N.F.S. 22894 Napisano Septembar 21, 2021 Integrisan, 9738 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ni za to nije dobar Boky, ne prione sprej dobro pa otpada... Ili voznja da se lanac osusi ili kompresor... (Karton do felne se podrazumeva, cudo sta komprimovan vazduh jos istera iz/sa opranog lanca) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VIRGO 375 Napisano Septembar 21, 2021 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 950 adventure S , Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan krenem na uradi sam perionicu 200-300m od kuće korak 1 - motor na cetralni korak 2 - sundjer kuhinjski i petrolej...i dobro istrljam lanac...klizace...cak i felnu zadnju korak 3 - doobro operem motor puškom i lanac-vruća voda...sapunica....isperem korak 4 - vratim se takvim nepodmazanim ispranim lancem kuci tih 300tinak m....usput ipadne jos neka mrva..sva voda...malo se zagreje lanac korak 5 - lanac prebrisem suvom krpom i podmažem SAE 90 korak 6 - prebrisem motor od ostatka vode,izglancam ga korak 7 - sednem i divim mu se jedno pola sata uz kafu..pićence petrolej ...sae 90----nema jeftinije a bolje čišćenje- podmazivanje sprejevi...samo kda sam na putu...kad se vozo off road... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Septembar 22, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan predlažem mannol carburator kliner,ne nagriza gumu i dihtunge jer bi verovatno upropastio membrane u karburatoru a skida kamenac i rđu.Izuzetno je jak i može bez problema sa 400ml nekoliko puta da se opere lanac.Ja sam ga imao veoma povoljno za ispod 300 dinara i prodavao ga za razna odmašćivanja ali su ga neki pa posle i ja koristrili za lanac.Najbolje kad je motor čist i nemora ceo da se pere jer onda se čišćenjem lanca sprejom ne zaprlja motor.Jači je i od mnogih a nije slabiji ni od najačih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18078 Napisano Septembar 22, 2021 Integrisan, 5347 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Koristim Axel Sgrasso ili Akru za pranje lanca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Septembar 22, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan kao prvo lanac cisti inercija kao drugo lanac podmazivati uljem za menjace sae90 jer su ipone i motul mamipare kao trece wd40 steti gumicama 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3103 Napisano Septembar 22, 2021 8-bit, 1902 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, floyd032 je napisao: kao trece wd40 steti gumicama Nisi gledao video koji si postavio Kreće od 7-me minute. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 12358 Napisano Septembar 22, 2021 Drug član, 1311 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, floyd032 je napisao: wd40 steti gumicama Ovo je kad lupis i ostanes ziv. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Septembar 22, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, piki je napisao: Ovo je kad lupis i ostanes ziv. Vide li ti da puce balon pikac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Septembar 22, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, mradomir je napisao: Nisi gledao video koji si postavio Kreće od 7-me minute. Baloni su malo pre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 12358 Napisano Septembar 22, 2021 Drug član, 1311 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, floyd032 je napisao: Vide li ti da puce balon pikac Ne ljuti se nisam mislio nista lose,nego je odavno apsolvirana tema da li wd steti gumicama,ima i neki lik koji ih je drzao mesecima u wd-u i nikakvih promena nije bilo,deceniju i vise se polemise o tome. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 12358 Napisano Septembar 22, 2021 Drug član, 1311 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, floyd032 je napisao: Baloni su malo pre Pukne balon i od svinjske masti,sreca pa u lancima nije materijal i debljina od balona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Septembar 22, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, piki je napisao: Ne ljuti se nisam mislio nista lose,nego je odavno apsolvirana tema da li wd steti gumicama,ima i neki lik koji ih je drzao mesecima u wd-u i nikakvih promena nije bilo,deceniju i vise se polemise o tome. Sve to znam i pratim Al kad videh balon mora da nagriza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 12358 Napisano Septembar 22, 2021 Drug član, 1311 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, floyd032 je napisao: Sve to znam i pratim Al kad videh balon mora da nagriza Zbog tuznog smajlija vodim te na pivo i na zenske. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Septembar 22, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan Xtedox da pomognem na forumu Zato i sluzi Na kraju svako svoj lanac maze s cim god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22894 Napisano Septembar 22, 2021 Integrisan, 9738 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my EML-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22894 Napisano Septembar 22, 2021 Integrisan, 9738 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Na mog tuznog smajlija nema reakcije... Dobro, dobro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3103 Napisano Septembar 22, 2021 8-bit, 1902 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Septembar 22, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, piki je napisao: Pukne balon i od svinjske masti,sreca pa u lancima nije materijal i debljina od balona. onda lanac mazni cvarcima al ne onim duvan pivo ne pijem jer vozim r nego di su te zenske 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 12358 Napisano Septembar 23, 2021 Drug član, 1311 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Auh sunce vam svi se navadili na tuzne smajlije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Septembar 23, 2021 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kud svi Turci tu i maleni Mujo, je l' tako? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
halfman 114 Napisano Septembar 23, 2021 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw f850 gs adventure Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam samo cuo verzija za ciscenje i odrzavanje lanca,ne mogu ih nabrojati... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Septembar 23, 2021 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, halfman said: Koliko sam samo cuo verzija za ciscenje i odrzavanje lanca,ne mogu ih nabrojati... I svaka verzija je tačna i svi se kunu baš u tu verziju. Bilo kakvo održavanje je bolje od nikakvog. Ja prvi niti imam vremena niti volje da sve bude picikato de la kure pa eto, vozim i dalje a kad smognem energije za čišćenje, neki sprej za čišćenje iz Luisa, malo četka i kad se malo ocedi, često i preko noći, opet neki sprej za podmazivanje iz Luisa i gotovo. Da mi u tom Luisu, ili u bilo kojoj drugoj prodavnici proverene moto-opreme, prodaju i gorespomenuti WD-40 kao najbolji, kupio bih i njega, šta ima veze. Prs, prs i gas, gas! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
halfman 114 Napisano Septembar 23, 2021 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw f850 gs adventure Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako ,lanac potrosna roba i doci ce na zamenu kad tad... Dal pre il kasnije ... Ne treba se stresirati toliko oko toga niti baviti toliko ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaligula1 1136 Napisano Septembar 23, 2021 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Vranje Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje sredstvo za ciscenje lanca je petrolej..1l kosta oko 320 dinara i sa njim ocistim 3-4x kompletno lanac onom prskalicom za stakla ..Ne steti gumicama,izglanca bolje lanac nego dzeki kad olize svoja mu*a..nakon toga obrisem krpicom,a i ne mora,posto petrolej brzo ispari i nauljim lanac Testerolom,ulje koje se koristi za podmazivanje lanca motornih testera..1l kosta takodje oko 320 dinara i traje mi celu sezonu,pa i preskoci.Pozdrav Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 341 Napisano Februar 29, 2024 (promenjeno) Zainteresovan, 400 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan On 9/23/2021 at 11:22 AM, kaligula1 said: Najbolje sredstvo za ciscenje lanca je petrolej..1l kosta oko 320 dinara i sa njim ocistim 3-4x kompletno lanac onom prskalicom za stakla ..Ne steti gumicama,izglanca bolje lanac nego dzeki kad olize svoja mu*a..nakon toga obrisem krpicom,a i ne mora,posto petrolej brzo ispari i nauljim lanac Testerolom,ulje koje se koristi za podmazivanje lanca motornih testera..1l kosta takodje oko 320 dinara i traje mi celu sezonu,pa i preskoci.Pozdrav Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka Prvi put čitam da petrolej ne škodi gumicama, juče sam čitao na kutiji novog DID lanca da se to ne radi petrolejem baš zbog gumica. Evo i sa njihovog sajta .... https://www.didchain.com/blogs/news/d-i-d-chain-maintenance Promenio Februar 29, 2024 član plumber.ns Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...