gluposti...kakva bre braca, kakvi isti, kakvi svi-redom-humanitarci.

Covece, mi smo za ovoliko godina unazad izgradili i svoje virtualne karaktere po kojima se raspoznajemo, sada ces Ti da osmislis neku pricu u kojoj smo svi nesto isti i svi se nesto kao ne razumemo a kobajagi svi zelimo isto i samo je ovde nama samopromocija bitna jer smo mi sujetni, jer Pablo treba da potura ponovo obraz za novi samar.

Vidi to ovako: nece moci. Sasvim sigurno, dosta je poturanja obraza za nove samare. Ako Ti se ne svidja sto smo razliciti, idi tamo gde su svi isti, meni licno ovde ne trebas i bas me briga sto ce neko pomisliti kako teram nekoga ko je potencijalno dobar clan i mozda bi u buducnosti doprineo bla, bla...bas me briga, nemam ja vise ni zivaca ni godina ni zdravlja da non-stop docekujemo neke nove generacije takvih sto trce da se predstave bez ikakvih referenci iza sebe. Svako malo izadje neki koji moze ovo, neki koji zna mracne tajne onog, neki koji je iznad nase ili moje sujete, neki koji me savetuje i uci zivotu...svi bre nesto znaju...ma nemoj, sve smo Vas cekali da dodjete da nam otvarate oci, sve sto smo do sada napravili se desilo slucajno, koliko da ubijemo vreme dok ne dodjete Vi prosvetitelji, mirotvorci i veliki organizatori..neznamnijacega...hajde igumane, znas vec...putuj, pusti nas da uzivamo u svom neznanju

Mislim da ovaj tvoj post mnogo vise blati (to pokusavas, zar ne) tebe nego mene!

Kakve veze ima kad sam se uclanio, zar me to cini losijim covekom od npr. tebe?

Ima ljudi koji pokusavaju te iste akcije o kojima pises da poguraju i na drugim forumima, ali zbog ljudi sa stavom poput tvog- ne uspevaju.

Nisam ni mirotvorac, ni svetac, ali pokusavam da budem praktican ne gledajuci samo licne interese.

Znam da tebi i takvima poput tebe ovde ne trebam ni ja ni oni koji misle drugacije od vas, zato malo malo pa neko pomene koliko je dobrih i kvalitetnih ljudi otislo sa ovog foruma.

Zapitaj se zasto.

Kad pomenu sujetu...

Verovao ili ne, niko nije najpametniji na svetu!

Te nove generacije koje pominjes otvoreno iskazujuci mrznju prema naporu istih da doprinesu, u skladu sa svojim mogucnostima, boljitku za sve, sta posle citanja tvog posta mogu da zakljuce?

Da se njihov (nas) trud uopste ne ceni i da nismo dobrodosli ovde?

A posle krenu price kako drugi mrze BJB.

Cak i kada bi to bilo istina, ti sto mrze BJB moraju imati neki razlog za to, a zahvaljujuci postovima poput ovog tvog- imace razloga sasvim dovoljno!

I ne dozvoli da ti neko otvori oci, najbolje je ziveti u mraku, biti najpametniji i biti sam sebi dovoljan!

• Podržavam 6

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Izvini ali ne koristim ničije reči u ne služim se ničijim izjavama, govorim samo i samo u svoje ime, molim te ali iskreno da kada citiraš i stavljaš pod navodnike našpišeš identično kao ja , ja sam napisao a citiraću sam sebe ,, ali da budem iskren tamo nisam dobio ovakve odgovore kao ovde '', Identičan post sam stavio i tamo i ovde , a na pp ću ti pošaljem link da se i sam uveriš. ne pretstavljam ni jedan forum, kao što sam rekao i tamo sam i ovde ....

Zanimljivo je kako lepo znas da citiras, a kad ja napisem da "ne kazem da je ovo rat vec samo radi poredjenja" to 'ladno previdis :) Prilicno veliki propust za nekog ko smatra da je dovoljno visoko da preporuci drugom o cemu da misli...

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

vec vidjena taktika, da si malo duze na forumu, znao bi da kod mene ne prolazi. Niko nije glup da ne ume da procita ono sto sam napisao i da mu promakne da je staz na forum iskljucivo pomenut iz jednog jedinog razloga: da objasni kako si za tako kratko vreme uspeo da zakljucis sve to sto iznosis, iako se prakticno nista za to vreme i nije desilo od realnih aktivnosti, a da je prikazano javno. Jedino sto se od septemnbra desilo jeste ova podela zahvalnica/zurka i nasa reakcija na medijsko iskrivljeno prikazivanje motociklista. Ipak, Ti si uspeo od septembra do danas da sve to saznas i prikupis te informacije i proglasis ih relevantnima...

Kako se to uopste radi? Kako znas sve to sto si napisao?

Ja znam zato sto sam ucestvovao u svakoj akciji koja je ovde zapoceta i zamisljena. Tako ja znam o onome sto pisem, ali mi pritom nije jasno kako Ti, koji si se uclanio tek pre tri meseca znas ono sto pises. Eto, to je jedini razlog pominjanja "forumskog staza" i to apsolutno nema veze sa time ko je kakav covek. Nijednog trenutka nisam ni razmisljao o tome kakav si Ti covek jer nemam dovoljno informacija da bih o tome prosudjivao. Naravno, zato sto nisam dovoljno dugo u prilici da Te upoznajem kroz Tvoj rad i ne smatram da ce mi ni ova prepiska pruziti dovoljno za zakljucak. Mozes to da gledas slicno kao i forumski staz, moram ipak neko vreme da nesto posmatram da bih o necemu stvorio misljenje.

Ovakve jeftine pokusaje izvrtanja reci razumem, to je tako trivijalno da se ne bih vise od ovih par pasusa ni osvrtao na to. Ono sto ne razumem je sta to smatras da pokusavas da doprineses, a pritom ja prema tome iskazujem otvorenu mrznju. Neka ostane i ta glupost sa mrznjom, sada me zanima sta konkretno pokusavas da doprinese, ako je moguce taksativno jer mi je mozda nesto promaklo, ili mozda nesto nije kroz ovo pisanije vidljivo na prvi pogled, mozda nesto tumacim pogresno...a mozda kad nabrojis taksativno budem mogao da Ti objasnim sta je doprinos ovome sto radimo a sta nije, ili je cak i kontraproduktivno. Eto, tako bismo lako razresili odredjene dileme, a moja sujeta i ja cemo Ti se veoma lako javno ovde izvinuti ukoliko se ispostavi da stvarno nesto konkretno pokusavas da doprineses onome sto se ovde radi.

Meni i takvima kao ja trebaju ljudi drugacijeg misljenja ukoliko se ono ne kosi sa stvarima koje smo odlucili da radimo vec nude drugaciji put ka tim ciljevima, ali ne mozemo prihvatati svacije misljenje ako nije necim poduprto. U trenutku kada se ono sto nudis kosi sa stecenim iskustvima koja Ti nemas a mi vec odavno imamo, onda nam ne treba to misljenje. To je tacno ali ja ne mogu sa svakim od Vas ici pod ruku ponovo u neke vatre zato sto se Vama tek pridoslima ipak ne cini da je vatra strasna i opasna...pa dok i sami to osetite, pa dok opet dodje neko treci, opet nov sa sve dobrim namerama...nagore koza opasno, nece stici da se obnovi ;) I to mozes povezati sa onim neophodnim provedenim vremenom u posmatranju necega o cemu formiram i iznosim misljenje...

Verujem da se vecina "takvih kao ja" ne slaze sa time da ovako grubo iznesem svoj stav javno, samo je meni malo prekipelo, ali eto, ipak cemo funkcionisati valjda i nadalje.

• Podržavam 7

• Svrati ponekad, 215 postova
  • Motocikl: Harley Davidson FXD

Izvini ali ne koristim ničije reči u ne služim se ničijim izjavama, govorim samo i samo u svoje ime, molim te ali iskreno da kada citiraš i stavljaš pod navodnike našpišeš identično kao ja , ja sam napisao a citiraću sam sebe ,, ali da budem iskren tamo nisam dobio ovakve odgovore kao ovde '', Identičan post sam stavio i tamo i ovde , a na pp ću ti pošaljem link da se i sam uveriš. ne pretstavljam ni jedan forum, kao što sam rekao i tamo sam i ovde ....

Zanimljivo je kako lepo znas da citiras, a kad ja napisem da "ne kazem da je ovo rat vec samo radi poredjenja" to 'ladno previdis :) Prilicno veliki propust za nekog ko smatra da je dovoljno visoko da preporuci drugom o cemu da misli...

ne znam zašto te moje reči pogadjaju, ali očigledno da je tako...

da ladno sam prevideo , zato što je napisano malim slovima, da si napisao u istom fontu kao i sva ostalo ne bih prevideo i ne bih na taj način odgovorio.

i ne nisam dovoljno ,,visoko'', nisam ni dovoljno visoko,svako mima pravo da razmišlja svojom glavom a tako i ja svojom. A ako je pozivanje na uzdržanost i toleranciju pogrešno , OK izvinjavam se i povlačim takav način razmišljanja u sebe i samo za sebe...

• Podržavam 1

• Vlasnik sajta, 5376 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Dosta je bilo prepucavanja. Pre mnogo postova smo izgubili poentu teme.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja