Jump to content

Moto Zajednica

Ssone

Članovi
  • Broj tema i poruka

    138
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    BGD Dorcol
  • Motocikl
    piaggio beverly 500

Poslednji posetioci profila

670 profile views

Ssone's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

64

Reputacija u zajednici

  1. Nole, pa ovo kao da je slikano u mom ovalu. Stvarno nisam jeo bolje kobaje, a barem dva do tri puta nedeljno jedem u kafanama, svasta nesto i nije nigde bas ono do bola, ali kod Mica je stvarno za 10+. Po meni, toliko su dobre da se spremamo ovih dana coporativno (Zence, djeca,i Gospodja tasta) da zapalimo put Savinca na rucak. Jos kako idemo kolima, auto putem sam tamo ocas posla.
  2. Svratio sam na klopu prosle nedelje kod Mica u Savinac. Sa auto puta, na iskljucenju za Takovo, posle jedno kilometar , lako smo dosli do kafane. Kao predjelo, vruca lepinja sa domacim kajmakom. Leglo je za desetku. Narucili smo tri puta kobasice i jedan dimljeni vrat. Dva puta kobasice u kafani, i jedan par kobasica za poneti, kao i jedan dimljeni vrat takodje. Inace ja sam pravim kobasice godinama u nazad po stotinjak kila godisnje. Nesto susim, a nesto idu i sveze, na rostilj. Stvarno su savrsene, nema im premca. Ali ovo sto sam probao u Savincu, to je vrh u pripremanju kobasica, bolje i od mojih. Porcije su vise nego obilne. Po meni, svako par kobasica imao je od 600 grama pa nagore. Dve koka kole, lepinja sa kajmakom, dve sopske tri para kobasica i jedan vrat oko 2800 dindzi. Cene su vise nego sindikalne. PDV nije uracunat, izdaju se jos uvek na kelnerskim iseccima racuni. P.S. Saznao sam da Mico vise ne drzi kafanu, ali da on i dalje svakodnevno pravi kobasice svojerucno, i donosi ih u kafanu dnevno. Kafana inace radi tek od 12H.
  3. Kabir Bedi Svaki drugi Brat Ganci se u moje vreme zvao Sandokan.... Cuvena serija, sa jos cuvenijom spicom, ono Saaandoookan ta na na na naaaaa.....
  4. Danas kod plavog mosta videh Varadero isti kao tvoj u smeru ka Nisu. Negde oko 14h.
  5. U Staru Hercegovinu idem jos od kad je bila Skoplje, i to barem jednom mesecno (leti) a zimi i pa dva i tri puta mesecno. U zadnje dve godine, ama bas nista se nije promenilo. Isti meni, isti kvantitet, kao i kvalitet porcija, isto osoblje, cak se ni konobari ne menjaju. Cak bi se moglo reci, isti i gosti Sad, da to vise nije "ona" Hecegovina, pa ni Lido i Dzakarta, to se zlazem sa tobom, jer od starih kafana na Dorcolu, gde se moglo nesto i lepo, domace pojesti, ostala je samo Hercegovina,a od ostalih, poput, Donjeg grada,Uzicke Kremne, Marsa na Drinu, Vasingtona, Vidin kapije, sve u jednom nizu u razmaku od po dvesta, trista metara, su postali kafici i kladionice. Nema vise kafana, Brate, gde mozes sesti i pojesti skembice, barene butkice, prebranac i ta sve sa salatom od kiselog kupusa.. Tako, generalno se slazem sa tobom da to vise nije "ona" Hercegovina, ali samo zbog toga jer se izgubila ona nit koja nas je drzala za kafane, doslo je neko drugo vreme, gde se ne cene te kafane, kad smo mi domaci u pitanju, nama se serviraju kafici i ostala s.anja, a kad dodje stranac, e onda se navrat na nos, sete kafana sa kariranim stoljnacima, sa domacom hranom, jer strancima nuditi kafice, to je smesno, pa oni ih izmislili.. Uzecemo na primer "Brankovinu", mesta odavno vise nema za rucak, vec zadnje dve tri godine, samo stranci, i samo se jede domaca klopa, a cene puta dva...
  6. Moze i Stara Hercegovina. Odlicna klopa, pristupacne cene, imaju svakodnevno sve od onih pravih jela, iz davno zaboravljenih vremena.. Skembici, butkice u kiselom kupusu, svinjska rebarca (po meni su malo vise suvlja, ali ima ko to voli) ribic u kajmaku.. Pivo na tocenje, niksicko. Odlicna klopa, nema promasaja.
  7. Drugovi, upravo se vratih sa rucka iz Kajtasova, kafana Sneki. Sta da vam kazem, osim da samo doziveli totalno razocarenje... Nas petoro, za pice uzeli jedno pivo zajecarac, mlak, (ali sluze iz zidarskih flasa, lepo za videti) jedna flasa litarska vive, jedna koka kola i dva martinija, sipana pa skoro deci u case od vina, domacinski. Za predjelo doneli riblju pastetu, totalno bezukusnu, narokanu alevom paprikom i neke jeftine lepinje, ali od juce, pa podgrejane. Narucili pet ribljih corbi, doneli kotlic, realno bilo oko osam porcija. Corba ukusna, ali nekako bez teksture, crni luk je ostao u njoj, nije se raskuvao do kraja.Ribe je bilo oko 5 malih komadica, babuske. Narucili odmah cetiri porcije soma i jednog smudja na rostilju, kao i jednog soma i jednog smudja przenog u ulju, Sometina bila lepa na oko, po tri parceta u porciji( 400 Grama u porciji) dve ogromne snicle, ali tanje secene i komad paufleka ali toliko ispostena, nekako suva, da nije mogla da se jede koliko je to bilo suvo. Totalno neslano. Smudj isto tako. Ceo komad, porcijas ali nije moglo da se jede koliko je isposten. Toliko je to stajalo u zamrzivacu, da je izgubio sve ukuse na ribu. Corbu smo cekali skoro oko 45 minuta, a po corbi je dosla riba, skoro pa jedno pola sata potom. Ocigledno da je corba bila izvadjena iz zamrzivaca, prethodno spremljena, jer sto bi se na corbu cekalo 45 minuta, a radilo je napolju samo sest stolova, dok na terasi, sa nasim stolom tek 2, sa 2 konobara u kafani? Posluzili krompir salatu (malo polu barenog krompirica iseckanog na kockice, a crnog luka tek u tragovima, neslano i bez bibera ic!) popili potom jos dve koka kole, flasu kisele knjaza, racun cirka 8 500 dinara. Cene i nisu toliko jake (kilo ribe je oko 2000 din) ali je totalno bezukusno i cist fuseraj. Dovoljno je reci da su ostale porcije pojedene do pola, a bas smo jesna ekipa. Mislim da bi komotno mogli da Sneki stavimo na negativnu listu. Inace, kad smo mi odlazili dosli su nase kolege iz Svilajnca, njih troje. Imam slike masina, treba samo da ih ubacim u kompjuter. P.S. Ne rade ponedeljkom i utorkom, ali to nije ni toliko bitno.
  8. Bas, bas dobra jagnjetina u N.S- u ti je u Trojci. Imaju dobar parking, a jgnjetina je skoro pa kao u M.B-u u Mladenovcu.
  9. Bili u subotu u "Staroj kamenici" u Topoli. Ajmo redom... Nas petoro, sve puno osim jednog stola za cetiri osobe. I pored objasnjena da smo dosli na rostilj konobar je pokusao da nas smesti za taj sto, medjutim to smo odbili, i predlozili da donese jos jedan sto, da bi seli kao ljudi, nasta je neljubazno odgovorio da to ne dolazi u obzir. Na svu srecu, oslobodio se jedan sto u medjuvremenu, pa i sedosmo. Naravno , ovo je sve na terasi, koja je bila dubke puna, a unutra je bilo milion stepeni i potpuno prazno. Kako smo svi jesni, narucili smo ovim redom... Dve pljeske od po 400 grama, dve porcije rebaraca, dimljena vesalica, dimljeni vrat, bela vesalica. Salate tri sopske, jedna pecena slatka paprika, jedna ljuta. Pice, jedan lav, tri koka kole, dve litre knjaza. Rostilj osrednji, kolicinski ok, ali rebarca nisu ni priblizno rebarcima kao sto prave na Kosovu, jednom recju, slaninica sa kostima. Pljeske nisu lose , osrednje. Jaka vatra sa spoljne strane, a u sredini ostale i nedopecene. Dimljena vesalica suva kao barut. Losa. Dimljeni vrat bio za desetku. Odlican izbor mesa, i odlicno peceno. Bela vesalica bila odlicna . Meso od filea, mekano, softano, uzitak za nepca. Cena , 5900 dinara. Ukupan utisak, osrednji. Kolicinski , mesa je bilo na pretek, ali isto tako, nije to nesto sto bi bilo padanje u nesvest. Somuni, kao da su bili u frizideru, ledeni, a bilo je napolju 30 stepeni? Pocela vec da pada noc. Lucena paprika je mirisala na naftu?!?! Ljuta paprika je kao da je bila slatka , a ne ljuta. Sve u svemu, nije nesto zbog cega bi trebalo tamo otici namenski na klopu. Svratiti da, naravno, ali misliti da te ocekuje nesto spektakularno, to je vec zabluda.
  10. Potreban vodonosa?!?! Ne radnik , vec vodonosa.. Ne ljudsko bice koje ima kuci Majku, Oca ili vec nekog ko ga ceka , nego neki tamo fizikalac koji nikome ne treba , vec da je samo jak, a to mu se racuna kao bildovanje?! A, to sto ce da pojede skoro pa toliko koliko mu se daje dnevnica , to nikom nista.. Oglas je krajnje sramotan. Pokusacu da nadjem opciju blokiranja clanova, clana koji je dao oglas, iz razloga jer je to vise nego mizerno sto sam procitao. Toliko od mene . Pozdrav.
  11. Ma da... Pizza 1880 dinarcica !!! Palacinka ( jedna) 260 ?!?! Cene su jace nego na Aveniji des Champs- Elysees...
  12. Slažem se za Dragović. Totalno razočarao. Zadnji put u jednom cugu desilo se sledeće: 1) Konobar doneo pogrešno pivo, 2) Doneo hleb iako smo naglasili da ne treba, 3) Pogrešio salatu, 4) Pečenje bilo odvratno - otpaci od parčića, 5) Pokušao da naplati proju koju nit smo naručili, niti je donosio. Nikad više. MB - jbg. tamo se jede pečenje i ono je i dalje top. Dragovic, totalni fuseraj. To govorim godinama unazad.Dosta peku usluzno, a mangala su ispred pored puta, te narod pomisli da im je pecenje taze i frisko, kad ono prc, ladno od juce, plus sto u kuhinji se sece SVE od praseta, cak serviraju i kicmrne kosti i papke. Fuj ! MB dobra SAMO jagnjetina. Nije dobra, nego ubedljivo najbolja u Sumadiji. Pece se na cerovini, nista ugalj. Serviraju SAMO meso, ni koscice nema , samo po neka od rebara. PraCetina losa. Zato se praCetina jede kod Sladjana u dascari. A rostilj ima dobar u Medjuluzju, neugledna kafanica sa desne strane kad se krene kaTopoli. Bio sam samo jednom, rostilj odlican. Seticu se kasnije imena kafane. Po nekom prezimenu je ako se ne varam.
  13. Pravo zborite momci. Proja se jede pod OBAVEZNO uz svadbarski kupus kao i sarmu. Ostalo su sve varijacije. Naruciti svadbarski kupus bez proje , to je jeres! Totalno nepoznavanje gastronomije...
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja