Turn & Burn 20 Napisano Avgust 18, 2017 U prolazu, 26 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: 2002 Suzuki V Strom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kratka voznja do Ledina na Novom Beogradu (Srbija) da se vidim sa drugarom Duletom. Kupio sam mu novi far za njegovog custom 550cc bobber, pa me zove da dodjem da vidim kako taj nov far cuci na bobber-u. Motor je Dule sam sklopio, farbao itd, masina ja od Kawasaki KZ550 motora. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Avgust 20, 2017 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Petak popodne. Zovem kuma i jos jednog prijatelja da isplaniramo voznju za subotu. Moj predlog je da iz Banjaluke idemo preko Prijedora, Novog Grada i Dubice te odemo do spomenika u Jasenovcu. U subotu ujutro jedan kolega odustaje. Kum odustaje u 14h zbog nekih neplaniranih obaveza i ja odlucujem da krenem sam. Memorijalni centar se subotom zatvara u 16h tako da posjeta otpada. Krecem i odlucujem da idem polako i obidjem jezera kraj Prijedora. Ovo je ruta: Idem lokalnim putem od BL preko Omarske. Put je asfaltni sa dosta krivina i u ok stanju. Svracam u eko centar "Ljekarice" na osvjezenje Ja u hladu a i "tragac" na odmoru Nekad sam se ovdje kupao. Jos dok sam bio u srednjoj skoli. Prije 1, 2, 3...10...ma nije bitno koliko godina Nakon krace pauze nastavljam dalje. Cilj je jezero Gradina. Jezero se nalazi 25 km jugoistočno od Prijedora. Ovo akumulaciono jezero je napravljeno za potrebe rudnika željezne rude u Omarskoj. Gradina je nastala izgradnjom vještačke brane Međeđa. Jezero sluzi kao akumulacija za vodu kojom se ispira ruda. Nakon ponovnog aktiviranja rudnika 2005. god. na jezeru je zabranjeno kupanje. Najveca dubina je 70m. Najveca uhvacena riba tezine 50kg. Nastavljam dalje ka Prijedoru. Put je fenomenalan za voznju. Pogled na povrsinski kop rudnika Omarska. Put je dalje vodio kraj samog kopa ali nisam stajao da slikam. Sve izgleda kao povrsina neke druge planete. Mjesto gdje se ruda utovara u vagone: U Kozarcu se ukljucujem na magistralni put i idem dalje prema Prijedoru i Novom Gradu. pocinje da duva nevjerovatno jak bocni vjetar koji me prati do kraja puta i povratka u BL. Vedro i suncano vrijeme se mijenja i navlace se bas tamni oblaci. Zato smanjujem zaustavljanje i slikanje na minimum. U novom gradu stajem i sipam gorivo u motor a u sebe sok i cokoladu Plaza i kupaliste u Novom Gradu. Lijeva obala pripada RS/BiH a desna HR. Tu je racvanje puta. Lijevo put vodi za Cazin, Bihac, Bos. Krupu a desno za Kostajnicu, Dubicu i Gradisku. Ja biram desno i dem dalje. Put je jako lijep za voznju. Dosta krivina i pravaca a malo saobracaja. Na nekim je mjestima u losijem stanju ali nista katastrofalno. Rijeka Una je prelijepa. Oblaci ne djeluju obecavajuce pa nastavljam dalje Mala pauza i slikanje Mrak me hvata kod Gradiske. Malo ubrzavam i vracam se u BL sa prvim kapima kise. Ovu rutu definitivno vrijedi ponoviti bez zurbe. Obala Une je prelijepa. Na kraju nisam pokisao. Pa nisam ni testirao nove hlace i cizme...na srecu Ukupno predjeno 248,3 km. Posto sam pocetnik ovo mi je najveca kilometraza predjena u jednom danu...za sada 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Avgust 21, 2017 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Одлична вожња Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirotehnicar 2100 Napisano Avgust 22, 2017 Mr., 563 postova Lokacija: Prijedor RS BiH / Pakse Lao PDR Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black, Prijavi odgovor kao problematičan On 8/21/2017 at 0:33 PM, srrdjan said: Одлична вожња Ja bih dodao i prelijepa Yamaha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Avgust 22, 2017 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan 46 minutes ago, Pirotehnicar said: Ja bih dodao i prelijepa Yamaha Hvala i hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Septembar 1, 2017 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Danas zadnji dan odmora. Planirao sam na duzu turu od cca 350-400km ali posto je najavljena kisa smanjim dozivljaj Odlucim da odem do Kozare tj vrha Mrakovica. Cim sam krenuo oblaci su se poceli navlaciti i to oni teski. Stignem na vrh i sjednem doruckovati. Mir, tisina. Nigdje nikoga. Nije uzivanje dugo trajalo. Pocinje kisica. Razmisljao sam da li da cekam da stane ili da idem. Posto je prognoza pokazivala da kisa ne misli stajati odlucio sam da krenem. Taman da probam nove hlace i cizme Nakon 10 min je poceo takav pljusak da sam stao pod drvo i sacekao malo da se smiri. Na kraju me slaba kisa pratila do pred Banjaluku. E na samom ulazu me zalio pravi potop Ovo mi je bila prva voznja po kisi i moram reci da je bilo i teresantno. Svu u svemu... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 250 Napisano Septembar 6, 2017 Svrati ponekad, 326 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Šteta za kišu jer to spuštanje sa Mrakovice je za mene najljepši put koji sam ikad vozio(kad je suvo) i šteta što nije bar 849 000 000 000 milimetara duži. Ako se nekad voziš kroz Gradišku a da nije vikend(jbg muzičar ne može vikendom) i da ti treba društvo za vožnju javi se(ako ti nije ispod časti da se voziš u društvu sa skuterom ),ja nemam s kim da se vozim pa sam uvjek sam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Septembar 6, 2017 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da cu da se javim...ako tebi nije ispod casti da se vozis kraj pocetnika 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 250 Napisano Septembar 6, 2017 Svrati ponekad, 326 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Ma i ja sam početnik-povratnik na motore. Evo danas se provozah malo preko Borje. Došao s posla i uhvati me onaj neki nemir. Kažem gospoJi oblači jaknu idemoooooo! I tako odosmo do "Hajdučkih voda" :). Lijepi su mi utisci pa ako nekog zanima mogu i napisati par riječi o tom mjestu i putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Septembar 6, 2017 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Put preko Borja je extra ali nikako motorom da odem. Autom sam isao bezbroj puta. Juce sam morao poslom u Travnik. Odlucim da automobil miruje a ja na motor i preko Vlasica do Travnika. Put je sto se tice krivina i pejzaza fenomenalan. Problem je sto asfalt nije u dobrom stanju. Ima jako puno neravnina na putu. Cak i pravih uvala i skokova. Odroni i rizla redovna pojava. Prosao sam ovim putem bar 200 puta automobilom. Dosta mi to olaksava voznju motorom posto znam sva kriticna mjesta. Mada u malo ne padoh sada. Malo sam odvrnuo gas i kasno poceo kociti pred krivinom. A u krivini naidjoh na rizlu. Poce zadnji tocak plesati ja pustih kocnicu ali se jedva provukoh kroz krivinu. Lekcija naucena. Idemo dalje 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Septembar 6, 2017 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Povratak je bio drugim putem: Travnik-Donji Vakuf-Jajce-Banjaluka. Magistralni put koji pod Vakufa do Banjaluke ide kroz kanjon Vrbasa. Jako puno krivina i ljepote. Jajce: Odmor uz Vrbas. Tu je racvanje puta. Pravac je za Banjaluku a lijevo put vodi za Mrkonjic Grad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 250 Napisano Septembar 6, 2017 Svrati ponekad, 326 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Evo i opisa. DakleM...sjedošmo gospoJa i ja na beverly dosta kasno,oko 14:30h. Tankanje na benzinskoj u Gradišci i gas,starom cestom za BL jer autoput mnogo smara kad sam motorEm. Vožnja 80% po ograničenju jer policija žandara sa Ramerom i raznim radarima,red line,hot line,red tube,tripl test, ultrazvuk,rtg,htz i šta već sve nemaju od tih sokoćala. U Banjaluci očekivano gužva i u toj gužvi (samo)jedan potencijalni ubica nas nezaštićenih,jedan od onih što voze 30 ali su u kolima samo tijelom prisutni a duhom su negdje...ma to samo oni znaju gdje. Nećemo o tome više,bilo je i moje krivice i sve se sretno završilo,bez,da prostite,nabijanja mene,gospoje i motora na haubu protivničkog automobila koji nam je išao u susret kao i bez toga da nas dotični "ošine" sa strane. Izlazimo iz BL i gužve i počinjemo da uživamo a nailazimo i na meni najdraži saobraćajni znak Put prolazi kroz Čelinac i Kotor Varoš ali poslije dolazi nekih 15 kilometara uživanja na solidnom putu sa puuuno krivina,bez udarnih rupa,bez naselja i sa malo saobraćaja. Savjetujem ipak oprez jer se vozi kroz prirodu i moguće je da divlje i domaće životinje odluče da se samoubiju skakanjem ispred vas. Zamalo da očistim rubove guma al ne lezi vraže, gospoJca sjedi iza mene i kad pretjeram dobijem ekspresno mae-geri(ili kako se već zove)udarac u bubreg. Čak smo dva puta strugnuli centralnim štenderom po cesti ali je moje oduševljenje splasnulo kad sam shvatio da to nije posledica mog "obaranja" nego male neravnine na putu i 210kg tereta na jadnom beverly-ju koji je i pored toga samo zadovoljno brundao. Evo par sličica puta: Bez namjere da bilo koga reklamiram,sve pohvale za lijep ambijent hotela Hajdučke vode i restorana Hajdučka vatra. Hrana je ukusna,sve je čisto i uredno a mi smo imali sreću da dođemo srijedom kad imaju popust na sva jela s menija od 50%. Dovoljno je reći da velika porcija ćevapa srijedom košta čitavih 3KM(oko 1,50 EUR). Miješano meso koje košta 7,50KM nisam mogao pojesti i pored toga što su ovih 115kg koje imam posledica apetita plavog kita, jednostavno bilo ga je previše. Smještaj nije baš najjeftiniji ali nije ni skup-noćenje s doručkom i besplatnim welnesom i bazenom košta 56KM u najjeftinoj varijanti(sobe iznad restorana koje nisu renovirane). Rekoše mi da je rezervacija obavezna. Ako putujete negdje ovim krajevima nije loše provozati se preko Borje ako ništa drugo onda zbog lijepe prirode.Vratili smo se istom rutom jer nas je već uhvatio mrak i zahladilo je. Ipak,nakon ove vožnjice moje privatne brige i problemi su bar na kratko zaboravljeni i vratio sam se s osmjehom. A Beverly,zahvalna mašina,i pored tereta,skoro do kraja sabijenog zadnjeg ovjesa,uzbrdice i raznih načina vožnje pa i nešto teže ruke na gasu se zadovoljio sa 4,78L benzina (sumnjive kvalitete ) na 100 km. Nije da mi je bitna potrošnja jer mi je neprocjenjivo da se bar na kratko opustim i uživam nego sam punio "do čepa" na polasku i na povratku na istoj pumpi pa mi se potrošnja,jelte,sama kazala 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 250 Napisano Septembar 6, 2017 Svrati ponekad, 326 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Sva sreća da si rekao za lošiju površinu puta inače bi ja izmislio neki razlog da idem u Travnik Kanjon sam vozio i zaista je uživancija za 10. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Septembar 16, 2017 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Evo me u Hajduckim Vodama. Morao sam te poslusati. Samo sam ja pravio krug. Dosao sam preko Celinca, Josavke pa kraj Manastira Liplje. Sve je super sem 5km makadama... Manastir je prelijep. Mir i tisina svuda. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 250 Napisano Septembar 16, 2017 Svrati ponekad, 326 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Moraću posjetiti manastir na nekoj od vožnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
king_julien 2567 Napisano Septembar 17, 2017 Zainteresovan, 580 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 9/6/2017 at 11:42 PM, igogitar said: Čak smo dva puta strugnuli centralnim štenderom po cesti ali je moje oduševljenje splasnulo kad sam shvatio da to nije posledica mog "obaranja" nego male neravnine na putu i 210kg tereta hahaahahahaahhah imao sam i ja takav osecaj Kolega kako to kacis kacigu na motor? Ne mogu nikako da provalim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Septembar 17, 2017 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, king_julien je napisao: Kolega kako to kacis kacigu na motor? Ne mogu nikako da provalim Ispod sedišta bi trebalo da postoji neka kuka ili nešto na šta može da se nakači kaciga, ili još jednostavnije, da se negde provuče sajlica za koju se veže, spoj bi trebao da bude zaštićen zaključanim sedištem, tako da niko ne može samo da odnese... Istina, može da se iseče kaiš kacige, ali kome treba neupotrebljiva kaciga Ovako nešto to izgleda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 250 Napisano Septembar 17, 2017 Svrati ponekad, 326 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, king_julien je napisao: hahaahahahaahhah imao sam i ja takav osecaj Kolega kako to kacis kacigu na motor? Ne mogu nikako da provalim Samo ubacim kopču od kacige pod sjedište i zatvorim. Bolja opcija bi bila sa nekom kukom ili sajlicom ali ja ne kačim ovako često pa mi nije bitno(tad mi je bio zauzet kofer). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1285 Napisano Septembar 17, 2017 prisutan, 1140 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Mali Veseljace.ima i asfalt do manastira....,spustanje od Hajduckih prema Teslicu,skretanje lijevo par km od Hajduckih...,da te ne pati makadam.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Septembar 17, 2017 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Sledeće nedelje idem sa kolegama na turicu gde je meni pripala čast da organizujem. Poenta je da se provoza malo motor, da bude lepa okolina, i da se lepo družimo - znaci usput kafica, picence, ručak i za kraj ture ko je raspoložen večera. Danas je bila probna vožnja sa drugarom koji je odvozao sa mnom pola jer je morao zbog obaveza da odustane. Ruta vodi velikim delom uz reke preko nasipa. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Septembar 18, 2017 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, mali_zmaj said: Mali Veseljace.ima i asfalt do manastira....,spustanje od Hajduckih prema Teslicu,skretanje lijevo par km od Hajduckih...,da te ne pati makadam.. Znam, znam. Tim putem sam se vratio. Namijerno sam isao krug praviti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Septembar 18, 2017 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Jedna kratka voznja do Stare planine, oko 300km sve ukupno.Sokobanja-Nis-Svrljig-Babin zub-Knjazevac-SokobanjaNe umem bas da napravim lep video klip ali eto to je sto je Sent from my SM-J510FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2638 Napisano Septembar 18, 2017 Drug član, 1298 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Ja baš bio tamo danas. Tamo gde si ti stao u prvom klipu, ja produžio desno po onom makadamu. Dosta je čeljavo bilo, ali kad se izađe gore na vrh... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Septembar 19, 2017 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Skrenuo sam i ja tu desno, ali posle 200/300 metara vec nisam mogao dalje, mislim moze ali greota za skuter...Sledeci motor je enduro definitivno Sent from my SM-J510FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2638 Napisano Septembar 19, 2017 Drug član, 1298 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Ja još zagubio na tom delu neke ključeve, pa se vraćao 3-4 puta. Uglavnom je solidan put, ali ima i u par navrata mnogo loših i nezgodnih deonica. Ovi ključevi su me malo zabrinuli (jedini ključ od kofera, a nisam mogao da se setim da li sam lepo spakovao foto aparat...), pa sam bio malo nervozan oko toga i to mi je pokvarilo uživanje, a i traženje mi oduzelo vreme. Na kraju sam morao da obijam sopstveni kofer. Iznenadio sam se baš koliko je lako... No, moraće onde još jednom da se ode, ima baš dosta makadamskih staza kojim bih da prođem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...