UrosCuoreSportivo 315 Napisano Mart 23, 2015 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i moje indijanke u ovoj temi. Danas sam je prvi put izvezao na ulicu nakon sto sam je kupio u septembru prosle godine. Prilicno sam uzbudjen sto cu je sutra prvi put voziti u saobracaju, posto sam danas otisao po vozacku dozvolu sa upisanom A kategorijom. Iskreno, ne znam sta me ceka. Malo se tesko pali na kurblu, tj. posle desetak pokusaja. A onda radi odlicno. Malo dimi jace dok je na saugu pa se smiri kad ga spustim. Ali vuce ko luda za svojih 19500km. Da li bi mi neko preporucio dobar servis u Zemunu/Beogradu. Ovo prvo mi je blize. Iskreno, treba pretresti struju jer migavci brljave a elektronsko paljenje ne radi. Voleo bih da je malo sredim... Pozdrav Vespasima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ssone 76 Napisano Mart 23, 2015 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: BGD Dorcol Motocikl: piaggio beverly 500 Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam pre neki dan do "Moto Davor" u crvenkapi, na N.BGD-u.. Upravo sredjuje jednu takvu, na stolu mu je... A ima i Italijanki. Pokusaj kod njega da sredis lepoticu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Mart 23, 2015 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Lepa osica, bas... Sa srecom pocetak... Pa najbolje se provozaj kada hoces da servisiras do Igora u Valjevo, Igor je pravi zaljubljenik, najbitnije mu je da vespa od njega izadje perfektna, sve ostalo je u drugom planu. On ce lepo da ti sve pregleda i da ti kaze sta i kako, a onda smo gas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosCuoreSportivo 315 Napisano Mart 23, 2015 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan @Ssone, Cuo sam za Moto Davora, mada i neke negativne komentare. Resio sam da se ogradim i jednih i drugih dok ne stvorim svoje subjektivno misljenje, da ne donosim preki sud Video sam na njegovom sajtu sredjivanje Vespi, bas je strucno. Izgledaju prelepo! @dankane, Znam i za njega ali nemam hrabrosti da se upustim u to putesestvije posto sam pocetnik ali i zbog toga sto nisam siguran u kakvom je stanju Vespa ispod lima. Tj. da me ne izda do tamo. Voleo bih neki servis u blzini da odem na dijagnozu. Da je prvo sredim za pocetak koliko toliko pa da se uputim i do tog Valjeva ako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1773 Napisano Maj 3, 2015 Drug član, 756 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Koje ulje se preporučuje za mešavinu?Ima li istine u tome da ako se vozi na otvorenom bolje je koristiti mineralno,a za grad polu sintetika?Uzmimo u obzir da je agregat starije konstrukcije i da se vrti na 5000-6000 O/min Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Maj 3, 2015 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Nema smisla ici ispod polusintetike, ali sintetiku nemoj nikako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Osaista 6 Napisano Maj 20, 2015 U prolazu, 26 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: i Prijavi odgovor kao problematičan Pozzz, nikako da postavim sliku moje ose... :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Maj 20, 2015 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Lepa vespa...zdrava.Sa svim njenim linijama....Samo steta sto je reklama na polovnjacima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Maj 20, 2015 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Jel si ovu kupio ili je prodajes? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Osaista 6 Napisano Maj 21, 2015 U prolazu, 26 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: i Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost prodajem :(... Proklete pare, sve bi u životu bilo bolje da njih nema :D @igor: Hvala, kupovao neke gumice i sajlice od tebe :D bilo je sve super. Znači kritika/pohvala...kada nešto sam sređuješ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Maj 24, 2015 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Moja 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2635 Napisano Maj 24, 2015 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Au Danko,prelepa je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Maj 24, 2015 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan @Osaista & dankan Pohvale momci.....vespe su kao lutke.Najveca pohvala je kad si zadovoljan i vidis svojih ruku delo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Maj 24, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, gledao sam slike vaših PX-ova i uživao. Evo je i moja saputnica već 14 godina, PX200E Millenium Edition 2001 (po mom mišljenju ultimativni PX200, posle toga su Italijani prestali da ga proizvode, ostale su u proizvodnom programu PX125 i PX150 sa slabijim mašinama i euro3 katalizatorom). Nešto manje od 9K KM, prvi a nadam se i jedini vlasnik - dok nas smrt ne rastavi (moja naravno - pošto ona ne pokazuje znake starenja ). Tu i tamo nakačeno je po nešto dodatne opreme, kako je mome ukusu odgovaralo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Maj 24, 2015 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Dobar Milenium,lep......kako si znao bas kinga da izaberes ....Ja ga imam godinama na svojoj vespi a konstruktoru bi dao nobelovu nagradu za izum Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Maj 24, 2015 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Prelep milenijum zaista. vidi se da je cuvas nego imam jedno pitanje, vidim da svi imaju zadnji rollbar. Ljudi meni je bas problem da kocim, obavezno udarim petom u fuzastere za suvozaca i u situacijama kada treba prikociti naglo imam problem, a kociti samo prednjom prvo nije uvek dovoljno, a drugo, nozna kocnica inicira stop svetlo, a to pje u gradu jako bitno... Koja su vasa iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Maj 24, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dobar Milenium,lep......kako si znao bas kinga da izaberes ....Ja ga imam godinama na svojoj vespi a konstruktoru bi dao nobelovu nagradu za izum Hvala kolega, ima sam prilike da na pređašnjem PX-u sedim i na standardnom sedištu, daleko od toga da nije udobno ali ko proba K&Q povratka nema Ova je sa 0 kilometara izašla sa Kingom na sebi. Inače sam krajem 80ih imao Giuliari Yankee, bilo je dobro ali kad je K&Q izašao, ništa nije bilo dovoljno dobro Prelep milenijum zaista. vidi se da je cuvas nego imam jedno pitanje, vidim da svi imaju zadnji rollbar. Ljudi meni je bas problem da kocim, obavezno udarim petom u fuzastere za suvozaca i u situacijama kada treba prikociti naglo imam problem, a kociti samo prednjom prvo nije uvek dovoljno, a drugo, nozna kocnica inicira stop svetlo, a to pje u gradu jako bitno... Koja su vasa iskustva? Hvala, hvala, ona je član porodice, tako da tu nema dileme Što se neophodnosti tiče zadnji roll (i onaj na prednjem braniku) je obavezan - ne daj Bože da padne to su najkritičnije tačke (po mom iskustvu) tako da je ova roll dobila sa 0 km. Jeste nezgodno za kočenje, pogotovo za one sa većim stopalom, ali postoji neki položaj sa petom desne noge u unutrašnjem ćošku dok prsti gledaju na spoljašnju stranu tik pored nožne kočnice. Može da se uvežba, samo da te utešim da je još gora situacija kada voziš nekoga... Inače kod Vespe nije preporučljivo kočenje samo prednjom (čak i kad ima disk napred kao Milenijum), težina je nazad i zadnji deo ako nije ukočen ima tendenciju da gura, pa se zanosi pošto je prednji ukočen. Ista stvar važi za kočenje samo zadnjom kočnicom, dovodi do proklizavanja i zanošenja. Edit: da se dopunim da ne bih bio pogrešno shvaćen, najbolja varijanta je kočenje sa obe kočnice, prednjom intenzivnije, zadnjom umoreno i po potrebi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Maj 24, 2015 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Nebi se slozio bas sa tobom sto se tice kocenja.na vespi sam poprilican broj km. Ako kocis samo zadnjom zna da se popreci samo tako. U kombinaciji prednja-zadnja samo cucne.Bez prednje nema zaustavljanja pogotovo ako ides malo brze. Sve je stvar navike. @dankan ja sam na svojoj odsekao sipke koje su mi smetale. 45 broj patika uvek negde zapnu. Od tad nemam problema. Kao da ih nema. A rolbar mi je spasao veapu kad me covek srusio. Jednostavno skocio sa trotoara na mene. bubrezi ostali neogrebani a rolbar izguljen propisno. O meni da ne pricam. Ostavio sam snicle na asvaltu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Osaista 6 Napisano Maj 26, 2015 U prolazu, 26 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: i Prijavi odgovor kao problematičan @dankan streetbiker Prelepe vespice...a king :care: čak mi i jenki izgleda udobnije od fabričkog Rol bar nikako ne skidaj. Spasio me je sitnih ogrebotina 100 puta...provalačenja između stubića...kapija....pa čaka sam na dva - tri puta izgubio balans i krenula je da pada u mestu ( zaheb je, što te opali po potkolenicama druga strana rol bara ..ali tako je to u ljubavi ). Kočenje isključivo sa obe..dozirano...baš kao što je Igor napisao. Desilo mi se u početku jednom da malo jače zadnjom, obavezno pokuša da te prestigne zadnji točak :D @streetbiker Kakva je razlika disk/doboš napred...razmišljo davno o prepravci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Maj 27, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan @dankan streetbiker Prelepe vespice...a king :care: čak mi i jenki izgleda udobnije od fabričkog Rol bar nikako ne skidaj. Spasio me je sitnih ogrebotina 100 puta...provalačenja između stubića...kapija....pa čaka sam na dva - tri puta izgubio balans i krenula je da pada u mestu ( zaheb je, što te opali po potkolenicama druga strana rol bara ..ali tako je to u ljubavi ). Kočenje isključivo sa obe..dozirano...baš kao što je Igor napisao. Desilo mi se u početku jednom da malo jače zadnjom, obavezno pokuša da te prestigne zadnji točak :D @streetbiker Kakva je razlika disk/doboš napred...razmišljo davno o prepravci? Osaista hvala, hvala... što se tiče udobnosti - jeste udobniji je Jenki od fabričkog tu nema dileme. Što se tiče Kinga on je opet priča za sebe, legendarna udobnost. Ime i oblik su skinuti, ako se ne varam, sa Triumph Bonneville-a a kopirali su ga mnogi pa je tako i Giuliari skinuo i ime i oblik za Vespu PX - na našu veliku radost i zadovoljstvo. Hm, da probam to da napišem u jednoj prostoj rečenici - PX mnogo bolje i sigurnije koči sa prednjim diskom. Toliko dobro da u normalnim gradskim uslovima često uhvatim sebe da kočim samo prednjom kočnicom. U složenijim situacijama i pri većim brzinama ipak je bezbednosti radi (da te zadnji točak ne prestigne ) potrebno dozirati i zadnju. Ako si u mogućnosti da uradiš prepravku mislim da je to dobra investicija. Sad na tržištu imaš i gotovih kitova koji sadrže sve neophodne delove pa se "budženje" svodi na skini i stavi. Vespa pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Maj 27, 2015 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam navikao na motoru da imam dobru prednju.... Iskreno imam problem da se naviknem na mehanicku kocnicu, resavam to drzanjem odstojanja ali ni to nije moguce u guzvi... Kombinqcija prednje i zadnje je vec nesto drugo, dosta bolje koci. Inace, koliko moze da kosta takva jedna prepravka na px-u? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Maj 28, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam navikao na motoru da imam dobru prednju.... Iskreno imam problem da se naviknem na mehanicku kocnicu, resavam to drzanjem odstojanja ali ni to nije moguce u guzvi... Kombinqcija prednje i zadnje je vec nesto drugo, dosta bolje koci. Inace, koliko moze da kosta takva jedna prepravka na px-u? Imaš razne varijante i različite kitove, njjednostavnije je da izguglaš "front disk brake kit vespa px" Najbliže fabričkoj varijanti je Grimeca kit (Grimeca je proizvođač fabričkog rešenja na Milenijumu). Dobra strana je što svi, apsolutno svi, dodatni delovi koji ti eventualno ustrebaju uz ovaj kit mogu da se poruče. To znači da nema mesta "budženju" nego sve montiraš i šrafiš kao što je na Milenijumu. Loša strana, pretpostavljaš već, je cena 350-400 EUR kao i da rešenje (poluhidraulična jednoklipna klješta su za prednju kočnicu malo "oldfashioned" rešenje) nije baš u skladu sa cenom, za manje para može da se kupi mnoooogo bolji kit. Polu kastom verzija je da kupiš kit (naprimer - scoot RS za PX) sa mnogo boljim klještima tj. potpuno hidraulična Nissin dvoklipna klješta sa plivajućim diskom i pancir crevom i da probaš da se izboriš sa ugradnjom ili da odeš kod majstora. Cene za kit su oko 330-350EUR. Dobra strana - bolje rešenje, mnogo bolja kočnica, mnogo kvalitetniji materijal i manje para. Loša strana možda neće sve moći da se uklopi po sistemu "skini - stavi" te ćeš morati da se konsultuješ sa majstorom ili da naknadno poručuješ delove i radiš prepravku već postojećih. Sve u zavisnosti od toga koliko znaš i koliko imaš mogućnosti da barataš sa alatom. Kastom verzija je tek hard-core - da probereš komponente koje bi hteo da napasuješ, da nađeš dobrog strugara koji može da ti izradi adapter za klješta koja si odabrao i to po crtežu koji ti ili on napravite. Da nakačiš Master cilinder sa posudom i pancirno crevo po izboru i da gledaš kako ćeš da napasuješ sve da bude kao i fabričko rešenje. Dobra strana je što sve komponente mogu da budu vrhunske i one koje se tebi najviše sviđaju, imaćeš unikatno i najbolje rešenje. Loša strana je što ti za ovo treba mnogo vremena i znanja i kad podvučeš crtu verovatno više para ako budeš uzimao vrhunske komponente i plaćao strugara i druge usluge majstorima (a u ovoj verziji će ih sigurno biti). SIP Skuteršop za Grimecu i mnoge druge delove pogledaj ovde Vespatime.com za razne kitove i delove za kastom disk rešenje pogledaj ovde Ovde imaš temu ugradnje hidraulične disk kočnice na modernvespa.com 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Jul 13, 2015 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Cao, gde kupiti dobru unutrasnju za px? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Mart 26, 2016 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Vespaši, tema zamrla - da se malo probudimo iz zimskog sna evo ga jedan aniGIF za našu omiljenu mašinu, zamolio bih admine da ga ubace u katalog aniGIF-ova. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Mart 27, 2016 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Vravo majstore....dobar smajli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...