shuky 320 Napisano Novembar 22, 2010 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan Posle mnogo procitanih putopisa na ovom sajtu, sa velikim zakasnjenjem, nasao sam vremena da se i ja upisem i postavim jedan od svojih putopisa. Zbog obaveza na poslu od leta sam imao samo 4 nedelje, a od toga je 10 dana padala kisa! Ali! Nisam vise zavisio od papira, agencija, potvrda i vize… Putovanje je moglo da traje max. 10 dana, jer sam se 16. jula vratio sa terena, a vec 27. jula mi je isticala registracija. Za vreme mog odsustva, moja saputnica Marina, je pripremila neku vrstu rute, tj. spisak stvari koje bi voleli da posetimo dok smo tamo i uzela putno zdravstveno osiguranje (za koje smatram da je OBAVEZNO jer po ceni od oko 100 din. dnevno glupo je ne posedovati ga!). Sto se tice rute, znali smo sledece: - Idemo da obidjemo sto veci deo Grcke; - Moramo da se okupamo u sto vise mora; - Hocemo da vidimo deo istorije (Akropolj, Mikenu, Termopile, Epidaurus…); - Hocu da predjem preko najveceg viseceg mosta u Evropi (Rio-Antirio); - Poseticemo Manastire Meteore; - Ovog puta ne nosimo sator. Koristimo oproban metod: NE PLANIRAJ PREVISE! Uvek nesto krene po zlu, ovako sve je pustolovina. Uopste nismo imali nikakav plan ni ideju gde cemo da odsednemo sto je ovom putovanju dalo posebnu draz. 17. 07. dan pre polaska. Kako nisam bio tu mesec i po dana, koristim taj jedan dan da pregledam motor, ugradim uticnicu od 12v, proverim alat (koji mi u sustini ne treba ) i spakujem stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zivko 301 Napisano Novembar 22, 2010 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan hoce li biti dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Novembar 22, 2010 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan 1.dan. Oko 6:30 odlazim po Marinu i odatle pravac pumpa. Tankamo do vrha, podesavamo se i u 7:00 krecemo. Pocetna kilometraza Dogovor je da prvog dana predjemo sto vise kilometara ka Atini, pa kad se umorimo potrazimo smestaj u prvom mestu koje nam se svidi. Zbog velikih guzvi koje su na granici, a i ja ne volim da stajem, malo se pozurilo preko juga Srbije. Za nekih sat i deset minuta stizemo na granicu sa Makedonijom. Posle sat vremena uz probijanje, muvanje, sviranje i sve ostalo sto mi je palo na pamet nalazimo se u Makedoniji. Nastavljamo brzim tempom uz jedno kratko zadrzavanje za popunu gorivom. Ispostavice se da je to SAMO jedno stajanje moglo da bude VELIKA greska. Na Makedonsko – Grckoj granici prolazimo skoro bez zadrzavanja i u 11:15 zvanicno smo u Grckoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Novembar 22, 2010 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan Nastavljamo ka nasem "cilju" – Atina. Do odvajanja za Solun imam osecaj da se nalazim u Srbiji! Na jednu grcku registraciju ima deset nasih. U manjem odnosu to se nastavlja do Paralije. Odatle nase tablice naglo nestaju. Na auto-putu ima par zagusenja jer su u toku neki radovi. Kuvam se ispod opreme, przi Sunce (ima oko 40 stepeni), oko nas usijan metal automobila ciji su vlasnici zatvorili prozore i pustili klime na najjace, kamioni, Suzuki jos uvek izdrzava ali ovo ne kretanje mu sigurno ne prija. Vreo vazduh koji se podize od motora i asfalta samo pojacava nervozu. Pokusavam da se probijam. Negde uspevam, negde ne. Ne znam koliko vremena gubimo probijajuci se, ali smo se na kraju oslobodili! Suzuki je prosao, po ne znam koji put, jos jedan test uspesno. Pocinjem da primecujem da ( i da se brinem jer) nema benziskih pumpi. Poslednji put sam tankao u Makedoniji pre nesto vise od 230 km i od kad smo usli u Grcku (vec 90 km) nisam video ni jednu pumpu. Konsultujem GPS i vidim da u narednih 10-ak km ima pumpa. Tu odlucujemo da napravimo jednu duzu pauzu. Suzuki u zasluzenoj hladovini. I ja se hladim. Kazu da podsecam na mrsavu verziju klinca iz filma "Tito i ja" Pauza od oko sat vremena je prijala svima, ali zbog guzve na autoputu zbog radova, vremenske razlike od 1 sata i cinjenice da nemamo tacno odredjen cilj (smestaj) moramo da nastavimo. Presli smo 440 km, do Atine ima jos toliko, a vec je skoro 3h popodne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Novembar 22, 2010 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan Nastavljamo ne smanjenim ritmom ka Larisi. Ionako nema sta da se vidi usput. Levu traku auto-puta ne vidimo zbog visokog zida koji razdvaja trake i rastinja na njemu, sa desne strane pogled na udaljene planine. Na zalost nemoguce je ovog puta posetiti Olymp I Sport Bily-ja. Taj decacki san odlazem za neku drugu posetu. Predeli postaju interesantniji kad nestane auto-puta, ali to kratko traje. Stajemo na jedno od odmaralista na auto-putu da protegnemo noge. Tu vidim jednog “kolegu” na GSXR-u sa grckim tablama. Nervozan je. Pitam ga da li je sve u redu i da li mu mi mozemo pomoci. Kaze da je ostao bez goriva i da ceka njihov AMS da mu donese. Razmisljam koliko sam bio blizu njegove situacije, a sto je najgore u zurbi sam zaboravio da skinem broj njihovog AMS-a. Posle 220 km, ispred Ankialosa, nailazimo na jos jednu Benzinsku pumpu. Presli smo 660 km, do Atine ima jos 230. Bas mi se i ne vozi jos 2 sata, ispao sam iz trenaza, pa guzva u Atini… E tu se desila prekretnica tipa: ”Sreca prati hrabre!” Skidam tank torbu i kazem radniku: “Full.”. Prilazi njegov kolega uzima mu pistolj, pocinje da tanka i pita me: ”Nislije?” Odgovaram potvrdno i pitam odakle zna srpski, a on kaze da je pre 20 godina studirao u Nisu ( kao i svi Grci). Povedemo mi tu razgovor i kad je cuo da idemo za Atinu kaze mi sledece: “Zajebi Atinu, skupo je i guzva. Nego idi ti u Kamenu Vourlu, a kad odes na Peloponez idi u Tolo. To su mirna, mala i lepa mesta bez previse turista.” Poslusali smo ga i bio je covek i vise nego u pravu. Hvala mu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ojsfajl 393 Napisano Novembar 22, 2010 U prolazu, 60 postova Motocikl: klr Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Novembar 22, 2010 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan 18:30h, 720 km, Kamena Vourla. Informisemo se o cenama u hotelima ( tu spada i privatan smestaj) i sa nekom idejom krecemo u potrazi za smestajem. Odlazimo 2 ulice iznad glavne koja ide uz plazu i nalazimo, tj. Marina nalazi smestaj za 25e/noc za oboje. Soba je 2-krevetna, terasa, sopstveno kupatilo i garaza za motor. To je kod njih 2*. Bolje nam ne treba. Odlucujemo da tu provedemo 2 noci. Napokon zasluzena klopa. Normalno prvi obrok u Grckoj je kombinacija Giros – Mythos! Kraca setnja da upoznamo mesto, koje je inace veoma simpaticno, i odlazak na spavanje. Nastavice se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni Vuk - Milos 95 Napisano Novembar 22, 2010 U prolazu, 94 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R65LS, Drag Star 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno je pocelo...cekam nastavak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1338 Napisano Novembar 22, 2010 prisutan, 1156 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan daaaj jooš!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Novembar 22, 2010 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan Extra , Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 207 Napisano Novembar 23, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Pratim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Novembar 23, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan uhhhhhhhh,pravo osvezenje u ove sumorne dane! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Novembar 23, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Grčka je Grčka, još ako je lepo objašnjena... Lepo, lepo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4465 Napisano Novembar 23, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan odlicno zapoceto, obecava dobar materjal za citanje i gledanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Novembar 23, 2010 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Još jedan zastoj!Lepo nema šta,čekam nastavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Novembar 23, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Gledam. Čekam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Novembar 23, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Dobro dodje ovakav putopis u ove sumorne dane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Novembar 23, 2010 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Milina je kad u ove jesenje dane pocnu da isplivavaju putopisi jedan za drugim.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_Kov 93 Napisano Novembar 23, 2010 U prolazu, 38 postova Lokacija: Kovačica Motocikl: Cagiva Prijavi odgovor kao problematičan Čekamo nastavak da se malo ugrejemo u ovim hladnim novembarskim danima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Novembar 23, 2010 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan 2. dan. Marina ustaje veoma rano, u svitanje. Ubrzo sam i ja prinudjen da ucinim isto. Soba i nije tako losa. Hotel u kom smo odseli. Ovaj dan posvecujemo odmoru, suncanju i plivanju ali ne pre nego sto posetimo najpoznatije mesto poslednjih godina! Tu je kazu poginuo Gerard Butler (filmski!) Termopili! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Novembar 23, 2010 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan Nalaze se 20-ak km od Kamene vourle. Obilazimo detaljno taj deo. Muzej je jos uvek u izgradnji. Mene interesuje vise kross koji se nalazi parkiran u dvoristu nego spartanci. Negde sam cuo da su imali neprirodne sexualne navike tako da nijedan film, glumci, specijalni efekti ili ne znam sta ne mogu da me nateraju da se vise zainteresujem. Nailazi i jedna Americka porodica, sa teskim juznjackim naglaskom (kol’ko sam naucio kroz filmove). Veoma su razocarani, jer na tom mestu sem tog spomenika nema niceg. Na obliznjem brdascu ima neki kamen koji oznacava mesto utvrdjenja i to je sve. Valjda su ocekivali McDonald’s ili Starbucks. Odlazimo I do vidikovca odakle se vidi koliko se voda od tog perioda (pre 2500 god) povukla. Sva ravnica, put, mesto gde je spomenik, Kamena vourla… je nekad bilo pod vodom. I tad su imali problema sa globalnim zagrevanjem. Po povratku parkiramo motor i ceo dan provodimo na plazi, koja je iznenadjujuce prazna uzimajuci u obzir da je spic sezone, i u upoznavanju mesta. Nastavice se… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Novembar 24, 2010 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan 3.dan. Vreme je da nastavimo dalje, pakujemo se i odlazimo na dorucak. Svako doruckuje on sto voli. U ovom delu Grcke tursku kafu zovu vizantijska, a u ostalim delovima grcka kafa. Sledece odrediste Atina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Novembar 24, 2010 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Novembar 24, 2010 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan U Atini ulazimo u saobracajni haos. Tamo je voznja ludilo. Gomila jednosmernih ulica, zagusenje i LUDACI na skuterima za koje pravila ne postoje! Voze po trotoaru, provlace se izmedju redova automobila ne gledajuci. Samo sirena i gas! Na semaforu su uvek prvi, odjednom se pojavi njih 20. Od semafora do semafora podseca na drag trke! Cim se upali zeleno – pun gas i tako do narednog gde svi koce u poslednjem trenutku. Jednom recju LUDNICA! Osecao sam se veoma prijatno tamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Novembar 25, 2010 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan Ima veoma lep osmeh, ali aparat nije bio kod mene. Inace ne preporucujem kretanje kroz Atinu bez GPS-a, pogotovo ako ste tamo prvi put kao ja. Nokia je odlicno odradila posao, tako da smo uz 2 pogresna skretanja ( mojom krivicom ) dosli do cilja. Akropolj. Ulaznica 12e po osobi ali moze da se koristi vise dana (4-5). S' vremena na vreme i ja se dokopam aparata Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...