Pemac 6 Napisano Maj 16, 2013 U prolazu, 83 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Honda CB500 / MZ ETZ 150 Prijavi odgovor kao problematičan 3 srafa danas sredjeno, ponovo svetli posle pola godine . hvala !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goxy M 2 Napisano Maj 20, 2013 U prolazu, 62 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari. Kako se CB 500 ponasa kad se vozi u niskim obrtajima(gradska voznja)? Gde god na forumu gledam o nekom motoru,svi kazu za taj model da su jeftini delovi mozda i naj jeftiniji. Sad me zanima. Koja je razlika u ceni delova i gradskoj potrosnji goriva izmedju cb 500,gs 500 i er5? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7001 Napisano Maj 21, 2013 Drug član, 2958 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari. Kako se CB 500 ponasa kad se vozi u niskim obrtajima(gradska voznja)? Gde god na forumu gledam o nekom motoru,svi kazu za taj model da su jeftini delovi mozda i naj jeftiniji. Sad me zanima. Koja je razlika u ceni delova i gradskoj potrosnji goriva izmedju cb 500,gs 500 i er5? Što se tiče vožnje, jako lako se vozi jer nije "skočan" i osetljiv na gasu (kao npr. Hornet), dosta je elastičan, al ne voli baš niske obrtaje mislim da mu je sve ispod 3500rpm mučenje, po gradu od 4000-6000rpm mu najviše prija... Potrošnja bi trebalo da im je svima poprilično izjednačena, neki pričaju da im GS troši i 4L i sl. ja ne znam nisam imao... CB ima vodenu pumpu i ceo taj sistem koji pokreće (i gubi deo snage) ali ima i najviše konja, tako da oni češće voze u većim obrtajima. U proseku svaki CB će ti trošiti od 4.6 do 5.5 (tako je po mojim nekim iskustvima do sad). Za cene delova ne znam, ne verujem ni da se tu nešto preterano razlikuju. Što se tiče redovnog servisa, svećice su za CB dosta skupe, jer su velike toplotne moći, obične su oko 1100din, iridijumske 1600-1700din, al evo, za 15.000km ja ih do sad nisam menjao, al uskoro ću, preventive radi, filter ulja je standardno 500-600din, ide 3.1L ulja (taj nula jedan je obavezan ako menjaš filter), ovo ostalo, lanac i lančanici, nisam se još raspitivao, gume imaju svi iste. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Maj 22, 2013 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Auuu 1100din Meni je za gpz a verujem iz za er 5 oko 350 din komad, obicne ngk. Bas velika razlika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7001 Napisano Maj 22, 2013 Drug član, 2958 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...pa u tome i jeste problem... i ja sam u ZRu u prodavnici našao obične NGK za moj motor za oko 500din, posle gledam na MASS-ovom sajtu 1100din, kako majku mu... pa eto tako što su ove za 500din verovatno NGK koliko sam i ja Tibetanac, iz daleka ličim... Aj baci i ti pogled na njihov sajt pošto su te tvoje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Maj 22, 2013 (promenjeno) Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Nema za gpz dr9ea. Pa i ja sam kupovao iz MASS-a, ne direktno ali od njih uzimaju. Inace hocu vec davno da probam denso ali kada god odem u Markos nemaju za moj motor. Imaju iridijumske: 1760 din Inostranstvo: http://ca-cycleworks.com/ngk-dr9ea http://www.amazon.com/NGK-DR9EA-Standard-Spark-Plug/dp/B000CSD67Y Gledao sam i Denso, malo su skuplje od ngk. Promenio Maj 22, 2013 član hard_rock Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goxy M 2 Napisano Maj 22, 2013 U prolazu, 62 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Za svecicu probaj ovde. Kosta 5 evra http://www.motodelovi.com/index.php?ord=2&cat=164 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7001 Napisano Maj 22, 2013 Drug član, 2958 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan . Pa i ja sam kupovao iz MASS-a, ne direktno ali od njih uzimaju. Ma da, to svi prilčaju "mi to uzimamo od MASSa" a cena kod njih upola od one u MASSu... mani me toga. Treba tražiti Denso, njih (valjda) ne kopiraju, ili NGK iridijum, i to još ne rade... Inače, NGK ima i kineskih i bugarskih i turskih i ko god hoćeš proizvodi i našara tri slova... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7001 Napisano Maj 22, 2013 Drug član, 2958 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Za svecicu probaj ovde. Kosta 5 evra http://www.motodelov...p?ord=2&cat=164 Ne košta. Evo ti manual CBa A pogledaj tu na sajtu, ova običnijia CR8EH-9 15.00 € a ova za intenzivniju bržu vožnju CR9EH-9 14.00 € A to nisu iridijumske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goxy M 2 Napisano Maj 22, 2013 U prolazu, 62 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Hard_rock je rekao za GPZ,svecicu dr9ea. Za nju sam rekao da je na sajtu 5 Evra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7001 Napisano Maj 22, 2013 Drug član, 2958 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Hard_rock je rekao za GPZ,svecicu dr9ea. Za nju sam rekao da je na sajtu 5 Evra. izvinjavam se, nisam razumeo. No, eto ti onda direktnog odgovora na tvoje pitanje za razliku o ceni delova. Za ER5 svećica 5e za CB500 15e... bem ti lebac namazani, on kupi 3 kompleta za moj jedan.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goxy M 2 Napisano Maj 22, 2013 U prolazu, 62 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Na srecu ne kupuju se cesto. Ima jedna dobra stvar u celoj prici. Kupuju se samo 2 svecice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 263 Napisano Maj 22, 2013 Zainteresovan, 725 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari. Kako se CB 500 ponasa kad se vozi u niskim obrtajima(gradska voznja)? Gde god na forumu gledam o nekom motoru,svi kazu za taj model da su jeftini delovi mozda i naj jeftiniji. Sad me zanima. Koja je razlika u ceni delova i gradskoj potrosnji goriva izmedju cb 500,gs 500 i er5? Ako ces da vozis u gradu, kupi skuter. Jeftinija registracija, manje trosi, veci prtljaznik, udobniji... E sad, sto se delova tice cene odrzavanja su slicne, jedan nema antifriz, ali trazi kvalitetno ulje. Drugi ima skuplje svecice.... Razlika u servisu nece biti veca od 50e godisnje. Ako ti treba vozilo od tacke A do tacke B gledaj potrosnju, manju kubikazu i jeftinije odrzavanje... Ako zelis da vozis motor i da uzivas u tome, onda izaberi onaj koji ti se svidja. Sedi, probaj i kupi onaj na kome imas najveci osmeh. Neces primetiti razlike u ceni servisa ili potrosnje dok imas osmeh oko glave i dok te tvoj motocikl cini srecnim... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goxy M 2 Napisano Maj 22, 2013 U prolazu, 62 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari. Kako se CB 500 ponasa kad se vozi u niskim obrtajima(gradska voznja)? Gde god na forumu gledam o nekom motoru,svi kazu za taj model da su jeftini delovi mozda i naj jeftiniji. Sad me zanima. Koja je razlika u ceni delova i gradskoj potrosnji goriva izmedju cb 500,gs 500 i er5? Ako ces da vozis u gradu, kupi skuter. Jeftinija registracija, manje trosi, veci prtljaznik, udobniji... E sad, sto se delova tice cene odrzavanja su slicne, jedan nema antifriz, ali trazi kvalitetno ulje. Drugi ima skuplje svecice.... Razlika u servisu nece biti veca od 50e godisnje. Ako ti treba vozilo od tacke A do tacke B gledaj potrosnju, manju kubikazu i jeftinije odrzavanje... Ako zelis da vozis motor i da uzivas u tome, onda izaberi onaj koji ti se svidja. Sedi, probaj i kupi onaj na kome imas najveci osmeh. Neces primetiti razlike u ceni servisa ili potrosnje dok imas osmeh oko glave i dok te tvoj motocikl cini srecnim... Nisam skuterski tip. Motor mi treba za voznju kako po gradu,tako i za putovanja ne dalja od 500 km u jednom pravcu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćefa bajker 102 Napisano Maj 22, 2013 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kymco Agility City 125,Agility City 200,SuZuki Boulevard M90, Honda NC 700 s Prijavi odgovor kao problematičan Opet,vazi ono sto ti zec rece...kupi onaj na kom ti je najbolji filing i kez oko glave jer motor se vozi zbog uzivanja i tu nema mnogo pameti. Ako uzmes nesto zbog jednostavnijeg/jeftinijeg odrzavanja zamisli kako ces se osecati kad vidis u gradu ili na putu onaj model koji ti se vise svidjao i srce ti ište taj a ti pod buljom imas nesto sto si uzeo iz ovog ili onog razloga...ne ide,jel tako ? Zovi oglase,sedi probaj sva 3 ili 4 koliko modela vec razmatras i kasce ti se samo pozz i ravan drum i rezervoar pun Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7001 Napisano Maj 23, 2013 Drug član, 2958 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan E sad, sto se delova tice cene odrzavanja su slicne, jedan nema antifriz, ali trazi kvalitetno ulje. Drugi ima skuplje svecice.... ...a šta, u CBa može i krš od ulja? Pa bar ulje ide isto u sve... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goxy M 2 Napisano Maj 23, 2013 U prolazu, 62 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Razumem sta svi pricaju. Imao sam keeway speed 125 kao prvi motor pa znam kakav je bedak gledati motor koji hoces kako prolazi pored. Kad se prolepsa vreme,oglasi u ruke tj tastaturu i probaj sve redom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćefa bajker 102 Napisano Maj 23, 2013 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kymco Agility City 125,Agility City 200,SuZuki Boulevard M90, Honda NC 700 s Prijavi odgovor kao problematičan Tako je nema ti druge... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 263 Napisano Maj 23, 2013 Zainteresovan, 725 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan E sad, sto se delova tice cene odrzavanja su slicne, jedan nema antifriz, ali trazi kvalitetno ulje. Drugi ima skuplje svecice.... ...a šta, u CBa može i krš od ulja? Pa bar ulje ide isto u sve... Slazem se, samo je u agregatima bez hladjenja vodom malo drugacija situacija u gradskoj guzvi. Nadam se da se sad razumemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goxy M 2 Napisano Maj 25, 2013 U prolazu, 62 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Yamaha Diversion 600 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari,dali postoji sansa kad se prolepsa vreme,da se dogovorim sa nekim da sednem na njegov cb500 i popricamo? Iz iskustva znam da se ne isplati pricati sa prodavcem jer svaki ciga svoga konja hvali. A posle zagledanja i sedenja na motoru idemo na pice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sloboleo 210 Napisano Jun 1, 2013 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: indjija Motocikl: honda cb 500,puch 250sg,MAS175 1930, kawasaki klr 650,tomos tori, tomos mc 50, Prijavi odgovor kao problematičan Ako se slucajno zadesis u Indjiji cimni pa probaj moju hondu nije na oglasima ali bih je mozda i prodao zbog eventualne kupovine veceg motora , ali nevezano uvek mozes da vidis i probas motor iako nisi kupac, ako budes zainteresovan posali poruku na p.p. pa da razmenimo telefone . pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pemac 6 Napisano Jul 2, 2013 U prolazu, 83 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Honda CB500 / MZ ETZ 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, zna li neko za sta sluzi crevo u gomili creva kod auspuha, koje ima čep?Pre neki dan slucajno skontao da je jedno zapuseno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10417 Napisano Jul 2, 2013 Hronični Motociklopata, 7303 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan mozda odusak sa airboxa, karburatora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzax 35 Napisano Jul 2, 2013 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Novi banovci Motocikl: CB 500 Prijavi odgovor kao problematičan Odušak sa airboxa, skini čep pusti da iscuri tečnost (ako ima nešto) i zatvori opet... pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pemac 6 Napisano Jul 2, 2013 U prolazu, 83 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Honda CB500 / MZ ETZ 150 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala kolege, predpostavio sam da je to, nasao sam za druge motore, al ne i za cb, tako da bolje da pitam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...