Jump to content

Moto Zajednica

Gume za skutere

Recommended Posts

• Zainteresovan, 978 postova
  • Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

Mogao bih ponuditi Heidenau ali 110/90-12 K61 (60)i Vee ruber 110/90-12 VRM 144 (40)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 189 postova
  • Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650

Nisam nesto zainteresovan da budem iskren, ako vec moram da uzmem 110/90-12 onda ce to verovatno biti Dunlop Scoot Smart. Nadam se da ce se negde naci ova sugava dimenzija 110/100 posto mi se ne stavlja niza guma

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: Honda cn250 helix

Zvao sam...5000din. Michelin.Znam da je zadnja guma jedna od bitnijih stvari na skuteru ali ja bi neku bar malo povoljniju.Ako neko zna gde ima neka pise.Pozdrav

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: Piaggio Beverly 500

Pozdrav svima, interesuje me vase misljenje, da li da menjam postojecu Michelin City Grip za DUNLOP ScootSmart ili Continental? Ili da je ne menjam? :)

Hvala unapred.

• BJB Maxi Scooter Club, 4383 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV 750

Ukusi su kao dupeta, svako ih ima.

Ja sam prešao sa Mišelina na Dunlop ScootSmart i ni najmanje se nisam pokajao, stigao mi je već treći set guma, ja sam oduševljen.

E sad, javiće se kolege čiji su utisci totalno suprotno od mojih.

Tako da, to moraš da probaš pa da odlučiš sam šta ti je bolje.

• Drug član, 758 postova

Zvao sam...5000din. Michelin.Znam da je zadnja guma jedna od bitnijih stvari na skuteru ali ja bi neku bar malo povoljniju.Ako neko zna gde ima neka pise.Pozdrav

Uzmi Trayal ako ima u dimenziji koja ti treba.

• Integrisan, 9410 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Pozdrav svima, interesuje me vase misljenje, da li da menjam postojecu Michelin City Grip za DUNLOP ScootSmart ili Continental? Ili da je ne menjam? :)

Hvala unapred.

Da se ne bi ponavljali, OVDE imas najsvezije komentare tj iskustvo izmedju datih modela guma.

• Drug član, 1047 postova
  • Motocikl: NEMAM

Ja sam uzeo city grip michelin. Vredi svaku paru. Skuplja je bila mislim za 1500 din.

Valja razmisliti o tome koliko dobra guma na dvotockasu znaci,pogotovo onima koji voze po kisi tj stalno su na skuteru. Ja sam par puta imao iskustvo da jeftinije na kraju bude skuplje.

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Kako da vi kazem, kupili ih juce-prekjuce... POZNATA KINESKA MARKA GUMA PIRELLI... 

• Zainteresovan, 641 postova
  • Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250

Osim Kompp-a i Motomax-a ko ima Michelin? Treba mi city grip

Imam mogucnost da uzmem Michelin gume(nove naravno)  u nekoj kompenzaciji,samo reci koja dimenzija ti treba pa cu pogledati ima li i koja bi bila cena.

• Ne silazi, 2915 postova

ovo nisam znao gde da stavim mz,tomos,kinezi,ali posto vozim i skuter ovde mi je nekako najlogicnije.Ja nevozim tomosa vec skoro 20 godina.Automatika sam vozio oko 100.000 km sa obilicevo i ponekad sava gumama.Sava sam preferirao zbog dizajna kao  i ostali.Svi mi koji smo bili zarazeni motorima i jako ih mnogo rasklapali i sklapali da vidimo dali se nesto unutra desilo  NIKAD I NIKO NIJE POMENUO DA GUME ranije pomenute NI U JEDNOM ASPEKTU NEVALJAJU.NIKAD CUO GUMA MI KLIZI NI NA BELOJ A KAMOLI OVAKO.Ja se isto nesecam tako neceg .Doduse gume su  bile grubljeg dizana kao za kisu ili grublji teren.Na mom skuteu su CST gume i na suvom je dobro a   mokro na beloj je loše.CST je tajvanac za istocno trziste a za zapadno maxxis-glavni sponzor mh1,znaci vhunska guma, a mislim da ide fabricki na pjadjo grupaciju.Opste poznata u zapadnoj evropi kod automobila.Kako sad drze obilicevo i sava za mopede i  ostale,a sta se desilo sa raznim drugim gumama da tako klize ili se ja lose secam.Nezelim da dajem neke pare za gume jer motor ide  45 na sat i moja ranija iskustva su da najeftinija guma iz socijalizma odlicno radi.

Promenio član sasa ns 1

• Zainteresovan, 593 postova
  • Motocikl: Integra 700

Upravo tako. Matik je u pitanju koji ni nema snage da prokliza. Sedi na neki skuter sa bar 20 konja pa da vidis kako ce gume za koje si mislio da su dobre, pasti u tvojim ocima. Da ne pricam o jacim masinama

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Nekad su se gume pravile od gume, a sada se prave od reciklirane plastike 40-60% a ostatak od gume. I taj ostatak moze sadrzati samlevenu staru gumu iz reciklaze pa je onda stvar jos gora. Zato klize i krace zive (sklone su raspadanju posle par godina). Nekada sam i ja vozio 10-20 godina stare Obilicevo, Tigar, Trajal, Pneumant i sve zapadne a danas mi to nece pasti na pamet ni kad imam temperaturu. Imao sam tu Kinesku CST 918 i borila se za primat u klizavosti sa Dunlop 451 (Slovenacka). Sve druge su bile bolje.

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: Honda CB450, BMW R65, Yamaha Vino, Piaggio Hexagon

Potrebna mi je jedna NOVA guma u dimenziji 130/70-11 za zadni tocak. Ima li ko šta da ponudi ili da mi kaze gde da probam da kupim ( Beograd i okolina).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja