Durlanka 6 Napisano Februar 22, 2013 U prolazu, 9 postova Lokacija: Nis Motocikl: Uglavnom sam suvozac, Beverly 500 Prijavi odgovor kao problematičan Koje vi probleme imate, pa su jedine teme sijalice, jel sam ja mozda pogresno procitala naziv teme ili sta? Bas sam mislila da ima dosta ljudi na forumu koji se bavi skuterima, ali izgleda da su svih 262 strane diskutovala 5 forumasa. Evo ako smem da se pohvalim uplatila sam voznju i krecem sa obukom, nadam se da uskoro ne budem samo neko ko se vozi uglavnom pozadi. Eto volela bih ukoliko polozim da se prikljucim na nekoj voznji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16165 Napisano Februar 22, 2013 Integrisan, 9341 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Durlanka mi vala problema nemamo, jedino nas zeza malko sneg ali i on ce proci i voznja doci ova tema nam nekako dodje kao svastara, ima svasta nesto lepo u njoj e sad ne znam sta te konkretno zanima posto ima brdoo drugih raznih tema. Iskreno, licno meni bila bi cast da se vozis sa nama jer do sada u nasoj zajednici ludjaka, zenskog drustva ( vozaca ) nije bilo ali eto i to se da promeniti, uzdravlje i srecno sa obukom PS. ima nas malko vise od 5 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funky 150 Napisano Februar 22, 2013 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hondaaaa :) Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, da li stvarno prelazak sa obicnih na LED sijalice moze da izazove probleme na cdi kao sto je kolega Rade rekao? Ja sam bas skoro pazario led za poziciju, tablice i stop svetlo pa reko da vidim jer nece biti nekih problema kad ih zamenim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Beogradski Fantom 37 Napisano Februar 22, 2013 2T tuner, 170 postova Lokacija: Beograd, Kotez Motocikl: Malaguti Phantom F12 LC, Malaguti Madison RS250 Prijavi odgovor kao problematičan 60 dindži komad ... moj ima ni više ni manje nego 12 sijalica u instrument tabli.. Čuvena italijanska ekonomičnost. Hvala Djuxy. Kod mene ima nesto manje sijalica, ali svakako moram da ih zamenim. Nervira me ono zuto osvetljenje Cut Djurasine i budi srecan, ti bar uvrnes-zavrnes i osv. promenjeno, zamisli da rasturas tablu i menjas smd led diode Zanima me kako si menjao osvetljenje displeja jer sam i ja to pokusavao, ali mi se cinilo prekomplikovano. Nigde nisam video diode, izgleda da su integrisane u displej. Nisi valjda odlemljivao stare i lemio nove diode? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Februar 22, 2013 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Koje vi probleme imate, pa su jedine teme sijalice, jel sam ja mozda pogresno procitala naziv teme ili sta? Bas sam mislila da ima dosta ljudi na forumu koji se bavi skuterima, ali izgleda da su svih 262 strane diskutovala 5 forumasa. Evo ako smem da se pohvalim uplatila sam voznju i krecem sa obukom, nadam se da uskoro ne budem samo neko ko se vozi uglavnom pozadi. Eto volela bih ukoliko polozim da se prikljucim na nekoj voznji. Iiii jaaaaoooo isto reagujes kao ja kad sam usao u svet skutera i dosao na ovaj forum tih dana svaka prica je bila SRECAN RODJENDAN a onda su mi ljudi rekli da ova tema zapravo je svastara za caskanje o cemu god pa tako i o redjendanima a sad eto malo o sijalicama pa ce mo o necem drugom i tako, inace pitaj ti sta te zanima pa da pomazemo A nije nas bas pet ima vise nego ovde uglavnom caska odredjen broj ljudi koji se uglavnom poznaju i meni slicni koji poznaju po nekog al ima nameru da upoznaju sve, ma skapiraces vec.Mene su naterali da placem i rekli mi da sam strumf, ne znam zasto i da mi devojka nosi roze papuce i svasta moja dobra tako da polako uklopices se i svatiti. ps posle ovog mislim da nikad vise nece pomisliti na bjb maxi scuter club :lol: :lol: :lol: Sala malo DOBRO DOSLA TI NAMA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5135 Napisano Februar 23, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 6046 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da kažem po koju a vezano za brojnost ove ekipe u povelikoj BJB zajednici... Na brzinu sam prebrojao članstvo na našim vožnjama i došao do brojke od 98 učesnika neke od naših vožnji i putovanja tako da taj broj ipak prelazi nešto preko 5 jelte Vrlo verovatno da sam po nekog i izostavio i da ta brojka prelazi stotku. Sve je manje - više i dokumentovano u temama za to predviđenim... Tu su još i silne suvozačice i pokoji suvozač tako da dolazimo do vrlo pristojne brojke učesnika naših druženja. Ostaje mi samo i da Vas koji do sada niste učestvovali pozovem da nam se pridružite i uživate sa nama. A što se tiče ove teme i mnogo drugih, vrlo uskoro očekujte strogo kanalisanje svega što se piše u MAXI podforumu: ima par tema za zajebanciju i u njima će se zajebancija tolerisati a za ostale teme će važiti pravilo: Postovanje strogo u skladu sa temom i brisanje svog off-a, smajlićarenja bez texta i trućkanja samo da bi se nešto napisalo. Time ćemo svi zajedno doprineti kvalitetu MAXI podforuma jer je i otvoren da bi bio kvalitetan i pun korisnih informacija a ne kao mesto za lupetanje i sakupljanje postova. Samo tako će se novi članovi pridruživati, prvo ovde na Forumu a dobar deo njih i na vožnjama i druženjima. Hvala i MAXI pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BigRider 1659 Napisano Februar 23, 2013 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Koje vi probleme imate, pa su jedine teme sijalice, jel sam ja mozda pogresno procitala naziv teme ili sta? Bas sam mislila da ima dosta ljudi na forumu koji se bavi skuterima, ali izgleda da su svih 262 strane diskutovala 5 forumasa. Evo ako smem da se pohvalim uplatila sam voznju i krecem sa obukom, nadam se da uskoro ne budem samo neko ko se vozi uglavnom pozadi. Eto volela bih ukoliko polozim da se prikljucim na nekoj voznji. Malo pogledaj bolje teme ima tu stosta da se procita i nauci,ne samo o sijalicama!!! Srecno ti bilo sa polaganjem pa se nadam da ces i ti jednog dana da nam se pridruzis na nekoj od voznji i da ces biti prva zena na skuteru koja se vozi sa nama ,posto imamo jednu drugaricu(Nadalina) koja se vozi sa nama ali vozi neki mali enduro!!! MAXI Pozdrav!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeka Peka i drugari 880 Napisano Februar 23, 2013 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan e bre kako ste se nalozili, dodje zensko i malo vas prozove a vi svi ko mladi majmuni skocite ko da zensko niste videli u zivotu..........sta brak ucini od muskaraca, pretvori ih u mekusce............opustite se, ne bi one bile zene da ne zanovetaju.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1758 Napisano Februar 23, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 1518 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan I tako meni dođe Djed Mrazić Darko koga čekam od četvrtka... I donese ovo... a unutra PATKICA.. I novi amblem frakcije BJB Maxi Scooter kluba - Maxi Patkice 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boriša 241 Napisano Februar 23, 2013 Ljuti bankar, 507 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Motora bez.... Prijavi odgovor kao problematičan Divan si Djuro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SuperPOP 1231 Napisano Februar 23, 2013 R A M P A Š, 987 postova Lokacija: Beograd, Borča Motocikl: I opet... Suzuki :) Prijavi odgovor kao problematičan Nije ni čudo što ti se lepi Alexa smejao .... i kako će ikada ovi Pravi motoraši da nas ozbiljno shvate kad te vide u ovome :lol: Btw extra je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Februar 23, 2013 (promenjeno) Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Vole plavi bracu komunalce da grad bude cistiji :lol: ps, nemislim na komunalnu policiju Promenio Februar 23, 2013 član Rade koenig Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Februar 23, 2013 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan znaci drugari opasno se sekiram kako god vozio motor nece temperatura da dodje do radne radio je u mestu jedne deset min pa onda sam ga provozao uz neko brdo i na vrhu ga ostavim jos dva min i dalje je izmedju one skroz dole plave i ine sto cinimi se prestavlja radnu temperaturu http://images2.polov...bac-800x600.jpg slika samo da vidite kakva je tabla i na koju plavu i koju srednju crtu sam mislio na ovoj slici znaci izmedju ove plave i ove prve crtice jel to normalno i kad ga vozim padne jos prema plavoj na par milimetara od nje . Da li je to ok :zbunjen: danije nesto problem sto sam sam menjao antifriz da nisam nesto zeznuo kukuuu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16165 Napisano Februar 23, 2013 Integrisan, 9341 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @PhantomF12 odgovor je u temi "Led osvetlenje za maxi skutere" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13232 Napisano Februar 23, 2013 Ne silazi, 7490 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Rade, zasto ti je skuter radio uopste 10 minuta u mestu? To je nepravilan nacin zagrevanja agregata, nema potrebe da radi vise od 30 sekundi. Meni se Kawa ne zagreje od kuce do centra grada (cca 4km), pogotovo po ovom hladnom vremenu a tek se ne bi zagrejala u mestu. Veoma je nezahvalno da na osnovu tvog posta procenim sta ti se desava sa rashladnim sistemom, mada mi deluje da se bez razloga brines. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
porta 17 Napisano Februar 23, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 70 postova Lokacija: Ub Motocikl: piaggio X9 500ie EVO Prijavi odgovor kao problematičan a koji je pravilan nacin zagrevanja agregata? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djile77 15 Napisano Februar 23, 2013 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Novi Sad-Veternik Motocikl: Suzuki Bandit 600s Prijavi odgovor kao problematičan Druze Rade,cini mi se da je termostat dotrajao.isti problem sam imao jesenas..u mestu se primakne radnoj temp,a cim krenes pocne da pada,identicno ponasanje..da ga malo izganjas na kratke relacije spustio bi i malo benzina u karter,omirisi ulje..ne znam kako kawe funkcionisu,ali moj piaggio sa novim termostatom nagura u mestu temperturu na pola za manje od 5 minuta,i to na vrlo hladnom vremenu,i naravno kada krenem ne mrda sa pola..tako da ta prica od 4 km sa hladnim motorom ne pije vodu,bar ne kod ovog mog sokocala..da napomenem da je i moj termostat izdao odjedared,nicim izazvan..:-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16165 Napisano Februar 23, 2013 Integrisan, 9341 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da razjasnimo sta znaci rec "radna temperatura motora" Svaki agregat ima svoju radnu temperaturu, neko vecu, manji ili istu. Radna temperatura motora je temperatura nakon ukljucenja ventilatora, tada se smatra da je agregat postigao radnu temperaturu i to nema veze sa skalom na instr. tabli. jer tu igra znacajnu ulogu senzor tem. motora. Moze se desiti da je agregat postigao pa cak i premasio radnu temp. a da se ne ukljuci vent. motora zbog neispravnog senzora temp. motora sto moze dovesti do pregrevanja, izbacivanja rashladne tecnosti iz sistema. Postoje 2 nacina ukljucenja ventilatora motora: - prvi je preko senzora temperature ( salje informaciji racunaru motora pa racunar "opali" rele a rele ventilator ) - drugi je termo davac, uglavnom se srafi na hladnjaku ili blizu njega i na sebi ima 2 zice ( 2 plusa ) kada dostigne odredjenu temp. prespoji ta 2 kontakta ( unutar davaca ) i ventilator motora se ukljuci. Kada motor postigne radnu temperaturu u toku voznje ne sme da pada od zadate vrednosti, ventilator se ne ukljucuje ( to je normalno ) zato sto, kretanjem hladimo rashladnu tecnost, cim dodje do kreni-stani ventilator se ukljuci. Ako motor ne moze da postigne radnu temperaturu ili postigne pa pocne da pada u voznji znaci da je neispravan termostat tj. ostao je "zaglavljen" na otvoreno i rashladna tecnost stalno cirkulise u krug. Leti se slabije moze primetiti zbog same temperature ali zato u hladnijim danima i te kako brzo zna da padne skala sa radne temperature sto moze dovesti do povecane potrosnje pa cak nalivanja goriva u karter ( cuvena "proizvodnja" mot. ulja, stalno meris ono ga ima sve vise i vise ). Termosta takodje moze "zaglaviti" na zatvoreno i tada imamo nagli skok temp. motora odnosno skazaljka brzo ode ka crvenom polju ili pregrevanju. Agregat ne bi trebalo ostaviti duze da radi u leru jer nema potrebe za tim, najbolje zagrevanje agregata vrsi se uz postepeno povecavanje brzine kretanja. ...ako sam negde pogresio ispravite me 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13232 Napisano Februar 23, 2013 Ne silazi, 7490 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Termostat se da lako proveriti u loncu vode, mada sam nailazio na slucajeve (bar kod automobila) da zaglavi. U vezi zagrevanja: Tzv. hladni startovi spadaju u radnje gde je trosenje pokretnih delova agregata na maksimumu. Slobodno se moze reci za agregat koji se cesto startuje i vozi kratko da je tesko eksploatisan. Mnogo bajkera ostavlja agregat da radi pod saugom hladan ili na leru po 10ak minuta dok obuce opremu sto je takodje lose. Ulju je pre svega potrebno neko krace vreme da dospe do svih delova agregata, do tada pokretni delovi rade ''na suvo'', pored toga, ulje efektivno podmazuje tek kada i ono dostigne odredjenu temperaturu. To je neminovno. Logicno, agregat se zagreva a ta toplota se stvara sagorevanjem smese benzina i vazduha u cilindru. Na leru, zbog male kolicine smese, nema ni dovoljno toplote te ce agregat mnogo duze raditi nezagrejan. U slucaju sauga, koji obezbedjuje jacu smesu, odnosno vise benzina u odnosu, dolazi i do nepotpunog sagorevanja benzina, sto stvara naslage garezi, kontamira ulje i razbija uljani film. U mom slucaju se radi o rucnom saugu i dva karba, ali generalno svuda gde postoji manuelni saug, treba ga koristiti tek toliko da podpomogne start i posle par minuta, nakon kretanja, zatvoriti saug i voziti laganim tempom, bez silovanja i tako zagrejati agregat do radne temperature, nakon cega mozete da mu radite sta god hocete. Slicne stvari se desavaju i kod agregata sa indzektorima, dok je agregat hladan, ECU ce pumpati vise benzina kroz dizne sve dok ne dostigne radnu temperaturu, sto opet dovodi do viska nesagorenog benzina, koji ce stvarati garez i zacepljivati katalizator. Ono sto je prednost IE sistema u odnosu na karb i manuelni saug jeste to sto ECU na osnovu parametara sam sracuna smesu i skuterce vam je odmah spremno za pokret bez da ima neke knedle, gasenje i sl. Malo sam udavio ali sustina je da agregat sto manje radi hladan i da se laganom voznjom voznjom brze dostize radnu temperaturu nego u leru. Moj licni primer je kada startujem Kawicu, na leru se samo blago zagreje glava, blok je ceo hladan. Takodje, negde sam citao test T maxa 500 na 30.000km, jedini znakovi trosenja koji su pronadjeni na agregatu su bili od hladnih startova, garez i risevi na cilindru. Dakle, par minuta rada u mestu, zagrevanje iskljucivo laganom voznjom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Februar 23, 2013 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Druze Rade,cini mi se da je termostat dotrajao.isti problem sam imao jesenas..u mestu se primakne radnoj temp,a cim krenes pocne da pada,identicno ponasanje..da ga malo izganjas na kratke relacije spustio bi i malo benzina u karter,omirisi ulje..ne znam kako kawe funkcionisu,ali moj piaggio sa novim termostatom nagura u mestu temperturu na pola za manje od 5 minuta,i to na vrlo hladnom vremenu,i naravno kada krenem ne mrda sa pola..tako da ta prica od 4 km sa hladnim motorom ne pije vodu,bar ne kod ovog mog sokocala..da napomenem da je i moj termostat izdao odjedared,nicim izazvan..:-) Kod mene cak ni u mestu posle 10 min rada se nije primaklo radnoj temperaturi i onda kad sam ga provozao i to malo sto se digne kazalja pola jos ode prema plavoj liniji. Koliko god da ga u mestu ''turiram'' nema dimic nigde ne mirise benzin na auspuhu niti ono kad trosi ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki_90 620 Napisano Februar 23, 2013 Zainteresovan, 786 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Cekajte sad.....kada upalim motor trebam da sacekam da odradi 30-ak sec pa da krenem.....znaci greska je kada radi oko 5-6 min da se lepo zagreje pa onda tek da se krene??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1053 Napisano Februar 23, 2013 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Satelis i Alekre. Ipak nije zezanje ne bi da zbog 1000din napravim racun 500eur Inace to se desava od kad sam sam zamenio rashladnu tecnost Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Februar 23, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan Cekajte sad.....kada upalim motor trebam da sacekam da odradi 30-ak sec pa da krenem.....znaci greska je kada radi oko 5-6 min da se lepo zagreje pa onda tek da se krene??? Agregat se najbrze i najbolje zagreje u voznji,laganoj voznji . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki_90 620 Napisano Februar 23, 2013 Zainteresovan, 786 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan A na leru da radi malo ili ne ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
porta 17 Napisano Februar 23, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 70 postova Lokacija: Ub Motocikl: piaggio X9 500ie EVO Prijavi odgovor kao problematičan najbrze da, ali da li je tako i najbolje nisam bas siguran... ja cu i dalje zagrevati moj motor na leru tih par minuta, ubedjen sam da mu apsolutno nista nece faliti...da ga upalim i poteram onako hladnog ja stvarno nemam srca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...