Jump to content

Moto Zajednica

R1100RS: HAL senzori

Recommended Posts

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R
  On 23. 3. 2011. at 19:56, oldtajmer je napisao:

Spoj te crne zice od lamda sonde bi moralo da bude zapamceno kao greska?

ma probao da spajam i razdvajam i ovako i onako ma jok .. ne prijavljuje gresku pa bog ! ???

U petak mi stizu gomila novih delova pa stavljam jedno po jedno i probam ... javljam rezultate ....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

jos uvek se ceka ..... oko struje je definitivno bio problem ALI ne jedini .... struju sam na kraju celu precesljao i svaki konektor sredio ... na kraju je sva struja proradila pa sam motor prosledio u kragujevac koj jednog majstora da skine glave i proveri ventile (Mada imam kameru za u motor) ..

Majstor taj mi naravno nije verovao na rec pa je opet menjao sve zivo od struje na motoru i ustanovijo isto da definitivno moraju da se skinu glave ali se zali kako tu mnoogo posla ima i tako motor stoji vec 3 nedelje i ceka skidanje glave ...

Kompresija se razlikuje ... levi ima 7 a desni 9 ...

Dok sam terao motor za kg isao je dobro .. pali ko mina ide super ali puca na auspuh strasno ..... svecice i auspuh su bele boje kao da si krecio ...

Javljam sta ce na kraju biti .. nisam nista hteo da javljam dok ovaj majstor ne skine glave i vidi da su ventili pogoreli ....

On 4. 6. 2011. at 22:32, lalajko je napisao:

Peco, resiste li problem sa motorom?

ma ovaj u KG gde smo oterali motor da skine glave i proveri ventile jos nista nije uradijo .... covek je pobednik !!

sad mi krivo sto ih ja nisam poskidao da vidim o cemu se radi .....

Javljam ja rezultate sigurno samo da ovaj zavrsi to .....

Rasplet dogadjaja ..... motor je i dalje pucao na auspuh .....

Glave skinute i bile su u solidnom stanju / ventili - sicevi .. ali kad je vec sve skinuto uradjeno je novo . ventili, gumice , vodjice , glave .......

Posto se sumljalo na auspuh i on je odradjen da bude kao fabricki ... vracen katalizator i zadnji lonac ...

Pojavio se donor i krenulo se iz pocetka ... HAL . TPS . ........

Promenjen ceo rezervoar sa sve pumpu da se vidi dal je to .... njegova pumpa je imala 3 bara ....

menjane dizne opet ... menjan komp. opet i idalje puca na auspuh ....

a onda je stavljen komp. od GS-a i motor je proradio ! .... posle vise kompa promnenjenih sa ovim je radio ????

trenutno se ceka da se iskopa neki komp ispravan ali generalno motor je resen i ide kao vetar ... pokusacemo i sa sredjivanjem postojeceg kompa..

a sad se javlja bokilic i kaze " sam ti reko sta je " :moto3: :moto3: :moto3: :moto3: :moto3: :moto3:

a da motor je zavrsio Maki iz KG !

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

O Makiju iz Kg sam cuo sve najbolje. Opet sumnjam da je sam komp (ako govorimo o Motronicu), pre da je neki od konektora na strani Motornika problem. U svakom slucaju, na ebay.de mogu da se kupe ispravni Motornik racunari za oko 100-150e.

On 30. 7. 2011. at 12:36, lalajko je napisao:

O Makiju iz Kg sam cuo sve najbolje. Opet sumnjam da je sam komp (ako govorimo o Motronicu), pre da je neki od konektora na strani Motornika problem. U svakom slucaju, na ebay.de mogu da se kupe ispravni Motornik racunari za oko 100-150e.

ma i ja mislim da nije bio samo komp ... bilo je tu jos puno problema pa sve po malo napravilo je mnogo ......

• motoras, 2500 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ne bi dao svoje selo (BMW air head),ni sajkacu (platine),ni jelece (auspuh bez sondi),a ni kazan od rakije (karburator) u komese sljiva pece!

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: BMW R1100RS

Peco može li odgovor na jedno pitanje: naime kupio sam baš ovaj BMW, sada je samo loš ler gas kada se zagreje. Mislim i da se čuje neka buka prilikom paljenja kada je zagrejan. Samo me zanima mišljenje da li ovo može da se reši i treba li da brinem zbog kupovine. Na većim brzinama ide super

moralo bi da se vidi sta mu je .. mozda samo obicna sinhtonizacija moze resiti problem ... to sto se cuje moze biti karakteristican zvuk boxer masine a pak moze biti i nesto oko anasera ?? ovako tesko da otkrijemo sta je ...

Kako mislis los ler gas ? varira , mali , veliki ???

• U prolazu, 12 postova

Kada se zagreje, štuca - trokira na malom gasu, pa i hoće da se ugasi. Smeta za vožnju po gradu, inače kada je hladan radi mirno, kao i na većim brzinama. Hvala za javljanje, zanima me tvoje mišljenje o njemu jer je bio kod tebe i dosta si se mučio da središ rad mašine

zvuci mi kao da sauh ne vraca ? vidi kakave su mu svecice ? ali tek posle duze voznje i kad ga odmah ugasis jer ako radi u mestu i po gradu zna da ih nagaravi (ne bi trebalo) svecica bi trebalo da ti kaze da li je u pitanju smesa ... Ako ujutru kad je hladan pali iz prve i bez sauha onda je bogata smesa na leru ...

Sta god da je da se srediti .. ima dosta ljudi na forumu koji poznaju tematiku pa ce priskociti u pomoc sa savetima .. Ja sam mucio muku jer nisam imao delove da probam sta je , da sam imao mototronnik sredio bi motor za pola sata ovako sam pesaka trazio kvar .. ne sekiraj se ...

PS. bio sam u prokuplje skoro (na beli kamen) obilazio rodbinu 1zdravo.gif

• U prolazu, 12 postova

Ok hvala ti na savetima. U pravu si pali ujutro iz prve bez sauha. Ja živim u PK a radim u Nišu, pa kada dolaziš javi se da se vidimo. Inače me zovu Rale (lera je samo obrnuto, rale je bilo zauzeto), hteo sam da pojačam malo motor za duže ture, zadnjih godina sam vozio transalpa, pa sam uzeo ovaj, u principu mi odgovara. 0628023777

• U prolazu, 12 postova

Samo da se pohvalim: motor o kome je u ovoj temi bilo reči, a koji sam kupio, je konačno sređen u ovlašćenom BMW servisu u Nišu "Mitić". Vlasnik je takođe bajker i vozi GS 800. Urađena je dijagnostika, sređene su brizgaljke, a i štelovanje preko vakuma. Sada radi bez greške, kako na malom, tako i na velikom broju obrtaja, a ponaša se daleko bolje, nema trokiranja, vuče perfektno i troši od 4,5 do 5,3 (pri brzini preko 150 na autoputu). Za sada je sve OK. Pozdrav

On 20. 6. 2012. at 15:39, Dane Deda je napisao:

Ako nece Peca da dodje, docicu ja.:zdravo:

bez mene ? jok jok ! 1zdravo.gif

• Svrati ponekad, 343 postova
  • Motocikl: BMW 1150 GS

Evo da se i ja prijavim u ovoj temi da kazem moje dogodovstine.Moj R 1100 R se ugasio ispred kuce ,svs sreca pa tu, i vise ni kvrc.Naravno ,prvo mi je palo na pamet da zovnem Deda Danu da kaze svoje misljenje pa onda i Arakisa pa onda i Josku i tako redom.Uglavno,sve je provereno bobina je bacala varnicu na stolu ali na motoru nista.Moj prijatelj vrsni elektronicar je otvorio i Motronik pregledao kaze da je u njemu sve ok.Zovne on svog dobrog drugara u NS Mix-a,posto mu je on govorio da je cackao nesto oko struje na pandurskim BMW-ovima inace covek radi muzicke razglase i opremu,i on kaze skidaj plocu sa Halovima nemoj nista drugo traziti.Odnesoh, covek uradi sutra dan vratih na motor a VARNICA UBIJA.Objasnio mi je u cemu je stvar.Naime, sam kabel od Halova ide uz sam blok motora bas tu gde se motor najvise greje oko radilice gde kruzi vrelo ulje i od tog grejanja izolacija u kabelu popusti i signal sa Hala se gubi i varnica nestane. Eto toliko valjda ce nekom pomoci ova prica a ja bih iskoristio ovu temu da pitam ako neko slucajno ima ovu plocu sa riknutim Halovima ja bih je kupio da namestim sebi jednu rezerve.Zbog toga motor stane bez najave a ne bih da me negde zadesi u voznji sa suprugom daleko od kuce. Pozdrav.

• Podržavam 2

• Ne silazi, 6619 postova
  • Motocikl: đački pešački

Odlično iskustvo, hvala, sad kad menjam kaiš pregledaću ožičenje. Nebuloza da kabl bude uz blok i da izolacija pukne, vrlo moguće da je to nečijom nepažnjom pritisnuto na blok. Hal senzor da crkne kod BMW-a je toliko retko da se može shmatrati kao nemogućim, ovo sa kablićem je nešto drugo. Sam senzor je naj standardniji ko kod mnogih auta i košta cca 10€ i relativno se lako zameni. Originalna ploča u kompletu košta jedno 200 al tu nema osim senzora i žica šta drugo da se menja. Ništa nešto mnogo ne bi se uštedelo neprijatnosti da se ima i cela ploča pri maleru.

• Podržavam 1

• Drug član, 1694 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Retko koji hal senzor otkaže na BMW-ju....ali se zato dešava da bmw-ji stanu na putu zbog neodržavanja jer jim pokida remen pa ga namota oko dolnje remenice i pokida žice i koji hal senzor. Remen se menja najkasnije na 50.000 kilometara i nije neki trošak (mislim da je oko 15 eura) i nikako ne mogu da shvatim da ljudi to ne menjaju. Slično kao sa filterom benzinske pumpe koji se menja na 40.000 kilometara...

• Ne silazi, 6619 postova
  • Motocikl: đački pešački

Odlična tema,ponovo je pročitah jer me do sad mrzelo da menjam kaiš alternatora. Kaiš skinut, krut i počeo da puca. Dragoceno Miljanovo iskustvo,sad ću skinem Hal ploču i isproveravam sve :jee5: po Bojanovim i Oldajmerovim kazivanjima,mada je sve čisto osim malo uobičajene sitne prašine.

• U prolazu, 12 postova

Ja još uvek vozim ovaj motor, ali da završim temu. Štcanje (neravnomeran rad motora) kada je zagrejan na malom broju obrtaja se vratilo, ali sam sada promenio akomulator (stavio gel akomulator) i od tada sve radi odlično. Sa slabijim naponom na starom akomulatoru imao sam problema sa uključivanjem ABS-a. Sada sve radi odlično, moguće da ga je zbunjivao slabiji napon.

• U prolazu, 12 postova

Ma važi prase može da padne, nego javio mi se novi problem, pa ako neko zna neka mi odgovori:

Pukla mi prednja opruga amortizera (na televeru). Ako neko zna gde ima da se kupi neka napiše

Hvala

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja