Fi011 204 Napisano Octobar 27, 2010 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan To ti je stalna dilema. Ako uzmeš jedan cilindar bićeš povozniji, motor je jednostavniji za održavanje i za grad mi se čini praktičnijim od endura sa 2 cilindra. Za duži put je svakako neudobniji, ali se to može donekle ispraviti udobnijim sedištem i putnim vizirom. Vizir može da ti napravi Ivan-vizir a sedište može da ti uradi Dejan Zemun (oboje su na forumu). To te zajedno izađe nekih 100-tinak €. Ako se većinom voziš po gradu i ako si još uvek neiskusan ili nesiguran lakše će ti biti da voziš jedan cilindar. Pa i nisam toliko neiskusan u vožnji motora, vozio sam mza 3 godine, ali endura svakako jesam, tako da takođe mislim da bi mi jedan cilindar bio sasvim ok za sada... Hvala za info za vizir i sedište, to se svakako vredi iscimati, nije ni toliko ulaganje, a biće mi isplativo... A pošto ću ga većinom i voziti po gradu, držim da mi je svakako bolje da imam lakši i uži motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3248 Napisano Octobar 27, 2010 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Druže, ti si se isprimao na taj motor kao blesav. Vidi se da si već odlučio da ga uzmeš i onda ga uzmi. Nemoj da te niko ubeđuje u suprotno, ako ti već misliš da je to to. Ovo je vise nego ocigledno. Mozemo mi da te savetujemo i pricamo jos 5 godina, ali ti si vec odlucio. Neka ti je sa srecom kupovina Dominatora. P.S. Pre nego sto kupis Hondu, ne bi bilo lose da razmislis i o ovom motoru. Manje para, mnogo mladji i mislim da ce ti vise zadovoljstva pruziti. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/54514-suzuki-xf-650-freewind/page__pid__938294#entry938294 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1884 Napisano Octobar 27, 2010 Drug član, 2868 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo prodajem i ja enduru al nije za poredjenje sa dominatorom.Honda je odraz spartanske snage neudobna ali ekstra zanimljiva,dok je Aprilia pitoma i udobna http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/54282-aprilia-pegaso-dok-se-ne-proda-jedan-drugi/page__p__934978__fromsearch__1#entry934978 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Octobar 27, 2010 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan Evo prodajem i ja enduru al nije za poredjenje sa dominatorom.Honda je odraz spartanske snage neudobna ali ekstra zanimljiva,dok je Aprilia pitoma i udobna http://forum.bjbiker...__1#entry934978 Hvala na ponudi mada sam ja više za tu spartansku snagu, mada me je i onaj suzuki freewind prilično zainteresovao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knezmoto 642 Napisano Octobar 27, 2010 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Skupljen(Vladimirci) Motocikl: Sachs Mad Ass 125 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam NX 500 i to 2,5 god. Prešao sa njom oko 10000km. Nikad me nije ostavila, potrošnja 4-6 litara ( zavisi od desnice a ne težine koju nosi )Za vožnju udvoje baš i nije, bar što se dužih relacija tiče. Ne zbog snage, to je ok. zadovoljava (mislim na tip motora i kubikažu ) nego udobnost. Pregrevanje, hmmm. Nikad na cepanju. Pre je imala šanse da se pregreje na nekom sporom defileu ( moto skupovi ) u mimohodu na +40. Koliko vidim, kao i ostali, ti si već odlučio da je kupiš. Moj ti je savet da provozaš bar još nekoliko motora u toj klasi pa da imaš kompletniju sliku. Ponuda motocikala se drastčno promenila u odnosu na pre 3-4g. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3248 Napisano Octobar 27, 2010 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ces se jos vise zagrejati za Freewind-a kada budes video slike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Octobar 27, 2010 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam NX 500 i to 2,5 god. Prešao sa njom oko 10000km. Nikad me nije ostavila, potrošnja 4-6 litara ( zavisi od desnice a ne težine koju nosi )Za vožnju udvoje baš i nije, bar što se dužih relacija tiče. Ne zbog snage, to je ok. zadovoljava (mislim na tip motora i kubikažu ) nego udobnost. Pregrevanje, hmmm. Nikad na cepanju. Pre je imala šanse da se pregreje na nekom sporom defileu ( moto skupovi ) u mimohodu na +40. Koliko vidim, kao i ostali, ti si već odlučio da je kupiš. Moj ti je savet da provozaš bar još nekoliko motora u toj klasi pa da imaš kompletniju sliku. Ponuda motocikala se drastčno promenila u odnosu na pre 3-4g. Aman bre više ubediste me . Idem da pogledam još dva motora, znatno su jeftiniji pošto bi im odgovarala zamena za mog free-ja, jedan je dommie 650 1995. godište, drugi je suzuki freewind 99 godište, a naginjem iskreno ka ovom drugom jer je noviji znatno, a vlasnik kaže da je u super stanju, sa minimalnim ulaganjima... Pogledaću u nedelju oba, i nadam se dogovoru sa vlasnicima... Vodim i drugara automehaničara, pa neću odlučivati ja sam, prženica teška... U svakom slučaju hvala svima na dobrim namerama i solidarnosti i nadam se da se vidimo od proleća na nekom skupu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Octobar 27, 2010 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ces se jos vise zagrejati za Freewind-a kada budes video slike. Tome se i ja nadam... Dogovorio sam se sa čovekom, treba da pogledam to u nedelju... Pritom čoveku odgovara zamena za free-ja.. gle koincidencije ... Znaš koje je boje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3248 Napisano Octobar 27, 2010 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Znam koje je boje, video sam slike, ali necu da ti kazem. ;) Mozes i ti da ih vidis jer je motor bio oglasen pre par meseci na forumu, potrazi malo. Samo cu reci da je lep. B) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Octobar 28, 2010 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan Znam koje je boje, video sam slike, ali necu da ti kazem. ;) Mozes i ti da ih vidis jer je motor bio oglasen pre par meseci na forumu, potrazi malo. Samo cu reci da je lep. B) GRRRRRRRR zašto sve mora na teži način? Našao sam ga po godištu... Jbg, stvarno je lep... Nadao sam se da neće biti roze ili žut Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Octobar 31, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi zaboravili ste da preporucite klea 1800e je puno za dominatora u bilo kom stanju max 1500e Razlika izmedju 500 i 650 je sto 500 povlaci na 2500 a 650 na 1500 mislim da je tako nesto inace oba motora su izvanredna. Moj savet ti je da pazaris kawasaki kle 500 za te pare mozes da ga nadjes u odlicnom sanju bez ulaganja dvocilindras znaci udoban za dalja putovanja potrosnja kad je utegnut ne prelazi 5l sve u svemu mnogo bolji od dominatora za putovanje a po velicini su slicni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Octobar 31, 2010 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Daj radicu nemoj coveka da bunis, neka pazari tog Freewinda, i nema posle da misli , ako ne onda Dominatora ili neku Teneru da vija , koji ce mu KLE. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Novembar 1, 2010 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan Hehehehe... To je fakat, postaviš jedno pitanje i na kraju ti se sve zbrka u glavi i nije ti dobro... Sve te propuštene šanse... Ja sam se ipak odlučio za ovog skupog supermoto dominatora, još će čovek i da me sačeka... Vozio sam preporučenog dominatora 95. godište, ali mi se uopšte nije nešto svideo. Kada čovek vidi taj motor i ovaj iz 93. ali utegnut i prerađen, nekako skonta zašto je toliko skuplji... Moj glas je otišao SM dominatoru, pritom ima isto konja zbog auspuha i prerada kao i model 650 pa manje troši, a izgleda i ide fantastično... A freewind mi se nešto i ne sviđa, ni po komentarima, ni po izgledu... U svakom slučaju hvala svim solidarnim kolegama motociklistima na savetima i preporukama, svakako mi je dosta pomoglo da stvorim bolju sliku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3248 Napisano Novembar 1, 2010 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Rekoh ja da ce da kupi Dominatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Novembar 1, 2010 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan Rekoh ja da ce da kupi Dominatora. Znaš da proceniš prženicu - motoristu ... Al kad ga uzmem idemo na proleće obavezno da se provozamo i nadam se da nećeš misliti da sam se zajebao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Novembar 1, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi jos jednom razmislio za kle-a puno je 1800e za dominatora tesk oces ga prodati za koju god kad budes hteo nesto drugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3248 Napisano Novembar 1, 2010 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi jos jednom razmislio za kle-a puno je 1800e za dominatora tesk oces ga prodati za koju god kad budes hteo nesto drugo Aj nemoj sada i ti, vidis da je covek resio. Rekoh ja da ce da kupi Dominatora. Znaš da proceniš prženicu - motoristu ... Al kad ga uzmem idemo na proleće obavezno da se provozamo i nadam se da nećeš misliti da sam se zajebao Deal! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavel 72 Napisano Novembar 1, 2010 šta bi ovo bilo, 303 postova Lokacija: Borca(skoro pa Bgd) Motocikl: regal raptor Prijavi odgovor kao problematičan da je mnogo mnogo je ali... što bre na proleće... pa domi je pravljen da se vozi po svim vremenskim uslovima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Novembar 1, 2010 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste sve to lepo... ali treba iskeširati za taj motor, a oprema... e kad sve bude bilo potaman, možda i u martu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SINOVACSC 31 Napisano Novembar 1, 2010 U prolazu, 18 postova Lokacija: zrenjanin/ Motocikl: dominator Prijavi odgovor kao problematičan meni je dom od 500cc prvi da kazemo veci motor vozim ga tek jednu sezonu i mogu ti reci da sam prezadovoljan sipaj sedi i vozi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Novembar 2, 2010 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan meni je dom od 500cc prvi da kazemo veci motor vozim ga tek jednu sezonu i mogu ti reci da sam prezadovoljan sipaj sedi i vozi To sinovac, podrška je uvek dobrodošla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Novembar 3, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ipak kle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Novembar 3, 2010 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ma jok... Dommie... Inače uzeo sam Dane zimsku - jesenju jaknu, deluje vrlo kvalitetno - bice vozanja i na zimu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1884 Napisano Novembar 3, 2010 Drug član, 2868 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Jel ovako 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Novembar 3, 2010 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan Hehehe valja valja, al mislim da bih sneg ipak izbacio iz avanture pogotovo sa mojim budućim super moto gumama teško bih se snašao po snegu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...